Svokra si stanovila čas, kedy bude s vnučkou
Ahojte!
Potrebujem poradiť, čo robiť 🙂 lebo ma už trafí šľak.
V skratke, manželova mama si stanovila ešte pred narodením dcérky deň, ktorý bude s vnučkou v podvečerných hodinách. Lenže mne ten deň a ani čas absolútne nevyhovuje. Jednak nie sme každý druhý týždeň doma a jednak aj keď doma sme, pre mna je to čas, kedy sa už pomaly chystáme na večernú rutinu a spánok. Ona mi ju okolo 17tej na dve hodiny zobrala kočíkovať, potom ju doniesla a ja som celu noc bola striedavo hore, lebo ona sa vyspala v kočíku. Ale vravím si dobre, chce kočíkovať, prekusnem. Lenže ona reálne pochodila celé mesto a hocikedy mi nejakí známi povedali: my sme ju uz videli, ona tu bola so svokrou. Totálne ma to vytočilo. Ďalšia vec je, že vynáša veci, ktoré sa týkajú našej dcéry a rodiny - zdravotný stav dcéry, manžela, aj mňa, kde všade s ňou chodím, kde som bola, kedy chodíme tam a tam a podobne. Sú to naše súkromne informácie a vďaka jej ustam vie polovica kraja všetko o našej rodine a dcére. Príklad: minuly týždeň som išla z baby gymu, stretla som jej známu a ona hneď: boli ste cvičiť ? A ja že ako vieš? A ona: svokra mi povedala, že chodíte v utorky cvičiť. Další príklad, pýtala sa ma kamarátka že ako sa ma mala a ja že super, všetko v poriadku, užívame si jedna druhú. A ona a reflux čo? A ja že odkiaľ vieš ? No svokra mi povedala.. takýchto situácii by som tu vedela donekonečna rozpisovať.
Aktuálne je urazena na smrť, lebo uz 3 týždne sme neboli v daný deň doma a ona nevidela vnučku. Ja s ňou veľmi nekomunikujem, lebo pohár mojej trpezlivosti pretiekol.
Iný deň samozrejme odmieta chodiť, lebo si robí “svoje” a nebude to kvôli nám meniť a počas víkendov je vždy niekde odcestovaná alebo sa venuje ostatným nevestám .
Čo s ňou mám robiť ? Manžel povedal, že to musíme vydržať, že ona sa nezmeni. Manžel mi povedal, že mám s ňou viac komunikovať, lebo že jeho nebaví ju počúvať. A mňa má baviť ? Uz jej ziadne súkromne veci nehovorím, ale aj tak. Nechcem ju odstrihnúť od vnučky, ale keď si silou mocou ide za svojim že len v ten deň bude chodiť, tak čo.
Nikdy nikomu som nedovolila narušiť rezim dietata. Aby potom celu noc nespalo dobre 🙈🙈. Napis jej kedy moze chodit a vybavena diskusia.
Dieťa dať babke číslo 2 a sadnúť si ty, muž a svokra a porozprávať sa... Akože ak by mi muž povedal, že on svoju mamu riešiť nebude a zé to treba pretrpieť tak by som mu povedala, bud to riešit budeš lebo je to hlavne tvoja mama alebo si potom pories dieťa, ktoré je celú noc hore... Lebo je to aj tvoje dieťa..... A svokre by som sa opýtala čo by ona robila na tvojom mieste. Bud nech je po tom kočíkovani s vnučkou ona.. Nech ostane u vás na noc a vidí ze tadiaľto cesta nevedie alebo nech zmení svoj postoj... Hádam je to vase dieťa a ona je babka a nebude si nikto nikdy diktovať kto kedy s kým bude preboha co sme na súde?.... Normálne sa treba dohodnúť a robiť kompromisy.... Ak sa jej nepáči prosím tam sú dvere a nech ide... A ja stále vravím kto je urazený ten sa odrazí..... A to s tým že rotnasa veci o vás pokiaľ ti to vadí povedz jej to, ale osobne si myslím, že kým to nie sú naozaj nejaké osobne veci ale veci typu reflux a cvičenie je to OK... Je to len babka, ktorá sa chce pochváliť vnučkou.... Vždy to tak bolo... Ver tomu aj ja mám vselijaku svokru.. Našťastie, ale super muža... Držím palce nech to dobre dopadne
Na jednej strane super,že vieš deň a čas kedy príde a nemusíš riešiť stále návštevy svokry,na druhej strane blbé, že sa neprisposobi vnučke a Rozvadze jej to celú noc potom. Proste v ten deň a hodinu ok,ak ti to nevadí,ale žiaden kočík,proste sa s ňou dom hrat, venovať. Ak chce kocikovat,tak v čase spánku dieťaťa.
Ak by nepochopila,just by som v ten deň,čas nebola doma,dala by som si dajú aktivitku,a ona pochopí,buď vnučku neuvidí alebo si zmení čas,aktivitu. A všetko to čo nechceš aby vedela ona a aj iný ľudia,tak nekomunikuj,keď vieš aká je. Keď sa spýta ako s má vnučka,žiadne rozbité vety,len skratkanodbre
Pokiaľ sa ona nevie prispôsobit dieťaťu/vám, tak je to jej vec... Nebudem predsa plánovať svoje veci podľa toho ako si svorka zmyslí.....🤦♀️
Napr.moja svokra mala vo zvyku prísť gratulovať v ten deň ako mali deti nar. Trebárs aj v strede týž. - mala som nervy pretože človek príde z prace, škola - úlohy, krúžky... No proste NEVHOD...ked nás par x hľadala /zvonila nik nebol doma popr. Som deti naháňala ku knihám, alebo do vane pred spaním... Proste NEZAJEM ze ona bola u nás (zatiaľ sa bavila s mužom samozrejme) ale samej jej časom došlo ze proste u nás len cez wik. Môžu byť návštevné hodiny...
No tak co povieš vieš,ze bude vedieť pol dediny, no tak jej nehovor nič,akože nič v zlom ,ale to,že niekde povie,že chodíte na baby gym ti vadí?celkovo mi príde,že si na ňu dosť alergická jednoduché- prestaňte sa stykat a malá ma po babke...
Podla mna je to dobry napad, ze si stanovila kedy s nou bude. Sice je to nahovno cas( to treba upravit) a je mala este, takze je to tazsie. Ale podla mna moc prakticke, ze ty vies kedy aj mala ked bude vacsia tak bude vediet a proste to bude taky ich cas a bude sa tesit, ze to je ten den ked bude s babkou.
My mame babku u nas v meste a kasle na nas. Mala ma 3 roky a kebyze my k nim neprideme tak malu by videli raz! Lebo doleteli ked sme prisli z porodnice asi na kontrolu a viac nikdy.
Porozpravaj sa s nou. Je fajn, ze ju chce vidat a chce byt s nou.
To, ze rozprava o malej…zrovna tie priklady co si uviedla su take smiesne. Lebo nie je to nic sukromne ked chodite cvicit alebo mate reflux. To je tak u vela deti🙂
Že zajtra prídete o 17 kočíkovat? Viete čo, to je pre malú už bohužiaľ neskoro... ale prídite o 13. Nedá sa vám?tak pozajtra o 13. Joj veľká škoda, že sa vám nedá. Tak dajte vedieť, keď sa vám o 13 bude dať. Veľmi sa na vás tešíme ❤️
Dieťa nepsi v noci? Ja urcim čas svokre že príde od 23 do 5 rana bude okolo malej behať. Keď chce pravidla naj ich ma!!
Alebo by jej povedala narovinu nie a hotovo a poskladaj sa do kocky! A keby aj tak vymyslala tak by som jej povedala že mi máme s mužom tiež sexuálny plán a chceme ho dodržať!!
V žiadnom prípade nikdy by sa moje bábätko neprispôsobilo svokre. Nikdy. Ak dieťa spí napr o 13 tak buď príde o 13 a bude kocikovat vtedy alebo nie. Neexistuje aby som menila režim môjho dieťaťa kvôli dospelej osobe ktorá sa môže prispôsobiť bábätku ale len nechce.
Ale ja si myslím, že dôvod prečo ju nevezme doobeda je, že poobede potrebuje obehat pol mesta aby ju bolo vidieť že babka kocikuje a doobeda je mesto prázdne
A manžel keď nechce riešiť svoju matku tak dúfam je s dieťaťom v noci hore a teba nechá spať a nejde si lažkať do obývačky na gauč
Odstrihla by som ju a bodka ja som rodic a taketo maniere malej sopliacky by som odmietla tolerovat,ublizuje ti,vnucke, synovi,on ju nestrpi a ty mas co? Mat bezodnu trpezlivosť
Ludia sa zmenit vedia
Mne takéto divadelné predstavenia a scény robí moja mama , môj muž ju paradoxne obhajuje že určite to tak nemyslela ako to vyznelo.... už zabudol ako si z neho robila opicu na gumičke 🙄, a on poslušne všetko splnil kým neochorel potom ju to prešlo a ju to prešlo . Momentálne je tiež na smrť urazená lebo som jej pri poslednej návšteve povedala že keď sa jej u nás nepáči ako vediem domácnosť tak nech odijde , a ona s plačom odišla . Odvtedy mi posiela denne na Viber také tie heslá v zmysle : že aké šťastie rozdávame také sa nám vráti a pod. .....😂😂😂
Takže neviem síce poradiť ako na to , ale určite nie si sama ktorá má takéto životné nepríjemnosti , prajem veľa sily 👍
Nie je svokra autisticka? Vtedy by som potrebu dodrziavat stanoveny cas chapala..ale inak..samozrejme je najlepsie spolu vychadzat a dohodnut sa, ako a kedy sa s vnuckou moze vidat..inak rodicia si castokrat neuvedomuju ze stari rodicia maju aj zo zakona pravo podielat sa na vychove vnucat..keby si branils v kontakte, moze sa domahat sudnou cestou..tak urcite lepsie snazit sa nejako z toho vyjst aby obe strany boli spokojne
Urcite to treba zmenit…uprimne a priamo jej treba povedat,ze ten cas van nevyhovuje,ak by sa dalo,nech pride rano(alebo na obed)…pokial bude prevracat ocami,tak to stopnite hoc za cenu urazky z jej strany…ak ma o vnucku zaujem, pride aj rano(ak bude moct) a ak nie,su to len jej vrtochy…nepodstatne…podstatne je vase dusevne zdravie;))))
A svokra je co? Vrcholová menežérka medzinárodnej spoločnosti alebo premiérka/prezidentka/kráľovná nejakej krajiny, ze si vnúča zapíše do notesa na deň a hodinu a iba vtedy príde? Akoby to bol nejaký meeting alebo obchodné stretnutie? Tak tá vás dobre cvičí. Ja by som jej pekne v množnom čísle povedala - My si to neprajeme, nášmu dieťaťu to nevyhovuje, ani nám. My a ani naše dieťa sa nebudeme prispôsobovať vám, aby sa 3 ľudia prispôsobovali jednej rozmarnej obyčajnej žene z ľudu, ktorá má asi pocit, že riadi celý svet.
Ty si mas stanovit a odkomunikovat svoje hranice. Nikto iny to za teba neurobi. Je to tvoj zivot tak sa voči svokre spravaj asertivne.
Dieťa rýchlo rastie, o pár mesiacov ju vozenie v kočíku uspavať nebude. Mne ten čas príde Ok a podľa mna je lepšie mať určený nejaký deň a čas ako nejaké prepadovky, v rôzne dni, rôzne hodiny… Niekto ma rad rutinu, aj takí ľudia sú.
Tiež mi nepríde nič divné, že svokra spomenie pred niekym, že dieťa ma reflux, rastie mu nový zúbok, pretáča sa, chodi cvičiť a neviem, čo ešte. Čo je to nejaké štátne tajomstvo? 🤦♀️
Bolo by prirodzenejšie, keby babka na otázky ohľadom vnučky radšej hovorila nemôžem povedať, rodičia mi zakázali čokolvek ohľadom vnučky povedať, netuším, lebo nevesta sa so mnou nerozpráva, neviem, lebo vnučku vidím len raz za čas, keď má nevesta náladu a láskavo mi dovolí?
To už by si sa autorka cítila lepšie?
Vysvetlila by som jej ze v tedy už máte svoj režim ze čas nech dá zatiaľ iný a keď bude mať zas iný režim ze čas môžete zmeniť predca len je to vaše dieťa tak čas by ste mali určiť vy a nie ona keď vieš aký režim ma a čo je pre malú najlepšie no a k tomu ze roztrubuje všetky veci to je už na zamyslenie z tvojej strany niekedy je menej hovoriť viac potom sa nečuduj ze všetko každý vie
@autorka nečítala som všetky komentáre.
Ale svokre by som rovno povedala ze je to moje dieťa, ma svoj režim a kvôli nej ho naozaj meniť nebudem. Nepáči sa ? Prosím, tam sú dvere.
Ty si matka a keď si ju nevie upratať jej syn, upratala by som ju ja.
Mne sa svokra tiež snažila, prišla neohlasene a ona ide za mojou malou. Nie, nejdete svokra, je to moje dieťa, mame plány, dovidenia.
Chvíľku to vyzeralo ze tomu rozumie, ale včera prišla znova, znova neohlasena a vyplakavala môjmu priateľovi ze ona si chce vidieť vnučku.
Ani za svet, dopredu ste sa nedohodli, objavili ste sa tu z ničoho nič, dcéra má 40 horúčku a určite vám ju dávať nebudem.
Že bola ofučaná? Nezaujíma ma to ani trošku. Aj ja som bola "ofučaná" že sa mi zase snažila zmeniť moje plány, moju pohodu a náš voľný víkend keďže partner robí po-pia každý týždeň.
A k tým informaciam co vynáša? Nepovedala by som jej z nášho súkromia nič. Čo nevie, to nepovie.
Keď sa nevie muž za vás postaviť, postav sa Ty a pamätaj že Ty si matka, Ty si s dieťaťom 24/7 a nikto nemá právo sa dožadovať toho aby si vždy svoje dieťa "odovzdala" v ktorýkoľvek deň a čas. Držím ti palce, boj so svokrou vie byť náročný, škaredý a vyčerpávajúci.
Ale raz mi moja už teraz nebohá babka povedala : Pamätaj, nemusíš v živote tráviť čas s ľuďmi s ktorými nechceš. ☝️
Ahoj, píšeš, že svokra si stanovila termín návštevy ešte pred narodením tvojej dcérky, vtedy si s tým súhlasila? A hneď od narodenia takto chodievala? Plus keď nie ste každý druhý týždeň doma, tak to vyjde 2x-3x za mesiac. Čo nie je až tak často...
Určite si vy musíte nastaviť pravidlá, takže normálne sa so svokrou porozprávajte a dohodnite. Inak keď býva 2 min od vás, viete za ňou ísť aj vy s malou v kočíku cez deň, keď vieš, že je doma. Možno by sa potešila 🙂 A nemusíš byť u nej dlho, stačí len na chvíľu, prejaviť záujem, ukázať vnučku.
A k tomu, že o vás hovorí každému, veď je nemusíte hovoriť, čo je vaše súkromné, riešiť s ňou zdravotný stav dcérky atď. Selektujte informácie a povedzte jejlen to, čo keď aj niekomu povie, nevadí vám to.
Neviem, aká je veľká tvoja dcérka, viem, že začiatky sú náročné, ale súhlasím, čo niekto napísal, že možno raz ešte ocenis záujem a pomoc svokry 🙂
Držím palce, nech sa to vyrieši čo najskôr ku spoločnej spokojnosti.
Rovnako trvaj na svojom. Nie spôsobom prieku a hádky a zlosti a keď tak aj ja! To nie.
Ak nič v daný deň nemáš, kľudne ju prenechaj. Veď nerobí nič zlé, len kocikuje. A to, o čom sa s niekým zhovára... Vadí to 🙂? Ak Tebe áno, rázne ju poziadaj. O všetko, čo sa ti nepáči. Nie manžel. Ty. On nie je tvoj hovorca. Stoj za sebou sama.
To, že sa snažíš, je fajn. No ak to ide do hnevu, cíti to aj malá a preto v noci nespala.... Tvoja nervozita je aj jej nervozita. Ste v jednej,,bubline,,a ona cíti všetko, čo ty. Jej vonkajší prejav, je tvoj vnútorný stav.....😊.
Ťažko radiť do rodinných záležitostí. Možno by pomohlo keby si na tie prechádzky chodila s ňou aby si ju mohla "skontrolovať " alebo zastaviť keď by chcela podávať známym vaše súkromné informácie 😉... samozrejme bude to vyžadovať dávku trpezlivosti ale možnosť sa zlepšia aj vzťahy medzi vami dvoma. 💪🍀
@janduska
Ona býva 2 min od nich a dieťa si píše do diára na deň a hodinu ? 😅 tak toto ani pravda nemôže byt.
@katkami123 môže 🙂, niekto to tak má a chce. Nie je to na smiech. Tak to je. A my sa máme učiť rešpektovať iných.
Ty si stanovujes čas,kedy bude svokra s vnučkou 😀
@linalinabizu jezin, to je cela ona inak. Aj mne už poslala na ig duchaplné video 😂😂😂
@mojoko
A svokra rešpektuje iných? Či ten rešpekt má byt jednosmerný? Mna by naozaj zaujimalo prečo niektorí považujú dedkov/babky za nadľudí, ktorí, keď sa mi na hlavu aj 💩, ja im mám ešte slusne za to poďakovať.
@katkami123 ty máš rešpektovať seba. Rovnako ako oni môžu prejaviť, čo chcú, ty môžeš slušne odpovedať a reagovať na ich požiadavku. Ste seberovne bytosti. Nikto viac ani menej. Základ je slušnosť prejavu.
Da sa pekne a diplomaticky prejaviť nesúhlas.
Milá svokricka, vážim si a ďakujem, že chcete pomôcť s malickou, ni dnes mi to nevyhovuje.
Ďakujem za pochopenie.
Avšak ak nie he dôvod, je to jednoduchy prejav zlosti a ega z našej strany, nedať vnučku.

Nečítala som všetky komenty...v prvom rade by si mal matku upratať tvoj muz. Neverím, že dospelí ľudia si nevedia zladiť raz za čas vhodný termín na kocikovanie, ak vám aktuálny termín nevyhovuje. Ak nechce chodiť inokedy, tak proste smola, režim je režim. A po ďalšie - čo nechcete aby sa dostalo na verejnosť, tak nezdieľajte ani so svokrou. Hoci mňa by vôbec nevyrusovalo, keby ľudia vedeli, že chodíme cvičit alebo že má dieťa reflux, to nie je nič, čo by bolo treba tajiť pred svetom, ale ak ti to vadí, tak si poucena, že nabudúce kusnut do jazyka