Stratila som vieru
Stratila som vieru. Neviem či som vôbec niekedy veriaca bola ale teraz už totálne neverím. Mám krásne deti to áno ale už nevládzem. Rodina z jednej aj z druhej strany stále hádky vôbec ma nerešpektujú. Prvé dve deti sme dali pokrstiť pri druhom sme mali k tomu aj svadbu v kostole. Neviem čo som od toho očakávala, možno že sa muž trochu zmení. Ale proste nezmenil. Každé jeho slovo je len nadávka stále krici už nevládzem hadky stále. Syn je ešte malý a ja ho nechcem ani krstiť asi. Celé mi to je už proti srsti. Ako sa jeho rodina aj moja tvária ako katolíci a pritom nám robia stále peklo. Bojím sa ale, že mi to bude vyčítať raz, že jeho súrodenci sú a mali aj primanie a on nebude. A čo keď pôjde do školy bude mať etiku a ostatné náboženstvo? Alebo ho dať pokrstiť ?
tak takto. to ako sa sprava tvoja rodina nema s vierou nic spolocne.
to ako sa sprava tvoj muz neovplyvni krst ani svadba v kostole. ked je to raz idiot idiotom zostane aj keby sa prestahoval do vatikanu.
viera je uplne o niecom inom. ocividne nikto z vas nechape o com. a nie viera nie je patent na dobre vztahy,
ja by som dieta pokrstit dala. ved to nema nic spolocne s tym ako sa spravaju clenovia rodiny
stratila si vieru v ľudí, ale to nemá nič spoločné s ozajstnou vierou, ak to tak cítiš tak ho nekrsti
Ak mas pochybnosti, tak ho nedaj pokrstit, ak bude chciet sam sa moze dat kedykolvek pokrstit...
Ja veriaca nie som a svoje dieta som nedala pokrstit iba preto, ze je to "pekne" alebo, ze "vsak pre istotu" alebo na natlak okolia, ci rodiny. 🤷
Ďalší akože kresťania lebo čo by ostatní povedali. V prvom rade si rozmysli, či si toho somára alias muža chceš nechať alebo si zvolíš dobrý pokojný život. Nekrsti keď to tak necítiš, dieťa to nijak nepoznačí a kľudne môže chodiť v škole na náboženstvo, krst nie je podmienka.
nestaci verit, ale Vediet. my sme davali aj krstit, ale nebolo to spravne rozhodnutie. Na nabozenstvo nechodi uz ani jeden a ideme uplne inou cestou. Rodina "silne" krestanska, ale to je ich problem. Ja im to neberiem, ale ani to svoje si uz vziat nedam
Zo zivota si si urobila peklo sama … vydas sa za idiota, urobis si tri deti a este to dotiahnes aj do kostole. Ty si nestratila vieru (ta s tym nema nic spolocne) ale stratila si svoju naivitu a uvedomujes si, ze si urobila hlupost. Pokrstit sa syn moze dat aj neskor ked bude chciet. To je tvoj najmensi problem, len riesis veci, kt v podstate nemaju vyznam, pretoze mas ovela vacsie problemy.
To ze das opicu do garaze, z nej neurobi auto..to iste je ked das cloveka do kostola, nerobi to z neho krestana..krestan je ten co nasleduje Krista svojim srdcom, nie tym ci ste pokrstili..moj synovec mal teraz birmovku a neveri v Boha..to ze ty nechas inych ovplyvnovat tvoju vieru a zivot, nieje problem Boha ale tvoj, ako si ty spravis tak mas, na to nam Boh dal slobodu.
Pokojne ho môžeš dať pokrstiť. Aj pokrstené deti môžu chodiť na etickú výchovu, ale majú na výber. Radšej sa zamysli nad tým čo chceš robiť s nefunkčným toxickým manželstvom. Jedna vec je viera, ale dôležitejšie je v akom prostredí deti vyrastajú a aký príklad a vzor im dávaš svojím životom. Podľa toho si budú vyberať svojich partnerov a robiť v živote rozhodnutia.
Ak si vieru stratila, vieš kedy ju získaš späť? Ked príde niečo veľmi zlé, vtedy začneš veriť a dúfať najviac, prosiť Boha o pomoc..
https://slovenskydohovorzarodinu.sk/clanky/prob...
Čítaj....možno prehodnotiš čo píšeš
Otázka: nepokrstené deti si nemôžu vybrať náboženstvo?
Stále a znova tu základas témy, o tom istom.
Že vás donútil kňaz z rodiny do svadby v kostole, že či máš dať pokrstiť dieťa aj keď je rodina na 💩.
A najväčšie 💩je tvoj muž.
Zas a znova sa trápiš nad krstom, ale ty máš problém úplne inde, tým je tvoj muž a vaše nefunkčné manželstvo. Žena zobuď sa a nerob si 4.decko s debilom, ale hľadaj cestu ako žiť a prežiť bez neho, alebo zlepšiť fungovanie vášho manželstva. Fakt netuším prečo si si s ním robila už druhé a vonkoncom nechápem prečo tretie.
Na krst sa teraz vykašli, nerieš, to nie je podstata vašich problémov, dieťa si krst a všetky cirkevné veci porieši same, staršie.
Otázka: nepokrstené deti si nemôžu vybrať náboženstvo?
@aliziana nepokrstené deti si budú vyberať medzi etikou a náboženstvom tak isto ako krstené. Jediný rozdiel je keď sa chystajú krstené deti na prijímanie tam už nekrstené nepôjde ale v škole na náboženstvo môže chodiť naďalej.
@aliziana nepokrstené deti si budú vyberať medzi etikou a náboženstvom tak isto ako krstené. Jediný rozdiel je keď sa chystajú krstené deti na prijímanie tam už nekrstené nepôjde ale v škole na náboženstvo môže chodiť naďalej.
@januska12323 dobre, ďakujem. Zneistilo ma to, lebo niektoré tu spomínajú, akoby nemohli, napr. autorka: "A čo keď pôjde do školy bude mať etiku a ostatné náboženstvo?" alebo @tanyan: "Aj pokrstené deti môžu chodiť na etickú výchovu, ale majú na výber. "
Aha, ale už vidím, že Ty si spomínala, že to nie je podmienka, prehliadla som...
Toto z vierou nič nemá a čo je na tom či je pokrstený alebo nie ja mám síce všetky deti pokrstené ale nív viac ani do kostola nechodíme ani žiadne sviatosti nemajú a žijeme s tím normálne a vermi ako sa kto správa s vierou vôbec nesúvisí
Neviem si predstaviť mať 3 deti, 2 pokrstiť a dať v škole na nábožensrtvo a jedno nepokrstiť a dať na etiku. To akože prečo?
Vsetko co robis robis pre inach aby "dobre bolo". Prestan s tym a zacni robit veci tak aby tebe bolo dobre. Chce to zmenit nastavenie ale da sa to. Kazde rozhodnutie, ktore spravis zacni tym, ze sa sama seba spytas Preco to robim tak a nie inac? Je to pre mna spravne alebo to robim len preto aby niekto iny bol spokojny? Robim to preto aby som sa inym zapacila? Ak to spravim inac, co sa zmeni? Budem spokojnejsia ak nepodlahnem tlaku okolia? Cos sa stane ak nepodlahnem? Bude to naozaj lepsie?
cele je to nejake cudne,,, co ma krst 3. dietata spolocne so spravanim tvojho muza,,,, ten sa sprava ocividne debilne,, bez ohladu, na to kolko deti bude pokrstenych, alebo nie,, mala si vybrat pre svoje deti lepsieho muza,,,,, viera ti ho nevyberala,,,nevyhovaraj sa na nu.... za to s kym mas deti a akeho otca si vybrala svojim detom ,za to mozes ty....,, ako je na MK casta veta... snad ti ho okresny urad nepridelil
Hovorila si, že si stratila vieru. Teda si ju mala? Ak si ju mala tak, tak daj dieťa pokrstiť. Aby bol pokoj. Ale čo sa ďalšieho vývoja týka, to je iná vec. Aj ty chceš pokoj a aby bolo po tvojom. Tebe nevadi ten kostol ale to spravanie rodiny. A to sa musí zmeniť. Môžeš aj krst pozastaviť a odmietnuť a použiť ho ako formu nátlaku pri vyjednávaní. Viem, nie je to z náboženského hľadiska správne, ale ani spravanie tvojej rodiny nie je správne. Tak si postav hlavu a povedz nie.
Prepáč, ale za toto všetko nemôže Boh. Urobila si si to sama a sama seba si pasovala do role trpitelky. Nemám ani poňatia, ako si do toho zakomponovala vieru.
*
Neviem si predstaviť mať 3 deti, 2 pokrstiť a dať v škole na nábožensrtvo a jedno nepokrstiť a dať na etiku. To akože prečo?
@ha_ha a prečo nie ? všetky 3 deti može dať na hodinu, akú chce. všetky 3 na etiku, alebo všetky 3 na náboženstvo. Alebo si každé dieťa vyberie podľa svojej povahy a potreby. Sú to voliteľné predmety,
@ha_ha a prečo nie ? všetky 3 deti može dať na hodinu, akú chce. všetky 3 na etiku, alebo všetky 3 na náboženstvo. Alebo si každé dieťa vyberie podľa svojej povahy a potreby. Sú to voliteľné predmety,
@cacianka napr.my sme evanjelici, chcela som dat deti na náboženstvo, ale farár ich odtiaľ poslal na etiku, lebo ze co by tam robili, keby sa detin pripravovali na prijímanie a birmovku. No normálne učili s nimi. Ale tak to záleží aj na danom učiteľovi náboženstva aký postoj zaujme
Viera nie sú ružové okuliare. Máš ich. Nasadiš. Usmievaš sa a všetko je krasne. :D S vierou berieš však život ináč, vzťahy riešiš ináč, máš iný postoj k rôznym situáciám, zvladas ich ľahšie..
@cacianka Veď nech si teda dieťa vyberie. Ale ja, ako matka, by som takto nedelila deti, že dve sú pokrstené, chodia na náboženstvo, majú príjímanie, birmovku... a jedno nič z toho. Je mi to v rámci jednej rodiny divné.

a to si s tym zlym muzom a celou rodinou chcela tretie dieta?