Švagor je zlatý, ale príliš rozpráva. Ako mu to povedať?
Ahojte. Mam svagra je zlaty, je ina povaha ale hovorim si aby prezil so segrou, musi nejaky byt 🫣😁 ale rad hovori, ze je nadmerne inteligentny aj skrz vojnu mal modru knizku skrz hlavu, lebo nemohol by asi stat prist o taku osobu 🤦♀️
Ale chapem, OK kazdy sme nejaky a tym, ze bol vzdy obezny a svojpomocne schudol, tak ma nizsie sebavedomie co tiez chapem.
Je ITckar a vela za PC, je velmi scitany o tom ziadna ale napr. vcera oslava, oco, ze ma velke problemy so zapchou, vravim tatino ovsenne vlocky a ides, on, ze mne to nechuti tak si ich pomel az zmestis viac. Sme si vsetci vypoculi o tom, ze mletie porusi vlakna vlociek a stracaju vyznam vlakniny v strave a takto je to so vsetkym.
Poviem nieco skrz tricko, pocuvam rozbor vlakien.
Neviem ako mu jemne dat najavo, ze rozpravanie s nim zacina byt pre nas vsetkych narocne 🫣😒 a zaroven ho nechceme nejakym sposobom urazit.
Viem, ze to nerobi schvalne. Bol jedinacik (brat mu zomrel, ked boli mensi cize stredobod zivota rodicov. Ale je to naozaj na zabitie.
@biba_18 on je zlaty, fakt dobracisko, len mi je luto, ked pretacaju ocami ludia a tak, vacsina ked nepozna, hned daju na prvy dojem 😒
Samozrejme, ze na neho nemusis reagovat. Netreba sa vyhovarat na to, ze je to rodina. Ak mi prekaza spravanie niekoho v rodine, tak nanho proste nebudem reagovat a vsimat si ho. Pomyslim si svoje a nebavim sa s nim. Si snad dospela a svojpravna. A uz vobec nemusis jeho spravanie sa a chovanie nejak obhajovat pred ostatnymi. Keby sa choval normalne, tak vacsina ludi by sa urcite nespravala k nemu tak, ze ho nemozu vystat a jeho reci ich obtazuju.
Napríklad konverzácia s tvojim švagrom by ma asi bavila lebo ja som tiež podobný autík. Akurát si uvedomujem že to nikoho nezaujíma 😂
@autorka asi si ma oznacila omylom, alebo nechapem o akom utoceni pises…
Nebude to ten typ človeka, ktorý sa naučí nejakú formulku a potom ohuruje publikum? Mám známeho, robí presne to isté, niečo sa naučí (vždy niečo iné) a potom to omiela, hoc tomu nerozumie. Môj brat a aj muž sú také huby,že ho dokážu tak zamotať,ze to vzdal
@lelelienka ano chcela som inu, prepac
@tetapetra nie on je naozaj scitany, niekto pije pivo a niekto si studuje veci az mu lepsie davaju zmysel 🙈 ale pozeram, ze ho ludia naozaj zacinaju mat dost, niekedy je to unavne, ja to davam podla nevolnosti 🙈
To neznamená,že číta, ešte neznamená,že je sčítany.Je to magor. Manipulativny sebec, narcis.
Prislo mi ho trochu luto, u nas v rodine by napriklad zapadol. My sa casto bavime na odborne temy a moj manzel si ma okrem ineho ziskal aj svojimi obrovskymi vedomostami. Aj moj otec mu vola podla mna castejsie ako mne a bavia sa 95% len o odbornych temach. Jedine, co mi pride zvlastne, je, ze svagor priamo upozornuje na to, ze je nadpriemerne inteligentny. To svedci o nizkom sebavedomi.
Kazdopadne, treba ho asi brat takeho, aky je, aj on vas tak berie. A mozno sa aj dozviete nieco zaujimave.
no autorka mne zacina byt cudne a podozrive, ta tvoja prehnane dojemna starost o to, ako zacina byt svagor druhym ludom otravny.
Skor mam pocit ze na "druhych ludi" zvlalujes to, ze pride otravny tebe.
vies co, navrhujem ti nieco, co ti este nenavrhli..."starajme sa kazdy o seba!"
Za mňa ideálne povedať jeho žene čo si o tom všetci myslíte a nech mu troška dohovorí. Prípadne mu treba priamo povedať.
Fero si super chlap a naozaj vieš zaujímavé veci ale nie vždy je vhodné všetko rozobrať. Občas je na mieste viesť aj uvoľnení rozhovor nie všade hovoriť informácie a fakty. Hádam pochopí a moc sa neurazí.
Toto robia aspergeri a v podstate čo píšeš má pravdu s tými vločkami nemali by s má mliet Otcovi nechutí chuť a je jedno či budú celé či pomleté mala si mu dať tip ako si spraviť dobrú kasu.Svagra nezmenis určite si on myslí o vás zase niečo iné nelichotivé😉
Oni rozmýšľajú inak, ťažšie nadväzuju konverzáciu a tým, čo ich zaujíma ostatných nudia a možno je len taká povaha.Tebe nesedí treba si dať odstup
Trochu pritiahnuté za vlasy. Aj ja rada veľa čítam a mám skúsenosti z rôznych oblastí, lebo som aktívna a zapájam sa, rada konvezrujem o mne nepoznaných témach....nasávam nové info.
Ono to nie je o tom, že sa švagor povyšuje, ale je to to taká už deformácia dá sa povedať IQcska....zaujímať sa o všetko.
Švagor možno ani nevie, že su povrchnejsi ľudia, ktorých informácie zahlcujú....keďže veľa vie, chce v dobrom poradiť.
Vôbec to nemusí byť narcizmus a nejaké sebectvo ako tu niekto písal.
Je to síce zvláštne, že neprijmate rady do života, ktoré vám môžu pomôcť, ale ak je to pre vašu stranu rodiny nepríjemné povedz sestre nech ho usmerní.
Pochybujem, že všetkych to otravuje....trochu to prehnala autorka. Možno vašu rodinu, lebo ste inak nastavení...negeneralizovala by som to.
@mantilka on aj rad da najavo ake ma IQ a tym ked na rodinnej oslave pribil, ze na vojnu nemusel lebo bol prilis intelgentny aby sa mu nahodou nieco stalo to uz mi prislo divne 🙈
Divné to teda je. Asi sa cíti nedocenený niekde.Mozno treba podotknúť...Jožko, to už ani vtipné nie je, keď to opakujes.
Ja mam takeho otca, das otazku a cakas ano/nie, dostanes 20min prednasku. Vyvinula sa u mna schopnost, hmmkat a fihat v spravny cas. Co hovori 20min nepocuvam, ked prestane hovorit opytam sa cize ano alebo nie? Pre okoliw jw otravny jak osina v zadku
@ahhola uz pri druhom skrz si vravim, spomal dievcaaa 😂
@autorka už to vyzdvihovanie svojho IQ je nejaké divné. Mám suseda,ten nie je síce taký premudrely, možno by aj chcel byť, ale jemu to teda fakt nejde. Pri rozhovore o tom ako chcel zbrojný pas,ale nespravil psychotesty, veď nie je debil, aby pri otázke či mal chuť niekoho zabiť (alebo niečo v podobnom znení) povedal,veď nie je debil,aby napisal,že hej 😂. Ešte aj psychologická mi povedala, že je neskutočne do seba zahladeny a sebecký. A on stále nechápal a rozčuľoval sa. Čo myslíš ako by na takých psychotestoch dopadal on?😉
@tetapetra ja si nemyslim, ze je hlupy, podla mna je omnoho inteligentnejsi ako bezní ludia len sa pravdepodobne s ludmi, ci vacsim mnozstvom ludi nevie bavit 🙈
Haha ze nesiel na vojnu, lebo bol prilis inteligentny….for tyzdna 😂😂😂😂😂😂😂 Moj kamarat ma vysoke IQ, je clenom Mensa a na vojne normalne bol. Tvoj svagor je bajkar, co chce byt zaujimavy, nic ine.
@muchotrafka298 presne hovorim, ze ludia nad 155 uz patria do skupiny a od Mensy papier nema 😂
Ja som nepovedala,že je hlúpy. Je to manipulant. Možno má len dar reči a tam dokáže ľudí ohurovať, to je všetko. Ak by natrafil na seberovneho,myslím s darom reči ale zároveň bystrého ten by kukal
@tetapetra ja som vzdy nazoru, ze inteligentny clovek sa tym nevytahuje
Dievčatá, aj my máme takého mudrlanta v rodine. Bude mať sviatok, poraďte dajaky nápis, obrazok na tričko, že mu dám vyrobiť. Mne nič nenapadá. Na nete som zatiaľ nič nenasla. Uraziť sa neurazí, lebo si je toho vedomý, že je taký...

@lavender94 jedine dnes som ho uz poziadala az nezahlcuje ludi detailami az do molekul lebo ludia to nechcu vacsinou pocuvat 😂