Stráca manžel záujem o rodinný život?
Ahojte z manželom sme spolu 4 roky chodili a zosobášení sme 3 roky. Zo začiatku všetko bolo ok. Sem tam nejaká hádka. Ale každý vzťah nie je 100 percentný. No ale k veci. Ako náhle sa presťahoval ku mne postupne sa začal meniť. Je mi jasné že ani vzťah nebude vždy rovnaký. No dosť ma prekvapuje to, že postupne stráca záujem. Chodí do roboty. Ale keď príde domov tak sa neopýta na deti. Vôbec nič. Všimla som si ,že keď má voľno ako teraz napríklad keď boli sviatky naschvál si hľadá robotu. Len aby nebol s nami. Keď už nebolo fakt čo robiť tak miesto toho aby sa hral z deťmi, išli sme sa prejsť alebo niečo také išiel do garáží a triedil si šrobi 😂🤔 až na základe, že som ho upozornila na ďalší deň sa nám venoval. Ale čo s toho keď jeden deň. A zase je to o tom istom. Keď nerobí niečo vonku príde dnu. A celi čas hrá hry na mobile. Vôbec ani ho nezaujíma či deti vyvádzajú. Čo robia. Nič. Každý jeden krok mu musím kázať. A po novom ide von a kecá z susedom aj hodinu. A príde dnu až keď je všetko hotové. A ja som zlá že som nepočkala. A nechápe ako môžem byť naštvaná, že znovu všetko nechal len na mňa. Dobre chápem porozprávať sa to je normálne. Ale kašľať na deti? No najviac ma hnevá ten telefón. Hrá hru a ani nevie že s ním hovorím. Úplne na ňom to kričí, že mu prekáža spoločnosť moja a deti. Aj keď len rozprávku ideme pozerať. On musí ísť na vcko. A je tam aj hodinu.
Dnes som sa o tom rozprávala z mamou. A tá sa vyjadrila že preháňam. Že žiaden chlap sa žene nevenuje. Len taký čo chodí preč robiť. Preto sa Vás chcem opýtať ako to máte vy?
No ja teda mam doma uplne iny typ partnera a otca. Moj manzel travi s malym maximum casu, spolu travime cas (jasne mame male dieta, tak menej ale vzdy ked sa da ideme niekam sami). Cez vikendy mame spolocny program alebo bezne ide s malym na pol dna plavat. A teda moj muz je opacny extrem, na mobil nepozrie cely den a ked ja si pisem s kamoskami a "nevenujem sa mu" tak ho to irituje a na zachode vykonava potrebu a nie hru na skryvacku, takze je tam adekvatny cas. A nie nerobi v zahranici, robime spolu v tej istej firme.
Nechapem tomu preco matky ucia svoje dcery, aby im aj v 21. storoci stacilo tak malo 🤷♀️
No ja teda mam doma uplne iny typ partnera a otca. Moj manzel travi s malym maximum casu, spolu travime cas (jasne mame male dieta, tak menej ale vzdy ked sa da ideme niekam sami). Cez vikendy mame spolocny program alebo bezne ide s malym na pol dna plavat. A teda moj muz je opacny extrem, na mobil nepozrie cely den a ked ja si pisem s kamoskami a "nevenujem sa mu" tak ho to irituje a na zachode vykonava potrebu a nie hru na skryvacku, takze je tam adekvatny cas. A nie nerobi v zahranici, robime spolu v tej istej firme.
Nechapem tomu preco matky ucia svoje dcery, aby im aj v 21. storoci stacilo tak malo 🤷♀️
@petamich tak potom ako vidím to, že chcem aby sa nám venoval chcú aj iné ženy. No nie?
však mu daj deti a nech idú na menší výlet, turistiku, zmrzlinu, do knižnice čítať knihy, .... nech sú spolu 2 hod a naspäť domov. ty si zatiaľ niečo porobíš, oddýchneš a zas budeš s deťmi ty...
však mu daj deti a nech idú na menší výlet, turistiku, zmrzlinu, do knižnice čítať knihy, .... nech sú spolu 2 hod a naspäť domov. ty si zatiaľ niečo porobíš, oddýchneš a zas budeš s deťmi ty...
@deti95060810 😂😂prepáčte ale to neexistuje. Mám 3 detičky. Stredný chlapec má 4 roky. Ako sa narodil som bola jeden krát na koncerte. A inak za tie 4 roky som nikde inde nebola. Nikdy si ich nezoberie. Nechodí nikde s nimi. 24 hod som z deťmi len ja. Úlohy hygiena strava. Všetko ja. Ani len na ihrisko s nimi nejde. Všade idem s nimi ja. Pretože neraz sa mi stala situácia, že on pozeral do telefónu. A keby tam nie som ja tak si deti ublížia.
Preco si si s nim urobila 3 deti
autorka to si manžela zle naučila...mám s manž. tiež 3 deti - za 4 roky. ale musím povedať že mne manž. pomáhal. Nemal problém na tie prechádzky s deťmi chodiť. čo hneď len ovce a kozy pozerať o 3 ulice ďálej ale nemal problém.
deti okúpať? bežne.
čo by robil keby si išla do nemocnice?
Preco si si s nim urobila 3 deti
@vler no spolu máme len dve. Ťa najstaršia je z úplne prvého vzťahu. Keď som ostala tehotná mala som zdravotné problémi. Skoro o všetko sa staral on. Veľa krát sa stalo, že aj varil. Bol z najstaršou doma keď som bola v nemocnici. Veľa krát z roboty utekal k nej lebo prišla pre mňa záchranka. Bol aj na telefóne ale len keď som spala. Narodil sa malí venoval sa mu. Prebalil ho. A tak. Ostala som tehotná z najmenším a taktiež som mala problémi. Pomáhal mi. No ako sa ten najmenší narodil a môj zdravotný stav sa zlepšil postupne sa začal meniť. Viac vonku bol len aby nemusel byť s nami. Na vcku sa schovával. A teraz už hovorím len sa nás zbaviť. Čokoľvek urobí len aby nebol s nami.
No tiez si myslim, ze si za to mozes ciastocne sama 🤷♀️ tvoj manzel nema vlastne ziadnu zodpovednost a nestalo sa to zo dna na den, ked pises, ze pred tym taky nebol. Otazka je do akej miery su to tvoje obavy a do akej miery je to fakt. Lebo ja ked idem prec na par dni (nas maly nema este styri), tak absolutne neriesim, kde su, co robia, co jedia. Moj manzel je druhy rodic, nie pan, co nam gauc zahrieva. Musi predsa byt schopny postarat sa o vlastne deti 😬. Buduci tyzden idem s kamoskou na Siciliu na pat dni, chlapi budu doma sami a ja viem, ze to bude uplne v pohode. Tak sme si to nastavili pomaly od narodenia, manzel aj na materskej bol.
Ano tri deti su narocnejsie ako jedno, to vobec nerozporujem ale aby si nemohla odist z domu na dve hodiny na kavu, do fitka...podla mna chore. Na co ti je? A nie nie si cudna, ze chces partnera a rodica.
Schovaj mu ten mobil.urobi cirkus a tebe konecne dojde.ze mas doma zavislaka.Dosiahni dohodu.ze pride z prace.dve hodiny bude robit to co treba potom moze robit svoje veci.Treba id neho ziadat konkretne veci...uvarit veceru aj si k romu kupit suroviny okupat deti.zobrat syna hrat futbal na dvor na 20 minut...
Zacni postupne a nenapadne od neho ziadat male veci.Kazdy tyzden trebars v stvrtok popoludni mas dve tri hodiny ty pre seba a vtedy odchadzas z domu aj keby traktory z neba padali...na kavu k susede.ku kadernicke.do knihkupectva.do kostola...on si na tie tvoje stvrtky musi zvyknut.tiez potrebujes vypadnut nedzi ludi.
autorka to si manžela zle naučila...mám s manž. tiež 3 deti - za 4 roky. ale musím povedať že mne manž. pomáhal. Nemal problém na tie prechádzky s deťmi chodiť. čo hneď len ovce a kozy pozerať o 3 ulice ďálej ale nemal problém.
deti okúpať? bežne.
čo by robil keby si išla do nemocnice?
@deti95060810 no nešla by som. Keď som bola tehotná bolo to samozrejme. No teraz by som pokiaľ by mi nešlo o život nešla. Mám aj pruh. A nedala som si ho operovať. Mala som aj zlomenú ruku a nedala som si ju operovať. Teraz mám následky lebo je zle zarastená.
No tiez si myslim, ze si za to mozes ciastocne sama 🤷♀️ tvoj manzel nema vlastne ziadnu zodpovednost a nestalo sa to zo dna na den, ked pises, ze pred tym taky nebol. Otazka je do akej miery su to tvoje obavy a do akej miery je to fakt. Lebo ja ked idem prec na par dni (nas maly nema este styri), tak absolutne neriesim, kde su, co robia, co jedia. Moj manzel je druhy rodic, nie pan, co nam gauc zahrieva. Musi predsa byt schopny postarat sa o vlastne deti 😬. Buduci tyzden idem s kamoskou na Siciliu na pat dni, chlapi budu doma sami a ja viem, ze to bude uplne v pohode. Tak sme si to nastavili pomaly od narodenia, manzel aj na materskej bol.
Ano tri deti su narocnejsie ako jedno, to vobec nerozporujem ale aby si nemohla odist z domu na dve hodiny na kavu, do fitka...podla mna chore. Na co ti je? A nie nie si cudna, ze chces partnera a rodica.
@petamich áno ja viem. Viem že je to aj moja chýba. Ale keď vidím ako funguje keď som s nimi tak sa mi zastavuje rozum. Nie ešte aby som ich nechala samich. A potom aj keby som nechala on deti von nezoberie. Keď sme spolu chodili tak sme chodili po výletoch. Ale teraz len doma chce byť. A to žiada aj od mňa aj od detí. Takže niečo ako ihrisko prechádzka hra neexistuje. Len keď poviem ja ide sa. Keby som ja nepovedala, že ideme niekde tak sme doma aj mesiac rok. Jemu by to bolo jedno. Stačilo by mu že ide do roboty. A domov.
Tie rozhodnutia co sa tyka tvojich zdrav. problemov su iracionalne, hrozne. Nicis si zdravie- nemam slov
Schovaj mu ten mobil.urobi cirkus a tebe konecne dojde.ze mas doma zavislaka.Dosiahni dohodu.ze pride z prace.dve hodiny bude robit to co treba potom moze robit svoje veci.Treba id neho ziadat konkretne veci...uvarit veceru aj si k romu kupit suroviny okupat deti.zobrat syna hrat futbal na dvor na 20 minut...
Zacni postupne a nenapadne od neho ziadat male veci.Kazdy tyzden trebars v stvrtok popoludni mas dve tri hodiny ty pre seba a vtedy odchadzas z domu aj keby traktory z neba padali...na kavu k susede.ku kadernicke.do knihkupectva.do kostola...on si na tie tvoje stvrtky musi zvyknut.tiez potrebujes vypadnut nedzi ludi.
@janinah no presne to som spravila. Ako prvé dohodli sme sa, že ok spraví sa robota uložia sa deti o 20. A že do 22 chcem aby sa venoval len mne. Žiadny mobil nič. A povedala som mu, že keď to poruší odídem k deťom spať. Viete ako to dopadlo? Dorána som spala pri deťoch. A on nič. Kľudne bol na mobile. Tak isto. Povedala som, že odchádzam z malím každý deň na prechádzku. Že to bude aby som trošku oddýchla. Viete ako to skončilo. Musela som sa na to vykašľať. Pretože som prišla domov. Deti večeru nemali zjedenu. Všade ako po výbuchu. Neokupany. Ani len v posteli neboli. Ani v pyžame. Vôbec nič. Spýtala som sa malej čo robili a povedala mi, že oco bol celi čas na mobile. Tak som musela rýchlo dát lieky večeru prezliecť a dát spať. A potom ešte upratať. Preto, už ani nerobím niečo také.
Asi som to nenapisala jasne....kym dostane a bude robit nejaku konkretnu ulohu tak mobil musi byt mimo dosahu...
A ak to nebude fungovat tak mu hoď na stol papiere na rozvod
A predpokladam.ze si po celodennej sichte taka unavena.ze ti ani nenapadne si vecer plnit manzelske povinnosti
On nema nijaku patričnu a raznu odozvu na svoje konanie.takto sa u vas nezmeni nic
Asi som to nenapisala jasne....kym dostane a bude robit nejaku konkretnu ulohu tak mobil musi byt mimo dosahu...
A ak to nebude fungovat tak mu hoď na stol papiere na rozvod
A predpokladam.ze si po celodennej sichte taka unavena.ze ti ani nenapadne si vecer plnit manzelske povinnosti
On nema nijaku patričnu a raznu odozvu na svoje konanie.takto sa u vas nezmeni nic
@janinah no unavená aj ale hlavne psichycky som z toho dosť vyčerpaná
byt je iba tvoj?
Prepac ale Ty si nenechas zoperovat zlomenu ruku? Lebo si myslis/sa bojis ze sa manzel nepostara za tu chvilu o (jeho) deti? Toto fakt hranici bud s uplne chorym nastavenim vasho vztahu alebo Tvojho ponimania. Akoze odtial potial.
niektorí neskoro zistia, ze nie su rodinne typy
Prepac ale Ty si nenechas zoperovat zlomenu ruku? Lebo si myslis/sa bojis ze sa manzel nepostara za tu chvilu o (jeho) deti? Toto fakt hranici bud s uplne chorym nastavenim vasho vztahu alebo Tvojho ponimania. Akoze odtial potial.
@colsami no áno pretože by zase mala vykričané že som nedala pozor a musí byť z deťmi manžel. Mama by mi to vkuse vyčítala. Lebo podľa nej o deti aj celú domácnosť sa musí starať len žena. Ako to mala aj ona.
niektorí neskoro zistia, ze nie su rodinne typy
@zobaka presne tak! nikdy nemal mať rodinu.! Bohužiaľ som to pochopila veľmi neskoro.
lebo na začiatku píšeš,že nasťahoval sa k tebe...Ale to je jedno.Zbaľ mu kufre.keď sa bude pýtať,že čo to znamená,tak mu povedz: Včera som ti to hovorila,neprotestoval si,tak som predpokladala,že si súhlasil.
Keď furt čumí do mobilu,tak asi ani nebude tušiť,či si to povedala alebo nie.Čakaj,čo urobí,ak odíde,tak máš odpoveď,prečo sa tak správa.......
Ďalší problém je to,že vlastne bývate u tvojej matky a teda ona má divné názory a je možné,že on sa riadi podľa toho,čo hovorí ona,že o všetko sa má starať žena.
mali by ste bývať vo vlastnom.
lebo na začiatku píšeš,že nasťahoval sa k tebe...Ale to je jedno.Zbaľ mu kufre.keď sa bude pýtať,že čo to znamená,tak mu povedz: Včera som ti to hovorila,neprotestoval si,tak som predpokladala,že si súhlasil.
Keď furt čumí do mobilu,tak asi ani nebude tušiť,či si to povedala alebo nie.Čakaj,čo urobí,ak odíde,tak máš odpoveď,prečo sa tak správa.......
Ďalší problém je to,že vlastne bývate u tvojej matky a teda ona má divné názory a je možné,že on sa riadi podľa toho,čo hovorí ona,že o všetko sa má starať žena.
mali by ste bývať vo vlastnom.
@rozculena to môže byť. Pretože neviem z akého dôvodu posledné dni všetko čo poviem ja som zlá ale on je dobrí. Ja vymýšľam vkuse
nemá milenku?
nemá milenku?
@rozculena no to isté napadlo aj mňa. Ale je buď v robote alebo doma. A chodí načas tak, že by nemal ako byt s ňou
A koľko má rokov? Necíti sa ako hlava rodiny, len ako návšteva..
Prepáč autorka ale môžeš si zato sama.
To treba hneď v začiatkoch zapájať uz od narodenia. A len tak si vybudujú vzťah.Nie všetci muži to robia prirodzene. Treba im občas aj pomôcť. Ak nie je k tomu vedení tak neskôr už dupľom nebude. Pretože si myslí, že nato si ty.A on má pocit,že nemusí a nie je potrebný. Muž sa musí cítiť aj mužom aj otcom, ale nie vždy má tie vzory z domu.
Môj sa zapájal od narodenia.Vedel aj prebaliť ,nakŕmiť,pomáhal mi s kúpaním a mohla som sa na neho spoľahnúť na sto percent .Netvrdím, že každý deň, keďže pracoval v tom čase, keď deti rástli veľa hodín.Ale keď si oddýchol tak chodil aj kočíkovať, aby som mohla urobiť všetko okolo domácnosti. A na výlety vždy spolu od narodenia deti. Naozaj venoval sa im ako sa dalo a ja som mala zase na,starosti domácnosť .A to hrával aj hráva hry aj pozerá filmy a robil hudbu.
Majú naozaj krásny a skôr kamarátsky vzťah s deťmi.
Vždy to bol on čo im dovolili viac, všetko kúpil a hrával sa s nimi veľa. A to keď sme sa spoznali nemal k deťom (cudzím) absolútne žiadny vzťah. Nevedel o deťoch nič, ani sa im venovať, rozprávať a ani sa pohrať.

No ja taký chlap nie som. Zahrám si aj hry, čo by nie, ale nikdy na úkor deti, ani na úkor ženy, že by som ju nechal v celom baráku pratať a ja som šiel hrať hry...