icon

Súžitie s partnerom a hypotéka. Ako to riešiť?

Dnes o 10:46

Ani neviem ako nazvať túto diskusiu . V skratke s partnerom sme spolu 13 rokov , nepožiadal ma zatiaľ o ruku , máme 6 ročnú dcéru má jeho priezvisko. Máme kúpený byt na hypotéku ..teda máme ... Ja len figurujem na hypotéke spolu s partnerom , ale byt nie je môj . Viem že ani nie je jeho je stále banky . Ale nie je tento byt písaný na mňa . Len na neho . A pritom platíme spolu všetko . No a teraz moja sesterka po dlhých rokoch s 3 deťmi takto ostala s holou ritou lebo nič nemala a ja som si uvedomila že podstate nemám tiež nič . Raz ak by sa nedajboh niečo stalo ja nemám kam ísť s malou ..nemám nič . Myslíte si že je toto dobré riešenie ? Ako tak máte vy s mužmi v spoločnej domácnosti . Moja mama ma s mužom dom a je polovica jej a polovica jeho . Ja neviem teda či ja som krava alebo čo ..ale tolerovali by ste to ? Je to podľa vás okej ? Chystám sa na rozhovor s partnerom . Nejak som to do teraz neriešila , ale keď vidím že v živote není nič isté a tu moju sesterku s deťmi mám strach .

anonym_a6db83
Dnes o 11:30
@anonym_247072

tak mala by si byt vlastnicka aj ty, to je blbost, ze len on a platite obaja, my ked sme sa vzali, kupili byt, tak je pisany na oboch, daj s nim rec a pories to, lebo nechcem brat nikomu iluzie, ale zivot je nevyspytatelny aj z najlepsieho cloveka sa moze stat zrazu clovek, ktoreho nespoznas, ked mu hrabne

@anonym_247072 ale treba čítať. Ona je v úplne inej situácii. Vy keď ste sa vzali, tak keby si aj neplatila, musíte byť obaja na LV

anonym_247072
Dnes o 11:31
@anonym_a6db83

@anonym_247072 ale treba čítať. Ona je v úplne inej situácii. Vy keď ste sa vzali, tak keby si aj neplatila, musíte byť obaja na LV

@anonym_a6db83 citam dalej, aj tak by to mala poriesit, su spolu dlho a nema nic

anonym_a6db83
Dnes o 11:32
@anonym_adb1bc

@anonym_autor dievča, ty si pekne odkladaj čo najviac môžeš z tvojej výplaty bokom, tak aby o tom on nevedel a priprav sa na to, že možno budeš potrebovať zadné vrátka. Ak ťa toto vôbec napadlo, tak asi to medzi vami nie je až také ideálne a ak si s dieťaťom, tak potrebuješ mať finančnú rezervu. Najlepší príklad na manželstvo aký som počula bol

"ani bezpečnostný pás nezabráni tomu, aby auto havarovalo, ale je dobrý nápad si ho dať predtým, než začneš šoférovať". To isté platí aj pri manželstve - dieťa ani spoločný byt nie je záruka, že ťa chlap neopustí, ale je dobré mať papier, že ste manželia, lebo je to pre oboch záväzok.

@anonym_a6db83 ako si prišla na to, že neplatí? Veď píše hneď v druhej vete že "Ja len figurujem na hypotéke spolu s partnerom , ale byt nie je môj"

@anonym_adb1bc Sama píše, že mu peniaze posiela na účet. Čiže nemá žiadne potvrdenie, že hypo platí. A to že je na zmluve o hypo nič neznamená. Dôležité je to, čo bolo na kúpnej zmluve. Tá ide na kataster

autor
Dnes o 11:32
@anonym_a6db83

@anonym_autor koľko eur si dala pri kúpu toho bytu, aby vám vôbec na neho hypotéku dali?

@anonym_a6db83 my sme to mali poriesene cez znameho my sme v tedy nemuseli dávať veľa e na to aby nám dali hypotéku .

anonym_a6db83
Dnes o 11:33
@anonym_autor

@anonym_a6db83 my sme to mali poriesene cez znameho my sme v tedy nemuseli dávať veľa e na to aby nám dali hypotéku .

@anonym_autor kúpnu zmluvu si prečo nepodpisovala?

autor
Dnes o 11:34
@buberova

Koľko mu mesačne posielaš? Ak 100€ a hypo je 500€ tak asi nemáš nárok žiadať polku bytu. Ak mu posielaš polku hypo tak asi aj áno. A zvlášť ak sa podieľaš aj na iných výdavkoch

@buberova nie posielam mu 300 e a nehovorím o Tom že zabezpečujem veci ako drogéria dcéra krúžky škôlka , školné , atd

anonym_adb1bc
Dnes o 11:34
@anonym_a6db83

@anonym_adb1bc Sama píše, že mu peniaze posiela na účet. Čiže nemá žiadne potvrdenie, že hypo platí. A to že je na zmluve o hypo nič neznamená. Dôležité je to, čo bolo na kúpnej zmluve. Tá ide na kataster

@anonym_a6db83 má doklad o tom, že mu posiela peniaze každý mesiac. Ak má aj trvalé bydlisko v tom byte, alebo dôkaz, že jej korešpondencia chodí na ten byt, má aj dôkaz o tom, že tam býva a teda je dokazateľné, že sa podiela na chode domácnosti

anonym_a6db83
Dnes o 11:36
@anonym_adb1bc

@anonym_a6db83 má doklad o tom, že mu posiela peniaze každý mesiac. Ak má aj trvalé bydlisko v tom byte, alebo dôkaz, že jej korešpondencia chodí na ten byt, má aj dôkaz o tom, že tam býva a teda je dokazateľné, že sa podiela na chode domácnosti

@anonym_adb1bc 😂 nemyslíš vážne. Nemá žiadny doklad. On povie, že tých 300€ posiela na energie a stravu. A vlastne on nemusí nič. Má kúpnu zmluvu kde je jasne napísané, kto kupoval byt. Ona mohla byt len rucitelka na úvere

anonym_adb1bc
Dnes o 11:36
@anonym_autor

@buberova nie posielam mu 300 e a nehovorím o Tom že zabezpečujem veci ako drogéria dcéra krúžky škôlka , školné , atd

@anonym_autor prepáč, ale si strašne blbá. A on platí za čo? Zaplatí niekedy dcére krúžky, alebo jej kúpi oblečenie? prispieva na škôlku? Veď vy ste spolubývajúci s výhodami (pre neho je to výhoda, pre teba je to úplne na **** situácia)

anonym_adb1bc
Dnes o 11:37
@anonym_a6db83

@anonym_adb1bc 😂 nemyslíš vážne. Nemá žiadny doklad. On povie, že tých 300€ posiela na energie a stravu. A vlastne on nemusí nič. Má kúpnu zmluvu kde je jasne napísané, kto kupoval byt. Ona mohla byt len rucitelka na úvere

@anonym_a6db83 myslim, že sa môžeme kolektívne zhodnúť na tom, že je v peknom zadku a môže si za to sama. Pred súdom by to podľa mňa s dobrým právnikom vedela obhájiť, ale aj tak si zavarila len a len vlastným pričinením a keď on pre stane platiť (lebo môže, lebo ona je spoludlžník a banka ju vníma ako 100% dlžníka) tak bude musieť platiť všetko lebo nebude mať kde bývať a on ju bude mať v hrsti :D

anonym_ca2094
Dnes o 11:38

Pekne ťa dobehol. Je dosť možné že vedome.
Ak s tým nič neurobíš - čo asi nie, lebo on nebude chcieť - tak ozaj skončiš ako tvoja sesternica.

anonym_a6db83
Dnes o 11:39
@anonym_adb1bc

@anonym_a6db83 myslim, že sa môžeme kolektívne zhodnúť na tom, že je v peknom zadku a môže si za to sama. Pred súdom by to podľa mňa s dobrým právnikom vedela obhájiť, ale aj tak si zavarila len a len vlastným pričinením a keď on pre stane platiť (lebo môže, lebo ona je spoludlžník a banka ju vníma ako 100% dlžníka) tak bude musieť platiť všetko lebo nebude mať kde bývať a on ju bude mať v hrsti :D

@anonym_adb1bc nerozumieš sa tomu. On ťažko prestane platiť lebo byt je jeho a jedine on môže prísť o byt. Ona nemá o čo prísť lebo nič nemá

anonym_eaa1ff
Dnes o 11:40

ja by som to teda netolerovala a už vôbec by som dietatu nedala priezvisko ak nie sme zobratý , to vážne v dnešnej dobe je niekto tak naivny , omg radím ti rýchlo si to porieš inak skončís s holou riťou

anonym_a6db83
Dnes o 11:40
@anonym_autor

@anonym_autor takže ta tvoj partner a známy pekne vedome odrbkali. Pýtam sa ta po niekoľkokrát, a fakt ma to zaujíma, prečo si nepodpisovala kúpnu zmluvu, prečo nerfigurujes na kúpnej zmluve?

anonym_23719e
Dnes o 11:41

Tak ty si riadne blbá. Som mladý chalan ale robiť si decko s niekým kto nechce ísť do záväzku ? Kde si nechala rozum ? Rýchlo to začni riešiť lebo o pár rokov budeš v pekných sračkach

anonym_adb1bc
Dnes o 11:43
@anonym_a6db83

@anonym_adb1bc nerozumieš sa tomu. On ťažko prestane platiť lebo byt je jeho a jedine on môže prísť o byt. Ona nemá o čo prísť lebo nič nemá

@anonym_a6db83 to sa pekne mylis. ak on prestane platit, aj ona - banka bude vymahat dlh od oboch. Mozu byt zhabat, predat a ak nebude predajna suma stačiť na pokrytie dlhu - pošlu exekutora. Okrem toho bude vedena ona aj on ako neplatič v centralnom registri bank a už nikdy jej nedaju ani len telefon na splatky. Takže ona je v oveľa horsej situacii ako panko a aj keby on prestal platit, ona jednoducho nema na vyber ked nechce byt vedena ako neplatic a mat exekucie

anonym_a6db83
Dnes o 11:44
@anonym_adb1bc

@anonym_a6db83 to sa pekne mylis. ak on prestane platit, aj ona - banka bude vymahat dlh od oboch. Mozu byt zhabat, predat a ak nebude predajna suma stačiť na pokrytie dlhu - pošlu exekutora. Okrem toho bude vedena ona aj on ako neplatič v centralnom registri bank a už nikdy jej nedaju ani len telefon na splatky. Takže ona je v oveľa horsej situacii ako panko a aj keby on prestal platit, ona jednoducho nema na vyber ked nechce byt vedena ako neplatic a mat exekucie

@anonym_adb1bc nedajú, ale on príde o byt, nie ona

anonym_adb1bc
Dnes o 11:47
@anonym_a6db83

@anonym_adb1bc nedajú, ale on príde o byt, nie ona

@anonym_a6db83 on pride o byt a ona vlastne o byvanie s malou dcerou. Vela stastia najst podnajom v dnesnej dobe s malym dietatom. Pocitajme s tym, že ju panko bud vyhodi z hypo alebo ju napise na LV alebo si ju vezme, čo pochybujem že urobi ked su spolu 13 rokov a doteraz to neurobil

anonym_c7520e
Dnes o 11:48
@anonym_a6db83

@anonym_a6db83 on moze napriklad zomriet... teda mu bude "ukradnuty" nejaky byt, ale ona nebude mat kde byvat, moze byt nezdedit (napriklad)... platit bude stale...

anonym_a6db83
Dnes o 11:48
@anonym_adb1bc

@anonym_a6db83 on pride o byt a ona vlastne o byvanie s malou dcerou. Vela stastia najst podnajom v dnesnej dobe s malym dietatom. Pocitajme s tym, že ju panko bud vyhodi z hypo alebo ju napise na LV alebo si ju vezme, čo pochybujem že urobi ked su spolu 13 rokov a doteraz to neurobil

@anonym_adb1bc ale ona o bývanie môže prísť aj dnes. Jej sa situácia nezmení.

anonym_237df9
Dnes o 11:49

No hlavne sa deti rodia do manzelstva a tak isto sa kupuje v manzelstve aj nehnutelnost.Vtedy je to vzdy 50 jeho a 50 jej uz zo zakona,preto su manzelky zakonom osetrene.Ty si pre neho nic,iba platitelka polky hypo a matka jeho syna.

anonym_a6db83
Dnes o 11:51
@anonym_c7520e

@anonym_a6db83 on moze napriklad zomriet... teda mu bude "ukradnuty" nejaky byt, ale ona nebude mat kde byvat, moze byt nezdedit (napriklad)... platit bude stale...

@anonym_c7520e ona nemá kde bývať už teraz, povedzme si po pravde. Keby zomrel, tak je na tom lepšie ako teraz. Byt by zdedilo ich dieťa, platila by byt svojmu dieťaťu

vroni
Dnes o 11:51

Neverím, jednoducho neverím, že naozaj existuje tak nekonečne, kolosalne a absolútne sprostá žena, ktorá podpise hypo na cudzí byt a ešte si platí za to, aby smela slúžiť vtákovi. Na čo by ju žiadal o ruku? Robí mu kompletný servis a ešte mu za to aj platí. Má právo držať hubu a šúchať nohami. Pane bože, udri!!!

anonym_a6db83
Dnes o 11:54
@vroni

Neverím, jednoducho neverím, že naozaj existuje tak nekonečne, kolosalne a absolútne sprostá žena, ktorá podpise hypo na cudzí byt a ešte si platí za to, aby smela slúžiť vtákovi. Na čo by ju žiadal o ruku? Robí mu kompletný servis a ešte mu za to aj platí. Má právo držať hubu a šúchať nohami. Pane bože, udri!!!

@vroni preto si dovolím tvrdiť, že to bol z jeho strany úmysel ju takto vedome oklamať

fil1p21
@anonym_a6db83

@vroni preto si dovolím tvrdiť, že to bol z jeho strany úmysel ju takto vedome oklamať

@anonym_a6db83 tiež si myslím

anonym_247072

preco si ta nevezme a est este bez hanby od partnerky berie 300 eur, citis sa ako zena dobre v takom vztahu?

fil1p21
Dnes o 11:56
@anonym_247072

preco si ta nevezme a est este bez hanby od partnerky berie 300 eur, citis sa ako zena dobre v takom vztahu?

@anonym_247072 on asi videl že má hlúpu partnerku tak to pekne využil, len naj pani autorka dúfa že o pár rokov neostane s holou riťou

vroni
Dnes o 11:57
@anonym_a6db83

@anonym_a6db83, určite, ze to bol úmysel. Ale kto čo len priemerne pričetny podpise pôžičku na niečo, čo mu nikdy nebude patriť?

anonym_c7520e
Dnes o 11:57
@anonym_a6db83

@anonym_c7520e ona nemá kde bývať už teraz, povedzme si po pravde. Keby zomrel, tak je na tom lepšie ako teraz. Byt by zdedilo ich dieťa, platila by byt svojmu dieťaťu

@anonym_a6db83 mozme si zafabulovat a on moze naprilkad mat dalsie dieta... takze bude platit aj jemu (napriklad)... Alebo spise zavet a iba cast bytu zdedi dieta... napriklad... Ale ano, najpravdepodobnejsia je tvoja moznost, ale tiez nic moc... nikdy to nebude jej byt...

fil1p21
Dnes o 11:58
@vroni

@anonym_a6db83, určite, ze to bol úmysel. Ale kto čo len priemerne pričetny podpise pôžičku na niečo, čo mu nikdy nebude patriť?

@vroni podľa mňa to bude nejaký manipulátor, takto sa nezachová normálny chlap. By ma zaujímalo či s ňou vlastne počíta do budúcnosti