Odsťahovali by ste sa?
48 rokov bývate v jednom bytovom dome, po smrti rodičov ste si prerobili byt a žijete tam so ženou a s deťmi. Kvôli susedovi nad vami sa už nevyspíte, ani cez deň - po nočnej, pred nočnou, ani večer keď prídete z poobednej. Rozhovory nepomáhajú, oficiálne nič neporušuje, to, že sú hluční nie je porušovanie pravidiel. Nerobia v byte párty, ani orgie. Napriek tomu váš spánok skončil. Celá rodina ste permanentne unavená, podráždená, frustrovaná. Obrátili ste sa na stavebný úrad, na správcu, na bytové družstvo. Každý dáva od toho ruky preč. Jedinou možnosťou je sa odsťahovať. Ale hodnota nášho bytu klesla, lebo nikto si po 30 min pobyte v našom byte ten byt nekúpi...
Ako hlucní?
Zvukova izolacia, prestahovat spalnu do inej casti bytu... Ak sa rozhodnete pre predaj, pri obhliadke nechat pustenu telku, radio... Nefer, ale pozeras na seba, samozrejme.
Stuple do usi a sum.
A popozerat sa po dodatocnej zvukovej izolacii stropu.
Čo konkrétne spôsobuje hluk?
Pozri, kazdy znesie nieco ine. Niekto neznesie v lete otvorene okna kvoli hluku z dopravy v okoli, iny prespi celu noc.
Vadi ti to, prestahuj sa.
Nenapisal si presne, akeho druhu je hluk a ako trva od - do. Sam pises, nerobia party. Co robia ?
Stuple do usi a sum.
@veselo_neveselo Nepomoze, v panelaku sa hluk siri celou konstrukciou.
Volaj štátnu políciu. Mne to tu minule poradili, spravila som to ráno o 3,45 keď sa rozprárali a chichotali bez prestávky od večera, občas sťahujú nábytok.... . Vysvetlila som, v čom je dlhodobo problém, prišla hliadka a boli u nich hore. Trochu ich to skludnilo.
Stuple do usi a sum.
@veselo_neveselo nepomôže, ak je to hluk z hora, často ani tie štuple nepomáhajú - ja mám doma 5 druhov a stále ich počujem a to sa "iba" bežne zabávajú, v noci je to ako cez amplión.
pises, ze kvoli nemu nespite, ale hluk robia aj cez den, ked aj 30 minut staci na odstrasenie potencialneho kupcu
to bude daco specificke - daj viac info.
a ano, srat na byt a dake spomienky, su to len steny, ziadny byt nestoji za moje zdravie
a ano zazila som si so susedmi svoje a preto by som to riesila, prave preto
V momente by som sa sťahovala.
A so susedmi ste komunikovali?
@katkazatka ... Veď píše, že rozhovory nepomáhajú
@anonym_autor ... Ja by som sa odsťahovala. Aj za cenu, že by som byt predala pod cenu alebo prenajímala. Mať doma kľud a ticho je to najlepšie, co moze byť. Dlhodobo žiť bez kvalitného spánku je pomalá samovražda.
A preto byvanie v byte nema ziadnu hodnotu, su to zdielane koje, nic viac, v byte vlastnis len jeho vzduch, vybavenie a podiel na bytovom dome teda ani tie panely/mury/steny nie su tvoje, ale je to spolocne vlastnictvo vlastnikov bytoveho domu, v rodinnom dome vlastnis ako pozemok tak kazdy material v nom, do bytu ide byvat len naprosto chory clovek.
Dupot, zhovorky, bezdomovci v bytovom dome, to je len zaciatok chutoviek...
Ak sa neviete vyspať stačí pár dní po sebe volať políciu. Ono je nočný kľud až o 22 ale často má byť pokoj už od 19-20. Po 22 zakaždým môžu dať policajti 30€ pokutu, keď ich dostane 4-5 za mesiac, tak určite bude tichšie.
A preto byvanie v byte nema ziadnu hodnotu, su to zdielane koje, nic viac, v byte vlastnis len jeho vzduch, vybavenie a podiel na bytovom dome teda ani tie panely/mury/steny nie su tvoje, ale je to spolocne vlastnictvo vlastnikov bytoveho domu, v rodinnom dome vlastnis ako pozemok tak kazdy material v nom, do bytu ide byvat len naprosto chory clovek.
@anonym_4002ab Okrem toho vlastnictva sa s presne takymi istymi nedostatkami stretnes vo vodorovnom panelaku, rozumej "nasom krasnom domceku", pozemok 300m2 kupeny za 150 000, z toho dom zabera 2/3. Okolo susedia kosia, griluju, slopu, spievaju, vrcu, pilia, psiska stekaju, rano aj vecer stravis hodinu v zapche, lebo "nas krasny domcek" je na konci mesta a na hlavnu cestu usti bez semaforu jedine pripojenie.
Ak sa neviete vyspať stačí pár dní po sebe volať políciu. Ono je nočný kľud až o 22 ale často má byť pokoj už od 19-20. Po 22 zakaždým môžu dať policajti 30€ pokutu, keď ich dostane 4-5 za mesiac, tak určite bude tichšie.
@anonym_225909 Nic nedostane. Pridu, zazvonia mu, on povie "nic nerobim", odidu. Po 3 volani budes "znama firma" a pridu za 3 hodiny.
@anonym_4002ab Okrem toho vlastnictva sa s presne takymi istymi nedostatkami stretnes vo vodorovnom panelaku, rozumej "nasom krasnom domceku", pozemok 300m2 kupeny za 150 000, z toho dom zabera 2/3. Okolo susedia kosia, griluju, slopu, spievaju, vrcu, pilia, psiska stekaju, rano aj vecer stravis hodinu v zapche, lebo "nas krasny domcek" je na konci mesta a na hlavnu cestu usti bez semaforu jedine pripojenie.
@patrike to ste mali rozmyslat ked ste si predmetny pozemok klupovali, a v dome nemas hned za jeho stenou susedov aj s flasou, tv a s postelou...
@anonym_225909 Ja k tomu dodám len toľko, že ak dotyčný policajtom neotvorí, tak oni odídu a žiadnu pokutu nedostane.
@anonym_autor A on sa tam prisťahoval po Vašej prerábke až? "Nepomohli ste si aj vy trocha prerábkou? Predsa len rodičia ak mali veľa vecí, veľa nábytku, koberce trocha to pomôže... A koľko má sused rokov? Zdravý? A prerábka aká? Z merkury marketu alebo lepšie materiály? Lebo lepšie nik neocení ak budete predávať, teda áno prerobíte na tom aj kvôli susedovi aj kvôli prerábke drahšej ak bola...
repráky pod strop a pustiť niečo kvalitné. pohrebné pochody, mixnúť s techno. bežné decibely a odísť do práce. veď nerobíš párty, iba bežná hudba na bežný deň ...
nech si sused vychutná zrkadlenie. ale vlastne nepíšeš ako sa problém prejavuje alebo prečo. si príliš citlivý, susedia nadmieru hluční, zle riešená konštrukcia domu,
prerobený byt - bez kobercov, závesov, textílií ktoré by tlmili ? sused vyhodil koberce a položil dlažbu bez izolácie ?
Policajtov privolas raz, dvakrat, 5x a na 6x ti uz nepridu, lebo vedia, ze pridu zbytocne. my sme sa (aj) kvoli hluku odstahovali z bytu do domu. pre mna zivot v byte a v dome je neporovnatelne kvalitativne lepsi a s istotou viem, ze do bytu by som sa uz nevratila ani s deviatkou pri hlave.lebo na dome zavriem dvere a okna a nikto mi nedupe nad hlavou, nepocujem konverzacie vsetkych susedov, nemam na balkone popolcek od suseda fajciara, nemam cely dom ako dedinsku kcmu, ako som to mala v byte, ked sa susedovi v zime nechcelo chodit fajcit na balkon a cez stupacky sme mali smrad v celom byte. a tie somariny o grilovani a koseni a pileni pisu taki, co dom videli akurat z toho bicykla.lebo nikto nekosi, nepili ani negriluje 24/7 365 dni v roku, pricom hluk v byte mas realne nonstop.
@anonym_4002ab A teraz si predstav, ze vsetky rodiny na Slovensku byvaju v domoch - na ploche, ktora nie je nafukovacia.
@anonym_4002ab Zato tam mas cirkularku, hoblik, srotovacku, brusku, dielnu, volieru s vtakmi, kurnik, kompost...
@mandzula a večne stekajúcich psov

izolacia?