icon

Tlačím partnera k zásnubám a svadbe?

11. júl 2024

Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.

Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.

koniarova
11. júl 2024

Tebe nebliká kontrolka? Veľmi, veľmi dobre zvaž, či je toto ten pravý.

sissy27
11. júl 2024

Ja sa tak drzo opytam - ako ste financovali ten dom?
Lebo sorry, poziadanie o ruku nemusi odkladat kvoli domu, vyslovit sa moze aj s prstienkom z kolotocov, svadba moze byt kludne len v hodnote kolkov a jedneho spolocneho obeda pre mladomanzelov, rodicov a svedkov. Mlady chlap, 2r vo vztahu a nulovy zaujem o sex? No hlavne ze vypisuje pekne spravy cely den ked si daleko 🙄
Neviem ci ti to nedochadza, ale toto nie je perspektivny vztah…alebo teda aspon nie pre teba, kedze chces svadbu, dieta a dokonca aj sex…

sevrin
11. júl 2024

Ja som zažil presne túto situáciu. Len ten dom sme nemali kúpený.

mondolina
11. júl 2024

preboha, nebuď taká zúfalá.

tykat
11. júl 2024

Ja z toho citam ...nechce svadbu a nechce dieta, zatial.

Mozno ked bude chciet tak si najde mladsiu. On moznosti ma, ty ich mas obmedzene, hlavne casovo co sa tyka dietata.

betulinka1
11. júl 2024

Mne by nevadilo, ze si ma nechce zobrat ale ze sex 3x do mesiaca? Akoze som starsia ako ty aj moj muz ale teda toto je dost zle. Ak chces ostat tehotna asi z toho 2-3 x do mesiaca to vidim tak na 3 roky. Vies aky bude unaveny, ked bude vstavat k dietatu? 😉 pozri ked si taka hrrr chod na urad a vypytaj si papiere na svadbu, dones mu ich na vyplnenie, dajte si nejaky termin. Povedz mu, ze svadba bude jednoduchá, obed rodicia, svedkovia a vy. Ze sa do 2000€ zmestite aj s oblečením a fotením, ze tie peniaze mas a hotovo vybavene. Aj ked ja by som si nezobrala chlapa, co so mnou nespi a este ja mam byt iniciatívna.

zuzanita1609
11. júl 2024

Robíš chybu,ak ho ignoruješ po sex.stranke,len preto ,že on sa nevie rozhodnúť! Toto je obrovská chyba.🤨

rozculena
11. júl 2024

sprostosť.Ak túži po dieťati,tak nie s dovetkom,že ešte nie je čas a že až po svadbe....nedočkáš sa ani jedného ani druhého.On predsa musí vedieť,že už nemáš 20.......

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
zuzanita1609
11. júl 2024

Preboha a prederavit kondómy? 🙏😳 To snáď nemyslíš vážne, preboha 🤐

viky7
11. júl 2024

no neviem, mne az taky uzasny nepripada, teda ano, je uzasny stylom, ktory mu vyhovuje, ale nepreukazuje lasku naplnanim tvojich potrieb, tuzob.... lebo to by bolo pre neho mimo jeho konfortnu zonu, a do toho sa mu nechce .... len si t udrziava sposobmi, ktore ho zjavne vela nestoja ... jemu je dobre... ty to tolerujes ... my sme sa s muzom stretli, ked som mala 36, o rok bola svadba, kedze uz vek .... a dieta som bez svadby nechcela ... nastastie som do 3 mesiacov otehotnela, rodila som v 38 a mam pocit, ze to bolo uz aj tak neskoro... na tvojom mieste necakam a zatlacim viac, ak dieta chces .... aby sa nestalo, ze ty uz kvoli veku mat nebudes moct a on si najde mladsiu a dieta mat bude

jaond19
11. júl 2024

Pozri poviem to narovinu, svadba moze byt kludne o 2 tyzdne, s dvomi svedkami. Naco teatro so zasnubami, to nech si robia mladí 20tnici a potom 3 roky chystaju svadbu. V tomto veku naco.... (tiez mam pred 40tkou a na toto by som nemala ani chut,ani cas,ani energiu). Mate kopu vydavkov okolo domu? Ok, veselku mozte spravit aj formou zahradnej oslavy, ono sposoby su rozne, ale u vas su len vyhovorky a vycitky ze ponahlas... ale tiez som poznala takeho co len potom potom a casu je dost... som rada ze sa zavesil na krk inde. Do konca leta si s nim ujasni ze co, pretoze nema pravo mrhat casom v tvojom zivote

natalis1998
11. júl 2024

Podľa mna ste chybu urobili už na začiatku a to že ste sú nepovedali čo od toho vzťahu očakávate. Dieťa, byvanie a svadba sú asi najzákladnejšie témy ktoré sa podľa mna majú prebrať minimálne do pól roka od začiatku. Ja ak by som so svojim partnerom nemala tieto témy ujasnené tak s ním nie som a ukončím to. Pretože neviem aký zmysel má vzťah keď jeden chce svadbu a dieťa a druhý nie. Vy nemáte spoločný cieľ a cez to vlak proste nejde. Svadbu máte chcieť obaja prirodzene a nie že ty chceš a on nie, je možné že sa neskôr zlomí ale to na ako dlho to vydrží je len otázka času. Poznám veľa párov čo jeden chcela druhý nie a buď spolu nie sú alebo riešia rozvodové konanie. V prvom rade by som si s ním sadla a vyložte si karty na stôl. Dieťa by som absolútne neriešila pokial sa neviete zhodnúť ani na svadbe a určite ho do toho netlacila, ľnevies čo sa môže stať otehotnies a pri prvom probléme odíde.
Ak veľmi túžiš po dieťati tak idem smer reprodukčné centrum a daj si zmrazit aspoň vajíčka. Nie je to záruka ale aspoň budeš mat pocit že si urobila pre vlastne dieťa maximum. A ak tvoj partner nie je správny na rodinu, tak hlavne nestrácaj čas.

bonboniera
11. júl 2024

Preboha, nie ste spolu ani dva roky, už ste spolu kupovali dom, on ma 34 a ty ho ťaháš po spermiogramoch …

alexis617
11. júl 2024

Chcem aby si pochopila ,že obyčajnou obrúčkou na prste si chlapa neuviažeš k sebe a dieťaťom nepriputaš navždy po svadbe sa u chlapa začnú prejavovať veci ktoré roky ukrýval pred tebou zrazu už nemusí.o teba.bojovať a nadobro sa ukáže aj jeho ego a povaha a po narodení dieťaťa ço vkuse bude revať deň, noc ,dotoho práca,úver,prerábka domu práca okolo domu ja sa mu ani nedivím mať tento rozum tak by som svadbu tiež odkladala

koniarova
11. júl 2024

Túži po dieťati. 😁To sú také kecy. 😁😁🤦🤦

vler
11. júl 2024

@koniarova suhlasim. Autorkin muz sa nechce s nou ozenit ani mat s nou dieta.

nikdenikto
11. júl 2024

No asi by som mu povedala že buď ideme okamžite plodiť dieťa alebo nech si neskôr na dieťa hľadá inú, že ty nepôjdeš na stužkovú o paličke 🙈

Ty ak teda dieťa chceš, nie len kvôli tomu že ti tikajú biologické hodiny a on to bude chcieť ďalej odkladať, rozmýšľaj o odchode asi.

lenocka8894
11. júl 2024

@autorka. ...ja ti napisem pribeh z mojho zivota...mojho dobreho "znameho" najlepsi kamarat bol v takejto situacii...cize poznam jeho pocity myslienky...s frajerkou sa spiznali tiez v strednom veku ona 38 on 39...su spolu uz 2 roky aj spolocne byvanie riesia. On bezdetny, dobre vyzerajuci muz ona slobodna mamicka uz pubertiaka ALE strasne zacala tuzit po druhom dietati..ked som sa dozvedela ze on tej zene mota len medove motuzy ako si ju zoberie a spravi si s nou dieta a teda nic take v umysle ani nema a vobec si neuvedomuje ze to je jej posledna samca mat dieta...nuz co k tomu dodat...na tvojom mieste by som kaslala na chlapa a isla si "spravit dieta" ( ano viem blbo povedane). Chlapa si vies najst aj 60ke a mat svadbu ale dieta uz nie...skus si prehodnotit priority..

ninusa221
11. júl 2024

Bohuzial svadby a bývanie je v dnešnej dobe hrozne drahé. A kým by sme všetky mali čakať na to aby bol dom postavený, svadba a byt finančne ok tak máme 60 minimálne všetky 1 dieťa.

autor
11. júl 2024

My sme sa pred tym o tom vsetkom bavili. Hladal vztah manzelstvo aj deti ako aj ja. Vedel do coho ide. Ja to z jednej strany chapem ale z druhej by mal vidiet aj mna

ahhola
11. júl 2024

A zasa mas len smolu... Ten tvoj dobry 36.rocny chlap potrebuje do domu len "mladu" 30.tnicku,s tebou si uz na rodinu netrufa, bohužial...

autor
11. júl 2024

@ahhola moja on je odomna mladsi ja som starsia.

miadi
11. júl 2024

Ten spolocny dom pred svadbou bola chyba. Svadbu a dieta on nechce . Pre teba je spravny cas dnes .. vcera a Mozno uz nemas zajtra . Keby si bola aspon o 10r mladsia dalo by sa povedat ze tlacis.. takto v 38 po 2r vztahu a v spolocnom dome . Ten spravny cas by bol teraz . Stym spravnym partnerom. No tento tvoj sorry hra stebou hry . Netuzi po tom co ty a uz ani po tebe netuzi. On mà cas. Dieta moze mat aj o 10+ rokov s mladsou. A teba mà tak na teraz . A sluby slubovat.

autor
11. júl 2024

Akurat dnes peisiel za mnou ze kedy sa budeme milovat. Povedala som neviem. Nemam chut lebo som chora a v tom horku ma to ozaj nelaka. Musi si pockat

matullienka
11. júl 2024

No za mňa ale robíš svojím prístupom chybu. Skôr ako trucovanie by ste sa mali na rovinu porozprávať a dohodnúť prípadné termíny alebo zistíte, že máte každý inú predstavu o budúcnosti a podľa toho sa potom zariadiť

lenocka8894
11. júl 2024

@autorka...takymto pristupom docielis akurat tak opak...nedas mu? Tak si to najde inde...on nestrati nic a ty vsetko...ak das chlapovi ultimatum alebo nan tlacis tak ujde...ziadna nieje taka dokonala pre muza aby ked mu odmietnes sex tak pride za nou prosit kolenacky 🤷‍♀️

miadi
11. júl 2024

Ani po 11r manzelstva nas intimny zivot nie je na tom tak biedne ako vas po 2r a nebude to tym ze mame klimatizaciu. Sex nie je za odmenu ani na trestanie. On nechce sex cele tyzdne a pride za tebou ze kedy bude ked si chora ? Nevie ze si chora ? Alebo len hovoris nech si pocka Lebo on ta nechava cakat na zasnuby svadbu ? Dierky do kondomov chces robit ? To vazne mas 38r? Ved sa tomu postav tvarou a vykomunikujte si to.

autor
12. júl 2024

@miadi ved ja s nim komunikujem a on mi povie preco na mna tlacis? Jasne som Ti povedal ze su teraz prednejsie veci na dome. Svadba moze este nejaky cas pockat, nechapem kde sa ponahlas?
Mam skoro 40 kde asi? Tvrdil si mi ze ma chces za zenu a zrazu to posuvas ja uz nemam cas.
Nebud hystericka. Keby som ta nechcel tak nezhaname dom a neplanujeme rodinu.
Ale aj dieta odsuvas..ja mozno nebudem moct mat potom dieta kim nastane ten cas
A ty nechapes ze ja milujem teba a dieta by bolo len vyvrcholenie vztahu? Jasne sme sa dohodli. Zabezpecit byvanie, svadba a potom dieta?
Ale situacia sa zmenila. Byvanie mame mozeme zacat riesit svadbu.
Ale to je este skoro nie sme spolu este ani 2 roky

A toto je stale dokola

derdia
Autor odpoveď zmazal