Tajný výlet muža s ,,kamarátkou"
Čaute kočky, práve odo mňa odišla revajúca sestra s týmto problémom, rada by som vedela vaše nestranné názory na vec...Podrobnosti neviem, napíšem, čo mi stihla povedať, kým sa doslova zrútila: V skratke. Jej manžel mal týždeň naplánovanú pracovnú cestu do BA, ona má v mobile nejakú apku, teda zistila, že bol niekde v inom štáte, nedalo jej to, slušne sa s ním o tom porozprávala, že sa jej to nezdá, chcela vedieť pravdu. Najprv zatĺkal, klamal, o tri dni vyšiel s pravdou von. Údajne bol prepracovaný, ozvala sa mu bývalá spolužiačka, s ktorou sa nevidel pár rokov, boli spolu polhodinku na káve, ona navrhla, že potrebuje ísť do Maďarska, niečo povybavovať, porozprávať sa, jeho pozvala, aby jej robil spoločnosť a odšoféroval to (lebo vraj sama zablúdil...) Nakoniec šli spolu, vraj ona objednala 2 izby v luxusnom apartmáne, zaplatila za nich, boli spolu na večeri, na obede, porozprávali sa o starých časoch, nakoniec išli obidvaja spať do svojich izieb a postelí a koniec. Teda deň a pol výletu. Inak som v šoku, lebo v pohode vzťah mali, 2 malé deti majú.Vraj sa jej ospravedlnil, že ju tým nechcel zaťažiť a ešte sa pochválil, ako si dobre oddýchol....Čo si o tom myslíte? Ja neviem, ale asi by som mu kufre pobalila...či? Dá sa toto vôbec pochopiť a ospravedlniť? Čo jej mám poradiť, lebo je totálne mimo z toho, dík.
@yvanielka Zle si si to prečítala, vychádzala z dverí bytu a zapínala si gombík na šatách, zrejme nečakala, že tam niekto bude...ale ak myslíš, že nemám inej práce ako vymýšľať si príbehy, ok...beriem, jednoducho nečítaj 🙄
a co jej mal povedat? Milenka bola zrejme len zabavka, s nou zit nechce, tak jasne, ze bude zene tvrdit, ze ju miluje (a mozno ju fakt miluje, len ta vernost mu nejde..), len, aby sa vsetko vratilo do starych kolaji..
Je dost mozne, ze ak mu sestra odpusti, stane sa to znova...
Su typy ludi, ktori jednoducho nedokazu zit v monogamnom vztahu, zrejme je svagor jednym z nich...
@rawmamka Presne tak, máš úplnú pravdu...
to sa spytaj jeho..
Celé zle toto, je mi tvojej sestry a jej detí ľúto, na druhej strane, aj toto je život a možno je lepšie vrátiť sa z kratšej cesty ako prežiť ešte viac rokov po boku takéhoto človeka, ktorý je opakom toho, o ktorého sa žena môže oprieť a komu veriť. Je to pre ňu šanca začať odznova a inak ako doteraz. Tie jeho reči o tom ako ju ľúbi a aká je super, nech púšťa jedným uchom dnu a druhým von, aj toto je klamstvo ako udržať pre neho status quo - nezmenený stav veci, ktorý mu dokonale vyhovoval, zakiaľ sa tvoja sestra nezačala do toho vŕtať a začala trochu rozmýšľať nad tým ako sa veci v ich rodine skutočne majú. Ak by ju miloval a ona bola super, tak by nikdy nerobil to, čo robil opakovane, premyslene, cielene. Nesadnite mu na lep, lebo len o to jediné mu ide. Učičíkať ju falošnou ilúziou o tom, že chudák ani nevedel, že chodí na výlety s inou ženou, spáva s ňou, stretáva sa s ňou, plánuje ako to robiť nebadanky, aby jeho žena na nič neprišla. Držím palce sestre, nech zabojuje o svoje šťastie, ktoré ju pri tomto chlapovi už nečaká.
@bessie12 Chápem, zdieľam rovnaký názor, vychádzam aj zo svojich osobných skúseností, zo života blízkych priateliek či žien v rodine. Ale zrejme aj v tomto prípade si autorka so sestrou musia prejsť tým osobne, nedá sa každá skúsenosť preniesť, niečo si musí každý odžiť na vlastnej koži, žiaľ. Ak mu ešte dá žena šancu, sama stratí x rokov života, ale na to príde až o pár rokov, ktoré jej už nik a nič nevráti. No zrejme si tým musí prejsť a až potom s "horkou pachuťou v ústach" sa pohne správnou cestou. Mne je vždy ľúto najmä tých detí, ktoré vyrastajú v takejto rodine doslova v rozklade, kde chýbajú láska, dôvera, rešpekt, blízkosť, pretože si to so sebou ako kríž budú niesť do svojich vlastných dospelých životov, ale ženy častokrát zo strachu, sebectva ?, presvedčenia, že konajú správne zostanú s takýmto "partnerom" a hovoria, že zostali "kvôli deťom", pre "dobro detí", pre "zachovanie rodiny". Ale nekladú si najprv otázku - čo je to skutočné dobro pre moje deti ( sú to pravdivé, úprimné vzťahy v rodine, zdravo sebavedomá mamka, ktorá si stoji za svojimi hodnotami, rešpektujúci a rodinu milujúci otec ? alebo dočasná, falošná ilúzia, zlepenec otca a matky, ktorí obaja vedia, že ich vzťah sa už nedá vzťahom ani nazvať ?), čo je to rodina ? - je to "pragmaticky fungujúca základná bunka" spoločnosti, ktorá si plní svoje ekonomické, sociálne, výchovné úlohy ? alebo je domov ten prístav, kde sa všetci cítia milovaní, v bezpečí, autentickí, bez pretvárky, chápaní a podporovaní v svojom úprimnom prežívaní každodennej reality ?..... Na to si už musí odpovedať každý sám a každý si aj nesie zodpovednosť za svoje rozhodnutia.
@bessie12 Takže chceš povedať, že ona (milenka) je v podstate neviniatko a keď sa sestre drzo usmievala do tváre s tým, že ona si môže robiť, čo len chce, mali by sme ju všetci ešte aj poľutovať a dať kyticu kvetov, ako sa nám krásne stará o muža, však? No ja byť tam, neudržím sa a asi by som jej jednu normálne vpálila, keby sa mi smiala do tváre...ale ok, každá sme iná, podľa mňa je vždy časť chyby aj na tých ľompách (slušne povedané...)
Ked nie tato, tak by si nasiel inu. Kriste pane ty si nedas povedat, ze to ON je na vine, ked ho nevie udrzat v gatiach. Ktovie s kolkymi este spal.
Pochop, že to nemusela byť len táto milenka. To chcete zobrať vidly a naberať tie milenky a odhadzovať ich od neho? On sa nezmení. On nie je neviniatko, ona mu ho sama nevybrala a neznasilnila ho. 🤦 Chceli to obaja. Nevera je rozhodnutie. A on sa rozhodol, že opluje rodinu a vybral si. Sú taky ludia, ktorý majú morálne zábrany a taký čo nie. On je v tej druhej skupine. Pomôž sestre a prestaňte riešiť ženskú, aj keby ste ju vyfackali aj tak by jej to nedošlo.
uz som nechcela reagovat, ale neda mi...😁
Koho chces lutovat, upokoj sa.. ides z extremu do extremu..
Ty jednoducho nechces pochopit, ze toto je bordel tvojho svagra, na ktoreho si tu v podstate zle slovo nenapisala...
S tvojou sestrou nema ta zena NIC. NIC. A ano, ona si veru moze robit, co len chce. Ona tvojej sestre nenasadila obrucku, ani s nou nevychovava deti..
Ju zradil muz. Ten vsetko znicil. Tak uz prestan lipnut na utkvelej myslienke, ako nejaka zena znicila tvojej sestre rodinu. Neznicila.
Znicil ju svagor. Len on.
Boze, je mi neuveritelne luto tvojej sestry. Neviem, ale ja keby som ich takto nacapala, ze vychadza a si zapinala gombik na satach a on hore bez, tak by som iny bordel spravila...v momente by mal vypakovane uz vsetko a na jej adrese a este aj jej priatelovi by som to povedala...nech chudak nestraca cas s takou čúzou. A oni este budu tvrdit, ze su len kamarati? 😀 neviem, ci sa mam smiat, ci plakat. Uz len to by bol posledny klinec do rakvy toho manzelstva, ze este aj zo mna budu p*cu robit, co ma v hlave slamu namiesto mozgu a budu tvrdit, ze to nie je tak, ako to vyzera 😀. Tvoja sestra potrebovala dokaz, potrebovala to vidiet na vlastne oci. Vediet, co za zena to je. Toto je uzavrete, tak nech uz s cistym svedomim uzavrie aj to smutne manzelstvo, ktore ju len vyciciava z energie. Nech neoblomne posle muza do riti. Ziadne take, ze sa necha uchlacholit ako ju on miluje a ze je perfektna a nevie, preco to spravil...ona bude pri nom uz len trpiet. Jej sebavedomie a vazenie si samej seba, by slo postupne do stratena. Deti potrebuju mamu, ktora sa hrdo postavi na nohy a pojde si za stastim, aj ked cesta k nemu je mnohokrat trpka a bolestiva...
Nehnevaj sa, prosím ťa, ale zbytočne útočíš, ironicky komentuješ, že ženy ťa chcú iba upozorniť na to, že hlavná vina je na tvojom švagrovi a tvoja sestra či frajerka majú svoj podiel viny samozrejme tiež, inak by táto situácia nevznikla. Ale ten podiel viny milenky je niečo tak okrajové, že ja by som tiež nemíňala svoju energiu, čas na takú s prepáčením "čúzu". Samozrejme, všetky chápeme, že so sestrou ste nahnevané, bolo vám ublížené, boli ste oklamané, sklamané, ponížené,...ale to, čo vám chceme povedať, že je cítiť, že väčšinu tej agresie, hnevu, zlosti prenášate na tú ženskú a oveľa menej pozornosti, energie venujete tomu pravému vinníkovi - tvojmu švagrovi. Jednoducho, v celej tejto diskusii, je cítiť, že ak by tá ženská zhorela v tomto momente v pekle, bolo by to pre vás so sestrou najlepšie riešenie, pomsta, ale o tom chlapovi a o tom ako sa tento jeho podraz prejaví na tvojom vzťahu k nemu, na rozhodnutí tvojej sestry ukázať mu, že toto akceptovať nebude a definitívne stratil jej dôveru a lásku, tu to jednoducho chýba. Stále mám aj ja pocit, že so sestrou ste ako keby naklonené verzii, že ak si vybavíte účty s tou fľandrou, tak sa všetko bude už dať nejak do poriadku, najmä nech ho nechá na pokoji a muž nech to aspoň naoko oľutuje a seká istý čas dobrotu. Len ono to takto nefunguje, ak by aj ten vzťah ukončili, tak časom takýto chlap bude riešiť inú fľandru a celý príbeh pôjde pekne odznova, len úlohu milenky prevezme iná ženská, nebudú sa stretávať v apartmáne v Maďarsku, ale trebárs v Tatrách či v Čechách, nebude to klientka, ale kolegynka alebo suseda odvedľa. Proste, ak máš sestre nejako pomôcť buď jej bútľavou vŕbou, babysitterkou, finančným poradcom, realitným maklérom,..... čímkoľvek čo bude potrebovať, aby sa z tohto chorého vzťahu dostala. Neber to, prosím ťa, ako nejaký útok, poučovanie, ale ak si napísala do verejnej diskusie, tak vždy budú existovať rôzne pohľady na tú istú vec a prínosom môže byť práve ten nadhľad, iný pohľad na vec či skúsenosti žien, ktoré si niečím podobným už prešli a vedia sa podeliť o svoje poučenia.
A co ma sestra dalej v pláne ?odide s detmi?ci on?on sa rozvádzať nechcel ak si dobre pamätám .
@bessie12 Veď jasné, hlavnú vinu nesie on/muž...
@rawmamka Máš pravdu, vo všetkom...na vine je samozrejme hlavne on, možno sa my ženy na tie milenky hneváme preto, aby sme tomu mužovi akoby podvedome chceli prideliť len polovicu viny - ale máš pravdu, on je sviniar.
Súhlasím s tebou, vo všetkom, držte sa a neznížte sa kvôli tomu debilovi na jeho úroveň, neskôr by ste to obidve ľutovali.
@hope87 No on urobil zase jednu chybu...sestra mi to vysvetlila tak, že on jej poslal stránku/návrh ubytka/neviem, z Bookingu, ohľadom dovolenky, kde on chcel aby šli, lenže jej to poslal v smske v tej apke? Ťukla na to večer v posteli, že kukne a nejako sa preklikala k minulým a uskutočneným ubytkám. Akoby s ňou tú apku zdieľal, neviem presne, ja takú nemám, keď viete ako to funguje, napíšte. 2 x Maďarsko potvrdené, raz na jej meno, raz na jeho, stále 1 apartmán s manželskou posteľou (ale on vraj spal na gauči 😁) Jeden v apríli, druhý pobyt v máji. Ale vraj boli iba na jednom, no kecy...Ale zvyšok radšej ani nepíšem, lebo tomu fakt neuveríte 🙆🏼♀️ 5 rokov dozadu cca 20 ciest na jednu noc, raz na jeho meno, raz na meno kolegyne, vždy manželská posteľ- nie, nikdy spolu nemali byť na ,,pracovnej ceste,,...viem, neveríte, ani mne sa nechce...a áno, už má kufre zbalené, toto by otvorilo očí aj mŕtvole už 🤭
Sestra má veľké šťastie v takejto nepodarenej, nešťastnej fraške nazvanej ich spoločné manželstvo, lepšie pomenovanie by bol životný omyl - prišla na to, dôkazov má toľko, že musela by byť fakt blbá, aby uverila jeho rozprávkam a našťastie ešte nie je tak stará, aby nemohla začať odznova.
Moja kamaratka nedavno zistila, ze ju muz podvadzal cele manzelstvo - cele citaj 20 rokov. Prisla na to nahodou, ked mu domov prisla sms na sluzobny telefon. Ona ju otvorila - pretoze pracoval z domu ako bol covid - ci nahodou nieco nepotrebuju. A v nej "kde si laska, uz ta cakam". Kamaratka v soku pretoze muz doma idealny, kvety, darceky. Tak si sadla za pocitac a otvorila vsetky chaty a spravy a zistila ze milenke kupoval tie iste kvety ako jej, na vyrocie ich svadby kupil 2 kytice a 2 balenie donutov!!! Jedno pre milenku a druhe pre manzelku. Nasla fotky - posielal jej, ze jej nieco nesie. Vobec ju nenapadlo, ze ju muz podvadza. Ona bola stastna - hovorili jej kamaratky, ze jej muz je divny - a ona nie, vy ho nemate radi, on je super a my sme spolu stastni. Hovorila, ze vzdy vedela kde je, ze jej volal, ze ked chodil na bike tak mal este kameru a natacal kde chodil - a stejne stihal milenky. Nakoniec sa priznal k 5 zenam. Ta neverila vlastnym usiam ani ociam ked jej to hovoril. Pricom nie je blba, ani naivna - jednoducho chlap si dal hodinku tu a tam a uz to islo.
Neviem co tu stale este riesite, sestra sa oneho starala az prilis, je proste nieco ako nabytok, inventar.. spotrebic... nezaujimava. Jasne ze sa mu nechce rozvadzat.
Ak si myslite ze ho to prejde ste uplne mimo obe. Vies tak ti poviem, kebyze stretnem zapinajucu sa slecnu vychadzajucu od mojho muza ani by som nevrieskala len sucho oznamila nech sa vypakuje.
A take zeny co si myslia, ze ich muz je iny.. dokonaly, uzasny, on by nikdy ... su podla mna uplne blbe naivky.
Vytlačiť celý záznam z bookingu, nech to geroj nezmaze, a na súde citovať presné dátumy jeho vytrtov. Má tromf, rozvod pôjde ako po masle a sestra začne život bez gule na nohe a podvodníka .
Manželská posteľ ale on spal na gauči, ty Brďo že aká rozprávka !!!
Smutné je, že už len booking dokazuje dve dlhšie trvajúce nevery (s kolegynkou a s klientkou), celé to začalo minimálne 5 rokov dozadu, pritom mohol mať avantúry aj kratšieho rozsahu, bez potreby platenia, rezervácie hotelov, apartmánov či cez iné portály, booking nie je jediný. Zarážajúce je, že po celý ten dlhý čas (neviem koľko trvalo celé manželstvo, takže aký veľký časový podiel) sa ničím neprezradil voči svojej žene, buď musí byť skutočne dobrý herec a klamár alebo sestra je príliš naivná, dôverčivá, zavalená domácnosťou a deťmi. Je iba šťastie, že nechytila akúkoľvek pohlavnú chorobu alebo infekciu, riziko bolo veľmi vysoké. Prečítala som si znova úvodný príspevok autorky - o tom ako švagor náhodou po rokoch stretol bývalú spolužiačku, spali v dvoch oddelených izbách a bla bla bla. Už len tam bolo toľko jednoznačne dokázateľných hnusných klamstiev že až - bola to klientka, s ktorou bol v kontakte a objednali si jednu izbu s manželskou posteľou. Už to by mi stačilo na to, aby som vedela, že celý život s ním bol podvod, nepotrebovala by som ani prehľad z bookingu, divné pohľady tej ženskej na svadbe a ani to, že zavolá muž z práce, že má veľa roboty, zostáva dlhšie a potom sa na schodoch z bytu stretnem práve s tou "klientkou", ktorá si "prirodzene" zapína na šatách gombík a muž za ňou do pol pása nahý. Toto nie sú dohady, intuícia,... to bolo možno na začiatku (v máji), keď urobil chybu a autorkina sestra začala pátrať a zisťovať, že celé jeho správanie, vysvetľovanie je nejaké divné, nesedí, nemá logiku ... až po tento posledný týždeň, keď sa aspoň istá časť jeho klamstiev ukázala v plnom svetle.
@rawmamka Možno,že si už pletiem diskusie a nechce sa mi dohľadať, ale mne sa aj niečo marí,že autorka písala, že jej sestra sa priznala,že už aj v minulosti mala nejaké podozrenia či zle pocity..
@oblecenie99 To si už ani ja nepamätám 😀, tých diskusií o neverných manželoch, ktorí boli prototypom dokonalého muža, ocina a pod.je tu toľko že až, každý deň pribúdajú nové a nové.... Ani sa nečudujem, že je rozvodovosť taká aká je a že v každom manželstve sa časom ukáže, že ten druhý alebo aj obaja predsa len tu a tam "zakopol". Ja už fakt vo svojom okolí nepoznám pár, ktorý by niečo podobné neriešil. Našťastie väčšinou to boli iba také prvé náznaky, že sa niečo deje (začiatok niečoho, ako napríklad aj v mojom prípade), niečo čo bolo jednorazová záležitosť (príležitosti typu teambuilding, firemné akcie, kamarátova oslava na chate ....), ale ak ide o takýto dlhoročný problém s premyslenou taktikou ako v tomto prípade, tak tam už to ani kvôli deťom nemá zmysel zachraňovať, pretože tu by si to odniesli práve najviac tie deti - žili by v pretvárke, falošnej ilúzii o "rodine" celé detstvo, raz by to aj tak celé prasklo a boli by znechutené nielen z otca ale aj z matky, navyše šťastná, zdravá atmosféra v rodine sa nedá zahrať a deti sú ako barometre, tie by to vycítili na 100%, len by nevedeli o čo konkrétne ide.
Ty kokso...tak to je sila. On ju ozaj asi cely cas podvadzal a s roznymi zenami...to nie je nahoda alebo len "nestastne zakopnutie". On je hnusny suknickar, ktory to robil preto, lebo to potrebuje a chce. Asi potrebuje citit to vzrusenie zo zakazaneho ovocia a chtic od tych zien. Je to hajzel. Dufam, ze sa uz vypakoval. A nech sestra alebo aj ty da vediet tomu jej priatelovi. Nech vie, aby s nou nestracal cas chudak. A kludne napis vsetko, aj ked to znie neuveritelne.
Tak nakoniec našla na Bookingu uskutočnených 28! výjazdov na jednu noc v rozmedzí cca 5 rokov, mimo tých pracovných o ktorých vedela, v SR aj blízkom okolí...samozrejme, všetko luxusné apartmány s drinkom na privítanie, jeden dokonca s krbom a infrasaunou. Samozrejme, väčšinou na jeho meno, občas kolegynino, vždy s manželskou posteľou, vždy 2! osoby, platené jeho súkromnou kartou...Samozrejme - on, že to je blbosť (Booking si asi sám vymýšľa 🤔)aj ona si vymýšľa- potom, že on jej nič nebude vysvetľovať (to je to najlepšie riešenie, ako vždy 🤷♀️) potom, že tam na jeho meno a meno kolegyne chodil niekto iný, ale on jej nepovie kto 😁 a potom zase, že on jej nič nepovie a hotovo. Ja už fakt na toto nemám slov..Normálne čakám, s čím príde o pár dní, že tam bol nejaký jeho kamoš Fero s kamoškou Eržou 😄
...a tá Erža s Ferom sú milenci, nemali peniaze na hotel, tak im chcel takto pomôcť chúdencom, keď sa tak ľúbia 😆 Jaj, mne je z toho už normálne smiešno, aj sestre, fakt nemá význam sa trápiť nad takým človekom, už nás prešla aj pomstychtivá nálada 🥳
Dúfam, že sestra už vypisuje žiadosť o rozvod. 🤯

@simca06022011 Ale on ju vraj strašne miluje, ich vzťah nemá žiadnu chybu, ona je super, no on nevie prečo to urobil ...ja tým mužom nerozumiem.