Tajný výlet muža s ,,kamarátkou"
Čaute kočky, práve odo mňa odišla revajúca sestra s týmto problémom, rada by som vedela vaše nestranné názory na vec...Podrobnosti neviem, napíšem, čo mi stihla povedať, kým sa doslova zrútila: V skratke. Jej manžel mal týždeň naplánovanú pracovnú cestu do BA, ona má v mobile nejakú apku, teda zistila, že bol niekde v inom štáte, nedalo jej to, slušne sa s ním o tom porozprávala, že sa jej to nezdá, chcela vedieť pravdu. Najprv zatĺkal, klamal, o tri dni vyšiel s pravdou von. Údajne bol prepracovaný, ozvala sa mu bývalá spolužiačka, s ktorou sa nevidel pár rokov, boli spolu polhodinku na káve, ona navrhla, že potrebuje ísť do Maďarska, niečo povybavovať, porozprávať sa, jeho pozvala, aby jej robil spoločnosť a odšoféroval to (lebo vraj sama zablúdil...) Nakoniec šli spolu, vraj ona objednala 2 izby v luxusnom apartmáne, zaplatila za nich, boli spolu na večeri, na obede, porozprávali sa o starých časoch, nakoniec išli obidvaja spať do svojich izieb a postelí a koniec. Teda deň a pol výletu. Inak som v šoku, lebo v pohode vzťah mali, 2 malé deti majú.Vraj sa jej ospravedlnil, že ju tým nechcel zaťažiť a ešte sa pochválil, ako si dobre oddýchol....Čo si o tom myslíte? Ja neviem, ale asi by som mu kufre pobalila...či? Dá sa toto vôbec pochopiť a ospravedlniť? Čo jej mám poradiť, lebo je totálne mimo z toho, dík.
@amiaja ake teatro? Ja som napisala len to, co by som bola schopna a ochotna spravit ja. Ved som jej predsa neradila, aby ju sla vyfackat. Nebudem sa tu hrat na princeznu, ktora by nemala chut tomu chlapovi vratit taky podraz. A to, ze znicil rodinu. Ja nie som pomstychtivý clovek ale mam svoju zensku hrdost. A neurobila by som nic horsie ako to, co urobil on. Naco hladat dotycnu? 😀 No predsa na to, ze ak nevedela, ze ten chlap mal zenu a dve deti, tak aby to vedela a poslala ho do prdele...alebo ani by nemusela...ja by som z toho ale mala lepsi pocit, ze som to urobila. A ak je aj ona vydata, tak o to "lepsie"...tu fotku s venovanim, by som poslala aj jej manzelovi 😀. A mozno neposlala...v tom prvotnom pocite by som to asi chcela spravit...neviem s istotou, ci aj po case.
@autorka tak to komplikuje situaciu, ze asi sa to z toho ubytovania neda zistit, kto to bol...skoda. Ale ako som napisala aj predtym, ona raz na to isto pride, kto je ta zena...
A inak suhlasim s @gretuska77 nech tvoja sestra pokracuje a trva na jeho odchode...kym nechava "len" zabalene tasky v chodbe, nevari a neperie mu, nespi pri nom, pre neho to moze byt este naznakom, ze ma este sancu, ked ho aktivne nevyhadzuje z domu...on si teda caka, kym sa ona trosku ukludni a pride s nejakym trapnym planom dostat ju spat. Nech ho ale neprijime spat. Je to podvodnik a klamar...a koniec koncov predsa SLOBODNY muz 😀
Ahoj. Je tam nejaky progres? Zobral si zbalene tasky a odisiel? 😉. Ako sa drzi sestra?
@hope87 Ahoj, no zbalené tašky si asi po 2 týždňoch zobral, rodina jeho brata mu to vyprala a asi aj vyžehlila, pár dní bol u nich...no už zase je späť doma 😒 Nechce rozpad rodiny, že ich miluje, výlet ľutuje, vraj sa doma bavia len o nevyhnutných veciach okolo detí, on sa miestami tvári, akoby sa nič nestalo. Chcela bližšie vysvetlenie a pravdu, on sa s ňou o tom odmieta baviť, že nič nepovie a hotovo, ona má na to zabudnúť. Vraj s tou kamoškou nič nemal, viac ale nepovie. Kúpil jej kvety, plánuje dovolenku pri mori a v Tatrách, nakupuje, viac sa stará o deti. Sestra sklamaná a nahnevaná, neperie, nežehlí, nevarí mu stále. A jasné, ona sa má ,,upokojiť,, aby nerozbila rodinu... 🤦🏼♀️
O jejku :/
Autorka, až mi je smutno a som zhnusena ako to títo muži, podvodníci, majú ľahké. On nič nepovie, lebo nechce a ona sa ma upokojiť, aby nerozbila rodinu. 🤮 Dôveru už uňho stratila a keď bude muž takto ďalej mat na háku sestra ho skôr či neskor pošle do péčka. A rodinu rozbíja on, každý deň by som mu to dávala na známosť.
Jasne ze jej nic nepovie, ved sa neprizna a nepopise ako ju prasil. Tym ze sa neprizna, nepotvrdi domnienky, ktore su jasne, tak je stale cisty ako lalia a sestra je ta vadna.
Mala ho hnat svinskym krokom. Ziadne navraty. O nejaky cas sa toto stane zase a bude to mat to iste, len v inom odtieni. A opat sa moze uzierat. Prepieklo sa to panovi manzelovi uz raz ( minimalne , to sama priznala), skusil opat.
No vela stastia v buducnosti zelam, bude ho potrebovat.
Ja by som na jej mieste isla na vylet sama bez deti, a povedala by som, ze som bola so spoluziakom. A ze nech sa teda pan upokoji ved ona uz bude "dobra".
@stevvvka a ze je slobodná, nech mu povie po tom vylete☝️ako sa bude panko tvarit...😑
Nezvyknem dávať vyhlásenia, keď tých ľudí nepoznám. Ale tvoj švagor je záletník s niekoľkoročnými skúsenosťami. Ak sestra bude trvať na svojom, tak ju ešte nazve psychicky labilnou a bude sa mat ísť liečiť, lebo on si uvedomuje, že mu vlastne zatiaľ nič nedokázala a už naberá späť sebavedomie, cíti sa komfortnejšie, tak ešte to obracia proti nej. Ak jej povie, že je prípad pre psychiatra (či takéto typy robia bežne), tak ona zatrúbi na ústup.
Sestra nie je pripravená na rozchod, a on ju varí ako žabu. Ona ešte zvládne 2-3 nevery, kým ju to prestane baviť alebo možno aj trápiť :(
@gretuska77 joj tazko sa to cita, ale tiez to tak citim.. mala ho hned vyhodit, lebo takto ju on pomaly manipuluje a zneistuje.
@gretuska77
@euie dievcata, uplne s Vami suhlasim. Zazila som si v podstate to iste. Len viete, ako to je. Ked on odmietne opustit spolocnu domacnost a nema v sebe kuska hanby, ona ho nedonuti odist. Byt/dom je stale ich spolocny. Musel by mat on v sebe tolko chochmesu a sebareflexie a je jasne, ze to nehrozi. U nas to bolo podobne. Nakoniec som sa dvihla ja s 2 detmi a sla do holobytu do podnajmu.
Toto sa zle číta a ešte horšie sa to žije....jemu ide iba o to, aby ona akceptovala stav a všetko sa vrátilo do starých "dobrých" čias, keď on mal výhody statusu ženatého muža so spokojnou ženou a šťastnými deťmi, full service a k tomu ako životabudič rôzne avantúrky s x ženami (lebo toto nebola jeho prvá a ani posledná nevera, na to dám krk podľa jeho správania). To že celé to divadielko o šťastnej rodinke sa mu rozbilo jeho nepozornosťou, je jediné, čo ten chruňo ľutuje. Jemu vôbec nie je ľúto, že stratil dôveru svojej ženy, že deťom zničil rodinu , jemu je ľúto iba toho, že príde o svoje výhody ženatého muža s bokovkami. Čím skôr to sestra pochopí a urobí rázny koniec, tým lepšie pre ňu, lebo toto je čistá strata času a najmä cesta do pekla pre ňu aj pre deti.
Presne tak, všetky máte úplnú pravdu...jasné, že ona je ,,chorobne žiarlivá,, a ,,psychopat,, - a neviem, čo ešte - čo jej vykričal pri jednej hádke, on je neviniatko a na nej stojí ďalšie fungovanie rodiny, takže keď sa rozpadne, bude to samozrejme, že jej vina,lebo on rodinu miluje- jeho logika. A je to ťažké hlavne kvôli deťom, ktoré sú už natešené na dovolenky, no a zruš im tú radosť 🙄 A jasné, aj bývanie, peniaze. No neviem, tá sklamaná dôvera je vraj tá najhoršia a že sa jej úplne sprotivil, aj keď taká láska to bola predtým. Blbí sú tí muži, tak dokážu všetko zničiť...
Manipulatívny slaboch a egocentrik ako vyšitý. Deti by nemali žiť v klamstve, lebo to ich bude v budúcnosti bolieť viac ako teraz konfrontácia s pravdou primeraná ich veku samozrejme. A dôležité tiež je, že ak ich mama bude žiť životom poníženej, oklamanej ženy, ktorá je nešťastná a vie, že "chlap" po jej boku hrá len divadielko o spokojnej rodine, tak sa ona s deťmi neskutočne zacyklí. Nestojí to za tú "dovolenku, bývanie a peniaze"..... na dovolenku môže ísť s deťmi aj sama (prípadne s tebou a tvojou rodinkou, s rodičmi, s kamarátkami a pod.), dovolenka pri mori a v Tatrách tento rok sa nemusí zrušiť - deti môžu ísť s otcom samé, aspoň bude vidieť aké to je zostať s deťmi po rozvode sám, samozrejme deťom to prijateľne k veku, ale najmä pravdivo vysvetliť + peniaze a bývanie porieši prerozdelenie majetku podľa BSM a výživné po rozvode. Ak teraz nenaberie odvahu, tak jej život pôjde s klamárom, kurevníkom už len dole kopcom..... ale rozhodnutie je na nej, ona s tým bude musieť žiť do konca svojho života.
Boze, ja by som takto nevedela zit
.. ze chlap nechce odísť a mysli si ze je nevinný , ze vsetko zvali na zenu, on chce rodinu a jemu jedno ze podvadza jedna radost.zo mna by bola troska... vobec si to neviem predstavit .mna by to polozilo.sestre prajem vela sil a pevne nervy... ma nejake možnosti odist od neho ?
@zdenkastanka No odísť veľmi nemá kam, jedine do podnájmu, ale s tým platom po MD, práca na čiastočný úväzok, plus pomoc rodiny, výživné...no v dnešnej zlej dobe by tak vyžili dosť natesno.
Ešte som nenapísala, že ona mu v podstate dala akoby poslednú šancu na vysvetlenie, nie len výletu, ale všetkého, chcela vedieť kto je tá žena, ako dlho to trvá, prečo to vzniklo a také podobné otázky, trvala na tom, že chce na tú ženskú kontakt, zavolá jej, alebo jej zavolá on, alebo spolu, alebo sa stretnú a ak je to fakt všetko také ,,nevinné,, ako tvrdí on, tak si to celé vysvetlia a uvidí sa ďalej. Ak mu číslo nedá, potvrdí tým neveru a ona s ním definitívne skončila. Jasné, že kontakt ani celé meno jej nedal, rozchod neakceptuje, nič nepovie, ona má zabudnúť. A tu sa to celé zaseklo 🤷♀️
jedine riesenie v tomto pripade vidim podat navrh na rozvod...a potom riesit bsm...
Sestra si ma stat za svojim, inak ju bude mat chlap na haku.. nemala mu povedat, ze s nim definitívne skončí, keď aj tak neskonči
Škoda, že si tvoja sestra netrúfa byť sama, ja by som to skúsila, aj keď iba ako potrestanie, na čas, ak teda chce udržať rodinu.
V tomto stave je to preňho vyriešené. On už len vyčká kedy ju to prejde a život ide ďalej. Určite by som nešla na dovolenku, zvládne to aj sám, ak nezvládne išla by som sama s deťmi, jeho odstaviť, žiť iba svoje, neprispôsobila by som ani jeden jediný deň. Každý návrh na rodinné by som odbila nech ide sám z deťmi, že ona nejde hrať jeho prihlúpu hru na rodinu.
Jedno by mala sestra pochopiť, ak ju mal doteraz za “trúbku” čo vodí za nos, jej rečami sa on nezmení, kým mu do najhbšej časti mozgu nedôjde, že ich skutočne stráca.
Pri rečiach typu, že ona rozbíja rodinu by som mu povedala, že v poriadku, beriem na seba to riziko, nateraz je to najlepšie rozhodnutie.
Ak ju nazve psychiatrickými pacientom, tak by som mu povedala, že teda môže byt rád, že sa jej zbaví, ale s tým, že tú jej diagnózu na rozvodom súde bude on ťažko dokazovať.
Všetko, čo na ňu používa treba akceptovať a urobiť z toho výhodu. Nech sa sestra prestane hrať na ublíženú a urazenú, nevyhnutné zmeniť postoj a jeho argumenty typu “niektoré veci je lepšie nevedieť” nech obracia vo svoju výhodu.
Znie to divne, ale ak plánuje udržať rodinu a byť v nej plnohodnotná, on musí pochopiť, že má na mále a to ona dokáže iba skutkami, rečami nič nezmôže.
ono keby sa zachoval ako chlap a povedal rovno pravdu a poprosil o odpustenie, este by sa to mozno zachranit dalo...
lenze tu mi to pripada, ze sa to nestalo prvykrat a rozhodne ani nie posledny, kedze ako typicky sraľo hadze vinu hned na nu, ona hysterka, ona ziarlivka a on slobodny mlady ubohy muz, ktorému proste akosi nedošlo, že ma rodinu a ma pravo si uzivat s inymi zenami ci sa ti to paci alebo nie!
Uplne suhlasim s babami vyssie, co sa jeho tyka. Tvoja sestra by mala cim skor podniknut kroky k tomu, aby to cele sekla a uzavrela(ak je na to pripravena)...ale na taketo veci, ktore ti zivot obratia na ruby, clovek nie je nikdy pripraveny.
On je neskutocny hajzel. Presne toto chce dosiahnut...ze svojou ignoraciou a vlastne aj popieranim toho, co sa stalo, dufa (resp. skor ocakava), ze tvoja sestra casom "dostane rozum" a takisto na to zabudne a nadalej sa bude tvarit a hrat na "stastnu rodinku". On si fakt mysli, ze ked sa odmietne o tom bavit a bude nadalej klamat, ze s nou nic nemal, ze to pojde vsetko do stratena a ona vlastne na neho nic nema a cim viac to bude opakovat a nasledne aj ignorovat, ze sa to naozaj vypari? Toto je chore spravanie a tvoja sestra by mala zozbierat vsetky sily, ktore ako zena isto ma a jasne to s nim ukoncit a ty ako jej sestra ju v tom urcite podpor, aj ked to nebude jednoduche.
Urcite by som s nim nesla na ziadnu dovolenku...nech vezme deti a uzije si to s nimi. Tym, ze tvoja sestra nebude ucastna jeho vyletov a dovoleniek, mu da jasne najavo, ze to mysli sakra vazne a jediny, kto znicil ich rodinu je on. On sa bude tomu dlho branit...ak vobec niekedy prizna, ze urobil chybu a na vine je len on. Lebo podla toho, co pises, ze ako reaguje a ako sa sprava, tak on si mysli, ze tym, ze to bude ingorovat a neprizna sa, tak sa to naozaj uhra do "autu" a budu pokracovat v tej pretvarke rodiny. Myslim, ze je viac ako pravdepodobne, ze z tvojej sestry urobi tu trubu, ktora prehana a nevazi si, co ma a ze ona nici rodinu. Hlavne nech sa nim nenacha oblbnut a nevyberie si tu "jednoduchsiu" cestu...
Tiež súhlasím s vyššie uvedenými názormi....
a hlavne by som aj pred rodinou a priateľmi s kludom všetkým povedala (možno nie úplne všetko) ale to že máte "problém" a čakáš na manželove vyjadrenie...uplne s čistou chladnou hlavou v pokoji a klude....že takto sa veci majú toto sa udialo...aby nepočúvali len názor jednej strany....a ako som si tak prečítala isto ten chlap robí zo seba chudáka kade chodí a zo segry labilnú hysterku ktorá chce rozbiť rodinu...napriek tomu že on je ten kto nevie udržať nohavice na páse.....
Na dovolenku s ním by som určite nešla. Ešte to bude potom sestre neskôr vykrikovať, tým si môže byť sestra istá. Tým ju chce len chytiť do ešte väčšej pasce. V podstate podplatiť svoju neveru. Toto nech určite nerobí, to je zásadná chyba. Nech s ním idú len deti a sestra môže ísť napríklad s vami alebo aj oželieť jeden rok. A ešte doplním. Toto by jej nepomohlo ani pri prípadnom rozvode. Sudca by to bral tak, že asi to až také hrozné z jej strany nie je, keď s ním po nevere dovolenkovala.
Deti z toho majú teraz maximálne to, že ocko je milý, zlatý na každého, vymýšľa výlety, chodí za mamou, a ona je tá zlá, mrzutá, čo rodine kazí náladu. A takto to bude ešte dlho. Lebo jej to bude vadiť už stále. Nie ani ten podvod: ale to, že ju má za totálnu čubku, kto si nezaslúži ani to, aby jej vysvetlil, čo sa stalo a povedal, že ho to MRZÍ a ospravedlňuje sa jej.
Čiže ja keď poviem mužovi, že idem na služobnú cestu sama, a zistí neskôr, že som nebola na služobnej ceste, ale na výlete na úplne inom mieste s kamošom, a medzi nami sa ináč naozaj nič telesné neudialo, tak to je akože v poriadku? Klamať druhému v manželstve je v poriadku?
Na dovolenku nech ide. Ale sama, alebo s tebou, s vami, s deťmi, s kamoškami, s kamošom - toto nemusí ani dopredu oznamovať.. len nie s ním. Nech má aj reálny fyzický odstup, zmenu prostredia, čas zamyslieť sa nad tým, čo teraz urobiť.
Ďakujem, máte pravdu vo všetkom, dám jej to prečítať, keď budeme spolu, nech sa jej poriadne otvoria oči 😏
Jediné, čo sestra docieli tým, že zostane s takým človekom je, že si on bude odteraz dávať väčší pozor, aby sa zasa "nesekol", nespravil znova chybu...... ona bude žiť v strachu, strehu, s kým sa opäť stretáva, spáva, kedy jej klame, kedy "len" nehovorí celú pravdu.... taká hra na mačku a myš, ale kvalita vzťahu, rodinného života nulová. Pokiaľ ona neobjaví v sebe silu, sebaúctu, tak sa nepohne nikam a zostane dobrovoľne klamaná, ponižovaná neverami a klamstvami. V oveľa oveľa horšej situácii bola @soldi , nie s dvoma deťmi, ale so štyrmi, ale zvládla to a ja vždy, keď čítam niečo od nej, obdivujem jej silu vzoprieť sa neprajnosti, zákernosti jej muža, dokonca aj blízkej rodiny a navzdory všetkému sa postavila opäť na vlastné nohy a konečne slobodne zhlboka dýcha.

@gretuska77 Presne tak, aj ja to tak vnímam, že v tomto prípade sa žiaľ všetko vráti do starých zabehaných koľají. Toto je presne spôsob ako mužovi síce pohroziť, ale zároveň mu nechať pootvorené dvere, aby zasa na istý čas sekal dobrotu a hral sa na milujúcu rodinu. Pre ženu to budú raz len premárnené roky, lebo tento to nespravil po prvý krát a ani nie naposledy.