icon

Svokra mi vyčíta, že synovi púšťam pri zaspávaní rozprávky

16. okt 2023

Chcem sa asi len vyžalovať, možno aj názor či som zlá matka. Svokra nám strážila malého 5 ročného dve noci, museli sme odcestovať. Náš malý je zvyknutý pri zaspávaní počúvať rozprávky, rôzne slovenské, alebo čo si v ten večer vypýta. Nepozeraba telefón, o YouTube ani nevie keď je doma. Keď niečo pozeravame tak rozprávky typu doba ľadová, pat a mat, káblová patrola a podobne, v nedeľu ráno si pozrieme rozprávky a tie dlhé pozeráme spolu večer. Dokopy za týždeň je to možno 3 hodiny. Keď chodíme na návštevy aj k svokre, neprajem si aby mu strčila do rúk telefón a nechala prepínať hovadiny. A napriek tomu mu aj tak púšťa vyslovene hlúposti na tv alebo tablete. A po týchto dvoch dňoch, mi vykrikuje aká som zlá matka, že mu púšťam rozprávky pri zaspávaní. Co to tomu dieťaťu dá, prečo to robím a, že mu ničím pozornosť týmto. Je to až tak zle, myslíte, že robím chybu. Normálne som z toho nešťastná

Strana
z2
kvetinka75
19. okt 2023

@dadka_bb u nás tiež takéto fungovalo a dosť dlho. Dcére sa pri tom dobre zaspávalo, tak prečo nie? Lepšie ako do tabletu alebo TV pozerať

linkapaulinka
19. okt 2023

Aj my počúvame ľudové rozprávky, aj macka uška, sú tam SLOVENSKÉ slová spisovné lebo tých moderných má zo všade až až. Zavrie očká a že vraj si predstavuje hovorí a zaspí za pár minút, stále si rada ľahnem k nemu a počúvam s ním... 🥰

hubka51
19. okt 2023

Neviem či som správne pochopila,ale ona ti vyčíta že mu púšťaš rozprávky na počúvanie?Moja dcéra tak zaspáva skoro od narodenia.Ona miluje počúvať rozprávky pred spaním.Dokonca má rádio kde ma strcenú SD kartu s rozprávkami.Môžeš ju dlabať je to tvoje dieťa a nijako mu tým neubližuješ.

lucinkak87
19. okt 2023

Prepáč, ale tá káblová patrola 🤣🤣🤣🤣 naše tiež pred spaním počúvajú rozprávky, keď som bola decko tiež sme počúvali, chodili na rozhlase večer a čo... Niekto je zvyknutý zaspávať pri hovorenom slove

adrianap83
19. okt 2023

My veľmi veľa čítame, ale napríklad teraz je chorý, tak aby som ho udržala v posteli došlo aj na Vláčiky Tomáša. Otrasne cez mobil. Počúvať hovorené slovo nechce. Pritom našla som stránku, kde sú všetky moje kazetové (🙃 áno stará som) rozprávky. Ja som to pri chorobe milovala.
Robíš dobre a vieš to. Nepomýlila si to svokra s obyčajným kúkaním do mobilu? Lebo inak nerozumiem tej hystericky reakcii. Spýtaj sa jej či vie, že aj ona si môže pri zehleni dačo popočúvat 🥰

janhe
19. okt 2023

Prepáčte ale tomu absolútne neverím že by niekto uprednostňoval ako výchovu mobil pred rozprávkou.
A podľa mňa robíte chybu obe.
Dieťaťu ma citát rozoravky rodič. Vtedy sa vytvára puto, fantázia a dieťa sa cíti príjemne a nie nejaké narozprávali rozprávky.
Raz za čas áno ale toto by mala byt práca rodičov.

janhe
19. okt 2023

Môj autoccorect sa vyblbol ale asi chápete čo som chcela napísať.

luci5
19. okt 2023

Ste výborná matka 😊. Máte pekné zvyky a dobrý večerný rituál. Púšťate mu pekné slovenské rozprávky, čo iné deti ani nepoznajú 😏. Tiež mám 5 ročného syna, okrem iných detí, a večer počúvame pri zaspávaní slovenské rozprávky spolu. Tiež si to užívam 😊 svokru a jej názory si nevšímať. Vy ste rodič svojmu dieťaťu

palculienka40
19. okt 2023

Je to ok aj u nas sa pocuvaju rozpravky pri zaspavani. Ved kolko doapelych potrebuje pri zaspavani telku alebo mobil a to je este aj ziarenie.
Ved je to ronake ako keby si mu citala rozpravky. Svokra mu kludne mohla citat. Ci nie?
Deti casom stratia zaujem o rozpravky.

vanilkovazmrzka
19. okt 2023

Si dobra matka, a tak, ako si to synovi nastavila, je to v poriadku. Ked svokra nebude respektovat tvoje hranice, uz jej dieta nenechavaj.

bessdonna
19. okt 2023

mna iba napadlo,ze kazda babka teraz toto robi
telefon,tablet,telka.potom kritizuju dnesnu mladez ma facebooku 😂

elanor
19. okt 2023

@zuzanaete zalezi natom, ci sa iba pocuvanie pusti a rodic zdrha kade lahsie, alebo ostava, a pocuvaju spolu.
Lebo ak tam rodic ostane, dieta sa moze pytat comu nerozumelo.

brigelka
19. okt 2023

Ja ako dieťa som počúvala rozprávky na gramofónovej platni. Deťom púšťam cd s rozprávkami. Rodičia nemajú v izbe rádio, tak zaspávajú u nich bez rozprávok. Povedz svokre, ďakujem za názor, urobím si podľa seba.

mandarinka555
19. okt 2023

@inge34 Ja som mala donedávna ešte 60 kusov vinylových platní. Keď sme sa sťahovali, tak sa stratili...Podľa mňa mi ich niekto ukradol...

lacibo
19. okt 2023

Pocuvanie rozpravok ci pesniciek je top..velmi rozvija inteligenciu..mobil a tablet ani nezavadzaj, ked nechces mat ohlupnute dieta..svokrou sa neriad..ona uz svoje deti vychovala..mas urcite dobry nazor na vychovu

pericolosa
19. okt 2023

co kolvek by si robila stale bude nieco preco si zla matka pre svokru, lebo si potrebuje dokazat ze ona bola lepsia.

veronikasarkanyova
19. okt 2023

@zooeynka o buzeraciu

euka210
19. okt 2023

Pokial ich pocuva a nie ze pozera, tak je to ok. Najlepsie je, ak rodic cita, ale aj toto je v pohode. Ked boli mali, tak som im citala tie kratucke, teraz manzel im pusti na pocuvanie niekedy a to uz maju 7,9,12r, ale maju to stale radi.

simca06022011
19. okt 2023

Moja dcera tiez na CDckovych rozpravkach vyrastla a ja tiez. Cert a Kaca, Dracik Spacik.. nase oblubene :D na youtube su vsetky OPUS stare rozpravky ponahravane... :DDD

ALe k teme: Svokru kritizujes za tv, tablety atd, preto si ona konecne nieco nasla.. a moze ta kritizovat. Posli ju do teplych krajin s tym, ze pocuvat rozpravky je super. Lepsie ako cumiet do bedne. urcite aj na sustredenie aj napredstavivost... to ako ja som napr. kritizovana za to ze nejeme pecenu, varenu aneveim aku cviklu :D alebo si dovolim ist s dietatom k lekarke a nedavam jej osvedcene domace recepty miesto liekov :DD su zeny, co si proste musia najst "nieco".

feb13
20. okt 2023

A tie audio rozpravky su citane alebo dramatizovane? Lebo tie dramatizovane mozu mat privela podnetov na zaspavanie, podla mna, inak ok. Nase iste obdobie chceli detske pesnicky na noc (mnou prisne selektovane, samozrejme), po pol roku ich to preslo. Aj ked myslim ze to nebolo zle.
Ale Dobu ladovu nieee... videli sme ju raz a nidy viac. 😝

autor
20. okt 2023

@feb13 my mame radi tie staršie rozprávky, tie nové sú katastrofa. Posledne sme videli nejakú princeznú rebelku a polovicu rozprávky hľadali hovienko jednorožca. To je teda hodnota pre tie deti, keď sto krát povedali hovienko a smiali sa na tom. Takže doba ľadová je oproti tomu veľká paráda 🙂 a staré klasické rozprávky tie od Z rozprávky do rozprávky🙂

feb13
20. okt 2023

@autorka Nemam problem az tak s pribehom, ale so stylom spracovania, stylom komunikacie (povedala by som, ze taky umely idiotizmus - postavy, ktore su malo inteligentne, ale sa tvaria velmi dolezite, a z toho ma byt rozpravka akoze vtipna.?). Rychle tempo reci, rychly sled obrazkov, co obcas posobi chaoticky, nevhodne pre detsky nervovy system, dokonca aj mne to vadi. Samozrejme je to moj sukromny nazor, kazdy si vytvori ten svoj.
Myslim Dobu ladovu. A toho jednorozca ani nekomentujem. 😵

perlita007
5. nov 2023

Svokre vysvetlí nech sa nestarie....ako ja keby sa mne svokra starala do výchovy asi rázne zakročim a tak isto aj môj manžel......voobec to nie je zle púšťať pred spaním rozprávky......aj ja našej malej púšťam pred spánkom.....Masa a medveď.....Bing......moja švagriná zas púšťa dieťaťu audiorozprqvky......😉😊

Strana
z2