Tlačím partnera k zásnubám a svadbe?
Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.
Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.
Prosim ta,kto je na katastri vlastnikom toho domu a pozemku?
@maminkadeticiek Mam presne tu istu otazku. Ak to maju pol na pol, tak jej to dava slusnu vyjednavaciu poziciu a moze nanho zatlacit. Ak nie, tak jej pozicia je velmi chaba.
@zelenina1 Ja skor sipim,ze ten dom,ktory im kupil nir je ich,ale len jeho.Som si tym ista.Takze ona nema nic,on vsetko a nechce si ju vziat.Koniec pribehu.
Inak takmer spolu ani nespavate.Ja naozaj neviem co chces pocut.Jeho dom,nechce sa zenit,na dieta podla neho este nie je cas a nema zaujem o sex Chapem ze sa aj slamky chytas,ale z tohto nic nebude si myslim.
S kludom anglicana mu oznam ze bud do roka budes vydata a zacnete sa snazit o dieta alebo s nim jednoducho koncis a myslis to vazne... Myslim ze rychlo zistis ci mu na tebe az tak velmi zalezi ako sa ti snazi nahovorit...
Dalej sa zariad podla jeho reakcie ✊✊✊
@kulumulu123 Suhlasim. Mne to bolo oznamene ked som mal 29 a teraz by som nemenil za nic na svete. Spravny cas pre chlapa nenastane nikdy.
Dom je na nas oboch
Hm,neviem preco, ale ja tomu ze je dom na vas oboch neverim.Ale to je moj problem.
No ja na tvojom mieste nestrácam čas. Dám s ním vážny posledný rozhovor, že od zajtra sa ideme pokúšať o dieťa, ak ma miluješ naozaj a naozaj to dieťa chces, tak do toho pôjdeš. V tvojom veku to bude trvať možno aj rok -dva, kým vôbec otehotnies. Svadbu môžete riešiť aj neskôr. Tá sa dá hocikedy, dieťa už nie. Musíš vedieť na čom si. Ale môj osobný názor je, že on dieťa nechce a ani svadbu. Môj muž svadbu chcel a brali sme sa po pol roku známosti, lebo ja som mala už po 30-tke a chcela som dieťa, on je tiež mladší ako aj tvoj.
Mala som s nim dnes rozhovor vsetko som na neho vysipala a on povedal znova to iste. Preco na neho tak tlacim on proste to tak ma nastavene, ze az po 2 rokoch by zacal nieco riesit ze nech som trpezliva. Ze on to vsetko chape a, ze ci budeme mat dieta na tom nezalezi. Chcel by dieta ale ked sa nam nepodari tak to musime prijat a predsa sa lubime aj bez dietata. Lenze ja som mu spravila scenu, ze on nie je zena keby citil to co ja hovoril by inak. Ja dieta chcem. Takze sme sa znova rozhadali a mame tichu domacnost. Neviem uz ako ho presvedcit. A to mi volali uz aj jeho rodicia, ze nech na neho tak netlacim, ze mozem byt rada, ze som si v mojom veku nasla takeho muza ako je on. Ze ked povedal, ze svadba bude o rok tak bude. V tomto je zas on zasadovy vraj. Ked som potrebovala druhe auto za rok som dostala nove auto ale neziadala som ho o to. Ze to uz o nom dost hovori
Povedal ti pravdu, JEMU nezáleží na tom, či budete mať dieťa= jemu je to úplne jedno, lebo vie, že on môže mať dieťa hocikedy inokedy s inou ženou, kľudne aj za 10 rokov. Lenže ty ten čas jednoducho nemáš. A porovnávať svadbu a dieťa s novým autom je úplne mimo. Možno ťa aj má rád, ale takto mu to vyhovuje. Dieťaťa sa s ním nedočkáš, ver mi. Ja by som hľadala inde.
On povedal ze tiez by chcel dieta ale mam pouzit trocha aj rozum. To ze mame byvanie neznamena, ze ho budeme vediet aj uzivit. Nemame ani izbu pre dieta. Mame iba jednu izbu a kuchynu.Povedal, ze aj keby som mu dieta nedokazala dat v prvom rade chce mna. Lubi ma ( co mi stale dokazuje, nosi mi kvety, drobnosti) a chce ma za zenu aj keby to dieta nemame alebo mame. Tak som mu povedala, ze bud do roka bude svadba a dieta alebo odchadzam.
stále samé výhovorky od neho............
Ty si to pekne idealizmus, bolo by super keby si do roka bola tehotná, len treba byť realista, niektoré páry sa o dieťa snažia roky. A pri tom vašom sexuálnom živote 2 x do mesiaca to bude skôr zázrak
Mrzí ma to autorka, ale sama asi niekde vnútri citis, že z tohto nic nebude. Predpokladam, ze najbližší rok/dva bude(te) vrážať prachy do domu, keď píšeš ze máte zatiaľ len 1 izbu - cize potom z jeho strany príde ta istá pesnička o peniazoch, nemyslíš?
Rozhodnutie je na tebe, rád si tu dostala viac nez dosť. Každopádne, aj tu na MK vidieť, že by si nebola prvá a ani posledná ktorá otca svojich detí stretla v 38-40+ (a nemusela ani dávať ultimáta, ani na inak tlačiť, ani v návale chvilkoveho zúfalstva prederavovat kondomy). Veľa šťastia!
Aj na katastri?
Ach prepac oblbuje ta . Dieta nechce . Chce to natahovat az bude neskoro a potom sa bude robit neviniatko ze nemoze za to ze ti vajicka dosli. A co Keby si chcela aj dve deti ?Tak aby si to niekedy stihla . My sme po vyse roku mali svadbu . Ved sa mozete zobrat uradne o 2 svedkoch a teho h nebudes hnet aj babo trva 9m za ten case moze po robit na dome . Ale to by musel ozaj chciet .
@rozculena ano aj na katastri to ani sme neriesili isli sme do toho spolocne. Zas som sa aj poistila a viem ze on by ten dom sam neutiahol. Praveze v jeho rodine su same 2cata a mozno to ho desi. Ja som vzdy tuzila aspon 3 deti potom som si povedala ze 2 a teraz pochybujem ci dokazeme mat aj to 1. On je teraz tak nastaveny ze vie ze ja s mojim vekom budem mat problem otehontiet sice moja gynekologicka povedala ze je najvyssi cas lenze ma hned smerovala na umele oplodnenie a do toho nechcem ist ani ja ani on. Stoji to kopu penazi a na to ozaj nemame
Ja teda neviem, ale ako to že chlap po 40-ke nemá peniaze na dieťa a ešte sa naň necíti? Nemusíte mať svadbu za 10 000€ a dieťa nepotrebuje najdrajšie tip top veci
Zvazuje aj adopciu ak by sa nam nedarilo lenze ja sa bojim ze na dieta by sme cakali 10r. A v 55 Vam nikto zo zdravim rozumom dieta neda
@paulina291 to mu stale vysvetlujem ze ja nepotrebujem luxusne veci a dost vela veci zdedim po kamoskach. A navyse mam pracu kde by som mohla mat aj dieta u seba keby som este kojila lenze on sa boji pretoze robim vo zdravotnictve. Ja som ochotna byt aj len par mesiacoc doma a aspon na 4 hodinny denne do roboty keby som nekojila. Povedala som mu, ze vsak o to dieta sa budem aj tak prevazne starat len ja
Tak to na mňa potom pôsobí ako totálne výhovorky. Keby si ťa chce zobrať tak ti stačia lacné šaty, pekná mala kytička a na úrade o 2 svedkoch je to za úplne minimálne náklady.
Otázne je, čo by si dosiahla rozchodom. Či je tak veľa chlapov ktorí by si ťa behom chvíky vzali a urobili si a tebou dieťa v tomto veku. No, je to blbá situácia, ale prajem veľa šťastia❤️
A k adopcii, neviem, či by ste do toho šli ale napríklad na rómske dieťa sa nečaká až tak dlho.
Autorka pises "Lubi ma ( co mi stale dokazuje, nosi mi kvety, drobnosti)" ...si strasne naivna ak sa nechas uchlacholit tymito lacnymi gestami, takto sa laska "nedokazuje"
@paulina291 nie som rasistka ale romske dieta urcite nechcem. Inej pleti a narodnosti este ano ale romske absolutne nie a to som chodila do skoly a pracovala s romami. Vazim si ich ale romske dieta nie
@vler a ako? Ked uz po roku zacal hladat byvanie je podla teba male gesto?
To nemyslis vazne ze by si sla od novorodenca na 4h ak by si nekojila do roboty . A ze on nemusi nic . A tie 4h das dieta komu ? Ci nechas doma a on sa bude hnevat ze sa mà starat ? Kde si nasla takehoto trudika? Ty robis v zdravotnictve a on by radsej umrel ako siel k dr . V com mas pocit ze sa k sebe hodite a v com mas pocit zeby bol dobry otec ? Lebo Ja z neho nemam taky pocit z tvojho opisu. A nie nie si taka zufala zeby bol posledny chlap na svete . Aj v 38 mozes najst chlapa co by si ta zobral a do 40 aj dieta stihas. Tento chlap mam pocit ze Aj ked si to dieta vydupes vzdy budes tahat za kratsi koniec . A necha vsetko na teba ze ty si chcela dieta .
Ty chces dieta a svadbu a on nosi kvety a drobnosti. Uz sme ti viacere povedali, ze nic z toho nebude!!; aj podla tvojho opisu vasich poslednych rozhovorov je jasne ze on proste nazor nezmeni.
Nelubi ta dostatocne aby si ta vzal a mal s Tebou dieta, a Tebe sa na materstvo skutocne krati cas. Pochop to uz.

Netlac na neho, lebo dopadnes ako moja kamoska. Tiez strasne rychlo potrebovala dieta, lebo ma "uz" 32 rokov tak po rocnom vztahu donutila chalana ktory nie je absolutne rodinne zalozeny, nepripraveny na dieta a zodpovednost. Dieta sa este ani nenarodilo a oni uz maju pokazeny vztah, same hadky a vycitky..
Porieste dom a najdi si rovnako nastaveneho muza ako ty, nie namotavaca.