Sú takéto poznámky nevinné?

10. máj 2024

Dobrý deň, chcela by som sa tu s vami podeliť o moju situáciu, ktorú by som nechcela riešiť s rodinou/kamarátmi, aj keď je to drobnosť. Mám dlhoročný vzťah, máme spolu dieťatko, zobratí nie sme, aj keď sme chceli - požiadal ma o ruku ešte pred tehotenstvom, chystali sme svadbu, ale otehotnela som a nechcela som sa vydávať ani tehotná ani s príliš malým bábom, preto sme svadbu odložili, chystáme ju teraz. Lenže, občas má také poznámky, ktoré ma trápia. Napríklad minule riešil nejaký outfit, nevedel sa rozhodnúť, ja som mu len tak s úsmevom povedala, že mne sa to páči, a dôležité je aby sa to páčilo mne, lebo som jeho žena. Na čo mi odvrkol, že nie, ja nie som jeho žena.. a takéto sa už stalo viackrát.. ja chápem, že ešte nie som jeho žena, ale ja takéto veci hovorím v rámci voľných konverzácií nie pri nejakých právnických záležitostiach alebo čo… alebo minule vraví synčekovi, že “také máš krásne oči, týmto pohľadom získaš srdcia aj 100 žien..” ja som len povedala, že nemusí získať 100 žien, stačí jednu, ktorá bude stáť za to.. on na to povedal (akože zo srandy) že nie nie, nech nespraví tú istú chybu ako on.. pritom nie som jeho prvé dievča, je pravda, že sme sa dali dokopy relatívne mladí, ale maj aj dlhodobý vzťah predo mnou, aj pár kratších, skúsenosti má.. nespomeniem si na všetko, ale v týchto dňoch ako chystám tú svadbu si uvedomujem, že tie akože srandovné a nevinné poznámky ma trápia.. radšej by som počúvala slová o tom, že sa teší, že sa stanem jeho ženou, že je za nás vďační a pod.. 😞 neviem, podľa vás preháňam?

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rain15
10. máj 2024

ja ti neviem, mne by to tiež asi vadilo ....a to som typ osoby, ktorý si robí srandu zo všetkého a neurazím sa len tak pre nič za nič ale toto by mi vadilo ....najlepšie čo môžeš urobiť, je si s ním sadnúť a porozprávať sa o tom a povedať mu, že nevieš ako to máš brať ale že ti to vadí

h2
10. máj 2024

Neviem, my si s mužom zo srandy aj oveľa horšie povieme, aj sa spolu na tom zasmejeme, lebo obaja to berieme rovnako, že je to len sranda. Ak to on hovorí zo srandy, zatiaľ čo ty to berieš vážne, tak mu to treba povedať.

beata_k
10. máj 2024

Tak, ale tiez ho nemusis stale napominat jak male decko. On, ze 100 zien. Ty ho ides opravovat, ze staci jedna. Od coho to bolo dobre? Ved to dieta tomu nerozumie.

Obaja ste jak male deti.

zojazoja
10. máj 2024

Strašne vážna si osobne ty na mňa. My si s mužom tiež ešte horšie povieme...ale vieme, že to je zo srandy. Mame rovnaký typ humoru. Vy dvaja sa asi nechápete v tomto.

alexis617
10. máj 2024

My tiež si vželičo povieme npr.,keď mi povie ,že mu leziem na nervi odpoviem buď rád ,že nie do peňaženky ,si chorý? nie ďakujem len zomieram potrebujem ticho,kľud a obskakovanie mám až 37 a sopliky...vieš mi sa tak doťahujeme

mario1974
10. máj 2024

Možno je to jeho čierny humor. Ak áno tak by sa to dalo nejako akceptovať. Ale ináč o tej chybe že urobil, to je o ničom. Vôbec sa mi to nepáči také keci. Ja by som so svadbou počkal, ale hlavne by som sa ho opýtal ako to myslel. A na rovinu sa opýtal či sa chce ženiť a ci vlastne vidí ten náš vzťah dobre, že máš pochybnosti. Vieš žiť s človekom ktorý sa takto prejavuje môže z dlhšieho hľadiska byť už iba trápenie

gwendolyn
10. máj 2024

My si tiež s mužom kadečo povieme v rámci srandy, ale nikdy mi nepovedal, že ľutuje, že viac žien nevyskúšal, teda ako by si myslel, že nie som tá pravá, alebo že by zdôrazňoval, že nie som jeho žena pred svadbou. Autorka nevie, či to jej muž myslí v rámci srandy alebo nie, ale my do jeho hlavy nevidíme, musí si to vyjasniť s ním. Mne by ale pri takých rečiach tiež blikali, že to vôbec nemyslel vtipne, ale ľutuje, že "skysol" so mnou.

322sima123
10. máj 2024

Aj mňa by to trápilo a určite pred svadbou je dobre si objasniť takéto veci.. Potom uz je neskoro a trápia dá obaja.. Tieto poznámky sú cez čiaru srandy a aj nimi ti niečo hovorí..

januska12323
10. máj 2024

No okrem tej chyby to vidím ako nepochopenie srandy. Dali ste sa dokopy mladý a on pred tebou stihol dlhodobý vzťah aj pár kratších? Mne to pripadá, že nechce aby si bola jeho posledná ale kvôli dieťaťu sa skúsi obetovať. Ale môžem sa mýliť.

zuzi0911
10. máj 2024

V prvom rade je dôležité,aby sa to páčilo jemu a nie tebe . On v tom pôjde "do sveta" ...
Za druhé...môj muz tiež povie ,že si posral celý deň (svadba)a viac by takú chybu neurobil 😅 a najhoršie keď odhovára kamarátov,že si pokazia živpl


Treba sa vedieť podpichnut ,zasmiať...

Keď ti toto povie tak mu povedz...joj ved ty by si ako plakal keby ma nemáš ,alebo inak .proste robiť si zo seba srandy ..a nie všetko brat tak vážne..

autor
10. máj 2024

Áno ja to v podstate aj chápem, že možno je to len zo srandy, ja sa v takýchto situáciách ani nenahnevám, ani nerobím scény, neriešim.. len potom mi vŕta hlavou, ako sa hovorí, že na každej srande je kus pravdy.. ja som tiež typ čo si vie spraviť srandu, ale takéto myšlienky ma ani nenapadnú v súvislosti s ním.. kebyže sa ho na to opýtam, povedal by, že to nemyslel vážne a to by bolo všetko. Ozaj sa nechcem cítiť ako niekto, pri kom len “skysol” ako to bolo spomenuté..

pralinka25
10. máj 2024

Nemusi byt na kazdej srande kus pravdy. Ja tiez Kadeco poviem muzovi a rozhodne je to len sranda.
Tak mu to povedz.

timing
10. máj 2024

Ved sa ho opytaj a povedz mu to iste co tu. Ci sa chce zenit a potom rozvadzat

autor
10. máj 2024

@timing On nie je ten typ čo by zdrhol. Alebo ktorý by odišiel kým vidí, že ja jeho chcem a milujem. Aspoň nie v blízkej budúcnosti. Veľmi ľúbi aj nášho syna a stále zdôrazňuje, že chce spraviť všetko preto, aby vyrastal v kompletnej a zdravej rodine. Podľa mňa by neriešil rozchod/rozvod ani keby bol nešťastný… Preto vôbec neviem na čom som :(

stanulienkat
10. máj 2024

Treba si to s ním vydiskutovať, lebo toto nie sú prekáračky ako spomínajú ženy vyššie. Prekáračky vyzerajú trochu inak. Nie tak, aby mi stále pripomínal, že nie som tá s ktorou chce stráviť život a že som jeho omyl. Treba mu to polopate vysvetliť, že ťa to uráža a keď sa mu nepáči, že sa môžete rozísť.

7miriam77
10. máj 2024

Mne by sa takéto chovanie vôbec nepáčilo. Ja som za každú srandu, no odtiaľ potiaľ. Veď musí vidieť, že to pre teba vtipné nie je a dokola robiť takéto narážky je z jeho srandy dosť sprosté. Keď budete sami dvaja, normálne mu to povedz, opytaj sa, prečo má také narážky. Radšej sa opýtaj pred svadbou ako po

monikkatt
10. máj 2024

No v prvom rade sa nespoliehaj ze on by ta neopustil.. staci jedna zena a budes velmi prekvapena..
A za dalsie, sranda je sranda ale taketo blbe reci by si mal odpustit. Ved mu to vrat nabuduce a spomen ze sak aj on nemusi byt tvoj posledny.. ci mu to bude vtipne, mal by sa uvedomit

ssimusska
10. máj 2024

Keď sa cítiš zle a trápiš sa po tom čo to povie, mala by si si to s ním určite vykomunikovať.

777januska777
10. máj 2024

Podľa mna sú to nevinne poznámky a áno na všetkom ako vravíš môže byť kus pravdy, ale nemusí to byt tak ako si ty predstavuješ. Na tom prvom príklade to môže byť v tom, ze ho hneva, ze si si ho nechcela vziať a mala si svoje pre neho nepochopitelne dovody a na druhom, ze ho hneva tvoje komentovanie, keď on niečo vravi a následne opravovanie. Neviem ja som z toho nepochopila, kde ti vyčíta ci podvedome vraví, ze chce niekoho ineho alebo žeby ta nemá rád.
Ja s mojim manželom sme aj za každú srandu a aj si dokážeme povedať veľa rôznych veci a fakt nepríjemných, ale chápeme obaja, ze v slovách sa odráža aj nálada a emócie a preto slová neberieme až tak vážne. Skutky sú dôležité.

ktochytavzite
10. máj 2024

ved sa idete brat,tak co riesis take banality.

domkakvet
11. máj 2024

Toto by mne vadilo.

marca12
11. máj 2024

To su take reci nevyzretych chlapov,ale aj zien. Kolko zien adresuje taketo slova na muzov. Nemam to rada. Niektori to skrývajú za humor,ale ako sa hovori. V kazdej srande je kusok pravdy. Mne by to vadilo tiez taketo vyjadrenia.

lukbe
12. máj 2024

@ktochytavzite práveže to nie sú banality.

akje
12. máj 2024

Ahoj @autorka. Ak nie je zrejme, ze to hovori zo srandy, ja by som sa normalne na tvojom mieste opytala, ci tieto poznamky su myslene vazne alebo s humorom, lebo to nevies rozoznat. Podla jeho odpovede uvidis, ci sa ta to dotklo zbytocne alebo opravnene.