icon

Tlačím partnera k zásnubám a svadbe?

11. júl 2024

Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.

Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.

Strana
z11
janababana
15. júl 2024

Autorka prosim Ta a co si vlastne chcela od tejto diskusie? Lebo nas diskutujuce o nicom presviedcat nemusis, je to tvoj zivot.

janickacrazy
15. júl 2024

Za muža hovoria činy, nie reči. Darmo ti sľubuje, pokiaľ reálne nič preto nerobí, tak to o niečom svedčí. My to myslíme s tebou dobre. Máme životné skúsenosti, preto vieme svoje.

natalis1998
15. júl 2024

Autorka ty sa absolútne nevyjadrujes exaktne. A vlastne neviem prečo si pýtaš rady keď stále si ideš svoje. A zrazu z toho že tvoj partner nechce deti je že ty máš zdravotný problém pre ktorý by bolo problém tehotenstvo. Absolútne nechápem tejto diskusii.. a zas keby s nami nesúhlasíš tak nemáš tichu domácnosť ako si spomínala na začiatku. Takze zrejme tieto obhajoby sú už len vymyslené veci len aby ste ako pár nevyzerali zle.

autor
15. júl 2024

Jezis ked on povie ze deti chce ale boji sa aj skrz moju diagnozu tak chapem to len proste ta tuzba je strasne silna. A to on nedokaze pochopit. On jasne povedal, ze dieta chce nieje proti tomu ze inak by asi somnou nebol ale nech uvazujem realne. Ze keby na naa niekto zavola socialku tak bez mihnutia oka nam dieta vezmu lebo nemame teraz podmienky na to aby sme to dieta mali kde dat.to dieta by tam trpelo. Ze keby bol chrapun tak to decko mi spravi hned a je mu jedno ze by bolo v spine a bordeli ale on taky nie je

dorottka
15. júl 2024

Hej, ja uz koncim tu, proste prisla s otazkou, ale zmenilo sa to na presviedcanie anonymnych zien na internete o uzasnosti chlapa, na ktoreho prisla povodne v uvodnom prispevku staznost… co strana, to vygradovanie dovodov, preco je typek vlastne perfektny a my to nevidime… tak neviem co chcela, asi pocut, ze to chce len cas a ano, vsetci chlapi su taki, co vsak nie je pravda, tak aspon si ako tak obhajuje tvar, pricom kazdy to ma vieme kde, pretoze nikto ju osobne nepozna a nemusi sa tym padom spovedat ani vysvetlovat nic nikomu…

Toto o socialke, ked si mu zozrala, tak… omg.

O diagnoze si nic nespominala na x stranach, zrazu je to najrelevantnejsia vec, uz proste trepes, skoda celeho casu, co tu zeny na teba dali, pretoze si tu dostala viacero skvelych rad. No co uz, drzim palce a potom sa prid pochvalit babenom, rady uvidime, ze sme sa mylili a to myslim smrtelne vazne.

natalis1998
15. júl 2024

Zacitujem ti tuto vetu z tvojho prvého príspevku: A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem.
Presvedčas tu ženy o niečom čo ani pravda nie je. Že tvoj partner dieťa chce ale tu si ho vykreslila ako niekoho kto je sebecky, nemysli na teba na to že nemáš čas atd. Keď už sa takto vyjadris tak si aspoň za tým stoj a nie že prvých 7 strán príspevku ho vykreslujes ako najhoršieho muža na svete a keď už ti tu asi 30 žien napísalo že rozchod čo je aj reálne keďže sa Vám rozchádzajú názory na najpodstatnejšie rozhodnutia v živote tak zrazu aký je empaticky, úžasný muž. Aspoň si za svojim názorom stoj. Ľutujem čas ktorý som tu investovala 😂

autor
15. júl 2024

@natalis1998 ja nechapem preco furt rozchod? Potom sa cudujete ze ste same. Ved ked by to kazda mala takto riesit tak mame len same rozvedene zeny. Ja neviem co bude ano vykreslila som ho tak lebo som to pisala v depresii a po hadke ale ked som si to tak presla tak som prisla na to ze som nevdacna pretoze on mi v zivote ozaj velmi pomohol. A za ten cas sme sa udobrili. Odlozila som to s tym ze poxkam este a uvidime ci sa coskoro vyjadri pretoze kamarat mi naznacil ze uz cosi chysta takze...

mimka1402
15. júl 2024

Radšej sama ako s manipulativnym, nezodpovednym hlupákom, ktorý by ma vodil primitívne za nos ako ten tvoj teba. Kto chce kam, pomôžme mu tam. A ty iba chceš uistiť, že sa myliš, ale to ti nik tu nenapise, všetky vieme kde je realita. Depresia to nebola, ale reálne videnie, to sme si zažili všetky vo vzťahoch s chlapmi, ktorých sme museli obhajovať do nemoty... Nuž. Držím palce, potrebuješ to.

natalis1998
15. júl 2024

Poviem ti prečo by som to ukončila ja keby som na tvojom mieste. U mna je zmysel života mat deti, rodinu a keby toto so mnou môj partner nezdiela tak s ním nie som dlhšie ako 6 mesiacov. Pretože že život je krátky a nemá zmysel ho strácať s niekym s kým mame rozdielny cieľ v živote. Ja som sa o týchto témach s mojim manželom rozprávala asi keď sme spolu boli 3 mesiace a keď som videla že ideme rovnakým smerom tak sme aj v tom vzťahu pokračovali. Poviem ti v čom je iný môj muž od tvojho partnera. Napríklad v tom že ja mám tiež zdravotný problém pre ktorý nemôžem otehotnieť a keď lekár povedal že to nemám odkladať, tak hned ako som dokončila výšku a mala odpracovaných 270 dni tak sme sa začali snažiť. Lebo to robí milujúci muž, ktorý vidí na svojej žene že túži po dieťati a nechce stratiť ani deň a nie ju naťahovať aby sa čoraz viac aby sa blizila k menopauze a ešte jej vnucovať názory že si môžeme adoptovať. Podľa tvojich názorov je tvoj chlap sebecky a mysli len na seba a to nie je dobrý chlap do života. Možno ti daroval auto možno ta v živote podporil, ale nemyslím si že toto je láska k žene. Prepáč ale nevyzerá to tak.
Každopádne ty to môžeš mat inak a pre teba sú dôležité iné veci vo vzťahu čo je vporiadku, len potom nechápem čo ti na tom vzťahu tak vadilo, keď je to celé v poriadku. Každopádne prajem všetko dobre.

sense
15. júl 2024

Autorka len pekne s tým tvojim dokonalým chlapom ostan a čakaj.... A ďalej ver tým jeho rozprávkami... O sociálne a neviem com všetkom...
Ale tento MK ma svoje čaro 1-2 dní, par strán diskusie a problém vyriešený, chlap zázračné zmeneny

miadi
15. júl 2024

Tvoj chlap chce deti ako Moj muz chce tujovy plot. Cakam nanho uz 13r 😂a to ma zahradne centrum a tie tuje mà za lepsiu cenu ako klasicky zakaznik. Kazdu jar ze mà ich hura no je busy a vzdy ich preda nez by mal cas dat ich zasadit. Lebo najprv bolo treba zrovnat pozemok a dat trubku do zeme aby dazdova voda z pola za domom nerobila u nas jazero. Vzdy bolo nieco cez covid sa nedalo Konexne to urobili minuly rok . Potom chcel este taky kovovy plot nez bude ten zivy. Long story short ten zivy plot Este stale nie je a je dost mozne ze ho naozaj nechce lebo mà plan o par rokov byvat v inom dome a Nechce sa mu vrazat viac $ do tohto . Tvoj chlap chce deti ako Moj tie tuje. Ja uz vlastne necakam na ten plot ku stastiu mi nechyba. ( tych tuji treba 200 velke chce 2m cena taka ze radsej dve dovolenky v exotike) ludia vacsinou maju to co naozaj chcu . A to co by akoze chceli no nie je priorita .. na to vacsinou nie je “ spravny cas “ alebo $ . Tvoj chlap nechce aby socialka zobrala dieta z bordelu a spiny . Ty zijes v bordeli a spine ? Tak Asi mà pravdu a dieta by si nemala chciet .

casavina
15. júl 2024

Autorka citujem tvoj prvý príspevok, čím začala diskusia...
"Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. "
Ty veľmi dobre vieš, že tento vzťah ide ku dnu, no ale tak ži aj naďalej na ružovom obláčiku...mne a myslím že aj ostatným je to úplne jedno...tvoj život, tvoje problémy 🤦🤷

vler
15. júl 2024

hej romom vacsinou neberu deti z tych ubohych spinavych osad ale vam ich vezmu

miadi
15. júl 2024

@vler ona mu žerie kazdu vyhovorku co jej on povie . A on je mimon. Tak sa nasli.

emma022
16. júl 2024

Tvoj chlap možno aj deti chce, ale nie s tebou. Prepáč.

Pôsobiš veľmi zúfalo a on to vidí a aj jeho rodičia, ktorí ti povedali, že môžeš byť rada, že si si našla takého muža ako on. Muži nechcú zúfalé trosky, chcú sebavedomé a silné manželky a matky svojich detí

My sme sa s mužom spoznali 1/2016 a 9/2018 som už bola plánovane tehotná. Do týždňa sme zorganizovali malú svadbu na úrade. Obaja sme mali po 30tke a vedeli sme, čo chceme

Držím ti palce, ale cítim, že ešte budes veľmi smutná

emma022
16. júl 2024

A píšeš, že je to úžasný, citlivý a vnímavý muž. Ano, to on pravdepodobne je.

Ale to čo on k tebe pociťuje, je ľútosť. Je mu ťa ľúto a má výčitky svedomia, preto to naťahuje. Nechce ťa aj on raniť po tom, čím všetkým si si v živote prešla

lacibo
16. júl 2024

Chapem ta ale nasilu to jednoducho nepojde..a keby aj ..nebude to to pravé..rozid sa a bud radsej sama ako v nestastnom vztahu..kde nie su respektovane tvoje potreby ..chapem tuzbu po dietati..radsej by som ale matka samozivitelka bola ako v nestastnom vztahu..kde ma muž nechce

luccija
16. júl 2024

Co sa tyka otehotnenia tam problem by nebol problem by bolo tehotenstvo a mozno kvoli tomu je opatrny ale ked chce ist do toho aj napriek tomu tak to asi hovori jasne nie?

Veď si písala, že gynekológ ta už tlačí do IVF a zrazu nebude problém otehotnieť...vieš a nechcem byť zlá, ale aj zdravý pár bez nejakých dg môže čakať roky už fakt nemáš 30.Tak, keď je všetko v poriadku prečo sa ťa lekár pýta 5 r na dieťa a hneď povedal, že IVF aspoň tak si to písala ..dnes pomaly každý druhý pár má problém so spermiogramom, žena zrasty, Endom, zle vajíčka, občasná ovulácia...nehovorím, že to bude váš prípad, ale buď trocha realistka.Kedy ide na spermiogram?aspoň to nech si dá vysetrit nech viete na čom ste

luccija
16. júl 2024

Ale, keď kamarát povedal, že niečo chystá tak to nie je novinka nie?veď prsteň si v aute našla..už len počkať budúci rok do októbra na svadbu a potom to budete toľko naťahovať, že už ti ani IVF nepreplatia kvôli veku a bude to ešte drahsie.Dajte si priority obidvaja...

autor
16. júl 2024

@luccija preco by to nepreplatili kvoli veku?

dorottka
16. júl 2024

Nepreplacaju po 40tke, aj ja tak viem, pokial sa nic nezmenilo

luccija
16. júl 2024

@dorottka áno, ak nebola zmena bolo to 39 r a 365 dni

luccija
16. júl 2024

V akom stave je dom?čo máte spravené?

autor
16. júl 2024

@luccija teraz nerobime nic pretoze sme chory ale potom ideme robit kupelnu a burat aby sme vyrobili dalsiu izbu

natalis1998
16. júl 2024

Už len z hľadiska toho je to tak, že šance na úspešnosť rapídne klesajú. Do 38 je úspešnosť na 1x IVF cyklus približne 30-35%. A po 40-ke to je len 5-10%. Takze preto to má aj poisťovňa tak nastavené keďže tam je väčšie riziko že proste ani tie 3 cykly nestačia na otehotnenie.

sense
16. júl 2024

@dorottka v zahraničí pre platia aj po 40 do veku 43 za určitých podmienok

mircalla
17. júl 2024

@luccija A par rokov dozadu to bolo dokonca len do 38 rokov

luccija
17. júl 2024

@mircalla áno, viem no veď nevadí, pokým sa rozhodnú to možno zvýšia na vyšší vek😉

Strana
z11