icon

Sprevádza vás manžel alebo partner na dôležité miesta?

24. feb 2026

Ahojte, sprevádza vás manžel a partner na miesta, kde potrebujete? Napríklad keď idete na nejaký chirurgický zákrok, keď idete do nemocnice na kontrolu? Myslím, keď je doma, nie je v práci, aby si musel brať voľno. Alebo keď idete niečo dôležité vybaviť, vyriešiť, kúpiť, apd?

memma
24. feb 2026

@anonym_autor na operačný zákrok ma zaviedol, aj na pohotovosť. Vybaviť niečo zvládnem sama. Mam auto odveziem sa. Nakupit ako kedy, keď je doma vacsinou ideme spolu, aj keď to neznasa. Aj s detmi po lekároch som chodila sama, aj keď boli male aj teraz. Naposledy musel ísť s nami keďže s jednou trebalo ísť na gastro a s druhou na hematologiu v rovnakom case

nekonecna_katastrofa
24. feb 2026

@anonym_autor áno, chodí so mnou ak je to potrebné. Na kolono, operáciu očí, ak sa mu dalo, tak aj na posledné poradne pred pôrodom, aj s deťmi napr k zubárovi (dávame si prehliadku naraz, tak ja s jedným v ordinácii, on stráži druhé) - ale teda má takú prácu, že si v ten deň naplánuje voľno, málokedy ide na paragraf. Vyberať kuchyňu, nábytok do detskej...také veľké veci riešime spolu. Jasné, ešte za slobodna som bola na kolono v anestézii a domov som šla po svojich, ale keď mám jeho, nevidím dôvod, aby som sa hrala na sebestačnú a trepala sa sama busom, či dokonca šoférovala, napr po spomínanej kolono. Zas ale nie sme zrastení, na bežné prehliadky si idem sama, minulý rok to inak nešlo a sama som aj dovolenku vybavovala v cestovke.

hopsas
24. feb 2026

@anonym_autor keď ho požiadam tak ide. Závisí od situácie. Raz so mnou sedel v čakárni na gynde, keď som sa bála výsledkov.

evkatk
24. feb 2026

Som svojprávna dospelá osoba, nepotrebujem byť nikam sprevádzaná inou osobou ani mužom. Sprevádzanie potrebujú dementní a psychicky labilní dospelí. Módnym trendom je to aj v rómskych komunitách, kde kamkoľvek jedinca sprevádza celá rodina. Napr. pred týždňom na pohotovosť s mladou slečnou prišlo asi 20 Rómov od mladých až po starých a kopec detí, ktoré tam narobili desný hluk, behali,...

margotka17
24. feb 2026

@anonym_autor viem sa odviezť sama, ale ak viem, že mi budú ťahať zub, ide so mnou, ja už potom nie som schopná riadiť auto. My sme ako sa hovorí 24/7 spolu doma aj v práci. No bežné veci riešime za pochodu kto čo, nemusí byť so mnou v každom obchode.

kristina2412
24. feb 2026

Do pôrodnice išiel so mnou, ale bežne ho so sebou nepotrebujem. Úprimne, ja nemám väčšej zlosti, ako keď v čakárni u lekára sedia 3 - 4 chlapi sprevádzajúci ženy a naozaj chorí ľudia stoja. Môj manžel sa riadi tým, čo mu poviem, netlačí sa kde ho nechcem a ide, keď mu poviem, že ho treba . Čo sa týka úradov atď. radšej chodím sama, on je netrpezlivý. Spotrebiče vyberá sám, ja schválim a on ich ide kúpiť..

andreatytler
25. feb 2026
@anonym_autor

Ženy, hovorím o udalostiach - kedy máte vážny chirurgický zákrok v rámci jednodňovky, máte napríklad invazívne vyšetrenie. Nie zubár, nie čistenie kanálikov, ani usg, ani gynekológ. Keď idete do banky riešiť možnosti úveru/pôžičky, kupovať auto, chladničku, niečo veľké do domácnosti, alebo vybavovať pohreb rodičovi. A on by bol doma a mal voľno.

@anonym_autor Moja kamoska pochopila ze je medzi nimi koniec, ked odmietol ist s nou vybavit pohreb jej mamy.

autor
25. feb 2026
@evkatk

Som svojprávna dospelá osoba, nepotrebujem byť nikam sprevádzaná inou osobou ani mužom. Sprevádzanie potrebujú dementní a psychicky labilní dospelí. Módnym trendom je to aj v rómskych komunitách, kde kamkoľvek jedinca sprevádza celá rodina. Napr. pred týždňom na pohotovosť s mladou slečnou prišlo asi 20 Rómov od mladých až po starých a kopec detí, ktoré tam narobili desný hluk, behali,...

@evkatk keď ideš na operačný zákrok v celkovej anestézii, po ktorej ti býva zle a vyslovene ti povedia, že máš mať doprovod?

anonym_b4c1e5
Autor odpoveď zmazal
anonym_b4c1e5
25. feb 2026
@anonym_autor

@evkatk keď ideš na operačný zákrok v celkovej anestézii, po ktorej ti býva zle a vyslovene ti povedia, že máš mať doprovod?

@anonym_autor si nesvojpravna ty alebo tvoj chlap???

autor
25. feb 2026
@anonym_b4c1e5

@anonym_autor si nesvojpravna ty alebo tvoj chlap???

@anonym_b4c1e5 ja som svojprávna zatiaľ, až veľmi. Prečo?

bykaterina
25. feb 2026

na kazdu kontrolu v ramci IVF a operacie isiel so mnou manzel ani raz som nebola sama. Ani ked som isla cez pol republiky na vysetrenia. cez 15r chodenia na vysetrenia.
ked som bola po odbere vajicok alebo hysteroskopiu ked som absolvovala tak ma musel prevziať. bolo to aj v podmienkach že po anestezii nemozem soferovat.

gabika20
25. feb 2026

na jednodňovej chirurgii bol so mnou, ale tam by ma odtiaľ inak nepustili ak by som nemala doprovod..aj do pôrodnice má odviezol, dokonca o druhej vnoci😀 lekárov, úrady si vybavujem sama.. ak kupujeme väčšiu vec do domácnosti riešime spolu..

anonym_cb225c
25. feb 2026

Väčšinou áno, keď je doma. Ale nemôžem mu zabudnúť,ze nechcel byť so mnou pri 3. porode aj keď som ho veľmi prosila.

nunkas
25. feb 2026
@anonym_autor

@ivik4 aj keď ti príde zle pri zákroku a ťa tám davajú dokopy? Aj keď ti povedia, že je lepšie, aby si prišla s doprovodom? Aj keď máš bolesti a nevládzeš? Ale veď nie si malé dieťa, tak na čo, že? Len pre informáciu ženy- mne necht na ruke stráhavali zaživa, nervy zo zubov mi vyberali bez umrtvenia, nie som bábovka. Pol hodinu po operácii žlčníka som pracovala na izbe.

@anonym_autor no sorry ale zbytočne sa certis, ženy reagovali na tvoj úvodný príspevok. Nemôžu za to že neuvedies všetko na pravu mieru už na začiatku. Vtedy by si dostala rady iné. Nehnevaj sa, ale potrebuješ modrého koníka, aby si vedela, že máš toho chrapuna, čo máš doma,poslat do prdele? Ak je niekto, na koho sa treba certit, tak je to tvoj chlap a nie ženy, ktoré ti chceli v dobrom poradiť. Ale pri ľuďoch ako ty, zbytočne radiť. Len sa budú ľutovať ale reálne nič so svojím životom neurobia.

autor
25. feb 2026
@nunkas

@anonym_autor no sorry ale zbytočne sa certis, ženy reagovali na tvoj úvodný príspevok. Nemôžu za to že neuvedies všetko na pravu mieru už na začiatku. Vtedy by si dostala rady iné. Nehnevaj sa, ale potrebuješ modrého koníka, aby si vedela, že máš toho chrapuna, čo máš doma,poslat do prdele? Ak je niekto, na koho sa treba certit, tak je to tvoj chlap a nie ženy, ktoré ti chceli v dobrom poradiť. Ale pri ľuďoch ako ty, zbytočne radiť. Len sa budú ľutovať ale reálne nič so svojím životom neurobia.

@nunkas myslíš si, že by som písala príspevok, ak hovorím o doprovode do obchodu, na bežný nákup, na kontrolu ku lekárovi alebo na úrad pre papier? hovorím o dôležitých veciach, nie o bežných veciach, čo prináša život. Každý z nás je svojprávny a vyrieši si sám trhanie zubu, nákup v obchode, pobehá úrady, poštu, vyrieši odpad, dane, banku, poisťovňu, bytového správcu. Hovorím o dôležitých veciach - chirurgický zákrok v anestézii alebo kľudne aj analgosedácii po ktorom sú bolesti, nákup niečoho veľkého do domácnosti, spotrebiča, auta apd. To sú pre mňa tie dôležité veci v živote.

simsalabim
25. feb 2026
@anonym_autor

@nunkas myslíš si, že by som písala príspevok, ak hovorím o doprovode do obchodu, na bežný nákup, na kontrolu ku lekárovi alebo na úrad pre papier? hovorím o dôležitých veciach, nie o bežných veciach, čo prináša život. Každý z nás je svojprávny a vyrieši si sám trhanie zubu, nákup v obchode, pobehá úrady, poštu, vyrieši odpad, dane, banku, poisťovňu, bytového správcu. Hovorím o dôležitých veciach - chirurgický zákrok v anestézii alebo kľudne aj analgosedácii po ktorom sú bolesti, nákup niečoho veľkého do domácnosti, spotrebiča, auta apd. To sú pre mňa tie dôležité veci v živote.

@anonym_autor ano, ked spominas tu analgosedaciu, tak vtedy bol so mnou, inak by mi anolgesadaciu nepodali.

autor
25. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor ano, ked spominas tu analgosedaciu, tak vtedy bol so mnou, inak by mi anolgesadaciu nepodali.

@simsalabim vždy pri anagosedácii aj celkovej anestézii má byť niekto ako doprovod. Aj keby ste išli taxíkom, ale môže ti prísť nevoľno, zatočiť sa hlava, byť na odpadnutie a preto je tam ten doprovod. O tom, že je partner ako nejaká psychická podpora ani nehovorím. Štandardne to vo fungujúcich vzťahoch tak býva, že si partner vtedy zoberie voľno, aspoň na pár hodín. Teda minimálne vo vzťahoch v mojom okolí. Len tu na MK 95% žien všetko zvládajú samé, lebo sú svojprávne samostatné jednotky bez doprovodu. Hlavne, že keď idem na gyndu, tak tam vidím mamičky s partnermi. A plná čakáreň...

anonym_b4c1e5
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_b4c1e5 ja som svojprávna zatiaľ, až veľmi. Prečo?

@anonym_autor necitala som prispevk ytakze vodit za rucicku potrebuje tvij chlap vsade???

autor
25. feb 2026
@anonym_b4c1e5

@anonym_autor necitala som prispevk ytakze vodit za rucicku potrebuje tvij chlap vsade???

@anonym_b4c1e5 nie, môj chlap nepotrebuje nikam vodiť, lebo ako on povedal, nie je malé decko. Raz som ho vyzdvihla po operácii, lebo mal operovanú nohu a nemohol chodiť dobre. Mohol si zobrať taxík, jasne, že áno. Ale bola som tam s ním.

anonym_80cffb
25. feb 2026
@anonym_autor

@simsalabim vždy pri anagosedácii aj celkovej anestézii má byť niekto ako doprovod. Aj keby ste išli taxíkom, ale môže ti prísť nevoľno, zatočiť sa hlava, byť na odpadnutie a preto je tam ten doprovod. O tom, že je partner ako nejaká psychická podpora ani nehovorím. Štandardne to vo fungujúcich vzťahoch tak býva, že si partner vtedy zoberie voľno, aspoň na pár hodín. Teda minimálne vo vzťahoch v mojom okolí. Len tu na MK 95% žien všetko zvládajú samé, lebo sú svojprávne samostatné jednotky bez doprovodu. Hlavne, že keď idem na gyndu, tak tam vidím mamičky s partnermi. A plná čakáreň...

@anonym_autor Čo sa rozčuľuješ? A prečo nadávaš tým ženám, ktoré sú samostatné? Možno musia byť, možno to tak chcú. To nesúvisí s tým, že tvoj muž ťa má totálne u riti a je mu jedno, ako sa dostaneš domov. Buď tu akceptuješ alebo sa rozveď. K láske ho nedonútiš aj keď budeš okolo neho behať ako s nasoleným zadkom a voziť ho kade-tade. Proste, nechce, tak nechce. Zariaď sa sama a nerieš ako to majú iní.

nekonecna_katastrofa
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pozri, niektore zeny inak nemozu, lebo doma maju hovado. Tak je to pre nich normalne. Niektore zeny su taka povaha, ze nosia vo vztahu nohavice. Niektore su na vsetko same z objektivnych dovodov (manzel v zahranici, nemoze sa uvolnit z prace). V zdravom vztahu je to zlaty stred, partneri sa podporuju, ked treba riesia veci spolu, ked netreba alebo neda sa, tak su samostatni. Ty vies co mas doma, vies, co ti vadi, tak to ries. Ja by som nebola s chlapom, ktory by ma ani len na porod neodviezol (ak by bol doma a mohol samozrejme), ine zeny si same sadnu do auta a v kontrakciach odsoferuju a pytaju si uznanie, ake su hrdinky.
PS: ked bol so mnou v cakarni, tak neobsadzoval miesto pacientom, ked bolo plno, tak miesto uvolnil.

anonym_fdeb8f
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor co chces pocut ? ze si si zle vybrala manzela/partnera? ze ta nema rad a kasle na teba ?
to nevidis aj sama? naco sa toto vobec pytas ?
ak ma byt doprovod tak mu povedz nech ide s tebou ak nemoze z objektivnych dovodov dohodni si niekoho ineho ak nechce, tak sa zamysli ze ci to je vobec vztah

ale ty tu pises pravidelne a nic sa nezmeni proste ten chlap ta ma na haku

autor
25. feb 2026
@nekonecna_katastrofa

@anonym_autor pozri, niektore zeny inak nemozu, lebo doma maju hovado. Tak je to pre nich normalne. Niektore zeny su taka povaha, ze nosia vo vztahu nohavice. Niektore su na vsetko same z objektivnych dovodov (manzel v zahranici, nemoze sa uvolnit z prace). V zdravom vztahu je to zlaty stred, partneri sa podporuju, ked treba riesia veci spolu, ked netreba alebo neda sa, tak su samostatni. Ty vies co mas doma, vies, co ti vadi, tak to ries. Ja by som nebola s chlapom, ktory by ma ani len na porod neodviezol (ak by bol doma a mohol samozrejme), ine zeny si same sadnu do auta a v kontrakciach odsoferuju a pytaju si uznanie, ake su hrdinky.
PS: ked bol so mnou v cakarni, tak neobsadzoval miesto pacientom, ked bolo plno, tak miesto uvolnil.

@nekonecna_katastrofa ja riešim všetko sama. Zarábam, riešim domácnosť, autá - servis, prezutie, záhradu, kúpu nášho bytu, rekonštrukciu nášho bytu, servis áut, kontakt s bankou, riešim správcu, dane, odpad, svojich lekárov, lekárov detí, hospitalizácie apd. Ale tak keď mám ísť niekde, kde mám mať doprovod a viem, že mi bude zle, tak by som chcela si tam nevolať kamarátov a známych.

anonym_e65211
25. feb 2026

Nie a nechodím ani ja s nim. Odviezol ma jedine z operácie oči, keďže som nemohla šoférovať. Tam som prišla autom, on sa za mnou dal odviezť z prace taxikom a domov ma zobral.

Inak nechapem, prečo by mi mal robiť doprovod alebo ja jemu

nekonecna_katastrofa
25. feb 2026
@anonym_autor

@nekonecna_katastrofa ja riešim všetko sama. Zarábam, riešim domácnosť, autá - servis, prezutie, záhradu, kúpu nášho bytu, rekonštrukciu nášho bytu, servis áut, kontakt s bankou, riešim správcu, dane, odpad, svojich lekárov, lekárov detí, hospitalizácie apd. Ale tak keď mám ísť niekde, kde mám mať doprovod a viem, že mi bude zle, tak by som chcela si tam nevolať kamarátov a známych.

@anonym_autor Napisem ti to na rovinu, mas muza hovado, neschopneho, leniveho. Ludia by mali byt vo vztahu, kde su (vacsinou) stastni, spokojni, kde maju oporu, doplnaju sa. Robis vo vasej rodine vsetko. Naco ti je dalsi hladny krk, o ktory sa treba starat? Ty si sa sama dala do role "zvladnem vsetko" a jediny, kto ta z toho dostane si teda len ty sama.

anonym_e816ed
25. feb 2026

@anonym_autor ano, ked je to nutne aj ked to "len" citim, ze potrebujem. Nemusi pritom ist ani o nic vazne. Je to obojstranne.
S mojim otcom to mam rovnako, aj ked viem, ze by to zvladol. No pokial ma poprosi a mozem, idem, aj ked je to viac nez 100 km.

elviku11
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak vidíš, odpovedala si si. (Ne)sprevádzanie na zákrok je u vás len vyústením iných, väčších problémov vo vzťahu, ktoré máte. Porieš najprv základ, ten dôvod, prečo mu je všetko jedno.

anonym_55647c
25. feb 2026
@anonym_autor

@mmia96 nepôjde so mnou, lebo nie som malé dieťa, aby chodil ako rodič so mnou. A to niekedy so mnou išiel hocikde, aj ku zubárovi a čakal so mnou, potom sme išli niekam sa prejsť na kávu apd. Dnes kupujem byt sama, auto sama, úver riešim sama - s jeho podpisom, prerábku riadim sama, svoje zákroky sama, odveziem sa sama, priveziem sa poloodpadnutá sama. On si na ten deň dá kontrolu ORL. Pre istotu.

@anonym_autor zvykol si, že všetko robíš a vybavujes sama.Ano, vozí ma, keď ho požiadam aj kvôli blbostiam

terezka1947
25. feb 2026

Tam,kde potrebujem alebo chcem,aby ma sprevádzal,tak sprevádza.