icon

Svokra nerešpektuje náš spôsob života. Čo robiť?

9. mar 2024

Ahojte, idem sa trochu vyrozprávať, svokra začala mať pred rokom a pol nevoľnosti a hocikedy, hocikde odpadla, keď sa jej to stalo doma vo vani a rozbila si hlavu muž navrhol aby sa nasťahovala k nám, (svokor zomrel, muž je jedináčik) na začiatku bolo všetko v pohode ale svokra časom zlenivela, narodila sa nám dcéra a už sa tu nedá bývať. Čo sa týka varenia tak jej sa nechce ale čo navarim ja je zle, všade jej niečo chýba a stále to komentuje, po novom sa dala na diétu takže o dôvod viac komentovať, v polievke jej chýba čierne korenie, do mäsa by pridala rajčiny a je to nedietne, ma to veľa kalórií, no stále je niečo zle. Upratovanie toho sa ona nechytí, všade po nej zostava bordel, ani vo svojej izbe si není schopná povysávať, zvykla si že upraceme po nej, aj som skúšala nechať jej bordel tak ale nemôžem sa pozerať tri dni na zaschnutí tanier na linke alebo šálku od kávy na terase ktorá začína plesnivieť. Do výchovy dcéry sa mi stále montuje poznámkami, a to robíš zle aj to, a my sme takto robili a podobne, keď jej poviem aby niečo nerobila, napríklad neťahala dcéru za ruky tak ma ignoruje aj keď jej to zopakujem niekoľko krát potom sa len hádame, celé dni je doma nemá už žiadne záujmy, len pozerá telku, pije kávu a fajčí a všetko komentuje. Ďalšia vec je hygiena, sprchuje sa raz do týždňa keď má ísť na odbery do nemocnice, už sme sa o tom rozprávali ale ona hovorí že je doma a nič nerobí tak sa ani nepotí a zbytočne by mínala vodu. Prerábali sme obývačku, doteraz sa rozčuluje aké je to škarede lebo to není podľa jej vkusu. Všetko máme zle podľa nej, bazén zbytočne veľký, záhrada zbytočne veľká a všetko je zle. Všade kde chce ísť žiada aby sme ju vozili, ja chápem sú dni keď je jej naozaj zle ale už je to naozaj len pár dní do mesiaca, má nasadené také lieky že už keď jej zostane zle a dá si ich tak vie predísť kolapsom. Jej sa u nás ale páči a nechce nikam ísť, keď sa sem sťahovala, dohoda bola že keď jej bude lepšie odsťahuje sa do bytu niekde poblizku, keby niečo. Keď sme jej povedali že je čas ísť do bytu tak najskôr odmietala ale potom súhlasila, už sme boli pozrieť 6 bytov a vždy sa jej niečo nepáčilo, malá kúpeľňa, ďaleko od nemocnice, zlý výhľad a podobne blbosti, určite to robí naročky. Strašné veľa krát sme jej dohovárali, a snažili sa robiť kompromisy a neviem čo nepomáha to, muž už je na ňu alergický a nevedia sa ani poriadne baviť, ja takisto, dokonca sme si kúpili televízor do hosťovskej lebo sa s ňou nedá byť v jednej obývačke..lebo sa inak len hádame, mna to už nebaví, takže mám dve otázky.
Myslíte že je riešenie aby sme bez jej vedomia prenajali byť a postavili ju pred hotovú vec? A druhá je čo spraviť aby sme sa ten čas čo tu spolu ešte strávite nejako vyšli? Mňa už nebaví sa stále hádať
Ďakujem

prasiatko30
10. mar 2024

@lakebabe ale ta dohoda bude velmi tazko dosiahnutelna lebo svokrusa prisla na to, ze moze skvelo zit bez toho zeby ju niekto molestoval, daju jej najest, poupratuju, operu, a ked sa nasere tak sa zavrie do svojej izby a ma pokoj od vsetkych. Vsak uz im aj obyvacku sprivatizovala - na tv sa pozera to co chce milostiva a komu sa nepaci ten nech si ide kade lahsie - a este ma aj zahradu snterasou - vsak by bola blba niekam ist😂😂😂😂vsak nech sa odstahuju oni a ona ostane - ironia

Extremne tazka situacia, vobec nezavidim

lakebabe
10. mar 2024

@prasiatko30 veru smiech cez slzy budú to mať ťažké

prasiatko30
10. mar 2024

@lakebabe mi to pripomina jeden film kde kupili mladi manzelia nadherny a velmi lacny barak, lebo tam byvala babicka, ze na dozitie - ked kupovali tak babicka vypadala na umretie a nakoniec museli odist mladomanzelia, co im tak spestrila byvanie😅😅😅

autor
10. mar 2024

Keby som vedela ako to bude tak do toho nejdem, na začiatku bola aj svokra taká že ani sem nechcela ísť, ale odpadávala aj 4 krát do dňa a nemohla byť sama 80km od nás ani my stále tam. V podstate ona by chcela úplne iný byt ako sa hľadá, 4 izby, veľký balkón, záhrada a neviem čo, úprimne je ochotná platiť nájom a energie do 550€ takže taký byt ako ona chce sa tak ľahko za takú sumu nenájde, všade vymýšľa, ako ju predstavujeme no bez jej súhlasu nijako, ale nebaví ma s ňou bojovať, nechce sa mi ísť do vlastnej obývačky keď je tam

lakebabe
10. mar 2024

@prasiatko30 hej ten si pamätám 😄 len toto ešte bude na dlho je to mladá žena preboha 😄 kamarátova mama si v takom veku ešte nasla frajera a začala žiť 🙈

lakebabe
10. mar 2024

A na co sú jej 4 izby keď je sama treba jej na rovinu povedať ze ma nereálne očakávania. Podľa mňa to aj dobre vie. No treba vysvetliť ze max dve izby a keď bude chcieť záhradu príde ku vám na návštevu

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
10. mar 2024

a aku ma valstne diagnozu svokricka? ak by ste jej vyrubili riadne najomne podpisali zmluvu atd plus depozit na pol roka dopredu

a ma dost penazi na taky byt ? ak ano nech si kupi

ivangeline
10. mar 2024

5.aprila zbalit a vyhodit z domu. ;)

simca06022011
10. mar 2024

Bohužiaľ syn jej musí vysvetliť ze jej očakávania sú cez. A dat ultimátum do kedy ma odísť a aj s následkami. Ze jej proste napr odvezie veci do hotela a môže platiť tam... Nech si ona hľadá teda sama bývanie keď si myslí že nájde ale napr do mesiaca dvoch nech to ma nájdené.
Popravde po tomto by mi.bolo fuk ci to bude 5 alebo 100km. Aj tak tak ty utekať nikdy nebudeš.

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2024

@katarinakrizova ja ju nikde nejdem vyhadzovať už sa spamätaj prosím ťa, zháňam jej byt podľa dohody.
Nemala by tu čo iné povedať
@katarinakrizova prepáč ale má peniaze a ja jej mám dávať alebo kupovať nový televízor ?

gejb
10. mar 2024

To je veľká frajerka, ze chce 4izbak so zahradou 😄. Niektoré 5 členne rodiny nemajú také veľké byty.
Kto jej to bude upratovať?

lakebabe
10. mar 2024

@gejb však autorka a cestou nakúpi a každý deň navari a opere 😂

gejb
10. mar 2024

@lakebabe vlastne hej. A namiesto poďakovania ju este zdrbe ze upratala na💩

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2024

@katarinakrizova Z akého dôvodu by sme jej kupovali nový dráhy televízor? Predávala byť zo zariadením, keby mala všetko brať nemáme to kde dať

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
aaadkaaa
10. mar 2024

@katarinakrizova kupili ho SEBE. Preco by nieco nove a drahe mali kupovat osobe, co ich vyuziva, ma dostatok vlastnych prostriedkov, no je chamtiva?

autor
10. mar 2024

@katarinakrizova lebo ako píše @aaadkaaa kúpili sme ho sebe. Povec mi prečo by som mala televízor za 1000€ kupovať svokre?

zmrzlinka2021
10. mar 2024

@katarinakrizova pekne tu ukazujes, čo znamená emočná manipulácia "vyhodiť na ulicu". Z človeka, čo využíva, manipuluje robíš obeť.

stanulienkat
10. mar 2024

@zmrzlinka2021 praktiky socialneho demokrata🤣🤣🤣

8853
10. mar 2024

@katarinakrizova nie si ty ta svokra a teraz sa trasies, ze co vymysliet do 5.aprila? Lebo inak tie tvoje komentare nedavaju zmysel 😳

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2024

@katarinakrizova ty si pekne mimo. Jej byt, jej nábytok, jej rozhodnutie, predalo sa to skôr ako sme si mi kupovali túto druhú.
V Tom čase sme vychádzali inak a nikto nečakal že nevydržíme v jednej miestnosti
Ja tu nevyplakavam, hovorím fakty

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená