Svokor ignoruje moje sviatky
Dobry den, uz take 2 roky mi svokor nezablahozelal k ziadnemu sviatku. Svokra mi vzdy zablahozela, aj darcek da. Svokor sa tvari vtedy, ze ani nie je v izbe. Ako mne je to jedno, nech mi neblahozela. Ine ma trapi. Proste, ked mne niekto neblahozela, nemam dovod ani ja jemu blahozelat. Kvoli muzovi som to neriesila, a vzdy som svokrovi zablahozelala. No nie som chudera, ze ja blahozelam, a on mne nie. Muz si to zrejme nejako nevsimol. A ide mat svokor sviatok. No uz mu fakt nechcem teda blahozelat. Mam sa zase premoct, aby muz nebol urazeny? Alebo mam povedat muzovi, ze jeho otec mi uz 2 roky neblahozelal, ze ani ja uz teda nebudem blahozalat jeho otcovi? Sme spolu uz 15 rokov, predtym blahozelal. No rada by som sa prisposobila a ked svokor mne neblahozela k sviatkom, tak ani na jemu nechcem blahozelat.
No pana beka, ked chces blahozelaj, ked nechces neblahozéaj, nikto ta nutit nebude, tak ako ani svokra vo vasej rodine nikto nenuti.
No máš ty teda problém veľký, preveľký, neviem ako by som toto zvládla asi by som sa psychicky zrútila 😉
Otazka neznie, ci blahozelat, alebo neblahozelat... Otazka znie, ci mas ist proti sebe? NIE, nikdy nechod proti sebe! A je uplne jedno, ze niekto iny to ma inak a zdovodni si to blahozelanie napr. tym, ze nerobi druhym, co nechce, aby robili jemu. To je sice uslachtile, ale Ty to mas inak. A nie je nikde povinnost udrziavat vztahy s niekym, kto ich nechce udrziavat s Tebou 😉 (A k tomu "nazraniu", co niektore spominali. Ak by to bola napr. grilovacka, ktoru organizuje svokor a osobne podava jedlo, alebo by objednal katering, takej oslavy by som sa vobec nezucastnila, ak by ma vobec pozval. Ak by to bola navsteva u nich, kde tak ci tak vari svokra, s nou predsa vychadzas dobre, tam nevidim nevdacnost prijat nieco od nej, kedze spolu vychadzate. Ale kedze pises, ze ani len napit sa u nich nemozes, tak v tomto ohlade je vec vyriesena, skor nechapem, preco tam este chodis, kedze oni zrejme o Tvoju pritomnost vobec nestoja. Ale mozno toto distancovanie sa od svokra bude prvy krok k uprataniu si v tom, ci mas mat vztahy s niekym, kto ich nechce mat s Tebou 🙂 )
vieš čo. jeden z bratov málo kedy zablahoželá mne alebo mojej mame.. teda našej mame. a neriešim. ja jemu áno, ale stalo sa, že som aj zabudla... keby ti to bolo jedno neriešiš to tu na fóre.
@laurika999 nevadí mi, že reagujes, kľudne, len mi prišlo, že sa zbytočne rozculujes, keďže neradim tebe. Dúfam, že ti dobre padlo sa vykecat. Ja nemám toľko času reagovať na ľudí ktorí píšu svoje názory a zbytočne to riešiť, reagovať na nich, zhadzovať a presviedčať ich o svojej pravde, ale ked to tebe pomáha a máš na to čas ok.
Toto ešte pre autorku......nejde o to, zachovať si hrdosť alebo čo, ja som si prešla všetkým, aj turcom, aj hadaním, aj hnevom, aj pocitom krivdy aj hraním sa že všetko je ok, atď..... A prišla som na to, že ak ten človek je raz mimo a nedá sa s ním kvôli jeho povahe a správa sa hrozne a ubližuje.....pre mňa je najlepší postoj, ktorý mne najmenej ubližuje, keď si poviem, že s ním už nepohnem, neočakávam už od neho nič, ale ja si zachovam ľudskosť a nejde o pokrytectvo, ale takéto drobnosti neriešim, ale ak potrebuje pomoct pomôžem, alebo poprajemdobre. Ak sú nejaké otvorené, vyhrotenej situácie z jeho strany, samozrejme, že si nedám úplne skákať po hlave a poviem si svoje a urobím rázne kroky.
Zasnem ako ste sa pustili do autorky, ze sa chova ako dieta.
Prave naopak, vazi si samu seba. Preco sa ma ponizovat a citit sa neprijemne. Ked je raz clovek v miestnosti a nema tolko ucty pridat sa k ostatnym a popriat co i len dvoma slovami, tak nie je o com. Hlavne ked ju svokor odignoroval a ona aj napriek tomu mu zablahozelala. To je ticha agresia od neho.
Je uplne ine zeby zabudol, ze nie je pritomni napr pri blahozelani, ze zabudne zavolat alebo napisat. To sa stava, nabuduce zablahozela. Ale toto? Vedome ju ignoruje.
A dodam, ze ja by som neblahozelala dalej
@vuvu163 Ja Ti ďakujem, že aj napriek tomu, že nezvykneš reagovať na ľudí a tvoja obrovská časová vyťaženosť Ti to ani nedovuľuje, ako sama píšeš, že si si našla ochotu a čas, napísať mi tvoj siahodlhý príspevok. Ktorý tu iste predčil všetky ostatné.
môže to byť aj začiatok demencie
Nečítala som komentáre, ale autorka, mám pre tvoju situáciu pochopenie. So mnou sa svokor prestal rozprávať po svadbe, čo je už cez 2 roky. A dôvod? Lebo som si nedala koncovku -ová. Najprv som to ignorovala, potom ma to sralo (mali sme pekný vzťah) a teraz po ďalšom pol roku ani neviem. Aj keby sa so mnou začal zázračne rozprávať, aký vzťah by to už bol? Malo by zmysel mu niečo vravieť, keby sa pocit povrchnosti nestratil? Snažiť sa, keď už viem, že by ma mohol pre ďalšiu maličkosť zase od seba odrezať? A teraz otázka na teba, ako veľmi by si si cenila, keby ti sucho pogratuloval? Mňa to stále mrzí, ale riešenie nemám. Vzťahy sú jednoducho o 2 ľuďoch, jeden ho neutiahne sám.

@isis234 no stále to hovorím manželovi..