Stretávanie otca s dieťaťom po rozchode
Baby - tie, čo ste to reálne prežili/zažili/zažívate - ako ste to riešili po rozchode s partnerom? Mám na mysli stretávanie otca so synom - ako to máte? My sa stále dohadujeme a, žiaľ, nič optimálne sme nenašli zatiaľ. syn má 2 roky, doteraz sme žili spoločne v partnerovom byte, plánujem sa ale odsťahovať, som ešte na RD - jeho návrh je každý deň po robote (sama som navrhla, že môže malý prespať aj cez týždeň u neho, keď mu to bude vyhovovať), a zároveň chce s ním byť každý víkend. To mi ale príde také... Mám aj druhého syna, ten je starší a proste akoby sme nikde cez víkend týmto pádom nemohli ísť, resp. mať svoj plán s obomi deťmi spolu. Som z toho zmätená a neviem nájsť správne riešenie, obaja budeme tak či tak nespokojní... Zostávam v rovnakom meste ako on. Ako to máte vy? Ďakujem za odpovede.
@victoriab pokial dieta nie je v striedavej starostlivosti, tak standardne byva u otca kazdy druhy vikend a 1-2 dni v tyzdni. Urcite sa neda fungovat tak, ze s nim bude kazdy den po praci a kazdy vikend. A ak ma zaujem, moze sa stretat s dietatom aj pomimo, ale len s tvojim suhlasom, ked napr.nemate ziadny program. Takto by vam to stanovil aj sud… moze sa aj na hlavu postavit, musi respektovat aj teba a tvoj sukromny zivot, do ktoreho uz nepatri… a je to vzdy lepsie mat sudom dane, aj vyzivne, aj dni, ked su deti s otcom. A netreba sa spoliehat na to, ze on je slusny a ze urcite sa spolu dohodneme, lebo sa moze stat, ze z nejakeho dovodu bude robit naschvaly…
@victoriab no ved nastavena si spravne, nenechaj so sebou zametat 🙂 v prvom rade si musite obaja uvedomit, ze najlepsie pre svoje dieta urobite, pokial sa budete k sebe spravat slusne a nebudete si cez dieta vybavovat ucty a pokial je on taky uzasny otec ako sa tvari, tak by mal ist tiez do seba.
@victoriab Ahoj. no my sme sa dohodli že ich mám každý víkend a prázdniny. Ona nikde nechodí. Ale ak majú nejakú oslavu alebo chce niekam ísť tak jej ich nechám. Nechcem a nebudem robiť prieky. Sme sa dohodli ze vždy ich cez moje a ich voľno budem mať ja ale ako som písal ak má niečo a ich chce tak v pohode. Skús sa tak tiež dohodnúť. Možno mu to bude vyhovovať.