Sused privádza žiačky na byt: Je to problém?
Ako susedia to nechceme priveľmi riešiť ale všimli sme si, že k sebe na byt vodí žiakov, čo by nám až tak nevadilo. Možno majú doučovanie a podobne. To sme si mysleli. Až do chvíle keď sme si začali všímať jedno dievča že tam chodí dosť často. Trvá to už asi 2 roky. Vieme že tam trávi čas aj 5,6 hodín. Niekoľko krát tam prišla aj okolo deviatej až desiatej v noci a ktovie či tam aj neprespala. Tento človek sa tvári že je slušný, milý ale veľa ľudí o tom vie, ako to v skutočnosti je. Už mal pomer so svojou žiačkou ktorú učil na inej škole a teraz sa obávame že znova. Je to vypočítavé z jeho strany ale ľudia ho majú veľmi radi, lebo je ho všade veľa. Aspoň sa tak prezentuje. Veď pracuje na strednej škole, v centre voľného času a pracuje ako tréner. Upozornili sme ho anonymne na to, nech s tým prestane.
A kolko maju tie žiacky?
Vzdy ma udivuje ako niektori ludia/susedia vedia presne kto chodi ku susedom na navstevy - presne den a odkedy dokedy. To aj KGB sa moze schovať. 😂😂😂😂
@prasiatko30 ze? Ked som byvala v byte, tak som ani netusila kto byva nadomnou/podomnou. Susedov z rovnakeho poschodia som stretla 5x do roka, ked sa nam zrovna nahodne skrizili cesty pri vynasani odpadkov. Este aby som si vsimala, kto k nim chodi na navstevu a ako dlho sa zdrzi.. niektori ludia maju velmi nudny zivot.
Ďakujem, že si si to všimla a nie je ti to jedno. Určite choď na políciu so svojimi pochybnosťami. Anonymne si ho ale nemala upozorňovať.
Je úplne jedno,koľko majú rokov.Ked ty máš podozrenie,že sú maloleté,zavolaj na políciu v čase,keď tam dievca je a oni to preveria na mieste
@kittykat22 mňa šokuje ako toto dokážu ženy zľahčovať.. na mojej škole učil učiteľ, čo reálne bol odsúdený za znásilňovanie žiačok a zastrašovanie že ich nepustí k maturite ak to niekomu povedia a nebudú sa s ním stretavat!!! Mňa na strednej balieval, našťastie si nikdy nič nedovolil, ale vyberal si dievčatá zo slabšieho soc.prostredia.. a v čase keď ho odsúdili mal dve deti, vždy to bol vážený pán podľa okolia.. po škole mi ešte pár krát písal cez FB.. a bolo to aj normálne v novinách, keby mi niekto neveril, vklude môžem nájsť..
Ja autorke.dakujem že sa zaujíma.. mrzí ma že ľudia majú radšej nevšímavost ak ide o deti.. ak ešte píše že už v minulosti mal nejaku aféru, tak o to viac chápem podozrievanie.. podľa mňa upovedomiť políciu, ktorá by to mohla preveriť nie je zly nápad... Ak sa nič nedeje, bude mať len nepríjemný zážitok.. ak sa však deje? Ja som vyslovene Mimoň naozaj...
@hankab ale zas nemôže byť každý ako ty. Sú proste ľudia čo si veci okolo seba všímajú. A veru aj na Slovensku boli prípady keď vďaka všímavým osobe odhalili pedofilov alebo zlodejov alebo smejdov okolo dôchodcov. Patria do spoločnosti. A sú ľudia ktorím je všetko jedno. Proste 100 ľudí 100 iných pováh, a veru vsimavi ľudia zachránili nejedno zvieratko. Váš postoj je taky aký je a treba ho rešpektovať. Tak isto treba rešpektovať aj ľudí čo ako ze majú praktiky KGB. Aj Fica si všimol slovak vo Vietname a potvrdil ze tam bol. Je to StB ak?
@jana_eyre_2 u nas na ZS mal ucitel telocviku dieta so ziackou 9 rocnika. Mali spolu sex na lyziarskom vyelte. Skandal na cele mesto. Co bolo asi najhorsie je, ze ona ho nereportovala a on tam ucil xy rokov dalej a liezol dievcatam naschval do satni pri celocviku dalsich 15 rokov. Po 15 rokoch si spravil klalifikaciu na policajta. To ani nechcem vediet, co tam bude robit. A to vsetko len preto, ze ho nikto nikdy nenahlasil a vsetci o tom vedeli.
Ak mas podozrenie, tak to nahlas.
Ale je zvlastne, ze mate taky prehlad. Ja netusim ani, kto byva tesne vedla nas a ani mi nenapadne smirovat cez kukatko. Asi este nemam na to vek, ktovie, co bude neskor. 😅
Treba aj povedať koľko rokov má tá údajná žiačka. Pokiaľ 15 a viac, tak je to problém skôr morálny ako trestnoprávny. A vôbec, ako poznáte, že ide o jeho žiačku?
@kittykat22 na grcanie... Veď aj ten farár odsúdený, koľko ľudia za neho brojilo a obhajovalo ho a pritom mu boli znásilnenia deti dokázané...
@kittykat22 Môj spolužiak na strednej s ktorým som dokonca sedel v jednej lavici mal pomer s našou triednou. Pokračovalo to aj neskôr. Boli sme spolu aj na internáte na univerzite. Ti poviem, to je zážitok keď prídeš na izbu a tam tvoja triedna v posteli. Ale zase je to skôr taký morálny problém ako reálny. Potom sa pod tlakom okolia rozišli
a čo preverí polícia? 🙈 že sa neho v byte nachádza osoba? je jedno či maloletá, mladistvá? je to zakázané?
trestný je sex s maloletou, a to treba dokázať.
@mondolina preverí výpoveď, reakciu maloletej a dôvod prečo tam je...
@mondolina polícia preverí to co treba. A sex s maloletou sa predsa dá dokázať. A osobná skúsenosť ze keď mala sex a je maloleté prizná ešte aj to co neurobila.
@jana_eyre_2 SUHLASIM SUHLASIm nechapem ako to mozu prave zeny takto zlahcovat. Ako same zeny mozu byt tak sproste 🤦♀️. Prave som porusila dve pravidla MK, aka som sokovana.
Ak to preveri policia a bude vsetko ok, super. Ci uz by to bolo takto, alebo to preveri policia a vdaka tebe autorka uchranis mnoho zneuzitych alebo vyuzitych dievcat, mozes byt hrda na seba, ze ti take veci nie su ukradnute. Zvlast ked uz mal aferu! Nejake listocky nic nespravia, len si bude davat vacsi pozor. Policia jednoznacne.
@jana_eyre_2
na to treba v prvom rade súhlas zákonných zástupcov. ak učí na strednej škole je málo pravdepodobné, to dievča má menej ako 15.
@kittykat22 ze toto niekto dopusti.
@1ryba nevymyslaj si sprostosti. Ak tu bude sused varit drogy, bude tam chodit vela cudzich ludi a ja to nahlasim na policii ako podozrive, medzitym mu napisem list ze ma to obtazuje, tak on mna uda za spehovanie a obtazovanie😂😂😂😂😂. Konecna. Zbohom zdravy rozum.
Baby, ja keď vás niektoré čítam tak sa nečudujem v akých s. tu na Slovensku sme.
@1ryba tak ze osoba ktorá ma podozrenie ze sa robí niečo zle bude nakoniec trestné stíhana? Co ti j..e kde to žijem? Toľko tupoty to nevymyslis
@jana_eyre_2
vážne si myslíš, že k nemu chodí cez dva roky maloleté decko?
Riadim sa v živote úplne normálnym heslom.. nestarám sa nikdy do nikoho o kom som presvedčená že jeho konanie nikomu neubližuje.. ak mám však podozrenie že ubližovať môže - no tak áno, vtedy sa starám..
Na Slovensku je to však presne na opak.. každý sa stará do veľkých riti žien, alebo do toho kto sa ako oblieka, alebo či spáva s rovnakým pohlavím.. ale ak ide o možné zneužívanie dieťaťa, radšej budme ticho, lebo namna pôda tp za obťažovanie.. každá si odpovedzte či by ste boli ok, keby vaša dcéra možno chodila k učiteľovi domov a napríklad by spolu spávali.. napríklad by sa jej vyhrážal a zastrašoval ju.. ja viem ja viem.. všetky si myslíte že vám sa to stať nemôže a žiadna zvedavá suseda sa nemá čo starať.. lenže ja mám v živote úplne iné skúsenosti zrejme s mužmi čo dokážu ublížiť..
Toto som nikdy nepochopila,ako take veci sa vlastne o susedoch vedia?..ja som sa prestahovala do cinziaku a co som tu dva roky,spravcu som stretla asi tak raz a ostatnych ludi z vchodu som este nestretla vobec.A nieto aby som este aj vedela ze k susedovi chodia ziacky na doucovanie.To by som musela byt 24/7 na kukatku a to by vlastne platilo iba o susedovi oproti kedze toho vedla mna nemam na dohlad uz vobec😎Ako,ani ma to nezaujima co sused ale ak by ma aj zaujimalo,tak to fakt by som si musela dat pred jeho dverami lehatko a cakala nanho a na tie jeho eventualne ziacky😀
@mondolina keby aj nebola maloletá, ale mladistva, to by ti bolo fakt jedno? Ak by išlo o tvoje dieťa, bolo by ti to jedno?

@rozculena ano, vekovo je 17 - 25 rokov ok a tym, ze odisiel zo skoly, tak mu vlastne uz nikto nic nemohol, ani riaditel. Ale je tam pre mna to male bezvyznamne ale, ze sa spoznali ako ucitel a ziak, takisto mi nepride vhodne, ak sa da dokopy lekar so svojou pacientkou. Nieze je to nevhodne, nemoralne, len neviem, pride mi to trochu zvlastne.