Strach z matky manžela
Ahojte, potrebujem radu, alebo skôr potvrdiť si, že toto už je choré a cez čiaru.
S mužom sme spolu cca 8 rokov. Mame dve deti.
No od začiatku vzťahu boli problémy s jeho mamou, ona mňa nechcela najskôr prijať, ale nakoniec sme sa udobrili ( predtým mi ublížila xy krát). Tak sme sa začali spolu viac baviť. Potom sme sa zas pohádali a udobrili no a teraz nakoniec sme sa zas pohádali ( to je na dlho) proste mužovi nadávala, že je kkt a takéto reči. Potom aj na mňa, že som neschopná a neviem čo ešte. Aj keď sne sa bavili, tak všetko čo som urobila bolo zle, stale mala výhrady a to aj u môjho muža, všetko bolo zle, každý je pre ňu zlí, každý jej chce zle ( nadávala aj na jej bratov). Pritom sama môže za to, ako ho vychoval. . Že stale klame, ale klame také veci že to normálny človek by si nevymyslel, je závislí na tabletkách neurol, a proste je strašne nezodpovedný ( áno som s ním iba kvôli deťom, aby vyrastali pri oboch rodičov- pred deťmi som nikdy nedala nkc zacít, že by sme mali nezhody a tak, lebo sme sa nehádali, lebo som bola ticho a nevedela som si povedať svoj názor, aby bolo dobre a nehádali sme sa pred deťmi). Jeho mama mu pomohla xy krát, dostať ho z dlhov, zaplatila nájomné a dávala mu peniaze. On do roboty ako normálny človek nepôjde, radšej bude čakať kto mu čo dá, alebo si pozícia a zas ďalšie dlhy.
Jeho mama zakazuje aby som sa ja stykala s mojimi rodičmi ( sú slušní, pracovití, majú dom, chodia na dovolenky, normálni ľudia) - že jej to vadí . Jeho mama nemá rada Slovákov ( nie nie je Slovenka). No a on sa jej strašne boji, že sa dozvie že chodíme ku mojim rodičom, vzdy keď tam ideme je nervózny a nesvoj. Ona mňa kontroluje, volá cez videohovor aby videla asi či sme neni tam a akože chce volať deťom.
Pred pár týždňami sa jej muz nebál, konečne si povedal názor čo ma veľmi tešilo, aj sa nebál keď som bola u rodičov všetko bolo ok a dnes sa otočil… A zas to iste. Vykričal mi že ho nebaví, stale počúvať jeho mamu a mňa ( pritom ona robí rozbroje nie ja, ona nám nadáva). Že zoberie deti a odíde preč 😂 a takéto veci. Ja už neviem ako ďalej. A vlastne asi ani nechcem radi ale vyrozprávať sa , lebo viem čo by ste mi všetci poradili. - odísť. No bojím sa postaviť sa, nechcem aby deti vyrastali bez otca alebo v striedavej starostlivosti. Ale ubližuje mi toto jeho správanie a ubližuje mi svokra..
kto prečítal ďakujem! 🩷🥲
Presne taku ako si ty potrebuju do svojho manipulativneho vztahu.Keby ze si ina,uz davno toto riesis,uz pri prvom dietatku a uz by ste spolu ani neboli.Musis sa schopit,inac ti toto cely zivot budu robit a ani do tej prace ti nedovolia ist,len tak pre zaujimavost.Taky to idiot ti povie,ze zostan doma on si od mamicky vypyta vecsi plat,len aby ta opet udrzal pri sebe.Ak toto neutnes okamzite,hned budes mat velmi zly zivot a tvoje deti tiez.Nakoniec budu take iste ako ich otec a matka a budu si k tebe dovolovat presne to,co oni.Znicis tym aj vlastne deti.Ale aj tak neodides,si presne ako tyrane zeny.Tie tiez nikdy neodidu od tyranov.Tak si to uvedom v hlave a zacni konat.
@vladuska20 ďakujem. Naozaj sa bojím nabrať odvahu odísť. Bojím sa že mi zoberú deti, že mi budú robiť psychicky zle. Mám v sebe veľa strachu a neviem to prekonať
@anonym_autor akože nehnevaj sa a vy ste ozaj malé deti?
Správa sa k vám tak, lebo jej to vy dovolíte. Dovolíte aby vás dospelých sikanovaka nejaká ženská... To je jedno ze je to jeho matka.
Tym ze odisiel a ma teba ona už nemá právo zasahovať a vyjadrovať sa k jeho životu.
Moja bola tiež taka, ze ma deptala telefonátmi... Ale kočík do ruky nikdy... Ved predsa pre nu bolo starostlivosť o vnučku, ze sa opýta co sme robili cez deň.
ALE to je veľká minulosť...teraz mam určené hranice. S každým človekom. Od tial po tial.
A co sa tyka tvojho muža, ze je závislí na neurol a nerobí....
S tým treba zajst za psychiatrom. Nastaví mu liečbu a bude môcť ísť do roboty.
Ale tebe možno aj vyhovuje to všetko na okolo. A ak v tom ostaneš bez zmeny tak ano vyhovuje.
@derdia to je super že si si takto povedala 😊 tak treba. Ale asi si mala manželovu podporu, že?
Ten môj je na svokrinej strane, lebo sa jej boji a robí to čo povie ona. Ja nechápem preco sa jej tak boji. Ona mu rozkazuje a diriguje život.
@vladuska20 ďakujem. Naozaj sa bojím nabrať odvahu odísť. Bojím sa že mi zoberú deti, že mi budú robiť psychicky zle. Mám v sebe veľa strachu a neviem to prekonať
@anonym_autor a co ho sa bojis,ved tvoj muz je stale v tej restike tak ako by sa mohol starat o deti a tvoja svokra tiez tak rozhodne ti deti nezoberu,no lepsie by sa im zilo bez takeho toxickeho prostredia a toxickych ludi.Si to uvedom,ze to robis pre deti,nie pre seba.Ak ich teda milujes,ak nie a chces pre nich zle tak zostan takto ako si,ste a o par rokov budes ronit tazke slzy.
@anonym_autor a co ho sa bojis,ved tvoj muz je stale v tej restike tak ako by sa mohol starat o deti a tvoja svokra tiez tak rozhodne ti deti nezoberu,no lepsie by sa im zilo bez takeho toxickeho prostredia a toxickych ludi.Si to uvedom,ze to robis pre deti,nie pre seba.Ak ich teda milujes,ak nie a chces pre nich zle tak zostan takto ako si,ste a o par rokov budes ronit tazke slzy.
@vladuska20 no bojím sa, že ich zoberie do zahraničia. Majú dve občianstva, toho sa bojím.
@vladuska20 no bojím sa, že ich zoberie do zahraničia. Majú dve občianstva, toho sa bojím.
@anonym_autor tak si naskor ries opatrovnictvo sudom,a uz ti ich zobrat nemoze a ak ti ich unesie tak skonci akurat tak v base a budes mat konecne klud.
Ake maju druhe obcianstvo?
@anonym_autor tak si naskor ries opatrovnictvo sudom,a uz ti ich zobrat nemoze a ak ti ich unesie tak skonci akurat tak v base a budes mat konecne klud.
@vladuska20 ďakujem, skúsim sa poradiť s nejakým právnikom ohľadom toho, aby mi ich nemohol zobrať.
@anonym_autor áno si divná a naivná a držíš si roky takúto ženu pri tele, už dávno si ju mala odstrihnúť. S mužom si nerozumieš, ostávas s ním ok, ale takto šťastná nebudeš
@rozkvet1 ja som svokru odstrihla, nerozprávam sa s ňu mesiac. Ale ona mi vyvoláva, cez videohovor chce vidieť deti.
Muz jej nosí deti, aby bola aj ona s nimi.
Takže on keďže nestojí pri mne tak je to veľmi ťažké..

@anonym_autor akože nehnevaj sa a vy ste ozaj malé deti?
Správa sa k vám tak, lebo jej to vy dovolíte. Dovolíte aby vás dospelých sikanovaka nejaká ženská... To je jedno ze je to jeho matka.
Tym ze odisiel a ma teba ona už nemá právo zasahovať a vyjadrovať sa k jeho životu.
Moja bola tiež taka, ze ma deptala telefonátmi... Ale kočík do ruky nikdy... Ved predsa pre nu bolo starostlivosť o vnučku, ze sa opýta co sme robili cez deň.
ALE to je veľká minulosť...teraz mam určené hranice. S každým človekom. Od tial po tial.
A co sa tyka tvojho muža, ze je závislí na neurol a nerobí....
S tým treba zajst za psychiatrom. Nastaví mu liečbu a bude môcť ísť do roboty.
Ale tebe možno aj vyhovuje to všetko na okolo. A ak v tom ostaneš bez zmeny tak ano vyhovuje.