Stretnutie s bývalým po rokoch
Niekedy nám život prinesie situácie ako z románu a to sa presne deje mne.
Niekolko rokov späť som spoznala muža, stretávali sme sa niečo cez rok. Potom ani neviem prečo sme to ukončili. Myslím, že to vyplynulo z toho, že sme obaja svojské povahy a v tom obdobi sme všetko prežívali príliš “temperamentne”
Dlhšiu dobu sme neboli v kontakte, potom mi napísal, zavolal, ale ja som mu všetko vyčítala. Takze sme opäť prestali byt v kontakte.
Asi pred 2 -3 mesiacmi mi napísal po rokoch opäť, že to všetko ľutuje a často si vyčíta, že to pred rokmi medzi nami skončilo.
Tentokrát som mu nič nevycitala. Ale ani tomu neprikladala vážnosť. Nakoľko mi odvtedy napísal v priebehu mesiaca asi 3x, že by sa chcel stretnúť aspoň na káve, ale v deň keď mal prísť neprišiel. Odôvodnil to autom v servise, pracou a pod. Neriešila som, napísala som mu, že som to očakávala a že považujem za vrchol neslušnosti nedať vedieť, že neprídem.
Napísal mi len, že opäť si domyslam a tým naša komunikácia na pár týždňov skončila.
Nedávno večer napísal, či si nájdem čas, že príde a ak áno o koľkej.
Odpisala som, kľudne, doobedu môžem. Prišiel…
Videli sme sa po 8. rokoch.
Boli spolu na káve, pokecali sme a pár hodinách rozlúčili.
Ešte z auta mi písal, že by chcel byt naďalej v kontakte a že si vie a chce so mnou predstaviť život. Že som dokonalá žena a je v šoku, že nečakal ako po toľkých rokoch vyzerám a ako sa mi darí. Podotýkam, že on mi tiez zľahka vybil dych, čakala som bežný priemer. No on aj napriek svojmu veku vyzeral a pôsobil neskutočne dobrým dojmom. A k veci… on je brutálne ťažká povaha. Extrémne náladový. Príklad …
Keď ma náladu je vsetko Ok. Keď ju nemá, neodpíše aj 2 dni. Po dvoch dňoch napíše akoby sa nechumelilo ak mu niečo k tímu ako sa správa poviem, nasleduje analýza môjho zmýšľania a dedukcia toho ako si všetko zle vysvetľujem a nemám pre neho pochopenie, toto sa opakuje dokola. Ked sa tak zamyslim, vlastne to bol aj spúšťač našich hádok predtým.
Teraz to zobral skokom. Je dosť pracovne vyťažený, ale napriek tomu za mnou príde aj z opačného konca SK i ked len na 2 hodiny. Chce sa stretávať, chce dokonca dieťa a tlači na mna, aby sme spolu spavali bez ochrany. Vraj ak otehotniem on sa konečne usadí a chce so mnou žiť.
Mame už svoj vek, on je starší o 10 rokov. Obaja sme samostatní so slušným zázemím a príjmom.
Je príťažlivý, inteligentný proste až na jeho tvrdohlavu, svojskú povahu úžasný muž.
Odkedy sme sa videli, premýšľam, či to ukončiť a znovu sa zbytočne citivo “nezamotávať”, pretože si uvedomujem, že ani jeden z nás sa meniť nebude a nechce. Pritahujeme sa navzájom ale je tu stále to váhanie …
Mne by nevadilo sa stretávať len proste riskovať tehotenstvo lebo on si to takto zobral do hlavy mi príde pritiahnuté za vlasy. Ak sa budem brániť nechránenému styku, viem presne, čo bude nasledovať. Výčitky ako mu neverím, že to neberiem dostatočne vážne a večné zduvanie sa s následnou ignoráciou.
Ja fakt neviem, prečo priťahujem zrovna tak komplikovaných mužov.
Čo by ste urobili na mojom mieste ?
Je to klasický narcistický scenár. Niekto v jeho blízkom okolí čaká dieťa, buď ex, alebo súrodenec. A on nemôže byť horší a musí sa tiež poponáhľať, nič viac a nič menej. Ak by si si dala trochu námahy, tak by si presne toto zistila. Ser na narušeného debila.
@kitycat uvažovať o tom snáď môžem, krby som bola rozhodnutá, nepochybujem a nepytam sa na názor. To však neznamená, že on je posledné alebo jedine možné východisko
@nelina1 nechcem veľmi vyzvedat. Za jedno sa nechcem zaťažovať jeho okolím a za druhé môže na základe toho nadobudnúť dojem, že sa zaujímam a teda docielil svoje s vsadil mi chrobáka do hlavy.
Mne ide čisto len o to nekomplikovat si zbytočne život, pretože v tomto obdobi to vážne nepotrebujem. Konečne sa môj život ustálil a žijem tak ako som si vždy priala. Akurát zatiaľ bez partnera, co však neberiem aktuálne ako problém
@spadnutaslivka jeho podnikateľské aktivity si viem z vlastných zdrojov dôveryhodne overiť. Viem presne čo robí, aký projekt momentálne zastrešujú aj všetky zdroje financovania. Takze v tomto ma neobabre a on to vie, takze o žiadne rozprávky v tomto smere sa ani nepokúšal. Darí sa mu dobre a je šikovný to musím uznat. O jeho súkromí však nebudem nič, ženatý nie je a nemá ani deti to som si overila tiež.
To, že hena rodinu ma neprekvapuje, toto je ťažký iriesok asi na kazdu normálne zmýšľajúci ženu. A zase tie prifuknute pipenky z neho nepôjdu do kolien. Je síce galantný, ale nie blby, aby ich živil…
pises to dost odosobnene. ako keby sa ta to netykalo. vlastne nikoho nepotrebujes. vo vztahu k nemu si opatrna a preklepla si si ho. nechces vsak vyzvedat, aby si nemyslel, ze mas zaujem. pytas sa na nazor na koniku. naozaj mi to zavana prieskumom. na jednej strane si uspesna a samostatna, on sikovny a tiez uspesny, na druhej strane si ty vztahmi sklamana a on manipulator. neviem co chces vlastne pocut. znie to, ako keby ste boli uzasni, no on je okrem toho aj psychicky naruseny a ty poznacena sklamanim a tak logicky patrite k sebe, lebo nikoho ineho nechcete. zvlastne, ze si neprejavila ziadne city, uz ti to napisali viacere.spravas sa ako robot.
@janetinka27 áno ja si to uvedomujem. Proste ja dosť rýchlo vzplaniem a rovnako rýchlo vychladenem. Nestretla som muža z ktorého by som padla do kolien a pretrvalo to dlhšie obdobie. Vždy na ňom niečo je, čo mi vadí natoľko, že vzťah ukončím.
Jednoducho u mna vždy preváži rozum nad citom. A prieskum si nerobím, nemám dôvod. Mne stavia moje problémy a sj radosti 😂
Vzťah s tak komplikovanou povahou je veľký risk. A vy ste sa vlastne kvôli tomu už raz rozišli a píšeš že si uvedomuješ že ani jeden z vás sa meniť nebude. Takže ten vzťah nemá nejakú perspektívu do budúcna, čiže robiť si dieťa, to určite nie. Nenechaj sa ním manipulovať a ak ťa priťahuje a chceš si trochu užiť jeho prítomnosť v tvojom živote, tak nasaď antikoncepciu a nechaj ho v tom, že spíte bez ochrany. 🤷♀️ V tom lepšom prípade možno časom zistíš/te, že dokážete spolu fungovať.
Napísala som ti to len hypoteticky, že toto bol dôvod. Ja by som na neho kašlala.
Nie, nešla by som do toho vzťahu v žiadnom prípade. Skončilo by to opäť tam, kde predtým.
Mne to pripadá ,ani jeden ste nič lepšieho za tie roky nenašli ,zalovili v mozgu a spomenuli si jeden na druhého …už raz to u vás neklapalo .Nevstupuj do tej istej rieky .Trápila by si sa s takým človekom,je egoista,manipulátor a musela by si skákať ako on píska ..poslušného psíka hrat.Vekom sa povaha zhoršuje!Niet divu ,že je ešte sám .Preto skúša na Teba …
Ahoj .mozem sa opytat ako to dopadlo?

po rokoch ho nepoznáš, on ti o sebe nakecá, čo chce. Ani by som sa nečudovala, keby na tom opačnom konci slovenska mal "nudnú" rodinu a tebou si len spestrí deň. A je možné, že vôbec nie je taký odvážny, cieľavedomý a úspešný ako sa ti prezentuje. Ty si úspešná a neviem aká, on je ešte o 10 rokov starší od teba a za celú dobu nebol schopný sa normálne usadiť/založiť rodinu? Kľudne si ver v telenovelu/román, ale potom sa nečuduj, ako to dopadne.