icon

Sprevádza vás manžel alebo partner na dôležité miesta?

Včera o 09:26

Ahojte, sprevádza vás manžel a partner na miesta, kde potrebujete? Napríklad keď idete na nejaký chirurgický zákrok, keď idete do nemocnice na kontrolu? Myslím, keď je doma, nie je v práci, aby si musel brať voľno. Alebo keď idete niečo dôležité vybaviť, vyriešiť, kúpiť, apd?

lusilla
Včera o 10:20

Kde to je nevyhnutne ano, kde nie tak som sebestacna ci sama alebo aj s detmi. Ked som isla na jdenodnovku tak ma priviezol aj odviezol, ked som mala drobny zakrok na hlave odviezol ma lebo som nechcela sama po zakroku soferovat, na kontroly som chodila sama uz. A odviezol by ma aj keby nebol len tak doma, je to predsa partner. S detmi som chodila vacsinou sama, vynimocne isiel on aj to ked to bolo potrebne, resp bol s nimi sam on. Nikdy som nepochopila ako dokaze prist s novorodencom vo vajicku na kontrolu klbikov zastup 4 dospelych (matka, otec, babka a dedko) a taketo skupinky sme stretali a stretame casto, ale tak ich vec.

mmia96
Včera o 10:21
@anonym_autor

Ženy, hovorím o udalostiach - kedy máte vážny chirurgický zákrok v rámci jednodňovky, máte napríklad invazívne vyšetrenie. Nie zubár, nie čistenie kanálikov, ani usg, ani gynekológ. Keď idete do banky riešiť možnosti úveru/pôžičky, kupovať auto, chladničku, niečo veľké do domácnosti, alebo vybavovať pohreb rodičovi. A on by bol doma a mal voľno.

Manžel pracuje v zahraničí a chodí tam tak na 3-4 týždne, niekedy keď treba aj viac a potom príde domov na 1-2 týždne, cez sviatky dlhšie. Keď je doma vždy trávime čas spolu a áno sprevádza ma skoro všade, ak je to niečo dôležité ako píšeš, vždy ideme spolu. A neberieme to ako niečo, že nevieme ísť bez seba. Nie sme spolu často, takže my sa na seba vždy veľmi tešíme a všade len spolu. Často to spojíme aj s nejakým výletom, obedom, večerou…ak samozrejme nie som po nejakej operácií. Ale my sme iný prípad, nie sme spolu každý deň. Ale keď sme aj boli spolu častejšie, nikdy nemal problém so mnou niekam ísť alebo ma zaviezť. To platilo aj naopak.

autor
Včera o 10:21
@minenkaa

@anonym_autor Pri takýchto zákrokoch si moj muz berie voľno v práci a ide somnou ,v prvom rade je zakázané po takýchto zákrokoch šoférovať a mňa teda ani nepustili po operacii bez toho, aby ma odovzdali jemu do rúk

@minenkaa ja som dostala včera odpoveď, že nie som malé decko. A on si dal na ten deň kontrolu na ORL. Hoci termín môjho zákroku som vedela od decembra.

minenkaa
Včera o 10:23
@anonym_autor

@minenkaa ja som dostala včera odpoveď, že nie som malé decko. A on si dal na ten deň kontrolu na ORL. Hoci termín môjho zákroku som vedela od decembra.

@anonym_autor treba mu vysvetliť,že keď nabúrať poisťovne sa na vás vykašlú a bude všetko hradiť sami ,keď mu už nejde o teba ,možno ho peniaze viac zaujmu

biba_18
Včera o 10:25

@anonym_autor no čo ti na to povedať? nie si malé decko, ale on je tvoj manžel a keď máš pocit že by bolo lepšie aby išiel, tak by mal ísť ...
načo by mi bol taký muž? 😒

anonym_6040be
Včera o 10:27
@anonym_autor

Ženy, hovorím o udalostiach - kedy máte vážny chirurgický zákrok v rámci jednodňovky, máte napríklad invazívne vyšetrenie. Nie zubár, nie čistenie kanálikov, ani usg, ani gynekológ. Keď idete do banky riešiť možnosti úveru/pôžičky, kupovať auto, chladničku, niečo veľké do domácnosti, alebo vybavovať pohreb rodičovi. A on by bol doma a mal voľno.

@anonym_autor Dom som zvládla kupovať sama, pohreb rodica tiež, len so súrodencami a druhým rodičom.

mmia96
Včera o 10:28
@anonym_autor

@anonym_autor a bola si s ním dohodnutá, že pôjde s tebou?

autor
Včera o 10:28
@anonym_6040be

@anonym_autor Dom som zvládla kupovať sama, pohreb rodica tiež, len so súrodencami a druhým rodičom.

@anonym_6040be ja som pohreb zariaďovala soma, druhého rodiča som mala v tom čase v dennom stacionári a bez súrodencov.

anonym_6040be
Včera o 10:30
@anonym_autor

@anonym_6040be ja som pohreb zariaďovala soma, druhého rodiča som mala v tom čase v dennom stacionári a bez súrodencov.

@anonym_autor No tak paráda, veď nie si s manželom siamské dvojča.

autor
Včera o 10:31
@mmia96

@anonym_autor a bola si s ním dohodnutá, že pôjde s tebou?

@mmia96 nepôjde so mnou, lebo nie som malé dieťa, aby chodil ako rodič so mnou. A to niekedy so mnou išiel hocikde, aj ku zubárovi a čakal so mnou, potom sme išli niekam sa prejsť na kávu apd. Dnes kupujem byt sama, auto sama, úver riešim sama - s jeho podpisom, prerábku riadim sama, svoje zákroky sama, odveziem sa sama, priveziem sa poloodpadnutá sama. On si na ten deň dá kontrolu ORL. Pre istotu.

biba_18
Včera o 10:32

@anonym_autor veď vravím - načo ti je taký muž? 😒

mmia96
Včera o 10:33
@anonym_autor

@mmia96 nepôjde so mnou, lebo nie som malé dieťa, aby chodil ako rodič so mnou. A to niekedy so mnou išiel hocikde, aj ku zubárovi a čakal so mnou, potom sme išli niekam sa prejsť na kávu apd. Dnes kupujem byt sama, auto sama, úver riešim sama - s jeho podpisom, prerábku riadim sama, svoje zákroky sama, odveziem sa sama, priveziem sa poloodpadnutá sama. On si na ten deň dá kontrolu ORL. Pre istotu.

@anonym_autor nuž, tak ozaj načo ti je taký chlap?

minenkaa
@anonym_autor

@anonym_autor no a boli ste dohodnutí,že pôjde s tebou,vedel už od decembra tento dátum ,že treba aby šiel

minenkaa

Zober si taxi

autor
Včera o 10:36
@minenkaa

Zober si taxi

@minenkaa no veď už som po.. s ním jedine taxi.

minenkaa
Včera o 10:37
@anonym_autor

@minenkaa no veď už som po.. s ním jedine taxi.

@anonym_autor a vedel o tom?Nato si ešte neodpovedala

autor
Včera o 10:38
@minenkaa

@anonym_autor a vedel o tom?Nato si ešte neodpovedala

@minenkaa jasne, že áno, od decembra. Týždeň som mu hovorila, aký mám veľký strach a bojím sa.

minenkaa
Včera o 10:40
@anonym_autor

@minenkaa jasne, že áno, od decembra. Týždeň som mu hovorila, aký mám veľký strach a bojím sa.

@anonym_autor tak potom ,už je to len na tebe ako to doriešiš

anonym_b40be6
Včera o 10:46

@anonym_autor nie,kym to nie je nevyhnutne a vazne.som samostatna🙂

autor
Včera o 10:50
@minenkaa

@anonym_autor tak potom ,už je to len na tebe ako to doriešiš

@minenkaa už druhý deň mi tečú slzy po tvári ... v dôležitých životných okamihoch, keď sa potrebujem o niekoho oprieť, som sama.

titla
Včera o 11:02
@anonym_autor

@anonym_autor Ano, v takychto pripadoch ma manzel sprevadza - napr. na vysetrenie, ktore je vykonane v sedacii a je vyzadovany doprovod. Rovnako do banky, ked sme brali uver - vsak sme ho brali spolocne a pritomnost oboch je nevyhnutna. Tiez, ked sme prerabali byt, tak obklady sme sli vyberat spolu, lebo ide o spolocne rozhodnutie. Auto sme vyberali spolu. Ruru som vyberala ja, lebo mi povedal vyber si, ty ju pouzivas na 90%, ja som mu len povedala cenu, ktoru oddobril. Ale toto su veci, kde je vo vacsine pripadov pritomnost druheho partnera nevyhnutna, ak sa im vyhyba, tak je sebecky ignorant.

anonym_8a1b66
Včera o 11:03

očividne sa vo vašom vztahu niečo zmenilo
ak to robil predtým a teraz nie je čas sa zamyslieť že prečo

jazula
Včera o 11:27

My to máme nastavené tak, že keď potrebujem, aby šiel so mnou, tak mu poviem. Napríklad po operácii očí (jednodňovka) som tam išla sama, potom prišiel po mňa. Aj s kamoškou, ktorá nás viezla, keďže sme vtedy ešte nemali auto 🙂. Veľké spotrebiče nakupujeme vždy spolu (sme spoločná domácnosť). Hypo som brala len ja, tak to som si riešila sama.
Podľa mňa je to výrazne ovplyvnené tým, že bývame spolu, ale nie sme manželia. Moje peniaze sú moje peniaze a jeho nepotrebujem mať za zadkom… Ale ak ide o niečo pre mňa dôležité alebo citlivé, poviem mu a nemá problém ísť so mnou.

konikkon
Včera o 11:34
@anonym_autor

@anonym_autor ano. Pri vsetkych tychto situaciach ma partner sprevadza a vybavi si volno, aj ked by ho nemal mat. Pri beznych veciach samozrejme on nesprevadza mna, ani ja jeho. Obaja sme samostatni.

anonym_96bb4a
Včera o 11:36
@sissy27

@anonym_autor ak by to bol zakrok, po ktorom nie som schopna soferovat alebo prejst sama, tak samozrejme ano. Ak je to bezne vysetrenie / osetrenie / kontrola, tak nevidim dovod, naco? To iste “nieco kupit” - ak to je potrebne, tak pojde, alebo ak sa nudi a chce ist so mnou tak ide, ale aby som to vyzadovala ked idem na bezny nakup, tak to fakt nie.
Mam dve zdrave ruky, nohy, auto, som dospela, svojpravna, aj peniaze mam k dispozicii - nepotrebujem aby ma niekto vodil za rucicku alebo mi stal za ritou.

@sissy27
Presne co hovoris, prvy krat ked som prisla na odber na Kramare tak som si myslela ze je predomnou asi 200 ludi, sestra mi potom povedala 2/3 co tu zavadzaju je doprovod Minuly tyzden v piatok tam nebolo ani zivej duse, ? sestra skonstatovala su prazdniny a vsetci sa zazracne vyliecili a po prazdninach zase budu zomierat.

anonym_69e8d1
Včera o 11:42
@anonym_96bb4a

@sissy27
Presne co hovoris, prvy krat ked som prisla na odber na Kramare tak som si myslela ze je predomnou asi 200 ludi, sestra mi potom povedala 2/3 co tu zavadzaju je doprovod Minuly tyzden v piatok tam nebolo ani zivej duse, ? sestra skonstatovala su prazdniny a vsetci sa zazracne vyliecili a po prazdninach zase budu zomierat.

@anonym_96bb4a Komu zavadzaju?

anonym_7d338e
Včera o 11:47
@anonym_autor

@minenkaa už druhý deň mi tečú slzy po tvári ... v dôležitých životných okamihoch, keď sa potrebujem o niekoho oprieť, som sama.

@anonym_autor a na co ti je taky chlap?

sissy27
Včera o 11:51
@anonym_69e8d1

@anonym_69e8d1 tak cakarne u lekarov nie su nafukovacie a ak vsetky tieto doprovody sedia a cakaju, tak pacienti si nemaju kam sadnut. Takze napriklad im 🤷‍♀️

anonym_a0799d
Včera o 11:58

Pri vážnych veciach ano. To mu nemusím ani hovoriť, sam ide.
Pri menej vážnych sa ma vždy opýta ci chcem aby išiel. Rovnako tak aj ja. Si neviem predstaviť ist kupovat auto, vybavovať pôžičku, ist na zákrok a byt tam sama

anonym_96bb4a
Včera o 11:59
@anonym_69e8d1

@anonym_69e8d1
Ty si na hlavu komu zavadzaju?, idem na chemoterapiu ledva stojim a cela cakaren je obsadena touto bandou.