Švagriná a darčeky
Moj muž stravil so svojou sestrou (mojou svagrinou) zopar hodin osamote a svagrina sa stazovala, ake darceky od nas dostava.
Svagrina je podstatne mladsia odo mna a pred par rokmi mi povedala, co ma rada. Kupovali sme jej niekedy veci s touto tematikou (kabelka, penazenka, hrncek, mikina, tricko).
Dozvedela som sa, ze ona to nema rada. Tak si viete predstavit, ako sa citim. Lebo gro som to vyberala ja a ukazala manzelovi, ci moze byt.
Viete, ja som ten hyperaktivny debil, ktory vyberal to najkrajsie a najlepsie a teraz sa to proti mne obratilo. Manzelovi som vzdy ukazala predom, ci moze byt a on suhlasil.
Svagrina doslova a do pismena klamala, ze to nema rada. Ja som z toho vysla ako...Manzel bol na mna neprijemny.
S jej darcekmi, vyberom a kupou som skoncila. Nech si to riesi manzel sam.
Ide mi o princip, ze svagrina klamala, aby urobila zrozbroje. Nie je to prvykrat.mmnseba chudatko, ma 27 rokov. Ja teda od dnes dostavam tiez
@oranzovyvevericnik Ano, toto mam zopar rokov.
Ja vidim vacsi problem v reakciach tvojho muza, ako v nej. Ona bude vyskakovat iba tolko, kolko jej on dovoli.
To je iné psycho. Využi to vo svoj prospech, madam není spokojná tak už žiadny darček nedostane. Dospelý človek si má na veci ktoré chce zarobiť a nie čakať že brasko kúpi. Keď bude chcieť prísť na návštevu povieš mužovi že ideš na kávu s kamarátkou a nech všetko pripraví sám aby sa jeho malá sestrička cítila dobre.
Je to puca čo ťa neznáša a klame, kašli na ňu 😊
svagrina ma nejaku rodinu? deti, muza? necitala som vsetko, sorry.
ked neurobis poriadok hned, budes to mat stale takto.
predychaj to, povznes sa nad nu, mas len jedno zdravie. pouc sa.
cize -ja by som darcek nekupila uz ziadny. nech sa paci, manzel, kup sestre. vtedy uvidi, co je to zhanat darcek tak narocnej sestricke.ty sa nezapoj do toho. ako sorry, 27 rocnej aby sa specialne dary zhanali ? omg.
ked sa jej nepacili, ved mohla aj tebe povedat priamo -ta znacka sa mi nepaci. co je male decko? robi rozbroje, asi ziarli na teba.
ser ty na nu.
a ked pride na navstevu, normalne odid, ze ides na nakup, alebo stretko ze mas necakane s kamoskou, sorry moja zlata, maj sa.
mala som take svagrine, bolo to peklo. ale osud to zariadil, nestretavame sa. mam svaty pokoj a aj muz pochopil, ake boli. ale tiez to trvalo roky
Mna by netrapilo to, ze sa svagrinej nepacili darceky ale to, ze bol na mna muz neprijemny. Toto by som si snim odkomunikovala. Povedala mu, ze jeho reakcia sa ma dotkla, ze ma mrzi jeho spravanie. Na svagrinino spravanie by som nijako nereagovala, pokial by to neotvoril on.
@kikuska_wedge Ja som si to s nim vydiskutovala. Najskor prskal ako prskavka. Spomenula som slovo rozvod, pokial nevie, kde je pravda. Potom bola 1 den ticha domacnost a teraz uz seka dobrotu. Neviem dokedy. Jeho sestra je pre mna toxicka, uz s nou nechcem mat nic spolocne. Ked ona ma ani len netoleruje ako bratovu manzelku. Dlho som tolerovala, davala sancu, predychavala. Od teraz kompromisy nerobim. Takyto ludia si ich nezasluzia.
Ako Anekke veci som kupovala dcere asi od 1 triedy,ked sa jej to pacilo , dosky, penazenku ...ma skoro desat a uz povedala ,ze to je trapne 😅 a tvoja svagrina je trubka ,kasli na nu ,skor po opadnuti vasni sa znova bez emocii a narovinu porozpravaj s muzom
Preto si my nic nekupujeme. Lebo triciek, vonaviek, loparikov, varesiek a inych veci sme si navymienali dost 😀
Nemam nic proti tomu ked si rodina meni darceky ak to ma zmysel a ludia sa z nich tesia a nie len ked to je ze proste darcek len aby sa nepovedalo, potom z toho vznikaju taketo uplne zbytocne situacie
Autorka, prosím ťa, len zo zaujímavosti, a to aké dôvody udáva, že sa u vás necítila dobre na navsteve? To je riadne divné. Co jej nechutí jedlo, alebo deti sú hlučné alebo co? Fakt som zvedavá, lebo ja keď idem k svagrinej /bratovi, proste idem k rodine, cítim sa normálne, však som u svojich, neriešim nič.
@liena12 Ahoj. Ona ma terorizuje. Ja neviem v com. Ona pise manzelovi SMS po navsteve, ze ako sa citila. Nikto si jej pocity nepyta. Moj manzel precita SMS a podla toho viem, ktora bije.
Ale ja som s navstevami skoncila, cize nejdem k nej a ona ked sem bude chcet pachnut, tak odchadzam za kamaratkou alebo k rodicom. Dufam, ze sem pachne maximalne na Vianoce. Bohuzial, musela som sa manzelovi vyhrozit rozvodom, ale asi to zabralo.
Doteraz dovody neviem ake ma, ze sa zle citila. Ona vzdy priide ako kraslica vymalovana v minisukni a silonkach, mame male dieta, to jej skrabe tie silonky. Ona predychava, lebo silonky boli drahe. A je jej vidiet az do kuchyne. Tak k nam chodi oblecena. Tak keby si da rifle, asi sa citi lepsie. Teraz pisem zo srandy 🤣🤣🤣
Kdo chce psa biť palicu si nájde. Tým že nemá chlapa tak sa vám pletie do vzťahu ,lebo sa jej ľúbi že tvoj manžel ju má pred tebou,chytá jej stranu a ľutuje ju . Dobre si spravila s tým rozvodom. Tam už nebolo nič iné ,aby sa zobudil.
@kamatopo Ma snubenca
Tak potom ju nechápem prečo si na tebe honka ego.
@kamatopo Ma asi 7 rocny vztah a snubenca. Chodia si po dovolenkach. Tvaria sa ako dokonaly par.
@kamatopo Ani ja nie.
Nabuduce jej kup kavu v kauflande a kyticu u lidla a bude vyriesena dalej by ma to netankovalo ak s tym ma muz problem nech jej kupi co uzna za vhodne ale odmietla by som to sponzorovat so spolocnych penazi ak teda mate spoloc ucet
Tak potom je tak hlúpa a citovo nevysporiadana ,že si neuvedomuje skrz svoju žiarlivosť na brata že mu môže rozbiť manželstvo.
@kulumulu123 Ja som s nou skoncila, cize ja jej uz nejdem kupovat nic. Manzel nech si vybera darcek a aj zaplati.
Skoncila som s nou tak, ze jej podly ksicht nechcem uz ani vidiet a to som si uvedomila len za posledne 2 dni, lebo 6 rokov mi narusa manzelstvo. Toto je bagatel dovodov, co pisem v tejto diskusii. Vlastne su tu len 2 dovody: darceky, pisanie hodnotenia na navstevy u nas.Je to na knihu.
@kamatopo My mame aj deti. Je to spina. Tu ide aj o deti.
ja satale nechapem takyto sebaklam, ale ved tvoj problem je tvoj manzel, nie tamta....ona len ukazuje realitu tvojho manzelstva...hodnotenia navstev,???WTF????
@hladamematku Kvalita mojho manzelstva by bola super, keby ona neuradovala. Ona bratovi hra na city, lebo kedysi v detstve spolu prezili traumu a on je z nej akosi namakko cely zivot a ona to zneuziva.
kvalita tvojho manzelstva by bola super keby tvoj manzel bol tvoj manzel a nie svojej sestry...ty si jeho rodina ktoru si vybral, vsetci mame nejaku traumu z detstva aj ja a moji surodenci a taketo chore vztahy nemame. ...mala by si si spravit poriadok ale to ta bude stat vela sil, lebo vyzera, ze to zaslo pridaleko a dlho si si chovala hada na hrudi. poenta je ze tvoj manzel zrejme nema "gule" a verim, ze sa to ukazuje aj v inych sferach zivota....tvoj problem nie je svagrina, ale tvoj manzel...
@hladamematku Ako? Co mu mam povedat alebo co urobit, aby na nu nebol zatazeny?
Ja si myslím, že problémy robíš ty.
Kvôli takejto stupudite sa pohádať s mužom.
Normálne žena zareaguje asi tak , že OK, o starosť menej, keď nebudeme kupovať darčeky.
Švagrinú nemáš rada a úplne zbytočne kvôli tomu robíš dusno v rodine.
Ignorujte sa a bude svätý pokoj.
@nyusika V zivote by som si nedovolila ovplyvnovat niekoho vztah, partnerstvo, manzelstvo - kde su deti. Ona sa len stazuje stale na mna. Berem Tvoj nazor, ale pointu si nepochopila, ze to nie je len o darcekoch. To je malickost. Ale po rokoch som nasla odvahu a dala muzovi ultimatum a stopla to. A vazne je to chore. Nebudem si tu klamat, ze to chore nie je.
V živote by som si nedovolila dať partnerovi ultimátum, aby si vybral medzi mnou, alebo jeho sestrou.
Ona vám neškodí, ty na ňu žiarliš a nedokážeš ju ignorovať.
Iba s ňou súperiš.
Bolo by zaujímavé poznať príbeh aj z druhej strany.
Pretože je úplne samozrejmé, že ty to podávaš jednostranne a tak, aby si ty vyšla ako obeť.
kvalita mojho vztahu bola super,kym sa do toho nemiesala jeho sestra,ktoru on nekriticky zboznuje a vzdy ,vzdy som vysla zla ja....ano,mame to ako cez kopirak..uz sme od seba...karma jej to dufam vrati...chlap si ma vediet upratat sestru,ak sa chova ako picha...nekupuj jej uz nic,maximalne kvet-darcek nech jej kupi brat...ty jej takym zaludnym hlaskom pred nim povedz-ze lutujes,ze sa jej darceky nepacili,ci ti ich nevrati ked ich nenosi,ze ty ich mas kam posunut...a ked budes mat ty sviatok, tak sa zatvar trochu nestastne nad darcekom...a schvalne chod na navstevu,staci 20 minutova---a nasledne jej posli zhodnotenie ako si sa citila a daj jej body...a potom v klude premyslaj,ci by si nechcela ineho chlapa...lebo ten vztah k sestre,sa podla mojich smutnych skusenosti,nezmeni...a kedze ona nema vychovanie,tak bude este vela hadok u vas...
@nyusika Ultimatum znelo: bud budes respektovat, ze som skoncila s tvojou sestrou alebo rozvod.
On nech si s nou ide na vylet, na kavu, k nej na navstevu. Ale nech ma uz do toho nezatahuju.
@poppy22 Bol to rozchod alebo rozvod? Deti spolu mate? Je mi velmi luto, ze si si to prezila.Preco to robila ta jeho sestra? Chcela Vas rozdelit?
Lebo henta hlupana si neuvedomuje, ze ide aj o deti, ktore mame.

dopredu sa ti ospravedlnujem, ale co to mas za debila?? Ked sa ona u vas zle citi, tak on ti to da pocitit?? To je co za ch*ja?? On ma byt na tvojej strane a urobit so slecinkou poriadok a nie sa na tebe vyvrsovat, kks stupol mi tlak.