icon

Strach z matky manžela

15. aug 2025

Ahojte, potrebujem radu, alebo skôr potvrdiť si, že toto už je choré a cez čiaru.
S mužom sme spolu cca 8 rokov. Mame dve deti.
No od začiatku vzťahu boli problémy s jeho mamou, ona mňa nechcela najskôr prijať, ale nakoniec sme sa udobrili ( predtým mi ublížila xy krát). Tak sme sa začali spolu viac baviť. Potom sme sa zas pohádali a udobrili no a teraz nakoniec sme sa zas pohádali ( to je na dlho) proste mužovi nadávala, že je kkt a takéto reči. Potom aj na mňa, že som neschopná a neviem čo ešte. Aj keď sne sa bavili, tak všetko čo som urobila bolo zle, stale mala výhrady a to aj u môjho muža, všetko bolo zle, každý je pre ňu zlí, každý jej chce zle ( nadávala aj na jej bratov). Pritom sama môže za to, ako ho vychoval. . Že stale klame, ale klame také veci že to normálny človek by si nevymyslel, je závislí na tabletkách neurol, a proste je strašne nezodpovedný ( áno som s ním iba kvôli deťom, aby vyrastali pri oboch rodičov- pred deťmi som nikdy nedala nkc zacít, že by sme mali nezhody a tak, lebo sme sa nehádali, lebo som bola ticho a nevedela som si povedať svoj názor, aby bolo dobre a nehádali sme sa pred deťmi). Jeho mama mu pomohla xy krát, dostať ho z dlhov, zaplatila nájomné a dávala mu peniaze. On do roboty ako normálny človek nepôjde, radšej bude čakať kto mu čo dá, alebo si pozícia a zas ďalšie dlhy.
Jeho mama zakazuje aby som sa ja stykala s mojimi rodičmi ( sú slušní, pracovití, majú dom, chodia na dovolenky, normálni ľudia) - že jej to vadí . Jeho mama nemá rada Slovákov ( nie nie je Slovenka). No a on sa jej strašne boji, že sa dozvie že chodíme ku mojim rodičom, vzdy keď tam ideme je nervózny a nesvoj. Ona mňa kontroluje, volá cez videohovor aby videla asi či sme neni tam a akože chce volať deťom.
Pred pár týždňami sa jej muz nebál, konečne si povedal názor čo ma veľmi tešilo, aj sa nebál keď som bola u rodičov všetko bolo ok a dnes sa otočil… A zas to iste. Vykričal mi že ho nebaví, stale počúvať jeho mamu a mňa ( pritom ona robí rozbroje nie ja, ona nám nadáva). Že zoberie deti a odíde preč 😂 a takéto veci. Ja už neviem ako ďalej. A vlastne asi ani nechcem radi ale vyrozprávať sa , lebo viem čo by ste mi všetci poradili. - odísť. No bojím sa postaviť sa, nechcem aby deti vyrastali bez otca alebo v striedavej starostlivosti. Ale ubližuje mi toto jeho správanie a ubližuje mi svokra..
kto prečítal ďakujem! 🩷🥲

viestta
15. aug 2025
@luccija

Mňa by zaujímalo z čoho by ste žili, keby svokra nepomáhala?asi taká sviňa nebude a, že vám vynadalaa no koho by bavilo mať má krku 4 osoby.Ale máte pekné toxické vzťahy v rodine.Nadavas, že muž sa boji postaviť voči matke a ty sa bojíš postaviť voči mužovi😜

@luccija ale šušne od svokry nesmrdia...

anonym_f67b04
15. aug 2025

Všetky, ktoré ste to boli schopné dočítať, máte môj obdiv...

janetinka27
15. aug 2025

@anonym_autor ahoj, nikdy sa od nej nedaj tlacit do niecoho,co nechces.navstevuj svojich rodicov vzdy ked chces,videohovor ignoruj, ked ti bude vycitat, ze si bola u rodicov - ano, bola som, je to moja vec, nie vasa.
Tvoji rodicia su normalni ludia,tak potom trav cas s nimi, chodte tam s muzom, detmi a uzivajte si co najviac normalnych chvil
So svokrou sa nehadaj, ak treba pomoct pokosit atd, pomozte, na blbosti nereaguj, muzovi hovor co citis a zaroven ho podporuj, ukaz mu, ze si s nim, zamerajte sa na svoju rodinu, obnovte svoj vztah.
Zrejme matka ho vychovavala krikom, nadavkami, manipulovala ho,ponizovala,drzala na spagate.on je neisty a je medzi dvoma mlynskymi kamenmi.pozdvihni mu sebavedomie, podporuj ho a smeruj k normalnosti, nerieste jeho mamu, planujte vylety, prerabku spajze trebars,upracte pivnicu atd,proste robte veci spolu,chodte s detmi do prirody, opekajte, kupalisko, kino, vyser sa na zlo, ktore ti ona chce nanutit, ona nic ine nevie, je nestastna a mozno aj chora a chce aby ste sa citili zle aj vy

autor
15. aug 2025
@luccija

Mňa by zaujímalo z čoho by ste žili, keby svokra nepomáhala?asi taká sviňa nebude a, že vám vynadalaa no koho by bavilo mať má krku 4 osoby.Ale máte pekné toxické vzťahy v rodine.Nadavas, že muž sa boji postaviť voči matke a ty sa bojíš postaviť voči mužovi😜

@luccija tak môj muž robí u nej v restike v podstate, môže si robiť čo chce tam, ma tam voľnosť preto sa jej podraďuje stale a boji sa jej, že ho odstrihne od príjmu. Tu je celý problém vo financiách, lebo on sa nedokáže normálne zamestnať ako normálny človek.. a preto ju počúva vo všetkom čo povie ona tak musí byt podľa nej, a keď nie je podľa nej tak je zle.
Ja som ešte na rodičovskej, ale čoskoro mi bude končiť tak chcem ist do prace a postarať sa o rodinu. Nebudem čakať kedy nám dá svokra peniaze, a neviem si ani predstaviť že by som si pýtala od nej tak ako môj muž).

autor
15. aug 2025
@janetinka27

@anonym_autor ahoj, nikdy sa od nej nedaj tlacit do niecoho,co nechces.navstevuj svojich rodicov vzdy ked chces,videohovor ignoruj, ked ti bude vycitat, ze si bola u rodicov - ano, bola som, je to moja vec, nie vasa.
Tvoji rodicia su normalni ludia,tak potom trav cas s nimi, chodte tam s muzom, detmi a uzivajte si co najviac normalnych chvil
So svokrou sa nehadaj, ak treba pomoct pokosit atd, pomozte, na blbosti nereaguj, muzovi hovor co citis a zaroven ho podporuj, ukaz mu, ze si s nim, zamerajte sa na svoju rodinu, obnovte svoj vztah.
Zrejme matka ho vychovavala krikom, nadavkami, manipulovala ho,ponizovala,drzala na spagate.on je neisty a je medzi dvoma mlynskymi kamenmi.pozdvihni mu sebavedomie, podporuj ho a smeruj k normalnosti, nerieste jeho mamu, planujte vylety, prerabku spajze trebars,upracte pivnicu atd,proste robte veci spolu,chodte s detmi do prirody, opekajte, kupalisko, kino, vyser sa na zlo, ktore ti ona chce nanutit, ona nic ine nevie, je nestastna a mozno aj chora a chce aby ste sa citili zle aj vy

@janetinka27 ďakujem za peknú odpoveď 😊 potešila si ma, že mi veríš asi ako sa cítim.
Problém je, že muž tam je od rana do večera v restike. Tým pádom vznika oroblem, že sa nedokáže venovať deťom. Spoločný výlet, dovolenka nehrozí lebo je tam stale.
A ona stale kydá na mňa, tým, že je tam celý deň s matkou, tak ju počúva vo všetkom čo ona mu hovorí. Je to ťažko. A keď idem ku mojim rodičom, tak on je naozaj v strese a boji sa že sa to dozvie že sme tam išli. Ja to nechápem

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2025

@anonym_autor Ty aj citas, co Ti tu mnohe piseme? Prestan obvinovat svokru, Tvoj problem je Tvoj muz a Tvoja slepota.

janetinka27
15. aug 2025
@anonym_autor

@janetinka27 ďakujem za peknú odpoveď 😊 potešila si ma, že mi veríš asi ako sa cítim.
Problém je, že muž tam je od rana do večera v restike. Tým pádom vznika oroblem, že sa nedokáže venovať deťom. Spoločný výlet, dovolenka nehrozí lebo je tam stale.
A ona stale kydá na mňa, tým, že je tam celý deň s matkou, tak ju počúva vo všetkom čo ona mu hovorí. Je to ťažko. A keď idem ku mojim rodičom, tak on je naozaj v strese a boji sa že sa to dozvie že sme tam išli. Ja to nechápem

@anonym_autor chapem, takze on este u nej aj pracuje a pocuva od nej na teba staznosti. To je tazke, ked je on stale prec,to sa tazko buduje vztah s tebou, s detmi, nuz asi sa s nim naozaj porozpravat a hladat cestu

januska12323
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vážne veríš, že bez mamičky by si nenašiel robotu?

rozkvet1
16. aug 2025

@anonym_autor áno si divná a naivná a držíš si roky takúto ženu pri tele, už dávno si ju mala odstrihnúť. S mužom si nerozumieš, ostávas s ním ok, ale takto šťastná nebudeš

tamitamitami
16. aug 2025

Choré ako sú ochotné niektoré ženy fungovať. Doma máš neschopného chlapa čo "žije" s matkou a nie partnerkou. Ešte sa ti bude aj vyhrážať že zoberie deti a odíde....

deti95060810
16. aug 2025

ešte takú nehrali aby mi svokra rozkazovala. celé zle.

moonlight1210
16. aug 2025

@anonym_autor “ stale klame, ale klame také veci že to normálny človek by si nevymyslel, je závislí na tabletkách neurol, a proste je strašne nezodpovedný ( áno som s ním iba kvôli deťom, aby vyrastali pri oboch rodičov- pred deťmi som nikdy nedala nkc zacít, že by sme mali nezhody a tak, lebo sme sa nehádali, lebo som bola ticho a nevedela som si povedať svoj názor, aby bolo dobre a nehádali sme sa pred deťmi). Jeho mama mu pomohla xy krát, dostať ho z dlhov, zaplatila nájomné a dávala mu peniaze. On do roboty ako normálny človek nepôjde, radšej bude čakať kto mu čo dá, alebo si pozícia a zas ďalšie dlhy.”
“ robí u nej v restike v podstate, môže si robiť čo chce tam, ma tam voľnosť preto sa jej podraďuje stale a boji sa jej, že ho odstrihne od príjmu. Tu je celý problém vo financiách, lebo on sa nedokáže normálne zamestnať ako normálny človek.. a preto ju počúva vo všetkom čo povie ona tak musí byt podľa nej, a keď nie je podľa nej tak je zle.”
“ tam je od rana do večera v restike. Tým pádom vznika oroblem, že sa nedokáže venovať deťom. Spoločný výlet, dovolenka nehrozí lebo je tam stale.
A ona stale kydá na mňa, tým, že je tam celý deň s matkou, tak ju počúva vo všetkom čo ona mu hovorí.”
“ Muž ako píšete lenivý, nestaral sa o to, nebaví ho to tam stale sa sťažoval ”
“ Podotýkam predtým sme sa nehádali, vôbec. Lebo som urobila to čo chcel on, vždy. Vždy som sa podriadila.”

Toto vsetko vies.

Napriek tomu stavias vsetko na jednu kartu:
“No bojím sa postaviť sa, nechcem aby deti vyrastali bez otca alebo v striedavej starostlivosti. ”

Vies o tom, ze mlcat a tvarit sa, ze ste ok pred detmi este ziadne deti neoklamalo?
Akonahle podrastu a uvidia inde (u kamaratov) naozajstne dobre vztahy, ten rozdiel im zacne bit do oci, ze vy dvaja nie ste vobec ok. Prave presne naopak. Hrate trapne divadlo.
Este horsie - uvidia, ze tebe to vadi, no ty prva to zametas pod koberec = preco by teda na teba tiez neprestali brat ohlad, hm?
Napadla ti aj tato moznost? Tento vysledok? Znizenie ich respektu voci tebe? Ze nijak neocenia to, ze si sa “obetovala”, premahala a ostala?

Vies, ze vyrastat v prostredi s takym rodicom zvysuje sancu, ze aspon jedno z deti bude take iste?
A ty budes tento kamen na krku tahat preto az do staroby. Neutecies uz tomu nikdy. Lebo to bude tvoje dieta, co si bude zivot mrvit a tebe to neda ho nechat padat na hubu. Dieta uz tak lahko od srdca neodstrihnes ako nezdareneho muza, ci svokru.
Takze to trapenie povlecies so sebou uz navzdy.

Ale aby vyrastali v rodine, kde su obaja biorodicia, je napriek tomu dolezitejsie?
Spytaj sa sama seba - pre koho je to vlastne naozaj dolezitejsie ostat s tymto muzom (nie s otcom - nezahmlievaj si to pozlatkom. S muzom.)
Pre deti?
Ci pre teba?
A ty odpoved vies. Takze ries seba.
Mas problematickeho muza, ale problem to riesit je v tebe. V tvojom hladani dovodov, ako mat ovcu celu i vlka syteho (nemusiet odist). A to aj keby si tomu mala niekoho (deti) obetovat.

Svokra je maly problem. Tvoj muz je ten problem. Nemiluje ta. Ked na to pride, vzdy voli to, co je vyhodne pre neho. Uprednostnuje svoju pohodlnost.
(Preto si ta vzal. Bola si pre neho pohodlna.)

Ak odstrihnes svokru, muz sa nezmeni (ak nechce). Nic sa nezmeni. Problem ostane.
Lebo on je tvoj problem.
A ty si svoj vlastny problem, lebo tiez hladas iba take sposoby, ako vyhoviet svoje potrebe ostat s nim.

Fakt musis pockat na den, ked tvoja citova zavislost na nom vyhnije definitivne az na koren a premeni sa na nenavist, aby si pochopila a nieco urobila?

Btw. ak ta kruti predstava, ako pri inej bude lepsi a da jej vsetko to, po com ty od neho tuzis, no tebe to odpiera - tak nie. Zas sa bude po case (a par peknych chvilach) chovat ako sebecky kreten. Zalezi od nej, nakolko mu bude schopna stupit na krk, aby si tolko nedovolil (co ty nie si).
Mozes ho s kludnym srdcom opustit.

anonym_7c984b
16. aug 2025

Este raz..a pomaly...ako vam moze niekto zakazovat chodit k tvojim rodicom. Z coho je v strese? Poviem ze ideme a vybavene. Aky ma dovod aby to zakazovala? On jej ako na to nevie nic povedat? To kde si nasla?
Dufam ze z tej restauracie nosi mesacne domov aspon 5000.
Jaj ved rozvodove papiere by mal na stole.

autor
16. aug 2025
@tamitamitami

Choré ako sú ochotné niektoré ženy fungovať. Doma máš neschopného chlapa čo "žije" s matkou a nie partnerkou. Ešte sa ti bude aj vyhrážať že zoberie deti a odíde....

@tamitamitami áno to sa mi už vyhrážal, že zoberie deti a odíde

wilkova
Autor odpoveď zmazal
autor
16. aug 2025
@moonlight1210

@anonym_autor “ stale klame, ale klame také veci že to normálny človek by si nevymyslel, je závislí na tabletkách neurol, a proste je strašne nezodpovedný ( áno som s ním iba kvôli deťom, aby vyrastali pri oboch rodičov- pred deťmi som nikdy nedala nkc zacít, že by sme mali nezhody a tak, lebo sme sa nehádali, lebo som bola ticho a nevedela som si povedať svoj názor, aby bolo dobre a nehádali sme sa pred deťmi). Jeho mama mu pomohla xy krát, dostať ho z dlhov, zaplatila nájomné a dávala mu peniaze. On do roboty ako normálny človek nepôjde, radšej bude čakať kto mu čo dá, alebo si pozícia a zas ďalšie dlhy.”
“ robí u nej v restike v podstate, môže si robiť čo chce tam, ma tam voľnosť preto sa jej podraďuje stale a boji sa jej, že ho odstrihne od príjmu. Tu je celý problém vo financiách, lebo on sa nedokáže normálne zamestnať ako normálny človek.. a preto ju počúva vo všetkom čo povie ona tak musí byt podľa nej, a keď nie je podľa nej tak je zle.”
“ tam je od rana do večera v restike. Tým pádom vznika oroblem, že sa nedokáže venovať deťom. Spoločný výlet, dovolenka nehrozí lebo je tam stale.
A ona stale kydá na mňa, tým, že je tam celý deň s matkou, tak ju počúva vo všetkom čo ona mu hovorí.”
“ Muž ako píšete lenivý, nestaral sa o to, nebaví ho to tam stale sa sťažoval ”
“ Podotýkam predtým sme sa nehádali, vôbec. Lebo som urobila to čo chcel on, vždy. Vždy som sa podriadila.”

Toto vsetko vies.

Napriek tomu stavias vsetko na jednu kartu:
“No bojím sa postaviť sa, nechcem aby deti vyrastali bez otca alebo v striedavej starostlivosti. ”

Vies o tom, ze mlcat a tvarit sa, ze ste ok pred detmi este ziadne deti neoklamalo?
Akonahle podrastu a uvidia inde (u kamaratov) naozajstne dobre vztahy, ten rozdiel im zacne bit do oci, ze vy dvaja nie ste vobec ok. Prave presne naopak. Hrate trapne divadlo.
Este horsie - uvidia, ze tebe to vadi, no ty prva to zametas pod koberec = preco by teda na teba tiez neprestali brat ohlad, hm?
Napadla ti aj tato moznost? Tento vysledok? Znizenie ich respektu voci tebe? Ze nijak neocenia to, ze si sa “obetovala”, premahala a ostala?

Vies, ze vyrastat v prostredi s takym rodicom zvysuje sancu, ze aspon jedno z deti bude take iste?
A ty budes tento kamen na krku tahat preto az do staroby. Neutecies uz tomu nikdy. Lebo to bude tvoje dieta, co si bude zivot mrvit a tebe to neda ho nechat padat na hubu. Dieta uz tak lahko od srdca neodstrihnes ako nezdareneho muza, ci svokru.
Takze to trapenie povlecies so sebou uz navzdy.

Ale aby vyrastali v rodine, kde su obaja biorodicia, je napriek tomu dolezitejsie?
Spytaj sa sama seba - pre koho je to vlastne naozaj dolezitejsie ostat s tymto muzom (nie s otcom - nezahmlievaj si to pozlatkom. S muzom.)
Pre deti?
Ci pre teba?
A ty odpoved vies. Takze ries seba.
Mas problematickeho muza, ale problem to riesit je v tebe. V tvojom hladani dovodov, ako mat ovcu celu i vlka syteho (nemusiet odist). A to aj keby si tomu mala niekoho (deti) obetovat.

Svokra je maly problem. Tvoj muz je ten problem. Nemiluje ta. Ked na to pride, vzdy voli to, co je vyhodne pre neho. Uprednostnuje svoju pohodlnost.
(Preto si ta vzal. Bola si pre neho pohodlna.)

Ak odstrihnes svokru, muz sa nezmeni (ak nechce). Nic sa nezmeni. Problem ostane.
Lebo on je tvoj problem.
A ty si svoj vlastny problem, lebo tiez hladas iba take sposoby, ako vyhoviet svoje potrebe ostat s nim.

Fakt musis pockat na den, ked tvoja citova zavislost na nom vyhnije definitivne az na koren a premeni sa na nenavist, aby si pochopila a nieco urobila?

Btw. ak ta kruti predstava, ako pri inej bude lepsi a da jej vsetko to, po com ty od neho tuzis, no tebe to odpiera - tak nie. Zas sa bude po case (a par peknych chvilach) chovat ako sebecky kreten. Zalezi od nej, nakolko mu bude schopna stupit na krk, aby si tolko nedovolil (co ty nie si).
Mozes ho s kludnym srdcom opustit.

@moonlight1210 ďakujem ti za peknú a úprimnú odpoveď ❤️úprimne keď ti mám pravdu napísať, neodhodlala som sa odísť. Lebo viem že mi bude robiť problémy aj jeho mater a aj on. Budú chcieť deti. Možno aj preto som sa vždy radšej podriadila aby bolo dobre a neboli hádky. Ale v skutočnosti v mojom vnútri som nikdy spokojná nebola.

skeblicka777
16. aug 2025
@goodidea

Mamu odstrihnúť

@goodidea áno to je najrozumnejšie riešenie, ale z úvodného príspevku je jasné, že to neurobia, lebo ich dotuje.
Autorka buď sa necháte vydržiavať svokrou a budete spokojní ako to je alebo si zarobíte vlastné peniaze a môžte ju poslať do teplých krajín 😁

autor
16. aug 2025
@skeblicka777

@goodidea áno to je najrozumnejšie riešenie, ale z úvodného príspevku je jasné, že to neurobia, lebo ich dotuje.
Autorka buď sa necháte vydržiavať svokrou a budete spokojní ako to je alebo si zarobíte vlastné peniaze a môžte ju poslať do teplých krajín 😁

@skeblicka777 áno teraz mi už bude končiť rodičovský a chcem zarábať svoje peniaze. Ja sa nenechám dotovať svokrou, je to trápne a ponižujúce .

earlgrey
16. aug 2025

Myslíš, že pre tvoje deti je lepšie vidieť ako sa dvaja nezrelí dospelí ľudia večne hádajú? veď to si ponesú celý život. Že nechceš vychovávať deti bez otca? veď čo majú z takého otca, čo sa im ani nevenuje a tie deti otca aj vidia? keď je stále preč? Nechápem tvoje zmýšľanie. Ty sa ho proste bojíš...Odkiaľ je? keď nie je Slovák?

luccija
16. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor asi si ešte veľmi mladá, alebo nechápeš súvislosti.Pokym bude muž robiť u matky bude mať nad ním moc, lebo mu dáva prácu, peniaze a bude on v strese, lebo ty nemôžeš chodiť k tvojim rodičom???aký je vlastne dôvod prečo ona neznáša tvojich rodičov?
Alebo sa nemás ť ulat a más sedieť doma?
Pokým sa on nedá dokopy a nezačne pracovať inde bude to takto....on je stále v pozícii dieťaťa, keď píšeš, že si môže robiť čo chce prečo je tam celé dni?ty iba klames samu seba
On klame, berie lieky, nechce pracovať atď...on je problém a matka ho zachraňuje.
Pokým to nepochopíš tak kľud nebude.Uzivil by vás bez matky?asi nie.Vsetci sa manipulujete a nikto nie je spokojní.pok.on nedospelé tak kľud nebude
Koľko máte rokov?

sova7
Autor odpoveď zmazal
renesance80
16. aug 2025

@anonym_autor problémom hlavným je tvoj muž ,ktorý bol zrejme maminkou hyckani ,obidvaja vykazujú prvky narcizmu ,ktoré sú spôsobené dedičnou formou výchovy,ty sa musíš pre svoj lepší život a hlavne pre lepší život svojich deti zbaviť oboch inak z deti budeš mat to čo vidia a oni vidia !

autor
16. aug 2025
@renesance80

@anonym_autor problémom hlavným je tvoj muž ,ktorý bol zrejme maminkou hyckani ,obidvaja vykazujú prvky narcizmu ,ktoré sú spôsobené dedičnou formou výchovy,ty sa musíš pre svoj lepší život a hlavne pre lepší život svojich deti zbaviť oboch inak z deti budeš mat to čo vidia a oni vidia !

@renesance80 on sa mi vyhrážal že mi zoberie deti. Neni to také ľahké s oboma, obidvaja by mi robili problémy.

viestta
16. aug 2025
@anonym_autor

@renesance80 on sa mi vyhrážal že mi zoberie deti. Neni to také ľahké s oboma, obidvaja by mi robili problémy.

@anonym_autor však čo by sa zmenilo? Problémy ti robia už teraz, a riadne. A deti ti nevezmu. Deti sú starosti, výdavky, to ten tvoj vôl nepotrebuje. Však on sa nedokáže postarať ani sa o seba nie to aby sa staral o deti. Kto chce problém vyriešiť hľadá spôsob, kto ho riešiť nechce hľadá vinníka a ty si už vinníka nasla. Matinku tvojho zákoniteho. Ala ta vinník nie ja aj keď je pohodlné hodiť to na nu

anonym_7c984b
16. aug 2025
@viestta

@anonym_autor však čo by sa zmenilo? Problémy ti robia už teraz, a riadne. A deti ti nevezmu. Deti sú starosti, výdavky, to ten tvoj vôl nepotrebuje. Však on sa nedokáže postarať ani sa o seba nie to aby sa staral o deti. Kto chce problém vyriešiť hľadá spôsob, kto ho riešiť nechce hľadá vinníka a ty si už vinníka nasla. Matinku tvojho zákoniteho. Ala ta vinník nie ja aj keď je pohodlné hodiť to na nu

@viestta ja si skor myslim ze by jej ich nasilu niekam zobral a odviedol prec. Toto je dost neprijemna situacia.

autor
16. aug 2025
@anonym_7c984b

@viestta ja si skor myslim ze by jej ich nasilu niekam zobral a odviedol prec. Toto je dost neprijemna situacia.

@anonym_7c984b áno presne toto by urobil, lebo on je toho schopný to urobiť. Neustále čítam aj na Facebooku ako otec zoberie deti, lebo si potrebuje niečo tým dokázať a týmto trpia iba deti.

earlgrey
16. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_7c984b áno presne toto by urobil, lebo on je toho schopný to urobiť. Neustále čítam aj na Facebooku ako otec zoberie deti, lebo si potrebuje niečo tým dokázať a týmto trpia iba deti.

@anonym_autor A kam by ich akože vzal? veď za hranice bez súhlasu matky nemôže a aj tak ich vziať len tak nemôže...pokiaľ si na Slovensku, zákon je na tvojej strane...

anonym_85cffb
17. aug 2025
@anonym_autor

obrát sa na túto linku 0800 212 212, je bezplatná, poradia ti, nasmerujú ťa. Ak požiadaš o zverenie detí do tvojej starostlivosti, tak ti ich čo, unesie? A kam s nimi pôjde? Si z nich zmagorená, bojíš sa a preto neuvažuješ reálne. Tam ti pomôžu

kikusahoj
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_ed278b počúvaj, nevieš akú mám situáciu nevieš čo ako všetko je. Ja som napísala len postatne veci, to ostatné som tam nepísala.. Ja som sa vždy snažila vyhovieť môjmu mužovi, aby deti nič nepocítili, že je medzi nami napätie. Ona jeho chráni, lebo je to jej synacik jediný a vždy mu pomôže ako som už písala. A on robí to čo povie ona, lebo sa nevie postaviť na nohy a vždy tam ma poistku že aj keby sa niečo stane tak je tu ona ktorá ho vytiahne z veci- finančne a podobne.a preto si necháva dirigovať a boji sa jej.

@anonym_autor a naco mas s detmi s neschopakom,co sa nevie postarat sam o seba a nie este o rodinu? 🤦‍♀️

vladuska20
17. aug 2025

Presne taku ako si ty potrebuju do svojho manipulativneho vztahu.Keby ze si ina,uz davno toto riesis,uz pri prvom dietatku a uz by ste spolu ani neboli.Musis sa schopit,inac ti toto cely zivot budu robit a ani do tej prace ti nedovolia ist,len tak pre zaujimavost.Taky to idiot ti povie,ze zostan doma on si od mamicky vypyta vecsi plat,len aby ta opet udrzal pri sebe.Ak toto neutnes okamzite,hned budes mat velmi zly zivot a tvoje deti tiez.Nakoniec budu take iste ako ich otec a matka a budu si k tebe dovolovat presne to,co oni.Znicis tym aj vlastne deti.Ale aj tak neodides,si presne ako tyrane zeny.Tie tiez nikdy neodidu od tyranov.Tak si to uvedom v hlave a zacni konat.