icon

Svokrovci nerešpektujú privátne rozhodnutia a narúšajú pohodu

2. feb 2024

Ahojte dievčatá, mám taký problém. Svokra si na mňa vymyslela, že som otehotnela len kvoli tomu, ze sa mi nechce chodit do prace a rozsiruje to kade chodi. Dozvedela som sa to od kamaratky, ktorej to povedala jedna rodinna znama. 🙈 samozrejme, ze to nie je pravda, iste som si nespravila zavazok na cely zivot kvoli tomu, ze maximalne tri roky nebudem v praci ale na MD a RD. Po porode malej povedala svokra mojej mame, ze to moja mama jej povedala. Pricom mne do oci svokra nikdy nic nepovie. Ked sme svokrovcom oznamili tehotenstvo, dali sme im foto z utz a svokra sa opytala, ci to je naozaj a ci si vymyslame. Ano, z nudy si foma vyrabam fotky plodu na utz a potom ich rozdavam po rodine lebo to je strasna sranda. 🤦🏼‍♀️ cele tehotenstvo do mna rypala ako mam jest, nech nesolim, nech jem maso a ze to potrebuje dieta, pritom som celych 9 mesiacov prezvracala. Taktoez do mna kazdy mesiac rypala kolko som pribrala a ze som vobec nepribrala. Asi ked zvraciam zo vsetkeho, ide to tazko. Tehotenstvo pre mna bolo narocne, viackrat som sla k dr kvoli krvacaniu, taktiez na pohotovost a dufala som, ze sa nic nepokazi a pocas celeho tehotenstva som bola 3x on kvoli roznym komplikaciam, ako hydronefroza, zapal mocovych ciest a podobne..samozrejme som jej nic nevesala na nos a nestazovala sa na nic, ale velmi sa ma dotklo jej spravanie a klebety.
Po porode povedala mojej mame, ze to moja mama jej hovorila ako som otehotnela kvoli tomu ze sa mi nechce pracovat..moja mama zostala ako obarena a povedala jej ze urcite nic take nepovedala a preco by to aj robila a svokra ju este presviedcala ze to tak bolo.
Po porode ma boli svokrovci neohlasene navstivit v porodnici kde boli ah kym mala nedostala zachvat placu lebo bola hladna. Niekolkokrat som povedala ze ju potrebujem nakrmit, nepadlo to na urodnu podu. To iste sa dialo po prichode domov, co vikend to navsteva na pol dna, kedy mi ju vyberali z perinky ked spala, svokor ju budil a natahoval, svokra jej neustale bozkava tvar, ruky, nedajboze im nieco povedat, lebo oni predsa vychovali dve deti. Vzdy po takejto navsteve malu nevieme utisit, nakolko ked nam ju zobudia, nema pravidelne spanky, celkovo nema rezim, celu noc je hore, nosime ju na rukach a nie a nie zaspat. Ja som vycerpana, nevyspata, doma mi stoji robota a som totalne na prasky z toho, ze nam preplace niekolko hodin. Na druhy den sa musim vyspat ale len tazko to clovek dozenie a to dieta to zo mna citi. Situacia zacina byt neunosna a obavam sa, ze ked im to na rovinu poviem, nepochopia to, ako vzdy a budem zas len ja za strasnu kravu, ktora robi dramu. Muz nie je typ, ktory by dokazal taketo situacie riesit, je nekonfliktny, aj za cenu toho, ked sa deje nieco, co nam zasahuje do zivota takymto sposobom. Bojim sa, ze na nich pri nejakej navsteve vyletim a dopadne to velmi zle, ci uz za bozkavanie malej, ktora ma par tyzdnov a ziadnu imunitu, ci uz za tie navstevy, ktore su neunosne a podla mna nerespektujuce. Vsak budu mat cely zivot na to, aby s nou boli, v prvych tyzdnoch potrebuje hlavne rodicov, s ktorymi si vytvori rezim a zoznami sa s nimi, svokrovci budu mat este kopec prilezitosti s nou byt. Taktiez to, ako sa k nej spravaju, budia ju a natahuju na rukach mi neoride adekvatne ked je potom celu noc rozrusena. Akoby si neuvedomovali zakladne veci. Momentalne mame chripku, obaja 39 teploty, nevladzeme ani zit, lebo nas vsetko boli a oni nas chcu prist cez vikend navstivit kvoli malej. 🤦🏼‍♀️ moji rodicia im museli vysvetlit, ze ske chori a asi to nie je vhodne, lebo im samo od seba nedochadza.

Strana
z2
dadka1997
2. feb 2024

No muž je neschopný, ked si nevie spravit poriadok.. zamknem dvere poviem ze mame covid a dovidenia .. na ine dni si treba nastavit hranice... a muž cim skor nech sa spamätá.. treba mu riadne vycistit zaludok, neviem si predstavit keby som ako cerstva mama ma furt navstevy doma

cacianka
2. feb 2024

@pribinak ja by som aj muža...

pribinak
2. feb 2024

@cacianka 😁😁😁 áno, na toho som zabudla

deedol
2. feb 2024

necitam komentare, ale ked sa vas nezastane muz, tak musis ty. pravidelne prist a budit spiace babatko je pre mna hranica, kde by som sa tak nasrala, ze by pochopili. ty si teraz mama, ty ho musis obranit, zrejme je prestimulovane a prejavuje sa to potom placom (zazili sme raz s malym a odvtedy som na to davala pozor). musis si dupnut, ked si muz nevie.

betulinka1
2. feb 2024

To co svokra rozprava nezmenis, to bude rozpravat vzdy a vytahovat veci z rodiny. To su take povahy, nemaju co hovorit, tak riesia druhych. Povedz jej to, ze to vies a ze si nezelas, aby vytahovala cokolvek po cudzich ludoch. Ale uprimne si myslim, ze to ak tak bude robit. Na navstevy si musis urobit poriadok ty. Cize nie, ked pridu, tak otvor a povedz, ze teraz nie je vhodný cas a proste ich dnu nepusti. Jasne, ze ta bude ohovárať, ze im nechces ukazat dieta ale s tym sa proste zmier. Nech urobíš cokolvek aj tak nebude dobre. Takze sa snaz aby bolo dobre tebe. Mam taku babku, mojmu synovi je to prababka, Cize viem o com hovorim a moja neboha mama s nou roky bojovala za to. A vekom sa to bude este zhoršovať. Neriesim. Ked mi niekto nieco povie, ze co babka povedala a roznáša hore dole, tak sa zasmejem a poviem, ze babka uz trpi stareckou demenciou a ma alzhaimra (nema samozrejme), ze nevie co hovori, ze sa jej pletú veci hore dole. Ze nech to neriesia, ked im bude nieco hovorit. Hovorim to uz 20 rokov 🤣🤣. Funguje to.

majka879742
2. feb 2024

Je mi to ľúto ako sa správajú :( muž by im sám mal povedať, aj keď je taká povaha... Autorka a nedalo by sa ti na pár dní ísť napr. K rodičom? Až si tam oddychnes a hádam tam svokrovci neprídu... možno potom aj muž to všetko pochopí...

angeli121212
2. feb 2024

@anjelicek26 wow tak jedna vec je užiť sii vnuča starymi rodičmi ale toto presahuje všetky medze a dotyčná sa má ozvať a razne niektoré veci stopnúť a nie že sa vživať do niekoho pocitov a do pocitov toho babatka sa kto vžije kto to pochopí či nik lebo však babka nech je rada...

anjelicek26
2. feb 2024

@angeli121212 ved pisem, ze ak si nenastavia pravidla, nebude to dobre, ale ze pohnutky svokry su jasne (to, ako to v praxi robi, v poriadku nie je), ked nastavia hranice, pravidla, stretka, odtial-potial, bude to v poriadku... prijde mi tym vylevom strasne unavena momentalne a babka je len problem "on top", malo spi, dieta narocne, chori su do toho...

angeli121212
2. feb 2024

@anjelicek26 tak ja to chápem čo chceš povedať ale tá jej svokra mi tiež príde ako ťažký oriešok a ono tá maličká môže mať kludne problem so svokrovcami a hlavne s tym že ju budia. Nemusi byť náročná ale keď je dieťa cez deň na silu budene nevyspate tiež je to preň psychická záťaž takže to že v noci nespí by ma neprekvapovalo. Tiež mam drobca už ročneho ale keď bol takýto maličký tiež sa na jeho spánkoch odzrkadlovalo narábanie cez deň. Presne som videla keď sme boli doma v kľude tak v noci spal že sa zobudil dva krát a dovidenia ale na návšteve kde sme prespali to bola menej pokojná noc a to moji svokrovci narábali s malým veľmi pekne. Nemyslim to na teba viem že to myslíš dobre len mne príde že baba potrebuje kus nakopnúť aby sa naučila si otvoriť ústa a nenechať si skákať pp hlave

anjelicek26
2. feb 2024

@angeli121212 ano urcite otvorit usta ona (a - alebo) manzel presne treba...ja mam vzdy radsej, ked si kazdy usmernuje "vlastnu" rodinu, toto by som teda videla, ze im musi vysvetlit jej manzel... bez toho to nepojde a najlepsie od zaciatku...

kitycat
2. feb 2024

@anjelicek26 pokual je tvoj muz cvicena opica tak aspon ty a dieta by ste nemuseli byt. Lahsie je vyplakavat

tiika
2. feb 2024

Niekoľkokrát im niečo povieš, ale nepochopia. Necháš dieťa hladné, až kým nemá záchvat, necháš ho vyberať z perinky, bozkávať, naťahovať, až kým sa nevie upokojit, večer plače, vy nemôžete spat. Nechcete, aby prišli svokrovci, lebo ste chorí, no musia to vysvetľovať rodičia. Čakáš, že niečo samy pochopia, niečo im dôjde. Bojíš sa im niečo povedať, aby sa neurazili a ty si nebola za zlu. Podobne na tom je tvoj muž a toto je výsledok.

Nechcem sa ta dotknúť, ale ja vnímam jeden veľký problém, a to je tvoje správanie. nespravas sa ako dospela. Teraz nemáš zodpovednost len za seba, ale i za dieťa. Mala (mali) by ste zobrať svoj život do vlastných rúk, určiť si pravidla, žiť ho konečne tak ako chcete.
Áno, k tomu patria aj konflikty, aj nepochopenie druhej strany, aj to že nie každý a vždy ta bude mat rad. To tak proste je, pokial nechceš, aby tvoj život vyzeral ako doteraz. Myslíš, že časom sa samo od seba niečo zmení, alebo ti to prestane vadit?
Aj tak sa neskôr budeš potrebovať o svoju rodinu postarať. Alebo ti viac záleží na svokre, na tom, aby si o tebe nemyslela nič zle, alebo na svojom dieťati a vlastnej rodine? Rozhodni sa, ako to je.

angeli121212
2. feb 2024

@anjelicek26 s tym súhlasím že by si každý mal usmerňovať viac menej svoju rodinu ale zas keď napr aj mužova maminka robi niečo s čím nesuhlasím čo sa maleho týka a som akurát pri tom tak samozrejme slušne aj ja poviem a naopak aj muž sa u nás ozve. Za mňa je super keď sa aj obaja ozvu a rovnako nech je vidieť že ako rodičia stojime jeden pri druhom a nenechame si proste hovoriť do niektorých vecí

negymama
2. feb 2024

ved im povedz uplne kludnym hlasom.
Este raz mi zobudite dieta alebo urobite nieco s nim, proti mojej voli, viac na navstevu nepridete. A dodrz to. Ohlasia sa na navstevu, vymkni dvere alebo v tom case budte mimo domu. Raz dvax to skusia a pochopia.
cim bude dieta vacsie, tym viac si budu uplatnovat svoje...preco? lebo to dovolite. Syna maju akcneho ako mokry vechet a ty sa len vnutri zozieras a nezakrocis.
Slova nestacia...ze "povedala som im"... tak treba pristupit k cinom.

princezna_bosorka
2. feb 2024

dohodni sa s muzom a nastavte si pravidla. Ak im to nevie povedat on, povedz ty. A ak zacne mliet svoje, mel aj ty... s takymi ludmi sa inak neda (a bude to len horsie, cim bude dieta starsie - myslis, ze budu respektovat tvoje pravidla vychovy?)

komardano
4. jan 2025

Odstrihni sa, pretoze v takomto prostredi ti bude vyrastat dieta. Je na tebe ci chces aby to nanho vplyvalo.

Strana
z2