icon

Svokor ignoruje moje sviatky

10. mar 2025

Dobry den, uz take 2 roky mi svokor nezablahozelal k ziadnemu sviatku. Svokra mi vzdy zablahozela, aj darcek da. Svokor sa tvari vtedy, ze ani nie je v izbe. Ako mne je to jedno, nech mi neblahozela. Ine ma trapi. Proste, ked mne niekto neblahozela, nemam dovod ani ja jemu blahozelat. Kvoli muzovi som to neriesila, a vzdy som svokrovi zablahozelala. No nie som chudera, ze ja blahozelam, a on mne nie. Muz si to zrejme nejako nevsimol. A ide mat svokor sviatok. No uz mu fakt nechcem teda blahozelat. Mam sa zase premoct, aby muz nebol urazeny? Alebo mam povedat muzovi, ze jeho otec mi uz 2 roky neblahozelal, ze ani ja uz teda nebudem blahozalat jeho otcovi? Sme spolu uz 15 rokov, predtym blahozelal. No rada by som sa prisposobila a ked svokor mne neblahozela k sviatkom, tak ani na jemu nechcem blahozelat.

toscania
12. mar 2025

@tatiana288 Kristove rany🤦🤦🤦 toto by chcelo založiť novú debatu na tému najväčšie perly svokrovcov/rodičov 🤣🙈🙊🤦✌️

laurika999
12. mar 2025

Vykašli sa na to, či si detinská, alebo nie. Keď on Ti neblahoželá čo sa Ty budeš niekomu vtierať do priazne. Neblahoželaj ani Ty jemu a kašli na to.

laurika999
12. mar 2025

@stanulienkat presne, úplne súhlasím..

luczach
12. mar 2025

Nechápem 90% komentárov. Samozrejme, že negratuluj. Nie si soplavé decko. Ignoruj ako ON a hlavne rob ako cítiš a bude sa Ti sveta žiť. Poznám to. Padne Ti kameň zo srdca. Keby gratuluješ, môžeš sa ísť rovno vyvraciať na WC samej zo seba, lebo gratuláciu nemyslíš úprimne, ale falošne. Vyrasti z toho, aby si sa Ty niekomu prispôsobovala, zvlášť keď vlastný svokor Ti negratuluje. Zobuď sa a rob si po svojom, aby si Ty bola šťastná a našla vnútorný pokoj a šťastie.

00ivi00
12. mar 2025

Sprav tak aby si sa ty citila dobre. Ze ti svokor neblahozela je jeho vec. A tvoja vec je ci ty blahozelas jemu. Jednoducha matika 🙂

laurika999
12. mar 2025

@luczach Presne, všetci jej tu píšu, že ona má ukázať, že vie, čo je to slušnosť. Ale načo ona bude ukazovať slušnosť človeku, ktorý sám ju nemá. Nech zo srdca zagratuje tomu, koho to poteší a váži si to.

luczach
12. mar 2025

@laurika999 Presne

laurika999
12. mar 2025

@luczach Veď keď sa mu bude takto vtierať on si bude dovoľovať ešte viac a za chvíľu ju budú mať za onucu.

luczach
12. mar 2025

@laurika999 Ešte by ma zaujímalo, ako sa k nej chová "bežný deň", lebo pokiaľ je k nej aj vtedy odmeraný, tak by som si k nemu vybudovala taký odstup, že až. Možno až vtedy by začal rozmýšľať, či niečo nepokašľaľ.

mama80
12. mar 2025

No určite nie, už po prvom raze by som neblahizelala, mám sa rada a načo hrať divadlo, keď ti nechce blahoželám jeho vec, ani ty mu neblahozelaj, a manžel si to akože nevšimol.....???

som_ponorka
12. mar 2025

Ja by som zablahoželala. Je to chlap. Niektorí takéto veci vôbec neriešia

filipka250
12. mar 2025

@sono2 a co mu ma povedat? Halooo, mam narodky, zablahozelajte mi....?

filipka250
12. mar 2025

@som_ponorka vsak prave, ze je chlap. Mal by si uctit zenu, aspon jej ruku podat.

lulu0123
12. mar 2025

A neberie to on tak,ze ked ti zablahozela jeho zena je to za oboch?Predsalen je to len chlap.

erickatt
12. mar 2025

Ja to poviem tak. Nasi maju susedu. Strasna jezibaba, ked som u nich byvala, ( po rozvode ako dospela) vzdy, vzdy som ju pozdravila a ona mna nic. Tak som si povedala,, ze mam svoju hrdost a prestala som ju zdravit.

danielahamar
12. mar 2025

@luczach nezačal, mám takého svokra🤐 proste chybu si to neprizná

danielahamar
12. mar 2025

Za mňa nie, aj tak to má v p... či áno, alebo nie😉 to je taký typ človeka

sono2
12. mar 2025

@filipka250 áno. Ja by som povedala. Otec, tak som volala svokra. A mne ruku nepodáte?

linalinabizu
12. mar 2025

Preoac nečítala som komentáre , no môj postup by bol taky ,že by som ani nešla na návštevu kde by sa malo blahoželat, a dokonca ani na oslavu ak by bola . Nevidím dôvod prečo tráviť čas v spoločnosti niekoho kto mi nevyhovuje. Doma by som to mužovi objasnila prečo nejdem a bodka.

vuvu163
12. mar 2025

Píšeš, že teba netrápi, že ti on neblahozela, ale nižšie píšeš, že ti vadí, že ty blahoželás jemu....to nie je normálne...to znamená, že ti vadí, že ti neblahozela aj z celého textu to vyplýva. Píšeš: Proste, ked mne niekto neblahozela, nemam dovod ani ja jemu blahozelat! To je ináč riadna blbosť. O tomto sviatky, blahoželania a darčeky nie sú, máš to pomýlené, zamysli sa nad sebou, lebo nesprávnym zmýšľaním ubližujes sama sebe a aj tvojmu mužovi. Blahoželanie je o tom, potešiť a popriať inému niečo dobré a to by sme mali mať taký postoj aj k svojim nepriateľom. Nebrať blahoželanie ako výmenný obchod, niečo za niečo,či povinnost. Proste zablahoželať mu, lebo má sviatok a nečakať niečo naspäť (teraz nemyslím len materiálne, ale stačí len gesto. Mala by si mať viac rozumu ako tvoj svokor. To, že mu zablahoželas ti neublíži, urobíš dobrý skutok, možno sa svokor časom spamätá...
Aký máte ináč vzťah ok? Či je proti tebe? Mňa svokor neznáša, urobil mi kadečo, narušil môj vzťah s mužom, na čas mi zakázal k nim chodiť. ... keď sa stretneme, tvári sa, akoby nič. Keď sa stretneme na oslavách zablahozelame si, keď nie a máme tam cestu niekedy po, zablahozelame mu. On mne nechodí blahoželat. S mužom si blahoželaju v robote, jediné že ich pozveme tak nám zablahozela obom lebo máme narodeniny podobne alebo ak sme u nich náhodou okolo môjho sviatku tak mi zablahozela, lebo blahoželaju aj ostatní a blahoželaju aj môjmu mužovi. Treba sa s tým zmieriť a brat to proste tak, že sa nič nedeje, možno má len ťažkú povahu, neuvedomuje si veci...ty nemusíš byť ako on. Iné by bolo, keby ti povedal, že si nepraje, aby si mu blahoželala.

laurika999
12. mar 2025

@luczach Ja by som takéto stretávačky so svokrovcami obmedzila na minimum.

laurika999
12. mar 2025

@vuvu163 Ale prosím Ťa, čo Ty to tu autorke píšeš. Že sa má nad sebou zamyslieť. To je tiež taký druh manipulácie. Taký človek, ako je svokor sa nespamätá. A že ubližuje manželovi ? Čím ? Ten jej manžel, keby mal rozum, dovohorí svokrovi.To skôr jej manžel by sa mal uvedomiť ŽE JEHO ŽENE UBLIŽUJE to, že svokrovi nestojí ani za podanie ruky. Je to jeho manželka, má byť pre neho prvoradá . A okrem toho má spoločenský status ženy.

mariska1989
12. mar 2025

Ja ti rozumiem . Každý rok som sa starala meniny , narodeniny aj po tom čo ja som nedostala ani čokoládu. S mužom som 16 rokov za týchto 16 rokov som od nich dostala 4 x darček. Minulý rok to bolo 4 x a pekné premyslené to mali . Povedala som môjmu nech sa o darčeky stará sam . Nech si kupi čo chce zagratulovať , že gratulujem zo slušnosti ale darček nekupujem , nevybavujem, nevymýšľam . A ďalší rok bude vo hviezdach uvidím ako sa zachovajú tento rok oni

majka1719
12. mar 2025

Jeeemine..to mas ako u nas. O sviatkoch v muzovej rodine mame vediet a mame sa sami ohlasit a prist blahozelat. Ked mame sviatok my, musime ich pozvat, lebo sami nepridu. Tak sa divas, ci im nedrbe. Lezu mi extremne na nervy. Vsal krd viem, ze cosi mas, zavolam kedy by sme sa mohli stavit a pridem. A nie volat pridte mi zagrarulovat, lebo cosi mam. Takze ja ta chapem co tym myslis . Uplne poznam tvoje pocity. Ani ja by som mu nie. Ale kvoli muzovi by som mu podala ruku.

vuvu163
12. mar 2025

@laurika999 som skoro v rovnakej situácii ako ona...a môj manžel je chlap ako každý druhý, proste nevníma také veci, nerieši, kivne rukou, a tak. Po ďalšie nie je všetko o hrdosti. Tento svet je taký pre to, lebo väčšina ľudí žije v hrdosti a sebectvo. A tak ako jej ty môžeš napísať svoj názor, aj ja jej môžem napísať svoj názor. Tak nechápem, pre čo na mňa reagujes ako píšem. Nepíšem to tebe

laurika999
12. mar 2025

@vuvu163 Toto je diskusné fórum, tu sa čítajú príspevky od každému a aj sa môže na všetky reagovať. Ak Ťa to nejak privádza do vývrtky, neprispievaj, nebude nikto reagovať. 2.) ak Ty máš takého manžela, čo kývne rukou, nemusia mať všetky takého trtka. Sú aj sebavedomí muži. 3.) To, že tento svet je taký, ešte neznamená, že si v ňom každý má nechať na hlavu n*srať, alebo zo seba nechať robiť onucu. 4.) Kážeš tu o sebectve a hrdosti, ako farár z kazateľa. 5.) Napísala som len ďalšie názory 😉

mandarinka555
12. mar 2025

@ivik4 Presne tak...obišla by som ho, alebo skôr by som tam vôbec nešla, nech ide muž, keď má takého úžasného otecka🙈

mandarinka555
12. mar 2025

Nerieš starého...nepodal ti ruku, nepodaj ani ty. A že sa mužíček urazí? A prečo? Že jeho foter je buran? Alebo ešte lepšia varianta je, ísť na to iróniou, ako písala @katulienocka999

andreatytler
12. mar 2025

Tu nejde o to ci si samu seba vazis. Ty mu to potrebujes vratit.
Lebo ak zacnes robit to iste co on, znizujes sa na jeho uroven a to neviem ako si mozes samu seba vazit ak budes taka ista buranka ako je svokor.
Ale ja ta uplne chapem ze mu to chces vratit. Pre mna je to nepochopitelne ze ta takto ignoruje a opytala by som sa ho ci ma so mnou nejaky problem ze mi negratuluje, lebo to ho nic nestoji. To je od neho vyslovene robenie naschval, aby ta urazil. Takze by som sa prestala tvarit ze je vsetko OK a uz vobec by som nezacala nejaku saradu ale by som to otvorene riesila. Najskor s muzom a poziadala by som aby to riesil s otcom on. Ak by odmietol, riesila by som to ja.

sidicek
13. mar 2025

@vuvu163 typické slovenské pokrytectvo a ešte sa rým aj chval a dávaj za vzor 🙂