Sú moje precitlivené emócie výsledkom zaľúbenosti?
Chcem len vedieť, že či sú moje pocity normálne. Vzťah som nemala dávno, ale teraz som sa dala dokopy s jedným týpkom. Ja neviem, ale úplne mi preplo. Nejem, nespím, buď sa rehocem, plačem, alebo mám veľké nervy. Keď prišiel, tak som sa začala celá triasť a ani sa nepamätám, čo som rozprávala. Hormóny so mnou trieskajú... a stále na neho myslím. Príšerne som precitlivená, že ma rozhodí každá maličkosť. Keď mi neodpisuje, tak mám úzkosť. Je to normálna súčasť zaľúbenosti, či?
@anonym_autor nie, nie je to normálne ani v poriadku. Keď sa trasieš pri ňom, nechce ti tvoj nervový systém a intuícia niečo povedať?
Neviem, koľko máš rokov, ale to vyzerá na nejakú emočne nestabilnú poruchu osobnosti, dosť možno so závislými rysmi.
Posadnutosť. Nie zaľúbenosť.
@anonym_autor nie je to normálne. Tvoj nervový system je dosť preťažený a podľa mňa podvedome vieš že to je ten správny. Partner ma tvoj nervový system upokojovať a nie ho rozhodiť
Pri tom spravnom sa citis kludna, stastna, vyrovnana, spokojna (prenesene akoby mas pochopenie pre kazdeho a chces, aby boli vsetci okolo teba stastni).
Taketo stavy, ze ti lieta nalada ako sialena z extremu do extremu, nie su normalne. A zvycajne to znamena, ze to nebude vztah, kde budes prevazne stastna. Skor obcas stastna a casto presne naopak, nestastna. Ale pre tie momenty stastia tomu budes davat sancu kludne aj roky.
@anonym_autor Standardne to nie je. Aky typ cloveka si, si aj inak vysoko citliva alebo uzkostna?
Ja nemam az taketo prejavy, ale som vysoko citliva a zaciatky vztahu su pre mna dost velka zataz na psychiku, lebo je to vela intenzivnych emocii naraz. Pred manzelom som mala vztah na dialku, kde som mala cas si oddychnut a vsetko vstrebat, casom to slablo a uz som to nepotrebovala. S manzelom sme zase sice boli denne, ale dlho ako kamarati a postupne sa to tak nejako spojito vyvinulo do vztahu, co bola pre mna idealna moznost.
Podľa mňa si sa na neho strašne emočne "nalepila". Normálne sú motýliky v bruchu, myšlienky na toho človeka, pocit šťastia a vzrušenie,keď sa máte stretnúť....no to čo popisujes, to už je dosť cez čiaru. Nádych výdych a zachovaj kľud 😉

Máš pravdu, preplo ti.