icon

Ste vo svojom manželstve skutočne šťastné?

20. jan 2024

Ahojte témička len tak na zamyslenie... u nás to po dieťati prestalo byť dobré, udialo sa veľa zlého, prišla som na to aký je môj chlap naozaj avšak celé moje okolie mi tvrdí, že žiadny vzťah nie je ideálny a že sa treba cez to preniesť. Ja nemám ružové okuliare je mi jasné, že každý pár ma nejaké problémy ale predsa musí to mať nejaké hranice. Nedá sa úplne všetko odpustiť podľa mňa.

Strana
z2
pupavka234
20. jan 2024

Okolie nepocuvaj. Pocuvaj samu seba, len ty vies ake to naozaj je. Ak sa trapis a trpis, nie nie je to v poriadku.

pupavka234
20. jan 2024

Inak ako uz bolo spomenute, ak nie si stastna ( lebo ved narovinu, kto je naozaj stastny, co definuje stastie atd.) tak aspon spokojna. Ak sa trapis, trpis, places, nie je Ti dobre, ak si skor nestastna ako spokojna, tak to nie je v poriadku. V manzelstve musis zazivat ak nie vyslovene stastie, tak minimalne psychicku pohodu. Ked nemas pokoj a pohodu, nie je to standard a nie je to dobre.

lenkakravcova
20. jan 2024

Nepíšeš o čo vlastne šlo, či o jeho zúfalstvo keď ti niečo vykročila alebo prečo a o čom ste sa vôbec hádali.. takže v takom prípade ťažko radiť.
Iné je keď ti nadáva lebo sa mu nepáči čistota drezu a iné je keď ti vynadal lebo si šla od dieťaťa na diskotéku. 😀 Napíš o čo vlastne ide.

duppka13
20. jan 2024

Nie som stastna ani spokojna v mojom manzelstve, bola to velka chyba

iwuanka
20. jan 2024

Po prvom dietati sme si nevedeli prist na meni niekedy. Dieta vyskusa vas vztah a kym sa to urovna, trva to. Treba komunikovat. Potom prislo druhe dieta. Opat chvilu sme potrebovali na zvyknutie si na novu situaciu. Ja som v manzelstve stastna. Snad aj moj muz. Povadime sa, mame tichu domacnost, ale stale sa vieme udobrit. Bez toho by to bola nuda. A to sme 13 rokov spolu.

autor
20. jan 2024

@lenkakravcova no tak keby mi vynadal opravnene snad sa nestazujem na modrom koni a nehladam pochopenie pre svoje vrtochy

777januska777
21. jan 2024

Prave teraz som šťastná v manželstve. Ale tak mali sme obdobia, ze som šťastná nebola a verím, ze ani manžel nebol. Jednoducho dieta je veľký zaberak, vžiť sa s tým, ze už život nie je len o dvoch ľuďoch, ale je tu malý človiečik, ktorý berie všetok čas, nevieš ho vypnúť a musíš fungovať aj keď nechceš. Niekedy zažiješ extrémne situácie a niekedy ich ľudia nezvládnu a reagujú zle, niektorí veľmi zle. Na všetko vždy treba čas a veľmi veľa pochopenia. Kazdy z nas ma svoju hranicu, ktorú keď druhý prekročí, tak už sa nedá vzťah tak ľahko napraviť. Ide o to akú hranicu máš ty. Pri určovaní hranice, ale ber do úvahy aj partnera a jeho hranice. Nezabúdaj aj na to, ze reakcie partnera sú prejavom jeho vnútra.

bambulka1105
21. jan 2024

Tak to sme dve., tiez nie som stastna., tento rok budeme spolu 15rokov z toho 9manzelia,., mame dve krasne deti 4r a 1,3r., ale to je tak asi vsetko c nas spaja a spolocny dlh, ktory musime este splatit cca 1,5roka.,po prvom dietati som si povedala dobre dam to u sancu, ale po druhom., uz som stratila uplne zaujem., je toho vela co sa stalo medzi nami., ale uz ma nebavi sa viac a viac podriadovat mu., len tak ako on povie alebo chce., podatate sa ani nemame o com rozpravat…vacinou len deti ,,preberame”,, chcem, aby to konecne skoncilo., ale moja psychika je totalne v koncoch.,potom ked sa povadime., tak ani si neuvedomim a kricim na starsieho syna co mi je luto :(., nemam sa o koho opriet a rodine aj ked naznacim nieco tak zmenia temu alebo sa tvaria, ze nepocuju a ta jeho uplne ani nezajem.., rozmyslam stale ako dalej zakym ist., ako skoncit toto trapenie.,,ci za psychologom alebo rovno za psychiatrom???., do poradne nechce ist.,

tetaandulkova
21. jan 2024

Ty musíš vedieť, aký ten váš vzťah je, ako na Tom ste...nikto to nevie ani z okolia lepšie vyhodnotiť ako ty. Je to medzi vami dvoma. Samozrejme že sú hranice, ktoré určujú dostatočné pohodlie vo vzťahu...za mňa je alkohol, cigy, návykové látky, hazard a agresia, nevera, narcizmus...cesta, ktorá nikam nevedie. Tu by bola u mňa už stopka. Dokonalé manželstvo je ťažko definovať, nie vždy je to prechádzka ružovou záhradou. Aj v dobrom manželstve sa sem tam objavia hádky, kľudne aj pre banality, človek znáša toho veľa, žijeme v strese či si to uvedomujeme alebo nie, niekedy ten pohár pretečie skôr, niekedy neskôr a potom človek doma vybuchne aj pri banalite a pri človeku, na ktorom mu najviac záleží. Aj mne niekedy ujde také počastovanie na muža, ktoré potom ľutujem, tiež mi vadia niektoré veci, niektoré veci vadia zase jemu na mne...ale vieme sa na Tom časom aj zasmiať, už sa vieme brať aj s rezervou, vieme kedy máme byť ticho a neprilievať slovne olej do ohňa. A minule muž skonštatoval že máme veľmi dobrý vzťah, aj keď je to tak ako si v úvode uviedla...Dieťa je väčšinou naozaj veľká skúška vzťahu. Do 1. roka je to ťažšie, zvykať si na nové veci, prebdené noci na pohode neprispievajú.Treba sa prispôsobiť na vlnu dieťaťa, ale v tomto období sa tie vlny často menia. Každopádne všetky problémy si treba vykomunikovať vo dvojici a ak je niečo vhodné na nápravu tak musí byť snaha z obidvoch strán, bez toho to nejde, žiaľ. Ako ľudia prechádzame mnohými skúškami v živote, tie vzťahové zvyknú byť z tých najhorších 🙄

noneda
21. jan 2024

Odpustiť sa dá všetko, je rozhodnutie nie pocit. A skus prečítať knihu 5jazykov lasky. Najlepšie s manželom. Držím prsty. Ja som opäť našla šťastie. A krajšie ako predtým.

mamutka
21. jan 2024

Áno, som šťastná, už sme cez 20 rokov spolu. V každom vzťahu sa čosi nájde, napr niekto rad hory, niekto rad k moru, niekto chce byt, ten druhý dom…. Treba robiť aj kompromisy. To myslia ti ľudia z okolia, ktorým na tebe záleží? Či myslia, že muž môže žene nadávať, ponižovať ju, ubližovať a že cez to sa treba preniesť, lebo aj v iných rodinách je to tak? O ľuďoch s takým názorom si myslím, že majú nasr..e v hlave, toľko k tomu.

muchacici
22. jan 2024

Poviem ti, že mi sme si tiež s manželom všeličím prešli, on je dosť ťažká povaha, no on to so mnou tiež niekedy nemá vôbec ľahké. Museli sme sa naučiť viac ustupovať, tolerovať, prepočuť a odpúšťať. My sa veľmi ľúbime a chceme byť spolu, máme spoločné hodnoty, muž má vlastnosti, ktoré som v partnerovi na život hľadala. Vie ma veľmi rozčúliť, ale celkovo som s ním šťastná, a áno, asi by som si ho napriek tomu všetkému vzala znovu. Ale naozaj, každý má svoju mieru únosnosti. A áno, všetci niečo riešime, ale to neznamená, že ty sa máš teraz trápiť vo vzťahu s mužom, ktorý ti ubližuje. Musíš si to sama zvážiť, druhých nepočúvaj, to sú také kecy, oni nie sú ty, nevedia, čo prežívaš. A oni nech si zase prežívajú svoje, keď sa chcú trápiť vo vzťahu, tak nech sa páči. Ty máš na výber. Drž sa ❤️

andrea2667
22. jan 2024

Ak nie je tyran alebo závislák, ak pracuje a žije pre rodinu, máš doma poklad. Spomeň si, prečo si sa do neho zamilovala a ďakuj Bohu, osudu, alebo komu chceš, že máš krásnu rodinu. Neexistuje nič vzácnejšie. A ešte niečo. Ty si srdce rodiny. Od tvojho nastavenia závisí nastavenie všetkých jej členov. Tak raz, dva, tri, nádych, výdych, úsmev a urob niečo pre radosť v tvojej rodinke. A druhá rada - nájdi si občas chvíľu len a len pre svojho jediného chlapa.

Strana
z2