icon

Svokra a jej vplyv na partnerský život

19. apr 2025

Ahojte. Zaujimalo by ma ako by ste reagovali:

Minule sme boli so snubencom u jeho rodicov na navsteve. Prevazne tam chodime raz do tyzdna v sobotu/nedelu poobede. Keby sme neprisli tak by snubenec dostal vycitavy telefonat od svojej mamy.
Na spominanej navsteve sme sedeli v obyvacke a buduca svokra sa mojho snubenca opytala: Kedy najblizsie prides? Snubenec jej povedal ze prideme asi az niekedy pocas dalsieho vikendu. Ona na to odpovedala nieco v tom zmysle, ze moze prist aj sam (bezomna).

Ina situacia: bola tema o kine a opytala sa snubenca, ze ci sa chysta ist do kina (bezomna).

Teraz su 4 dni volna, chystame sa ist k jeho rodicom zajtra na navstevu... ale dnes dostal telefonat ze preco neprisiel aj vcera ked je uz to volno...

Ked sa ho pytala co chce na vianoce a on jej poriadne nevedel povedat ze co by mu trebalo tak jej odpoved bola ze pride ku NEMU a sa popozera co mu chyba v domacnosti.

Ked som urobila kolac a doniesli sme ho na navstevu u nich tak sa otocila k nemu a opytala sa ho: to si ty piekol?

Furt prekruca ocami ked sa nejak spomina moja rodina alebo navsteva v mojej rodine.

Mozno vam tieto veci budu pripadat ako banalita ale ja som uz z tej zeny na nervy...

Strana
z3
heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
19. apr 2025

@heminepa sklamem ta ale nie je to vymyslene

Niekedy ano ale niekedy sa aj kvoli nej pohadame... ale nechcem aby sme sa hadali kvoli rodicom predsa len su to rodicia

dskjhfdlkdjhl
19. apr 2025

Ja by som tam nechodila kazdy tyzden, ved on tam moze ist aj sam, ja by som si urobila pekny den.

supermario
19. apr 2025

zastav ju este teraz, inak ti znici manzelstvo

heminepa
Autor odpoveď zmazal
dzulli1980
19. apr 2025

Ono je dôležité to, ako sa k tomu postaví Tvoj partner ... mňa moja svokra nemusela, muž k nej chodil sám ... a obidve sme boli spokojné.

lija22
19. apr 2025

bud to robi naschval alebo si este nezvykla, ze jej syn uznie je len on ale vy ale je to kaca sprosta. Je to neslusne a vobec, nech sa nerobi sprostou. Nechodievaj tam. Frajerovi vysvetli, ze ta to istm sposobom uraza

misiak7777
19. apr 2025

@autorka mala som priateľa, a jeho maminka si za 5 rokov akože nevedela zapamätať moje meno.. a to sme k nej chodili každý víkend a aktívnej svokre večne sediacej v kostole som upratovala celý byt.. v kuchyni po týždni bordel ako v kravíne.. no prasnica..
Tak som ju zakaždým začala oslovovať iným menom, celkom sranda ale ksichty začala hádzať..
Ale... Evidentne nie si vítaná.. nech sa k tomu postaví v prvom rade tvoj priateľ

charlotte911
19. apr 2025

@heminepa keby len to, aj horšie, keď máš dobrú svokru buď rada, ja jej verim, sama mam svokru, ktorá hovorí všetko tak, len aby ma ponižila a áno je to možné, že taký typ svokry zaujima iba jej synáčik, tieto veci su na pekne dlhý román a nájdeš tu na koniku príspevky, že ústa nezatvoriš, čoho sú niektoré svokry schopné, treba si dupnúť hneď ale ani to nedá záruku, že nebude vyryvat, proste je to taká povaha

heminepa
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
19. apr 2025

Toto nieje na svadbu ale na rozchod. Načo ti je takyto mamanok? Ved on už zenu ma - mamu! Nusi chodit kazdy týždeň, lebo by mu vyčítala, teba ignoruje??
Tsk ja si viem svoj zivot aj inak oredstavit ako s vaňou svokrou a jej neodputanym synom.

januska12323
19. apr 2025

Ja by som tam išla iba občas aj tak si pre ňu vzduch.

gribka1
19. apr 2025

A váš vzťah je úplne v poriadku? Problém je len svokra? Jemu je jej správanie úplne ok?

beata_k
19. apr 2025

Dievca, mam take tusenie, ze ty este budes dost do vankusa plakat.
Ona ta nema rada, dava to okato najavo a tvoj chlap v tom zjavne nevidi problem. ( inak by ju razne stopol v tych reciach) Ked pridu deti, to este len pocitis aka si " neschopna".

janinah
19. apr 2025

Riesis somariny.Samozrejme.ze tam moze ist aj sam bez reba.rovnako aj ty k svojim rodičom.Tiez by som sa syna opytala.ci piekol kolač on.moj syn pečie.tak taka otazka je uplne normalna.Si priliš vzťahovačna a striehneš na kazdy jej " chybny" krok či vetu.ale chybny len podľa teba.
Ale kludni pisluchni rady cudzich žien na MK a rozíď sa.kludne nechaj dobreho chlapca inej." Lebo svokra"...
A pritom si staci uvedomiť.ze obe ženy nevesta aj svokra toho muža lubia a mali by spolu slušne a normalne vychadzať.aj ked su odlišne povahovo.vekovo....

nikpa
19. apr 2025

Je ti toto naozaj treba absolvovať každý víkend? Načo tam chodíš? Čudujem sa ti. Išla by som max. raz za mesiac na zdvorilostnu návštevu a myslím, že všetci by ste boli spokojnejsi. A možno by ste sa s priateľom ani nemuseli kvôli nej hádat.

katulienocka999
19. apr 2025

A teraz si predstav,ze sa za neho vydas a budete mat deti a fakt vlastnú domácnosť kedy tam nebudete stále chodiť ak ovšem tvoj muž bude vedieť povedať mame nie a ze ma aj vlastnú rodinu, ak to vie urobiť a podla toho sa zariad 🙂 hlavne nemaj deti kým to nebudeš mať s nim a s jeho rodinou vysporiadane ako aj svadbu,keďže s nim si berieš aj jeho rodinu

hortenziaj
19. apr 2025

V nedele nemusíte tráviť u rodičov jedných či druhých, prosto si urobte výlet,predĺžený víkend. Mňa tieto návštevy iritovali, svokra očakávala že každú nedeľu tam.budeme,tiež sviatky ,ale správala sa otrasné keď sme tam boli. Takže odkedy máme dom,v sobotu si robíme doma čo treba a v nedeľu ideme na turistiku,výlet,skrátka ho trávime spolu ako rodina ,bez iných. A veľkú noc šli sme na pobyt ,mám pokoj od všetkých a od blbých reči. A keď svokra zistila že zrazu nechodíme tak často ako predtým,už sa aj správať začala inak. Asi si bola nami.moc istá.
Radím ti,zariad si to inak, skús to vymyslieť. Môj muž si veľmi.pochvaluje takúto zmenu ,ale prišlo to nejako nenápadne z mojej strany

anketkarka
19. apr 2025

On jej na to nič nepovie? Je s takým jej prístupom v pohode?

hortenziaj
19. apr 2025

A ideál ,odsťahovať sa niekde ďalej trošku. Nám veľmi pomohlo ísť mimo mesta kde býva,lebo to keď som videla ako furt v meste pri švagrinej skoro každý deň a každý víkend,keď švagriná k nej nedošla,tak si vravím že nie,musíme ísť mimo.

ibajaanikiny
19. apr 2025

@heminepa tak nedufaj,keby zacnem pisat ja o svojej uz vdaka bohu ex-svokre,tak to by si len vyvalovala oci…

marianarem
19. apr 2025

@heminepa Bohuzial to niektori takto robia. Mama mojej kamosky zase takto podryvala jej muza, az do tej miery, ze to zacalo narusat ich vztah. Normalne kamoska zacala na nom vidiet chyby, chytala voci nemu averziu. Neskor sa kvoli mame narusil aj vztah jej mladsej sestry s jej muzom. Obidve sa s nou nakoniec prestali kontaktovat.

marianarem
19. apr 2025

Tak myslim si, ze partner by sa ta mal zastat. Moja mama u svojej svokry tiez dlho nebola v oblube, stara mama bola proti svadbe a kadeco narozpravala, vselijake reakcie od nej boli. Ale otec si mamu nedal. Raz som na vlastne oci videla, ako staru mamu uzemnil, ked sa do mojej mamy navazala. Ale neskor, po vela rokoch, si ju uz stara mama oblubila.

marianarem
19. apr 2025

Este by som doplnila, ze bola som vo vztahu, kde priatelova rodina bola tiez proti mne, ale oni ma nechceli ani vidiet, lebo som bola cudzinka (ale rozpravajuca plynule ich jazykom). Mala som priatela velmi rada, aj on mna, boli sme spolu dva roky, ale ze sa pred rodinou nepostavil na moju stranu, ma velmi sklamalo a bol to jeden z dovodov nasho rozchodu. On ma dlho presviedcal, aby som sa k nemu vratila, no nebol ochotny/nedokazal to s tymi rodicmi zmenit, tak uz som nechcela vstupit do tej istej rieky.

hopsas
19. apr 2025

Milujem témy o svokrach 😀 na.tu moju ale nemá nikto! 😀 Ok takto - neradim len opisujem situáciu - mne nervy zo svokry tiekli tak že som tam radšej skrátka prestala chodiť aby som nepovedala niečo čo by môj manžel ťažko.niesol.lebo napriek všetkému je to jeho mama. Idem tam raz za rok na Vianoce na dve hodky a všetci sú spokojní. Muz chodí raz za mesiac.

isis234
19. apr 2025

@heminepa ano, moja sestra to robí synovi. Rozbíja mu vzťahy. Ja sa pri nej necítim dobre. Cítim jej zlú energiu. Nestretávam sa s ňou a je to tak lepšie. Sme rôzny...

biba_18
20. apr 2025

ja som si teraz predstavila že píšeš o mojom synovi napr. ako o tvojom snúbencovi…
akože fakt by som chcela aby ste prišli aspoň raz do týždňa - buď v sobotu alebo v nedeľu na obed - nie poobede, na obed…
a asi by som sa potešila ak by prišiel aj cez víkend - aj sám, ak by ste sa nevedeli nejako zosúladiť - a nemyslela by som to nijak zle že môže aj sám, nie v zmysle že nech ťa nechá doma, ale v zmysle že ak ty nemôžeš, veď nech dôjde aj tak…
a že mu chce kupovať veci do bytu - je to váš spoločný byt?
čo sa týka kina - o aký film sa jednalo? chodievate bežne do kina na všetko spolu alebo sú filmy na ktoré chodí s kamošmi?
… každá situácia má viacero možností na dôvody správania… tak ťažko posúdiť…

beataxxx
20. apr 2025

Mozno sa tak chova preto, ze by sa rada obcas porozpravala so synom aj sama napriklad o Tebe a Vasom vztahu , alebo rodinnych veciach, pred sa len si cudzi element v rodine….ja by som tam nechodila zakazdym s nim…..ale kazdopadne take chovanie je otrasne a asi to medzi Vami nikdy nebude dobre….o zlej svokre viem svoje a moze Vam to dost narusit vztah

biba_18
20. apr 2025

@beata_k v akých rečiach ju má stopnúť? ak nevieme súvislosti tak max. to prevracanie očami je také že divné, ale ani to nie tak celkom, autorka nepíše nič o svojich rodičoch a či sa poznajú s budúcou svokrou a aký majú vzťah a aký majú vzťah jej rodičia k snúbencovi…

enmery
20. apr 2025

Autorka, tu musí urobiť poriadok Tvoj partner. Presne tam sa ukáže, či je to muž, ktorý Ťa ľúbi. My sme to mali v rodine. Otcova mama. Tá čo robila. Až jej môj otec jedného dňa povedal, že on ju ľúbi, dala mu život, ale túto ženu/moju mamu/ si vybral a chce, aby ju rešpektovali. Ak toho nie je schopná, už viac nepríde a nebudú komunikovať. Pritom moja mama jej skutočne nič nerobila. Skúsila ešte raz a oco zobral mamu a šli domov a proste ju mal na háku. Potom pochopila
a prestala so všetkým. Paradoxne vždy hovoril, že jeho svokra /mamina mama/bola na nobelovu cenu, že by to prial každému.
Aj podľa toho spoznáš partnera do života.

Strana
z3