Starí rodičia sa venujú vnúčaťu len pred publikom?
Ahojte, možno to bude banalita pre niekoho ale rada by som počula názor nezainteresovaných osôb.
Ide o to, že svokrovci si strašné dajú záležať na tom ako vyzerajú pred druhými, čo si o nich ľudia myslia a tak. Keď ich nikto nevidí tak nemajú o našu dcéru nejaký záujem, stretávame sa ozaj minimálne, ak náhodou prídu k nám alebo my k nim, tak raz mesačne tak sa s dcérou nehrajú ani nič, ignorujú ju. Ak sme náhodou niekde na oslave tak sa hrajú na najlepších starých rodičov akí môžu existovať. Dcéra si túto pozornosť užíva a chce byť s nimi, dokonca ak ju chcem počas toho ja alebo manžel zobrať tak spustí hysak. Som z toho smutná lebo ju ignorujú a zrazu pred ľuďmi sa tvária že ju milujú a ešte vždy majú reči "no s nami je radšej ako s rodičmi" alebo "od nás nechce ani odísť" vždy keď sa muž ozval že veď ju ignorujú alebo že takúto pozornosť od nich bežné nemá tak prišli reakcie že to tak nevyzerá a že vidieť že majú úžasný vzťah. Svokor ju vyhadzuje, naháňa všetko, jej sa to páči. Ide o to že nás tento rok čaká veľa takýchto akcií, dve svadby, krst, oslavy narodenín detí, a tri oslavy okruhlin. Štve ma že keď chcem napríklad si spraviť fotku s vlastným dieťaťom tak by som ju musela doslova trhať im z rúk, je mi smutno že nás tam dcéra doslova ignoruje a je vkuse len s nimi, nechce ísť s nami domov ani nič. Má 1,5r. Nevadilo by mi to keby majú bežné normálny vzťah, ale sa týchto okolností mi je to veľmi nepríjemne....myslíte že to má nejaké riešenie?
Podla mna riesis blbosti, nikde nie je stanovene kolko casu maju stari rodicia a kedy venovat vnucke, ked sa jej chcu venovat vtedy, tak nech sa venuju vtedy, su to starsi ludia nemusia mat naladu venovat sa jej vtedy, kedy to ty uznas za vhodne, pre nich je vhodna chvila inokedy, aj ked ty to vnimas, ze je to iba pred ostatnymi, aj ked to je iba pred ostatnymi, ako som pisala nemaju povinnost to robit inokedy, ty si mala dieta pre seba a nie pre starych rodicov, tak ze to neries a nevyrabaj problemy, co sa tyka fotenia neverim tomu, ze by sa s nou potom nedalo vobec odfotit, alebo ju odfot so starymi rodicmi.
@domkakvet ja nevyrabam problémy ani im nestanovujem čas, lenže je holý fakt že sa o ňu absolútne nezaujímajú, nepýtajú sa na ňu ani nemajú záujem sa stretávať, na takýchto akciách sa potom tvária akoby sa o ňu starali stále. Ja chcem mať s ňou fotku alebo sa odfotiť ako rodina alebo s nevestou atď, lenže nie nedá sa od nich odtrhnúť lebo si užíva tu pozornosť.
Áno dieťa som mala pre seba, nechcem od nich pomoc ani nič, ale keď raz o ňu nemajú záujem tak sa mi nepáči že pred ľuďmi rozprávajú ako je s nimi viac ako s nami atď
Skus si ten cas, kedy sa jej venuju, uzit a venuj sa muzovi. Bud rada, ze mas chvilku pre seba a o dieta mas postarane ;)
Ma 1,5r - pre mnohych dospelakov je to dieta vo veku kedy sa s nimi neda hrat lebo este neodpovedaju, treba ich vsade viest za ruku, davat pozor aby si neublizili a prebalovat, krmit, a este aj pri tom krmeni treba davat pozor na to aby nezjedli nieco co by im mohlo uskodit.
Hlavne je to aby boli na blizku a postupne aj to dieta bude ziadat ich vacsiu pozornost a bude interaktivnejsie.
Co nechapem je preco im ich trhas z ruk a chces si s dietatom robit fotky orave vtedy ked su oni s nou??? Aby si ty ukazala aka si super matka? Vsak ked vidis, ze ti dieta zabavaju a ty sa mozes vklude najest a porozpravat s ostatnymi pribuznymi tak to vyuzi. Nemusis byt nad nimi a striehnut. Mne sa zda, ze ty tak trochu ziarlis a este aby vsetci pritomni povedali, ze ti vychovavaju dieta stari rodicia no to by bola hanba 😂😂😂😂. Zmen chip - ked vidis, ze oni si ju uzivaju na podujatiach ako svadby a krstiny tak ja by som si uzivala s ucastnikmi a v klude sa najedla, poklabosila a uzila si momentu ze mam opatrovatelov co behaju za dietatom
@prasiatko30 jasne sa vyjadrili že o dieťa nemajú záujem, nie je to vekom, nechcú tráviť čas vôbec s deťmi
Nie je to doslova "trhanie z rúk" dcéra je schopná byť s nimi od začiatku do konca, my si chceme užiť tieto akcie aj ako rodina. Ja nepotrebujem ukazovať, že som super matka, oni ukazujú akí sú super starí rodičia a pritom je to úplný blud...nejde tu o nejakú hanbu. Ja idem na takéto podujatie ako rodina, keby je to hodina dve ok nepoviem ale tým že sa jej nevenujú tak chce byť s nimi celý čas a teda áno je mi nepríjemne že moje dieťa sa trhá za niekým kto ju bežne ignoruje a teda vôbec s nami byť vtedy nechce. Nejde o žiarlivosť. Ide o princíp
Veď im ju nedaj, držte ju pri sebe.
Kasli na principy - aspon bude cirkulovat medzi ludmi a zvykne si. Potom v 3r dieta ide do skolky a ma z toho kolaps lebo musi byt bez mamky 4hodiny. Ste tam ako rodina a ste tam so sirokou rodinou - aj stari rodicia su rodina. 🤦🏽♀️ fakt nemusi byt madre helicóptero- proste zi a nechaj zit - tak nikde inde sa o nu nezaujimaju ale tam hej - vynikajuco, tak nech sa o nu zaujimaju aspon tam. Trochu flexibility a budete vsetci vo vacsom klude
@prasiatko30 dieťa je zvyknuté medzi ľuďmi aj bez tohto, nemá s tým problém. Neviem proste není som žiadna helikoptérova mama...nemám problém dieťa nechať niekomu v rodine atď. ale ak sa chcú ňou takto prezentovať pred ľuďmi a počas roka ani nezavolaju ako sa má alebo čo, tak sa mi to jednoducho nepáči, a samozrejme dieťa celé bez seba lebo majú o ňu konečne záujem, 8 dní v roku. Ak by nebolo tieto akcie ani by si nespomenuli že existuje, neviem nezdá sa mi to okej.
nechaj im ju celý čas čo budú s vami, rýchlo ich to prejde .-)
Ahojky, ako tak pozerám divné reakcie v komentároch, zrejme všetci komentujúci nezažili taký pocit keď ich aj ich dieťa svokrovci majú na háku a tak ako píšeš, keď niekto príde tak sú oni najlepší starí rodičia alebo ešte zo seba hraju obeť, že k nim nechodíme a nemôžu vidieť malého 🥹😀🤦 pritom mňa aj jeho majú totálne na háku, maličký bol s nami prvé Vianoce, nedali mu ešte ani ponožky.. neide o dary, ale o to, že ho proste nemusia a hrajú sa na milujúcich babku a dedka len keď je niekto v prítomnosti alebo hlavne pred ich synom, mojim manželom..
Tak by som povedala, že sme v podobnej situácii a dobre ti rozumiem, že ti to prekáža
Tvoja dcéra ich má rada. A užíva si ich záujem vtedy keď ho majú čiže na tých veľkých stretkách. Nekratila by som ju o tie momenty. Ak sa s tým nevieš zmieriť tak nikam nechoďte 😃 čo ti povedať. Veď to dcéra sa za nimi drhne. Ty ju nevieš od nich odtrhnúť. A to si mama. Čo ju majú oni od seba vyhnať?? Veď by ani nešla keď ani tebe sa to nedarí.
No tak ich nechaj - teba najviac stve, co si myslia ostatni -nechaj im ju a hotovo, vsak oni ti ju vratia neboj sa. Uzi si fiestu a ber to nie, ze im treba dieta odlakat lebo inokedy s nou nechcu byt ale nech si ju uziju - ked zmenis myslenie tak to budes uplne inak prezivat a aj oni to budu inak brat a budu ti ju vraciat omnoho skorej - lebo zakazane ovocie najviac chuti. Cize ak su to fakt take povahy, ze ich tesi ked mozu robit napriek tak prave tym, ze im ju furt chces vytrhnut oni este viacej chcu ju mat pri sebe - vytvaras polemiku a oni su chudaci stari rodicia, ktorym upieraju styk s vnuckou. Ked ich nechas na pokoji a nebudes behat za nimi aby si im ju zobrala tak nakoniec pridu a vratia ju sami bez dramy a aj mala to bude brat inaksie. Na prvej oslave mozno nie, ale ked si vsimnu, ze oni behaju za malou a vy si vklude uzivate tak neboj sa to hned budu inaksie brat
Je to od nich pokrytecke, ale čo s tym narobíš?
Dcéra je šťastná, svokrovci sa vtedy konečne snažia ako o dušu (verím tomu, že sa po tej námahe musia regenerovať a oddychovať). Ja osobne by som si to náramne vychutnala.
Pri každej takejto príležitosti by som jej to dopriala na maximum, čiže prídeš na oslavu, dcéru im dáš na starosť. Oslavu si užiješ s mužom pekne ako bezdetná a pri odchode si ju vyzdvihneš.
Možno časom to začne svokrovcom vadiť, teraz im to vyhovuje, keďže vidia, že teba to tak hnevá
@prasiatko30 a tak to obrátia voči nej, aká to je matka, že o ňu nemá záujem a zvalí ju starim rodičom aby za ňou behali.. aj to je jedna z možností ako sa to môže proti nej obrátiť. Viem z vlastnej skúsenosti
@sasha77 a? Co hovoria ostatni mi moze byt u riti. A ti garantizujem, ze ak to robia len koli tomu aby sa hrali na obete, v momente ked budu vidiet, ze neveste je to u riti tak aj oni budu vyvolavat dramy coraz menej - na co im to je starat sa celu oslavu o vnuca, o ktore inaksie ani nezakopnu, ked nevesta si to uziva??? A nebeha za nimi a nezazera a nema pokazenu naladu, ale sa rehoce a v klude obeduje a tancuje🤔
@sasha77 som rada že aspoň niekto pochopil ako to myslím. Prajem veľa síl
@michelle567 áno a počas roka ak náhodou prídu k nám ju ignorujú...nejde o to že ja sa neviem zmieriť ale princíp.
@prasiatko30 úplne mimo píšeš, neštve má čo si myslia ostatní, ale to že idem na takúto udalosť ako rodina, že keď ju chcem prebaliť lebo to oni nespravia tak odchádzame s revom akoby som bola ja cudzia....a pritom keď ju bežne počas roka ignorujú tak nerobí takéto scény v ich prítomnosti, neviem kde si zobrala že behám za nimi, nie nebeham ale teda dieťa musí aj jesť a piť a podobne veci na ktoré nemyslia.
@jancejance nie nevyhovuje im to lebo mňa to hnevá ale preto že celé osadenstvo oslavy sa im klania akí sú super starí rodičia, ako vidieť že sú s dcérou viac ako my atď. Čo sú totálne bludy
@prasiatko30 ako píšem už vyššie ja za nimi nebeham, to si si vymyslela ale im ide o to aby ich uznávali ostatní a nie že mne niečo vadí
No ale čo chceš s tým robiť?? Na čo ti je ten princíp.
@prasiatko30 im to je presne na to, aby z nevesty urobili trúbku. Tak neviem, ale mne by to u riti nebolo, ak by o mne takto neoprávnene hovorili pred ostatnými keď viem kde je pravda a s tými ľuďmi sa stretávam na ďalších oslavách. Kus blbé nie ? Ja to takto mám a prešla má chuť vôbec sa podieľať na takých oslavách keď viem, že keď som na návšteve u svokrovcov sa tvária aki sú starostlivi že ich vnucatko zaujíma a jediné čo ich zaujíma je, po kom má uši, nufak (to citujem ich, takto nazvali nos ich vnucatka) a na koho sa to podobá..nechala som ich tak nech sa hrajú ponosia na rukách a nakoniec čo z toho vysvitlo ? Že môj muž to musi mať doma ťažké, lebo ja neviem nič okolo malého a oni ho museli mat celý čas na rukách...
Zjavne tu nikto nepochopil o čo ide a nakoniec my sme žiarlivé 😀
@sasha77 a co si muslis ze ludia hovoria ked behate za starymi rodicmi a trhate im vnucata z ruk? Chudaci stari rodicia, a potom, ze oreco ani nemozu byt s vnucatami - ludia budu hovorit a klebetit vzdy a za kazdych okolnosti a vzdy to negativne - zalezi na tebe ako spracujes celu situaciu a ako ovplyvni teba
Tak to je od nich naozaj nechutné. Asi sa s tým nedá nič robiť, oni sú proste takí ľudia - byť za pekných pred ostatnými. Asi len keď budú u vás na návšteve a budú malú ignorovať, tak sa ich spýtať, že a prečo sa jej teraz nevenujú ako minule na oslave? Ale tým sa to nevyrieši. Nuž nič iné mi nenapadá, len to, že sa treba nad to povzniesť a užívať si chvíľku vzácneho kľudu. Len tak oddychuj. Kecaj so zvyškom rodiny. Veď im ju na tej oslave nechaj celý čas sa s ňou predvádzať, ich to podľa mňa prestane po pár hodinách s malou baviť , keďže ten záujem o vnučku nie je v nich a nie je úprimný.
@prasiatko30 stále píšeš o behaní a trhaní z rúk....ale píšeš o tom len ty nikto to nerobí
@prasiatko30 tiež neviem o čom tu točis že im ich trham ja, alebo autorka z rúk, keď napríklad v mojom prípade som napísala že som im vnucatko nechala nech sa odohrajú pomojkanu a nakoniec som z toho najhoršie vyšla ja lebo sa neviem starať o syna 🤦
@ysseba veď im ju nechávam, nerobím tam scény ale ako hovorím, ideme sa fotiť s nevestou? Ja si nemôžem zobrať vlastne dieťa lebo sú scény lebo chce byť s nimi lebo akurát vtedy ju svokor začne vyhadzovať alebo robiť niečo čo ju záujme, treba ju prebaliť? Nakŕmiť? Ponúknuť vodu? Ich to nenápadne a zas sú scény lebo ju beriem od nich lebo akurát vtedy keď je prekakana ju berú tancovať...
Ahoj,presne som si to užila a užívam so svokrovcami.Je to také typické...len na oko...a to hranie....skoro som sa niekedy dovracala🤢🤢🤢.A to trhanie dieťaťa z rúk ,len aby ostatní ich spolu videli .A moje dieťa si to náramne užívalo😏a ja som trpela ako kôň.Nic sa s tým nedalo spraviť.Obmwdzili sme na istý čas kontakt.Našťastie do rodiny začali pribúdať sesternice a bratranci ....a moje dieťa podrástol ,už im to "nežere"😄.Ale tým ,že tých detí je teraz veľa...už nestíhajú 😅.Konečne som sa od toho odpútala....a aj keď sa to opäť sem tam stane,lebo mám ďalšie dve mladšie deti .Aj tak si v hlave poviem,že však viem,že ste rafnutí a vedia to aj tí ostatní naokolo 😅lebo je to tak bijúce do očí čo robia,že to vidí aj slepí.Proste som sa nato už 💩vysrala.Aj keď popravde dlho ma to držalo😄kým som to preglgla.A teraz?S manželom si pritom nenápadne štrgneme,že na ľudskú sprostosť a ideme ďalej 😉
Staraju sa - zle je. Nestaraju sa - zle je. Autorka, sa upokoj, riesis kraviny. Ved ich nechaj sa s vnuckou hrat ked oni chcu. Ty oddychuj, dlab na fotenie.
@leonakr som rada že to niekto chápe 😃 ďakujem možno to chce naozaj len čas
@zooeynka nie, nie je zle. Keďže sa sami vyjadrili že nechcú kontakt s vnúčaťom nečakám od nich nič. Mne vadí že ju používajú na predvádzanie super starých rodičov keďže realita je na míle ďaleko vzdialená...nejde len o fotky
No mozno si na seba uplietli bic a mala sa onedlho nenecha odstrcit len tak...
Ze uz som bola pouzita na starkych sebaprezentaciu, o 2 mesiace dovi, dopo...
Myslim, ze ta im zalezie pod kozžu, aj ked im sa chce interagovat len kvartalne😂
Tak ešte jedine im takto hrknut, že či už pri nich papala a bola prebalena lebo aj to dieťa potrebuje, ale to predsa ako milujúci starí rodičia by mali vedieť 😀

Dcéra podrastie a bude vidieť komu na nej naozaj záleží. Zatiaľ si užíva pozornosť akú dostáva aj tých pár dní do roka. Nijak to netreba riešiť stačí počkať.