Stres z rodinného konfliktu: Ako sa rozhodnúť?
Zaujimalo by ma nasledovne: mate zenu ktorej brat vas psychicky znici, dovedie vas na psychiatriu, dovody nejdem rozvadzat, z polovice si za to mozem defacto sam. Jedine riesenie po 2 rokoch trapenia pre mna je toho cloveka vymazat navzdy zo zivota ale ona sa od neho(ako suseda) nechce odstahovat..
Takze obetovali by ste rodinu s 2 detmi, alebo vlastny zivot ? Ps. stres z neho mi sposobil srdcove arytmie, bolesti chrbta, na velku chodim uz 2 roky 8-10x denne. Zle myslienky, nocne uzkosti, nespavost a kazdy jeden som v strese uz 2 roky tj 700 dni. Kazdy jeden den. Uplny psychicky kolaps a utrapenie sa z niekoho.
Takze som na krizovatke, bud zomrem (neviem kedy) ale bo opsutim rodinu.
A nemoralizujte.. ano som sracka neschopna ochranit vlastnu rodinu ale chcem vediet vas nazor, mal som dost casu sa s tym vysporiadat a nedokazal som to. Sh to 2 roky. Ten clovek ma utrapil k smrti.
Predpísať neurol a pod
@lordbp držím ti veľmi palce, aby si sa z toho dostal.
Poznám podobný prípad, muž takto skoro prišiel o rodinu, žena bola z jeho stavov strhaná a zničená, nakoľko musela prevažne všetko ťahať doma sama, deti nechápali, čo sa deje s otcom. Liečba a hlavne čas veľmi pomohli.
Nech sa ti darí a čím skôr nech si z toho von.
@mamina7070 pracujem na technickej pozicii. Zarabam nadpriemerne, vybudoval som vsetko vlastnymi rukami cely dom a okolie... A skoncim ako mrzak. Co sa tyka psychiatrov, tak tento moj ma uz 4x prelozil furt pre nieco. Volal som do Ziliny, Bystrice, Prievidze. Asi 10 cisel. NIKTO nedviha... Slovenske zdravotnictvo... Nechaju ta skapat na ulici. Dufam, ze to vydrzim. Neurol som uzival, k tomu mam od kamarata pristup. Ale ten mi robil take extrasystoly, ze som nevedel ani zaspat. Cely den do jednej minuty minimalne 5 "preglgnuti"... ked ho nejem, tak max 8 az 10 arytmii denne... To sa este da. Pritom by mal toto skludnovat, tu psychiku, zial u mna sice hlavu skludni a zaspim, ale to srdce masaker ked ho uzivam. Denne chrbat cvicim a jem Milgamu ale to pri tych stresoch a velkej potrebe 8 az 10x denne nema ziaden efekt...
@lordbp a s všeobecným si to prečo neriešil? A dva roky sa nevieš dostať lekárovi? A ako si predstavuješ ten odchod od rodiny? Kde budeš bývať ? Budeš posielať peniaze na deti? A v tom psychickom stave čo popisuješ vieš teraz aktuálne pracovať? Či si na PN?
@lordbp Toto musíš vyriešiť ty sám vo svojej hlave s pomocou psychológa a psychiatra. Porozprávať sa s manželkou,že takto ďalej nevieš existovať a buď pôjde aj s deťmi s tebou ,alebo pôjdete od seba. Ale daj jej tiež poslednú možnosť sa rozhodnúť predtým ako odídeš. A potom odísť z tohto toxického prostredia. Zdravie máš len jedno a radšej byť živý otec aj keď bez ženy a inde, ako otec mŕtvy alebo na psychiatrii.
@mamina7070 nie som na PN. Mam pracu kde fyzicky nepracujem vobec. Dako tam 1/4 pracovnej doby doslova prelezim, nakolko mam riadne bolesti chrbta uz posledny pol rok. Takze robotu zatial ako tak zvladam.
@nina004 u psychologa som bol asi 5 sedeni, ale to vobec nemalo ziaden ucinok na mna, ja mam take stavy, ze tu zo zaciatku potrebujem najprv cosi na riadne ukludnenie sa. Doslova AD na 100%... neurol som jedol pol roka a to malo na mna ucinok tak 1 hodinu ked som si 0.25ku dal.
Najhorsie je, ze ten clovek mi nic nerobi uz. Keby do mna hustil denne, tak nepoviem. Preto sa pytam, ze co mam robit :( Budoval som to tu 6 rokov nas domov, tiez mi to nie je jednoduche hodit za seba. A kam pojdem ? K rodicom ? Pre tych som bol cely zivot "nenormaly". Doslova mi to viac krat povedali. Ked im toto poviem, oni ma na 100% nepochopia. A do toho domu som dal spuuuusti penazi svojich. Ja mam uver len 30 000 eur. Ja som tam dal snad 100 tisic zo svojho...
PS ja som si to riesil s dotycnym aj osobne. Vsetko som mu doslova povedal, ze co mi vadi, co mi sposobuje (ten stres). Dal mi pokoj, max slusne spolu vychodime. A ta moja hlava si proste ide svoje.. aj cez mrtvoly. Je to hrozne, ked si neviete myslienky ovladat.
@lordbp neboj sa.. psychika je velmi zlozita a narocna ,,vec,, .. ak nefunguje, vie narobit neskutocne sarapaty v tele.. len nerozumiem preco si nesiel ku sukromnemu psychiatrovi v takomto pripade.. a cakas tu na 5ty termin a zbytocne stracas cas, kedze uz si mohol byt davno v liecbe.. neboj sa AD pomozu, tvoja mysel bude opat OK, vsetko bude v pohode a normalne.. hlavne neodchadzaj od rodiny, to vsetko zvladnes ❤️ zena ta aspon podpori?
@lordbp ale ty stále nechápeš že aj keď odídeš svoju hlavu máš stále so sebou
Tam mení problém tvoj švagor čo sa k tebe ako píšeš už vyše dva roky správa slušne ale ty a to že sa neliečia hovinzjavne podľa toho čo píšeš tu liečbu potrebuješ už dlhodobo
Tam kľudne môže byt rozvinuté psychiatrické ochorenie a nielen depresia ty by si sa mal sústrediť dostať sa čím skôr na liečbu
Dnes som obvolal ďalších 5 psychiatrov, všetci ma odmietli, že neberú mimo okres. Ja sa proste NEVIEM dostať k psychiatrovi v okolí 50km. Posledný telefonát ma dorazil. Začal som rozprávať, že mam ťažkú formu úzkosti a tá pani ma odporučila na psychoterapie, že samotné antidepresíva riešia tak LEN 10% (!!!) problému. Ako ja už pár sedení u psychológa mám, ale ako mi v dohľadnej dobe pomôže ten psychológ, keď ja chodím na WC 10x denne ? A mám bolesti po chrbte. Nespávam. V noci sa cítim ako keby ma šiel niekto nožom zarezať... Ja normálne začínam panikáriť, že som fakt už nadchádza môj čas. ☹
@lordbp napis mu https://www.facebook.com/shiningman87/
A ak to nedávas chod na pohotovosť do nemocnice a žiadaj hospitalizáciu na psychiatrii a nerozprávaj o úzkostných ty potrebuješ najprv diagnostiku
@lordbp teraz sa snaž upokojiť a odratavaj dní, myslí pozitívne. Termín máš, a ďalším faktorom je, že sa stresujes, že sa ti niečo stane. Pozitívne sa snaž nastavit, že sa ti nič nestane len treba vyčkať.
Počula som aj o takom, že jednej žene robili operáciu srdca, nejaké nervy jej tam prerušili. Tiež mala úzkosti a prejavovalo sa to na srdci.
Takže aj tak sa dá pomôcť. Možno to ale nie je tvoj prípad.
Choď za obvodakom a pýtaj výmenný lístok na psychiatriu, nech napise súrne vyšetrenie alebo surana hospitalizácia. Vystrájaj tam, kým ti nedá.
Ešte jedna vec, začni sa modliť. To upokojuje.
@mantilka dakujem za podporu. Insie mi neostava len vydrzat ten mesiac. Drzte mi palce. Dufam, ze mi tie antidepresiva skludnia tie bolesti z neustaleho chodenia na WC. Najnovsie mam aj "guču" v krku, to je ako keby mate 5cm kamen v hrdle. Vraj to je tiez z psychiky.. mal som CT chrbta, to je ok, ziadne vyskocene platnicky, krv mam ok, dalej oblicky mi pozerali, prostatu, sono brusnej dutiny, vysetrenia stitnej zlazy z krvy, vsetko OK a citim sa ako keby mam zajtra zomret :(
V zivote by som si nepomyslel, ze hlava dokaze takyto extremny bordel robit v tele..
@lordbp zene by som povedala: Anča, takto to dalej nejde. Stahujeme sa. Aby som vedel byt vyrovnanym otcom a manzelom, ktory zabezpeci tuto rodinu, musime odist.. Ostat tu znamena, ze sa nase manzelstvo skonci a deti nebudem vediet zabezpecit. Budes na to sama. Ides s nami alebo ostavas? Zajtra o 13stej mi daj odpoved.
Natvrdo, nech da stanovisko, koho si vybera. Tam uvidis, ako to s tebou a rodinou mysli vazne.
Ak si kvoli nemu skoncil na psychiatrii, bude to poriadne kvietko..
Cital som cosi o OCD poruche, ze clovek do zblbnutia daco overuje ze uz je to ok, ale aj tak sam seba nedokaze presvedcit..
V kazdom pripade ci uz OCD mam alebo nie, keby tam vedla neho nie som tak by to bolo ok..
@akje toto je strašne zlá rada, úplne najhoršie je ak sa rodina riadi mysľou ovplyvnenou akútnou psychickou chorobou
Môj muž si ako dieťa tým prešiel u nich to bola mama a žiadne sťahovanie nevyrieši chorobu duše len to zničí život deťom a partnerovi
@lordbp to je v poriadku. Sedliacka rada. Zide z oci, zide z mysle. Ak ho mavas denne na ociach, ako sa chces z toho vyliecit, ked ti pripomenie vsetko, co narobil?
Urcite treba vyhladat pomoc psychiatra. Dufam, ze sa ti to podari a coskoro sa s nejakym spojis a spolu to vyriesite.
Ak ti dotycny uz neublizuje, zvolila by som iny styl komunikacie s manzelkou. Nie taky razny, jemnejsi a posledny krat by som ju poziadala o zvazenie zmeny bydliska.
@mamina7070 precitala som si iba uvodny prispevok. Az po mojom prispevku vsetko, co napisal. Ano, potrebuje pomoct
@lordbp V prvom rade sa prosím ťa ukľudni. Si z toho celého úplne vystrelený. Vyhľadaj si na google Martin Lajprík, je aj na FB. Prihlas sa k nemu aj na meditačný pobyt naozaj ti to pomôže. Ja som bola minulý rok tiež v úplnej….. a vďaka nemu som sa pozbierala. A neurol určite nie. Lepší je lexaurin, preskakovanie srdca sa hneď ukľudnilo.
Ja som tak prerušila kontakt s otčimom. Psychicky má týral v detstve. Ja som sa v dospelosti osamostsynila a vytesnila to. Po smrti mojej mamy začal s veľkou manipuláciou, všetko zle sa mi začala vybavovať... Keď som na to došla, že špinavo manipuluje začala som mať úzkosti. Išla som za psychológom a on mi poradil prerušiť kontakt.
Dovtedy som si myslela, že jednoducho je moja povinnosť strpieť ho.
Povedala som mu na rovinu, že je ku mne zlý a nechcem sa s ním stretavat a odvtedy sa cítim super.
U mňa to bol ale počiatočný stav...správal sa zle a kedykoľvek prišiel na návštevu s pretvárkou, ale vždy to skončilo zle...mala som pocit prenasledovania.
Samozrejme taký zlý človek sa úplne nevzdá, doniesol mi veci po mamke pred dvere 2x, ale cítim sa komfortné, že ho nemusím počúvať jeho negatívne reci a zakeracke praktiky.
Chodil tiež bez ohlásenia.

@lordbp prečo si to neriešil so psychiatrom skôr ? Prečo necháš trpieť tvoje deti a tvoju ženu týmito svojimi stavmi ?
Daj sa hospitalizovať na psychiatrii a liečbu sa a neumries neboj sa to skôr tvoje okolie kvôli tebe prežíva peklo zatiaľ si daj predpísať od obvodného neurológ a pod
A pracuješ aspoň?