Ťažké odpustenie po strate brata
Môj brat zomrel vlani na jeseň pri nehode za divných okolností ale napokon polícia vylúčila cudzie zavinenie.
Švagriná nesmútila dlho po mojom bratovi, už pred .a počas manželstva ho podvádzala, podľa správy na odkazovači to brat krátko pred smrťou zistil. Chcel ísť domov,. porozprávať sa s ňou.ale už nedošiel. A pred časom si švagriná.nastahovala milenca k sebe domov.
Bývame v dvojdome, je hrozné ťažké vidieť ich vysmiatych denne spolu. Švagriná má tri deti z prvého manželstva on dve. Už je s ním tehotná. Tento týždeň začali prerábať dom, vychádzali všetko po bratovi nikoho sa nepýtali. Niektoré boli aj hodnotné, iné boli iba spomienkové.
Neviem zabudnút na brata, neviem odpustiť švagrinej. Neviem ako ďalej
odsťahovať sa..
Presne pre takéto prípady je úplná blbosť bývať s niekým v dvojdome a je úplne jedno, či sú to rodičia alebo súrodenci. Lebo človek nikdy nevie, čo sa môže stať. Je mi ľúto, čo prezivas, ale asi veľa možností nemáš, proste ju ignoruj.
@janickacrazy tak vies, kazdy by radsej byval vo vlastnej haciende ako na hromadke s debilmi, ale nie vzdy situacia dovoli.....
@janickacrazy tak vies, kazdy by radsej byval vo vlastnej haciende ako na hromadke s debilmi, ale nie vzdy situacia dovoli.....
@zooeynka ale cele mi to pride(mozno)vymyslene, brat zomrel na jesen a uz aj bolo dedicske konanie? Neverim. A tiez neverim ze svagrina by do svojej casti investovala prachy kym jej oficialne nepatri....aj ked, ludia su vseljak blbi.....
On mal nejaké deti? Ak nie, nezdedila po ňom všetko.
Tvoje pocity su v poriadku. Nic s tym nespravis. Su to iba veci. To hodnotné co si mala s bratom mas vo svojom srdci. Pockaj sa dedicke konanie. Nechaj nech ta svagrina vyplati alebo ty ju. Ta zena bola volba tvojho brata. To co sa dialo medzi nimi, je medzi nimi.
Ja som to zasa nepochopila s tym domom, ked horelo v susedstve. Ona bola akurat s milencom. Kde? V tom bratovom dome? To fakt?! Brat bol kde? Ty si nevidela, ze za nou niekto chodi?
Ja som to zasa nepochopila s tym domom, ked horelo v susedstve. Ona bola akurat s milencom. Kde? V tom bratovom dome? To fakt?! Brat bol kde? Ty si nevidela, ze za nou niekto chodi?
@la_dolce_vita skôr tam asi nebola a bola niekde mimo u milenca a preto nevedela, že horí u susedov
@la_dolce_vita skôr tam asi nebola a bola niekde mimo u milenca a preto nevedela, že horí u susedov
@janickacrazy aha, moze byt. Kazdopadne brat musel byt zaslepeny, naivny, zalubeny dobrak... a presne takych hladaju tieto typy zien. Hrnut sa do svadby nebolo rozumne v tomto pripade.
@janickacrazy aha, moze byt. Kazdopadne brat musel byt zaslepeny, naivny, zalubeny dobrak... a presne takych hladaju tieto typy zien. Hrnut sa do svadby nebolo rozumne v tomto pripade.
zooeynka nikde som nepísala o dedičskom konaní, či bolo či nebolo, lebo brat zanechal závet , mal firmého advokáta, ten to s ním spísal. Bol úspešný podnikateľ, vlastnil aj ďalšie nehnuteľnosti. Mal jedno dieťa ktoré žije v zahraničí, keby žil už by sa tešil z vnúcaťa.
@la_dolce_vita švagriná mala v deň toho spomínaného požiaru ležať doma, lebo ju údajne bolela hlava. Nám všetkým tvrdila že si dala tabletku a tvrdo spala, a preto nepočula hasičov. Milenec k nej domov nechodil, ona chodila za ním, aj v deň požiaru bola s ním. Je toho dosť čo mám proti nej , čo som sa dozvedela od kedy brat nie je medzi nami
Autorka, chapem ta. Cize brat bol movity, uspesny.. cim ho mohla zblbnut takato zena? Uz nie najmladsia s 3 detmi. Mne to nejde na rozum. Zavetom jej vsetko venoval? Aj ked ma dieta? No nezavidim ti zit blizko nich :((
Autorka, chapem ta. Cize brat bol movity, uspesny.. cim ho mohla zblbnut takato zena? Uz nie najmladsia s 3 detmi. Mne to nejde na rozum. Zavetom jej vsetko venoval? Aj ked ma dieta? No nezavidim ti zit blizko nich :((
@la_dolce_vita dieťa je neopomenuteľný dedič, museli by byť veľmi vážne dôvody aby ho mohol vydediť, prípadne sa mohlo dieťa vzdať alebo dostal nejaký iný majetok a dom pripadol manželke, švagrinej autorky. úspešný movitý podnikateľ takto posral život svojej sestre...
@la_dolce_vita nie , veď som písala že mal iné nehnuteľnosti, švagriná dostala oproti dieťaťa podľa hodnotovo menej, ale závete sú spomenuté aj jej deti
ojojoj, tak brat bol stedry ked dedia aj jeho nedeti.
to svoje dieťa vydedil?
to svoje dieťa vydedil?
@rozculena nie on dieta vlastne nema, som pochopila. to znamena ze sa na nom prizivila sikovnicka s 3 detmi, ktora uz teraz caka 4 dieta s inym.
@rozculena nie on dieta vlastne nema, som pochopila. to znamena ze sa na nom prizivila sikovnicka s 3 detmi, ktora uz teraz caka 4 dieta s inym.
@balerina2025 písala,že dieťa dospelé je v zahraničí
dedičské konanie sa robí aj keď je závet.Takže bolo? Bola si prizvaná?
Odkiaľ vieš,že zanechal závet a čo v ňom bolo?
@balerina2025 písala,že dieťa dospelé je v zahraničí
@rozculena aha tak uz som stratila nit.
@la_dolce_vita ..movity" je nespisovne slovo a znamena hnutelny....clovek nemoze byt movity
@la_dolce_vita ..movity" je nespisovne slovo a znamena hnutelny....clovek nemoze byt movity
@gelifil moze byt, je to cesky vyraz a cestina je moja rodna rec. Dakujem za upozornenie 🙂
pozri ak ona nechce odist, predaj svoju cast a chod byvat inde.
pohlad na nu ta bude zozierat stale.
@zooeynka ale cele mi to pride(mozno)vymyslene, brat zomrel na jesen a uz aj bolo dedicske konanie? Neverim. A tiez neverim ze svagrina by do svojej casti investovala prachy kym jej oficialne nepatri....aj ked, ludia su vseljak blbi.....
@zooeynka prečo nie ? My sme mali za 3 mesiace dedičské. Minulý rok

Presne pre takéto prípady je úplná blbosť bývať s niekým v dvojdome a je úplne jedno, či sú to rodičia alebo súrodenci. Lebo človek nikdy nevie, čo sa môže stať. Je mi ľúto, čo prezivas, ale asi veľa možností nemáš, proste ju ignoruj.