Starí rodičia sa venujú vnúčaťu len pred publikom?
Ahojte, možno to bude banalita pre niekoho ale rada by som počula názor nezainteresovaných osôb.
Ide o to, že svokrovci si strašné dajú záležať na tom ako vyzerajú pred druhými, čo si o nich ľudia myslia a tak. Keď ich nikto nevidí tak nemajú o našu dcéru nejaký záujem, stretávame sa ozaj minimálne, ak náhodou prídu k nám alebo my k nim, tak raz mesačne tak sa s dcérou nehrajú ani nič, ignorujú ju. Ak sme náhodou niekde na oslave tak sa hrajú na najlepších starých rodičov akí môžu existovať. Dcéra si túto pozornosť užíva a chce byť s nimi, dokonca ak ju chcem počas toho ja alebo manžel zobrať tak spustí hysak. Som z toho smutná lebo ju ignorujú a zrazu pred ľuďmi sa tvária že ju milujú a ešte vždy majú reči "no s nami je radšej ako s rodičmi" alebo "od nás nechce ani odísť" vždy keď sa muž ozval že veď ju ignorujú alebo že takúto pozornosť od nich bežné nemá tak prišli reakcie že to tak nevyzerá a že vidieť že majú úžasný vzťah. Svokor ju vyhadzuje, naháňa všetko, jej sa to páči. Ide o to že nás tento rok čaká veľa takýchto akcií, dve svadby, krst, oslavy narodenín detí, a tri oslavy okruhlin. Štve ma že keď chcem napríklad si spraviť fotku s vlastným dieťaťom tak by som ju musela doslova trhať im z rúk, je mi smutno že nás tam dcéra doslova ignoruje a je vkuse len s nimi, nechce ísť s nami domov ani nič. Má 1,5r. Nevadilo by mi to keby majú bežné normálny vzťah, ale sa týchto okolností mi je to veľmi nepríjemne....myslíte že to má nejaké riešenie?
@nevenka tak dosť.. dokonca na krstinach na mňa pred mojimi rodičmi a hosťami z mojej strany aj hosťami z ich strany na mňa normálne že svokra z nervami vyletela, že sa zle staram o malého, zle ho obliekam a zle mu dávam jesť..(podotýkam, malý má 3 mesiace a nebol ani raz chorý ani žiadne kolíky nič, klop klop klop) ale..i tak ja robím všetko zle, asi preto že ich neziadam o rady.. cítila som sa strasne, až mi bolo v danej chvíli do plaču. K tomu na krstiny neprispeli ani 50centami. Ale zato zo stola pozbierali čo sa dalo...
Ty vnútorne s tým tak bojujes a trpiš že máš pokazené celé oslavy. Nastav sa inak. Lebo keď máte tento rok toľko akcii, nech ich neprezijes všetky v nervoch a neuzijes si ich. To tam fakt ani nemusíte potom ísť.
Ty máš s nimi aký vzťah ?
Zase dalsia nevesticka, co si vyrobila umely problem. 🙈
Mne to prpomina nasu babku - prve vnuca k nej aj pravidelne chodievalo ale v cca 5 rokoch zacala zistovat co je babka zac a chcela k nej chodit len ked bol dedo doma. Dalsie 2 vnucata byvaju daleko ale babka im nikdy nezavola, nezaujima sa a aj ked sa stretnu tak chce iba pekne fotky aby mohla ukazovat okoliu ako si to s vnucatami “uzila” … posledne vnuca uz ani nehovori “babka a dedo” ale len “dedo” - napr ide k nim tak povie ze len k dedovi, dedo mi dal, s dedom som robil atd aj ked bola pritomna aj babka. Deti velmi skoro a same zistia kto to s nimi mysli uprimne
no tak sa normalne bav s manzelom na oslave ked oni chcu sa starat.. ved si to uzivaj aspon na tej oslave..
Tak treba povedat “babka, tu mas plienku, treba ju prebalit” a treba to povedat hlavne pred ostatnymi aby to poculi. Ked chce mat publikum, tak nech ho ma 🤷🏼♀️ Da ju zle, precika sa? Tak by som pred ostatnymi povedala, ze nevadi, ze ved ju prvykrat prvykrat prebalovala, tak je jasne, ze to nevie. Ale ze to moze skusit zas a ze nech ju rovno aj prezlece (snad bude mat aj pancusky, ktore sa taaak nahovno obliekaju) 😆
@autorka ja ti chcem prejavit pochopenie a sucit a vobec nerozumiem niektorym komentarom. Sama si take nastastie nezazivam ale dokazem to pochopit o co ti ide aj o akom principe hovoris, pretoze len z principu je to na 🤮 uplne rozumiem tomu, ze chcete mat spomienku vo forme fotografie na ktorej bude dieta na tvojich/muzovych rukach spolu ako rodina a nie u babkinych/dedkovych-ano aj oni su rodina, ale...zaklad su rodicia a dieta, az potom starki a duplom v tomto pripade, kedy sa o nu absolutne nezaujimaju mimo obecenstva. Napriek tomu, by som ich nechala, nech s nou blbnu, a ty si zatial uzi sampus, chlebicky a tortu 🙂 a krasne by som im chrstla do tvare ich nezaujem pri beznej navsteve a nemala by som ani problem povedat, ze je to nechutne pokrytecke. S malou nech poblbnu, ozaj uzi si ten cas chvilky pokoja ale ja osobne by som to len tak nenechala pomimo, a na druhu stranu, vecne to nepotrva, deti hlupe nie su. Podrastie a sama zisti. A ked ja ti brutalne rozumiem co sa spolocnych fotiek tyka-lebo som taka ista(tiez som si dceru zobrala zo svokrinych ruk pri foteni jej 2 narodenin, ale teda ma aj take fotky aj take-do nasho albumu so mnou na rukach, do jej s nou na rukach, win-win), tak by som ju skusila nejak skor vziat, a ak by robili naprieky, citam, ze mas normalneho muza, tak nech im vycisti on verejne zaludky, ci maju tiez 1 rok, ze sa chovaju bez chochmesu a respektu, len sa ukazat...
Sucitim a pevne nervy do tohtorocnych stretnuti🙂
Pred ostatnými: "Maminka, je úžasné, ako viete našu dcérku zabaviť. Najbližší víkend vám ju necháme aby ste si ju mohli užiť ešte viac. Určite jej vymyslíte parádny program." Na ďalšej oslave pred ostatnými: "Aká škoda, že ste si ju nechceli nechať na víkend ani zobrať na prechádzku ani sa s ňou pohrať, keď som vám to navrhla. A tak veľmi sa na to malá tešila."
Aj my máme také babičky, záujem o deti výlučně platonicky a aby sa mohli pochválit. Poradiť neviem, skúšala som všeličo, aby sa vztahy budovali, ale vraj s deťmi je "obštara". Najradšej sú, keď sme v bezpecnej vzdialenosti, len fotky posielame a s ničím neobtazujeme. Jedine keď sa treba niekde predviest tak musia deti nastupit osobně v plnej parádě a beda mi, ak nepredvedu ukazkove sposoby a spravanie. Že majú potrebu chvastat sa a oklamavat okolie, budiž, ale tá falos voči vlastnym vnúčatám ma mrzí.
@miriamzba presne to.. tiež neviem, čo autorke poradiť, len asi tak ako aj vyššie písali, dať plienku a nech sa starajú pred ostatnými, veď dieťa potrebuje aj prebaliť aj najesť, nie len po rukách a blaznit sa..možno ich to prejde, alebo práveže ani nie a budú sa chcieť ukazovať ďalej, veď tých pár hodín nejako prežijú. Strašne toto 😐
Ahoj, cim viac akcii budete mat, tym viac sa jej budu venovat.ona nevie,.preco to robia a cas s nimi si uziva.neboj sa,zbytok roka ju budes mat pre seba.
Keď su takýto, tak najväčší trest by bol pre nich, pred tými známymi rovno dohodnúť stráženie dcéry na sobotu. Že si konečne s mužom vyjdete samy do kina napríklad :D oni sa budú hrať na chrumkavych, a reálne v sobotu im ju doneste pred dvere. Nabuduce si rozmyslia 🤣
@nika11103 máme veľmi neutrálny aj ja, aj manžel nie sú to moc rodinkarske typi
@oli18 a kto určuje čo je problém a čo je umelý problém? Ty a tvoje domnienky? Prepáč ale to že berú dieťa ako nejakú vec s ktorou sa chcú reprezentovať a keď nemajú publikum tak o ňu nezakopnu je banalita?
@sasha77 ona sa od nich nechce odtrhnúť lebo tam sa jej venujú fakt na 100%
@ysseba toto je fajn nápad 😃
@alex7584 ďakujem, som rada že sa nájdu aj ľudia, ktorí to chápu. Ja im nebránim v kontakte len sa mi nepáči ako to robia. Ďakujem za rady
@miriamzba títo nechcú ani tie fotky...sa vyjadrili že im je jedno čo robíme
@janetinka27 ja ju nepotrebujem mať pre seba...o to tu nejde...ide o to že dieťa nie je hračka aby ju používali na nejakú reprezentáciu
Autorka, velmi dramatizujes a zvelicujes banality, ktore rozumny clovek zoberie s lahkostou. Z tvojej strany ide o ziarlivost. Svokra sa chce reprezentovat vnuckou. To je pochopitelne, ze chce. O to viac, ze vnucka babke prejavuje naklonnost.
A ty ziarlis, lebo ty by si sa, ako matka chcela dcerou prezentovat. Ste dve, ale dieta mate len jedno. Ked bude druhe, uz nebudes mat ten pocit .A nejake fotenie s mladuchou? To je naco dobre, pokial to nie je dieta mladuchy? Daj si psychiku do kludu, prospeje to vsetkym zucastnenym. Takym myslenim sa sama nicis a zbytocne narusas vztshy.
Poznám to. Je to naozaj na ho.no keď si dieťa ani len nevšimnú,neopýtajú sa ako sa má ,ale na každej oslave sú to starkovci roka.. Neznášam to. A jasné že dieťaťu sa to páči keď je konečne stredobodom...
@oli18 zveličujem banality? Ty tam chodíš keď vieš že zveličujem? Asi si čítala veľmi zle. Píšem prevažne o svokrovi ale nevadí. Ja nežiarlim a nepotrebujem sa reprezentovať s dcérou. Mne ide o to že za celý rok ju nechcú vidieť, nezaujíma ich čo robí, nevolajú, ignorujú a zrazu keď majú ľudí okolo tak sa zaujímajú. Jej syn to vidí rovnako takže asi to nebude moja psychika.
@dagas áno presne toto myslím, som rada že to chápe aspoň pár ľudí.
Ved citam, co pises. V prvom rade si to s nou vykomunikuj, preco sa inokedy o vnucku nezaujima. Mne by toto vsetko, co pises, vobec nevadilo. To nie su ziadne problemy. Ale ty to ako problem vidis
Tak ho ries s nou a nie tu ,lebo my odpovef na to nevieme. Evidentne si mladucka, v zivote si edte vazny problem netiesila, tak si si ho vyrobila. Ja mam nazor, ako vacsina zien, ktore ti odpovedsli.
@oli18 tak asi čítaš slabo, lebo som už písala že nemajú záujem o vnúčatá, vyjadrili sa tak. Nikdy žiadne nechceli tak sa k tomu aj tak stávajú. Milujem takéto odborníčky ako ty čo na základe jedného príspevku usúdia že som ešte vážny problém neriešila 😃. Toto ma fakt pobavilo...ale riešila a nič som si nevyrobila. Pre nás nie je dieťa vec ani hračka ani niečo čo len tak si bude putovať medzi druhými len na to aby sa prezentovali.
A ešte aj k minulému príspevku...stačí mi že ty nevidíš význam fotenia s nevestou, na svadbe sa bežne nefotíš? Lebo u nás sa robia rodinné fotky a nevidím dôvod aby sa moje dieťa nefotilo s nami ale s babkou.
Proste vidím aj podla iných diskusií že si väčšinou na strane svokier ale teda, keby rok nebola žiadna akcia tak rok sa o dcéru absolútne nezaujímajú takže nevidím dôvod prečo ten jeden deň by som mala byť spokojná že sa zaujímajú a aj to len preto aby ich okolie uznávalo a každý mi hovoril aké to mám super lebo sa mi o ňu starajú...
Čím bude dcéra staršia, bude si všímať ich správanie aj sama. Dobré ale bude, ak jej s tým zatiaľ pomôžete a citlivo jej objasníte ich správanie. Napríklad, že starí rodičia sú v spoločnosti veselší a vrúcnejší, ako sú doma a pod. Mne príde absolútne bezcitné takto vydierať dieťa a ísť z extrému do extrému. Verim ti, že ako matka cítiš, že ide o patologický vzorec správania z ich strany a chápem ťa, že sa o dcéru obávaš. Starých rodičov by som ale rázne upozornila, že pre dcérine psychické zdravie by bolo vhodné, aby sa jej venovali aj mimo osláv v tomto rozsahu aké nastavujú na oslavách. Dieťa môže byť z takých extrémov naozaj dosť zmätené. Našťastie, tvoja má len dva ročky ako čítam, ale aj v tomto veku detičky už veľmi vnímajú. Pre jej správny emocionálny vývoj, by som jej teda vysvetľovala a na starých rodičov priamo zatlačila, že dieťa je zmätené a môže mať problémy a inde sa to odrazí- môže sa naučiť si vynucovať tú chorú extrémnu pozornosť všade a mať poruchy správania. Za mňa je každý extrém podozrivý a ja by som im to teda nezožrala, ale viem, že okolie toto zvykne takým ľuďom veriť.

@sasha77 hruuuza