Švagriná a darčeky
Moj muž stravil so svojou sestrou (mojou svagrinou) zopar hodin osamote a svagrina sa stazovala, ake darceky od nas dostava.
Svagrina je podstatne mladsia odo mna a pred par rokmi mi povedala, co ma rada. Kupovali sme jej niekedy veci s touto tematikou (kabelka, penazenka, hrncek, mikina, tricko).
Dozvedela som sa, ze ona to nema rada. Tak si viete predstavit, ako sa citim. Lebo gro som to vyberala ja a ukazala manzelovi, ci moze byt.
Viete, ja som ten hyperaktivny debil, ktory vyberal to najkrajsie a najlepsie a teraz sa to proti mne obratilo. Manzelovi som vzdy ukazala predom, ci moze byt a on suhlasil.
Svagrina doslova a do pismena klamala, ze to nema rada. Ja som z toho vysla ako...Manzel bol na mna neprijemny.
S jej darcekmi, vyberom a kupou som skoncila. Nech si to riesi manzel sam.
Ide mi o princip, ze svagrina klamala, aby urobila zrozbroje. Nie je to prvykrat.mmnseba chudatko, ma 27 rokov. Ja teda od dnes dostavam tiez
@veronikaszabova Veci Anekke
Žiadne darčeky by som viac neriešila,fľaša vína a dovi,dopo,a ak sa jej nepáči ani to.A keď sú materiálne založení,nech si kupujú,neznamená to,že aj ty musíš byť.Jednoducho by som oznámila,že sme dospeli,máme rôzne vkusu,tak viac materiálne darčeky nebudete kupovať,že sa chces s nimi tak dohodnúť.Ak im to bude vadiť,nech to zabezpečuje muz.A on si musí uvedomiť,že on je tá spojka,ktorá to má ukľudniť,nie rozduchavat.
@h2 Dakujem za podporu a normalnu teakciu
@jj298 ano 🤦♀️
@jj298 no ja som si to musela vygooglit, co to je 😂😂😂😂😂 asi som stara
@veronikaszabova Ja som videla aj 50rocne zeny s tymi kabelkami. Ako hovorim. Mala to povedat bratovi inak. Jozo, pocuj, vy mi stale kupujete tie veci Anekke, kedysi sa mi pacili, ale zmenil sa mi vkus.
Este pred 3 rokmi hladkala penazenku Anekke co od nas dostala predo mnou.
Ale ona vcera zaprela, ze tu znacku vobec niekedy mala rada.
Ja som rozcarovana z jej podlosti a debility.
@veronikaszabova Vidim za tym jej ciel, aby som sa s muzom vadila.
Oo, tieto darčeky. Človek chce urobiť druhému radosť a takto to dopadne...Vďačnosť nikde. niekto si dá záležať na výbere darčeka a venuje tomu výberu čas.. vôbec kým vymyslí čo ho najviac poteší a niekto vyberie prvé čo nájde len aby bolo... vtedy to ozaj zamrzí ak to obdarovaný ofrfle... mne sa tiež stane že dostanem nepotrebné veci... ale ani vo sne by mi nenapadlo byť nevďačná a frflať čo kto doniesol.U nás sa to týka iba vianoc pretože bežne na narodeniny a meniny si dávame po čokoláde. Len ako pozornosť. Výnimkou sú jubileá.Takto nikto nečaká nič horibilné a nenastáva žiadne sklamanie 🙂
@drozdikova Strasne som sklamana, lebo som vyberala, googlila. Moja dobrota sa obratila proti mne a zakerne. Ja ju momentalne nemozem ani citit.
Riesite totalne kraviny. Ako sorry, dohadat sa s muzom kvoli takejto chobotine.. nech si riesi darceky pre sestru sam alebo jej kupte kvet a bonbonieru alebo sa vyserte vzajomne na svoje sviatky, ak sa nemate rady. Naco sa pretvarovat, kupovat si darceky a tvarit sa, ze jeeeej, super, uzasne a potom sa doma vzajomne ohovarat. Ja neviem, ale ak s niekym nevychadzam, tak mu ani darceky nekupujem a je mi jedno, ci je to svagrina. Spravate sa obe ako pubertiacky 🙄
Prosim Ta prestan, tiez nemas 15 😉 akoze podla toho co pises, svagrinu poznas, to si si vazne myslela, ze sa jej zavdacis? Mozes byt napalena tak maximalne na seba a tiez by som riesila muza, nielenze Ti nechal toto na triko, este to aj odsuhlasil a teraz sa tvari, ze Tvoja chyba? Vykaslite sa na darceky, maximalne symbolicky, cokolada/flaska/kvet...
@cookie29 Ano, mas pravdu 🙂 Dakujem
@diewcatqoo Ano, obracia sa mi nad tou pretvarkou a falosou uz zopar mesiacov zaludok
A este Anneke ani nie je lacnejsia zalezitost. Tie ich preplacane kabelky v pohode stoja aj 80 eur. Ja by som aj muzovi povedala, OK, odteraz nedostane odo mna ani prd. A vlastne sfukla by som ho, ze co je na mna hnusny, ked ma egoisticku sestricku, nech si riesi s nou.
@diewcatqoo Moj muz najskor nevedel, kde je sever a mna obvinil, ze JA som ho hovadila s darcekmi. Mojho muza slabostienka je sestra, cize najskor neadekvatna jeho reakcia. Rano sa uz z toho vyspal. Ale neospravedlnil sa mi. Preto koncim a najradsej by som sekla aj so vsetkymi navstevami.
@mishka81 Moj muz je nechutny a vzdy si obranuje to jeho chudatko sestru. Viem, je to chore. Bojujem s tym uz niekolko rokov.
Ja by som prestala s kupovaním darčekov, čo má 5 rokov? Ešte sa aj sťažovať bude. Dohodnúť sa, že bez darčekov a vyriešite si s tým veľa zbytočných problémov.
Ja by som si poriešila v prvom rade muža, čo sú to za reakcie pre takúto vec.
Keď sa jemu ani jej nepáči nekúpila by som už viac nič a hotovo.... obyčajný dezert/víno/káva za 5€ jej bude musieť stačiť.
Áno chce robiť rozbroje tak sa proste nedaj vytočiť.....normálny človek aj keby dostane niečo čo nechce poďakuje a ďalej to nerieši (predá/daruje).
Blbec je aj tvoj muz,akoze on bol este kvoli tomu na teba neprijemny??? Tak by som ho sfukla,ze by ostal zeleny! On sa ta mal zastat pred tou trubou,ze vyberas najlepsie ako vies a ze si za tymi darcekmi stojite a pokial je ona nevdacna,tak si nemusite davat vobec nic. Drza opica a tvoj muz truba v tomto. Nic jej uz nekupuj a nevyberaj,nech si to riesi on sam…
@ibajaanikiny Ano, mam to vobec komentovat , ze mam sprosteho muza ?
Už by som jej nič nekúpila.Načo ešte aj švagrinej kupovať.
Fuuu noooo ked nazves muza nechutnym, volaco nem v poriadku medzi vami. A svagrina a kabelka to nebudu.
@natalka13 Isteze nie je. On sa vzdy da na jej stranu a ona ho dobre manipuluje. Az po mojom "otvoreni oci" je normalny, aj to spracovava zopar hodin alebo aj dni a uz ma to dost nebavi.
Môj muž roky nedokázal zaujať postoj. Videl ako ma jeho sestry nemusia a ohovárajú. Trvalo celé roky, kým si uvedomil ako sa správajú.
S darčekmi to isté, ja som ich deťom kupovala pekné darčeky a ony mojim dávali čínske tielka, alebo veci ktoré dostali a nenosili ich deti. Razom som s tým skoncovala a povedala im, že nechcem žiadne darčeky a aj ony odo mňa dostanú nanajvýš dezert.
Do dnes nemám záujem sa s nimi ani stretávať. Doslova pretrpím jednu návštevu na Vianoce a aj tej by som sa najradšej vzdala.
@anetka34 Tak Ty ma chapes a velmi. Hrozne to citat.
Naozaj je ta svagrina zla? Mozno mala iba slabu chvilku a potrebu zdoverit sa bratovi bez zleho umyslu. Mozno ani necakala, ze ti vynada. Skor mi pride divne, ze ti manzel za taku banalitu vynadal.
@ullala Ano, je to nechutna manipulatorka. Ona napriklad po kazdej navsteve, ked je u nas, manzelovi pise, ako sa u nas citila. Ak sa nahodou citila zle, muz mi to da pocitit.
Ja sa z nej uz nepokakam. A mozno zarhnem aj navstevy, aby na mna nahodou nepisala hodnotenie. Jej pocity nikoho nezaujimaju. Ja sa vzdy, naopak, ked som u nej citim otrasne. Ona vacsinu casu umyva riady, spratuva si kuchynu, uz si aj vlasy umyvala. Robi vsetko, len navsteve sa nevenuje. Cize tato osoba je "cisty charakter" .

Je úplne jedno, či klamala, či neklamala, či má tú značku rada, alebo nemá, či ani nikdy nemala... Problém je, že sa sťažuje na darčeky, ktoré dostala a ešte väčší problém je, že tvoj muž je na teba nepríjemný za to, že si jej tie darčeky kúpila a on ich odsúhlasil! Nech je nepríjemný na seba a svoju nevychovanú sestru! Skončila by som s akýmikoľvek darmi pre tú osobu. Nech jej kupuje braček.