Stratila som všetky svoje kamarátky

4. mar 2024

Vždy som mala málo blízkych osôb, udržovala som kontakt len s osobami, s ktorými to priateľstvo bolo úprimne. Mala som 5 kamarátok za celý život. S takmer všetkými som stále v kontakte, ale úprimným priateľstvom by som to nenazvala.
Ako mám ísť dalej? Veľmi mi chýba takýto kontakt, ale bohužiaľ nie som osoba, ktorá si ľahko hľadá priateľov. Veľa ľudí si myslí, že som práve preto namyslená, ale vôbec to nie je pravda, je to len o tom, že nie som ochotná byť za každú cenu falošná a keď s človekom nie som rada, nevyhľadávam jeho kontakt. Tak ako mne niekto nesadol, nemusím ani ja sadnúť každému. A ako toto všetko prekonať?

nyusika
4. mar 2024

Nijako.

sama pises, ze nemas zaujem o ludi, s ktorymi nie si rada.
a ked si doteraz , za cely zivot, mala blizsi kontakt len s piatimi ludmi, chyba nebude v nich, ver mi.

tak bud sama,l ked pre teba nik nie je dost dobry.

0silvia0
4. mar 2024

Veď to máš upratané, falošniť sa nemieniš, s každým si nesadneš, každý si nesadne s tebou. Ono úprimné priateľstvá sa v dospelom veku hľadajú ťažko, chce to viac sa ľuďom otvoriť a selektovať, ak hľadáš úprimné priateľstvo.

ivangeline
4. mar 2024

Byt uprimna. K ludom.

dennissa16
4. mar 2024

@nyusika prečo by pre ňu nebol niekto dosť dobrý? keď bude mať 50 priateľov,bude akože top človek.

Mať 5 kvalitných priateľov je viac ako mať 1500 priateľov na fb

Ja si všeobecne dávam pozor na ľudí,co sú akože “s každým kamarát”

nyusika
4. mar 2024

@dennissa16 pretoze to pise sama.
vadi jej, ze ma len pat znamych

vraj sa jej zda by kazdy falosny.

dennissa16
4. mar 2024

@nyusika nepíše,že je každý falošný, píše,že ona nechce byt k ním falošna,ked jej nesedia a nasilu byt akože kamarátka.

angeli121212
4. mar 2024

Tak v prvom rade by ma zaujímalo čo presne pre teba znamená že nebudeš falošná vo vzťahu ku kamoške napr a ďalej co sa zmenilo ohľadne tvojich kamošiek? K tomu priatelstvu sme tak rozdielni že nájsť ddve osoby ktoré si maximálne rozumeju a súhlasia je takmer nemožné preto by som nehľadala človeka s ktorým si stopercentne rozumieme ale človeka ktorý ma dokáže prijať takú aká som a rešpektovať názory v ktorých sa rozchádzame lebo takē vždy bude, jasne musite mať aspoň dačo spoločné ale nemusí to byť až toľko

nyusika
4. mar 2024

@dennissa16 no..tak nech nie je.
preto pisem - bud kamosky chcem a dam im sancu...alebo hned zhodnotim, ze to zmysel nema a potom nech sa necuduje, ze je sama.
pokial za cely svoj zivot dovolila maximalne piatim ludom priblizit sa k nej, chyba je v nej.
nikto na svete nie je stopercentny, kebyze velmi chcem, na kazdom jednom v mojo zvote najdem nejake chyby.

dari226
4. mar 2024

Niesi sama. A obklopit sa ludmi s ktorymi sa necitis dobre tiez nema vyznam. Ako to vyriesit neviem, ale mne napriklad je lepsie samej ako s falosnymi ludmi.

h2
4. mar 2024

@dennissa16 No len problém nie je v tom, že má len 5 kvalitných priateľov, ale že ani tých 5 nepovažuje za úprimné priateľstvo.
Autorka, priateľstvo je vzťah, na ktorom treba pracovať, tak isto, ako na každom inom vzťahu. Treba nie len brať, čo z toho vzťahu vyhovuje tebe, ale aj dávať druhej strane.

zuzanna33
4. mar 2024

Som na tom podobne aj stolu namyslenostou. Naše cesty sa rozišli ako život plynul deťmi rodinou...poplakala som si a musela som sa zmieriť s tým že nikdy to už tak nebude. Posunuli sme sa inam a jediné čo ma drží nad vodou je že sa skúšam učiť len pozitívne myslieť že budú ešte lepšie priateľstvá a ak by aj neboli vychovať deti tak aby sa vždy mohli vrátiť a dôverovať mi🍀No nikdy nezabúdam na minulosť a kontakty udržiavam ale musí to byť vzájomne

simona20201309
4. mar 2024

Prečo už nemáš tých 5 priateľov?
Ale nemusíš od každého kamarátstva očakávať kamarátstvo na život a na smrť.
Kamaratit sa s niekym neznamená hneď vešať mu na nos všetky svoje starosti a všetky detaily z detstva a tajomstvá.
Mat kamarátku, s ktorou vyjdes na kávu, prehodis par slov ako bolo v práci, alebo vybehnes na bicykel - to neznamená, ze je to falošné priateľstvo. Prečo to hneď nazyvas falošným?
Obklop sa ľuďmi, s ktorými máš rovnaké záujmy, nikdy im nehovor o sebe všetko hneď na začiatku. Nemáš 5r predpokladám
Časom sa samo ukáže, kto aký je a komu môžeš prezradiť aj viac, ako len recept na tvoj segedin.....

dennissa16
4. mar 2024

@h2 no to je tiež pravda. Len mohla by aj bližšie vysvetliť,preto tých 5 nie je úprimných - či z jej strany,či si mysli,že z ich strán.
Ťažko jej radiť a viac tu nekomunikuje.

luccija
4. mar 2024

Najlepšie kamarátstva mám zo strednej školy, alebo so spolužiačkou zo základnej školy a to mám 46 r.Ked som mala malé dieťa, alebo v práci som sa spoznala s veľa ženami sme v kontakte, ale možno 3x do roka.Co sa stalo s tými 5?
Človek sa mení a vekom sa málokedy s niekým spoznas s kým to bude to prave trvacne kamaratstvo.zalezi aj koľko máš rokov...

titla
4. mar 2024

A preco tych 5 kamaratiek uz nepovazujes za uprimne priatelky? Ja mam niekedy pocit, akoby ludia nepoznali vyznam slova uprimny...
Nie vsetky vztahy su rovnako intenzivne cely zivot. To, ze niekto si zalozi rodinu a uz nema tolko casu na naj kamosku zo strednej neznamena, ze ten vztah nie je uprimny. Len uz nie je priorotou - hlavne ked do zivota vstupi partner a deti.
Ja som si nasla v zivote viac ako 5 kamosiek. Niektore priatelstva su v urcitej etape zivota intenzivnejsie - lebo mame spolocne zaujmy, rovnako stare deti, byvame blizko a pod. S niektorymi kamoskami ten kontakt vysumi do stratena a stanu sa z nich zname (to neznamena, ze su falosne), ale su v mojom zivote aj stalice, kde aj ked sa rok nevidime vieme vzdy nadviazat tam, kde sme prestali. Ja uprimnost kamaratstva asi posudzujem podla inych kriterii.

banderaska29
4. mar 2024

tak v prvom rade si povedz:
kto si ty a čo od priateľstva s kamarátkou očakávaš
chceš úprimné priateľstvo ? okej, asi áno. a čo si pre to ochotná spraviť ?
dokážeš rešpektovať kamarátku, aj keď nemá také nazory vo všetkom ako ty, ale nezradila by ta ?
dokážeš počúvať a byť vypočutá ?
dokážeš si nájsť čas a nechať ju nahliadnuť do tvojho života ?

ja ti poviem, že som extrovert, ale mám len 4 priateľky. skutočné, také, že môže horieť a spolu hasíme, ja s nimi a oni somnou. vždy 🙂 niesom ochotná byť ako nutella ktoru má každý rad. aj keď, ak niekto ochutná moje škoricové hniezda, nie som od toho ďaleko 😀

autor
4. mar 2024

Úprimne priateľstvo myslím presne tak ako tu napísala jedna z vás. Že keď horí u niektorej z nás hasíme spolu 🙂 (pekne prirovnanie )

7miriam77
4. mar 2024

Priateľstvá sa ťažko vytvárajú, ja mám po 40tke a mám len pár priateľov, väčšina z mladosti. Presne ako píšeš, tebe nemusí vyhovovať každý a ty zasa každému. Ja by som ti poradila, nič nesiliť, ak máš nejaký koníček zaujímaj sa o možné aktivity okolo toho. Tam môžeš stretnúť ľudí, s ktorými sa môžeš o niečom konkrétnom rozprávať a ak si sadnete, rozhovor rozšírite aj o iné témy. A inak, lepšie je mať jediného skutočného priateľa ako 30 falošných.

simona92101
4. mar 2024

@dennissa16 ja mam tiez ozajstnych kamaratov len par,ostatnych oznacujem len za znamych.nemam uz 15rokov aby som bola s kazdym "naj kamka"

autor
4. mar 2024

Čo sa týka 5 kamarátok, v prvom rade som sa odsťahovala do iného mesta, kvôli práci. Nemala som na výber. 1. Si našla priateľa a tým vymenila všetkých svojich známych 2. Som zistila, že to asi nebolo úprimne priateľstvo, pretože vždy keď sa stretneme neustále uráža a osočuje ľudí, vrátane mňa , to som pred tým nevidela 3. V 35.-ke išla na dve VŠ a jej život sa točí, len okolo školy čo je samozrejmé, len nemá na nič čas 4. Každá máme odlišné životy, a nemáme si čo povedať 5. Drogy

To nie je, že už by sme neboli kamarátky, len nie také dobré ako kedysi, životy sa menia, ľudia sa menia čo je prirodzené. A za úprimne priateľstvo to uč nepovažujem, keďže odkedy som sa odsťahovala už sú to tri roky, dva roky som sa snažila o akúkoľvek komunikáciu, vždy bolo niečo prečo sa to nedalo a samé sa neozvali. A toto v živote nechcem

autor
4. mar 2024

@simona92101 presne takto uvažujem aj ja

slniecko5
4. mar 2024

Dobrá psychoterapia by ti pomohla pochopiť, prečo posobis namyslene a prečo ťažko nadväzujes vzťahy. Zažiješ veľa “aha” momentov. Držím palce.

luccija
4. mar 2024

Ale to je život... našla si priateľa, študuje, ty si sa odsťahovala...ste vo veku kedy sa každý niekde usadí a zmení svoj voľný čas
Máš priateľa?

cocolinka
4. mar 2024

Ja som mala tiez iba tri styri kamaratky, o ktorych som si myslela, ze su na zivot, poznali sme sa od malicka, pripadne od zakladnej skoly no a dnes uz v mojom zivote nie su, ostala mi jedna dobra kamaratka, s ktorou sa sice stretavame asi raz za tri mesiace, ale v kontakte sme skoro dennom, poviem ti, ze lepsie mi nikdy nebolo, mam priatela mam rodinu, mam priatelovu rodinu a par znamych a to mi k zivotu uplne staci, nemusim riesit zbytocne intrigy a dramy, takze za mna super ☺️