Stravovanie a vaše polovičky
Mala by som takú otázku. Vezmite si situáciu ze teda dvaja sú vo vzťahu muž býva sám ale nevari nenakupuje… zaujíma má trávenie víkendov a pod a stravovanie. Zo začiatku som sa snažila a pripravovala jedlo ale je to náročné v domácnosti kde nebola ani štipka soli… zaujíma má či keď si chodili na víkend k mužovi alebo na deň to je jedno nakupovali ste a VY ste pripravovali jedlo ? Alebo ako ste to mali ? Je to iné keby je to moja domácnosť kde toho mám toľko na prípravu čohokoľvek ale takto má to ubíja. Ja žijem zatiaľ v byte so spolubyvajuciˇi takze máločo sme u mna ako by ste riešili takéto situácie ?
Starat by sa mal ten ktoje tam doma. My sme to tak mali..Ak je taky ze nevie ani praženicu tak samozrejme som pomohla a spravili sme z toho spolocnu aktivitu spojenu s pitim vinka. Ale nechodila som tam predsa robiť kuchárku.
Možnosť je aj spoločný nákup a spoločne varenie..ale nerob zo seba gazdinku len preto ze si žena...
Ak sa k ničomu nemá tak nech objedna.
Nebola som v presne tvojej situácii, žeby v byte nebolo nič. No pokiaľ sme išli na nákup s tým, že ja varím, nikdy som nemohla platiť.
Nikdy mi nerobilo problém platiť, či variť, ale ak by niekto čakal, že budem tráviť víkendy varením, asi by sme sa nezhodli.
Čo tebe konkrétne vadi?
Nech sa stará ako keď je sám doma. Prečo varíš ty u neho? Objednať donášku alebo ako sa stravuje inokedy na víkend určite nezabudne 🤷
njez tam pojdes napis mu aby nakupil veci na co ma chut a ty to pripravis ... alebo skocte spolu do obchodu a varte spolu .. u nas je to opacne..priatel chodi vyslovene len ku mne..a o jedlo sa staram ja .. ked ideme jest von plati on .. ale on zas plati cestu hore dole a to byva daleko (2h cesty) ak daco doma chyba ide a kupi to ..
kym sme sa len stretavali a chodila som k nemu na navstevu/prespat, tak sme si vacsinou jedlo objednali alebo sli von sa najest a obcas uvaril manzel, ked bol on u mna varila som ja
a teda nie urcite by som nenakupovala ja 🙂 bud nakupil a navaril co chcel alebo sme sa dohodli co budeme jest a nakupil
Nevaril, stravoval sa v restikach, ale keď som prišla, kúpil raňajky, večeru, obedy sme jedli von, všetko platil on. Keď sme sa stretli mimo na celý deň, nie u neho, tak raz on, raz ja. Väčšinou aj tak on. Ja len kávu som si vydobyla zaplatiť
Varil ten u koho sme boli...určite som ja nedošla robiť kuchárku...ale mala som z toho dosť srandu ako sa snažil.Vtedy donášky neboli,dnes to nie je problém.
Sama si sa už postavila do tej pozície - keď som u teba varím. Zjavne si moc aktivna. Však nekúp nič. Rano/vecer sa opýtaj, čo máme jesť? Som hladná. A buď ticho..nech navrhne riešenie situácie domáci.
Môj muž nevedel variť a nič doma nemal. Buď sme jedli vonku alebo keď sme neskôr už začali aj variť, tak pravdaže normálne nakúpil a zaplatil suroviny. Je to povinnosť hostiteľa toto vyriešiť a už bolo o mojej dobrej vôli, že som z toho navarila. Varím rada a rýchlo, čiže pohoda, ale ak by ani jeden z nás nechcel variť, tak naďalej on ako hostiteľ má zabezpečiť donášku alebo jedenie vonku.
Co by jedol, keby si nedosla? Bud si objednajte alebo nech normalne nakupi zakladne suroviny.
Dakujem baby za postrehy. Áno žije donáškovo…
Len ide o to že mne to proste príde hlúpe chodiť na raňajky vonku na obed… raz za čas v poriadku ale niekedy pi ťažkom týždni má dosť a nieto sa chystať na nejaký raňajky cez víkend …viete ako to myslím že muž nemá ani toľko chystania ako my ženy ale mala som nato rovnaký pohľad
Takto sa stravovat nonstop je skutocne drahe ( co to znaci o jeho financnej gramotnosti pokial nezaraba velke peniaze?); a vo vela pripadoch menej zdrave ako domace jedlo kde si vie clovek ustrazit kolko tuku soli atd pouziva.
A pre mna je vediet nakupit a pripravit obycajne zdrave jedlo zakladna vec co sa tyka pouzitelnosti do zivota
Nikdy mi nedovolil varit, a uz toboz nie unho, ked sme randili a vidali sme sa len cez vikendy. Bola to prenho strata casu, chcel ho stravit so mnou inak ako pozerat sa mna ako stojim pri sporaku. Jedlo sme si prevazne objednavali, alebo sa chodili najest von. Ked uz sme boli prejedeni z donasok, tak v piatok pred mojim prichodom k nemu urobil velky nakup a navaril mi on, nakupil 5 druhov jogurtov, cerstve pecivo, vsetky druhy ovocia co nasiel v obchode 😅
Ked byval muz na podnajme kde nic nebolo a ja u rodicov a sla som k nemu, vopred nakupil potrebné suroviny a potom sme to uvarili spolu, teda primarne on. Uz sme 7r manzelia a u nas nakupuje potraviny aj vari manzel
A čo on na to, keď si mu to povedala?
Veď ale tu nejde o to, že máte chodiť jesť neustále von. Ide predsa o iné. Že bude na teba myslieť, lebo mu na tebe záleží a bude sa snažiť pripraviť to jedlo, resp mať zásoby. Vákuová šunka, syr, vajíčka, nejaky jogurt, pečivo (môže si kúpiť napr.rozky do mrazničky), nejaké konzervy. Veď to je taký základ, ktorý môže mať stále a vydrží niekoľko dní....
a preco mas problm kupit aspon tie ranajky?na obed ta moze pozvat.Alebo nakup tam normalne nakup,sol,olej zakladne veci a raz navaris ty,raz on nakupi ale ten zakld treba tak dat.Ak sa chces najest asi musis aj ty nakupit.Ked idete na obed kto plati on ci striedavo?Ak ta on pozyva na obedy tak neviem oreco ti je blbe normalne tam urobit nakup.Ved ak nakupis maslo,olej sol,cukor to su trvacne potraviny a potom si len budete dokupovat co budete v ten sen varit.Alwbo chodit na nakupy spolu v tie dni raz vezmes ty raz on.A je to
Nuz... pre mna by to nebol pre nebo dobry bod,ze si nevie ani parky,prazenivu ci blbe spagety uvarit. Skoncis ako sluzka a zasobovacka ak s nim ostanes.
Môj muž býval sam ja tiež a mal doma v chladničke šunku, maslo v mraziaku rohlíky.Ked sme išli k nemu po práci kúpili sme si niečo cestou v obchode, cez víkendy sme navarili, alebo jedli vonku.Potom ma to nebavilo stále myslieť čo je v ktorej domácnosti nakúpené a išiel bývať ku mne a byt prenajal.Ty sa plánuješ sťahovať k nemu?
Kto je doma nech sa postará, alebo spoločne o toho druheho
@elmivelmi prečo zgrglava? Rovnaké jedlo na druhý deň nezje aj keby.. ak viete presne navarit tak sa skláňam. Vždy to dopadlo tak že všetko sa len vyhadzdovalo lebo je iné ak človek žije v domácnosti a spotrebuje sa to počas týždňa a iba takto víkendovo čo jasne že vzniká odpad keďže keby aj ostala nejaka šunka on ju radšej vyhodí akokeby si mal na další deň kúpiť nejake pečivo a dať si ju má večeru. Tu ide o princíp…že on proste čaká ten servis a keď mám s ním byt cez víkend tak cely deň strávim len tým čo mu sprvait na raňajky led to upracem obed a pod sám nepriloží ruku k dielu takze to nie je o tom
A presne ako píše @luccija je náročné myslieť nato čo v tej domácnosti “mám” keďže on nič nepotrebuje
Nieje tvoj príspevok tento?
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/muz-a-varenie/
Ak aj nie, tak si prečítaj komentáre.
No a ako to chces rieist?Budete sa chodt stravovat?Na rho som aby ste si zacali kupovat potraviny a spolu si varit .Ty co ocakavas,ze on bude kupovat ,varot a ty ta prides a budes jest?Ako mne by nevadilo jest malo.Ale ty zrejme sa nenajes zbkavy a ovocia,tak msusis si stravu aj ty zabezoecit ked si unho.Co to ma on robit????
Keď som bola u neho, na raňajky kúpil vždy čo som mala rada spolu sme nachystali, spolu upratala, obed sme mali zvyčajne niekde kde sme boli a večer sme šli na večeru alebo spolu nachystali spolu upratali, z toho co nakúpil alebo z toho co sme spolu kúpili platil on. Keď sme boli u mňa bolo to rovnako. Nákup som platila ja ale chystali sme spolu, upratali sme spolu

Ako sa stravuje keď je sám? Nosí mu obedy mama, alebo objednáva donášku, prípadne chodí do reštiky?
Ak nenakupuje ako rieši raňajky?
Keď budeš ležať chorá v posteli dokáže sa o teba postarať nakúpiť a urobiť niečo jednoduché pod zub?
Kto mu upratuje?