Tlačím partnera k zásnubám a svadbe?
Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.
Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.
Tak keď ti je s ním tak dobre tak sa na všetko vybodni a užívaj si s ním život vo dvojici. Nebudete ani prvý ani posledný. No dieťa a svadbu od neho v blízkej budúcnosti nečakaj.
Ja som to navrhla a jemu sa ta myslienka tiez moc nepaci ale o male sa nam ma kto postarat. Rozumieme si po kazdej stranke. Vieme sa dohodnut mame rovnake nazory atd. Skvele sa doplnujeme. Ja viem, ze to tak vyzera ale je to dobry muz len je neskuseny vo vztahu pretoze som jeho uplne prva partnerka
Nechapava si akurat Ty. "Nebije ma" ved to je uplne zakladna vec. Uzivaj si to "modre z neba",
snad ti bude stacit ako nahrada za dieta
Ten dom mate ako pravne osetreny v pripade rozchodu.? Ten dom je len vec . Moze ta vyplatit dom sa da predat .. Mozno bola chyba ze si si nasla mladsieho od seba on mà este cas nemusi byt ba dieta este zrely. A Mozno je z tych co nanho nikdy nie su zrely. Nie je dobre tlacit ho do niecoho co nechce . Niecoho co je zavazok na cely zivot . Ale ty mu stale veris ze to chce.. lenze Keby chcel nepotrebuje tvoje prosby .
Ja osobne si myslim, ze ho omluva ciastocne len to, ze som jeho prva partnerka. Mal pred tym nejake pokusy ale vacsina tych zien ho iba vyuzivala
@miadi nemyslim si. Vidim aky ma k nim vztah. Bratove decka ho zboznuju aj on ich vzdy sa vyblaznia s nim. Kazdy mi hovori, ze by bol skvely otec. Ked vidime niekde babatko okamzite mi ukazuje nan pozri ake je zlate. Dufam ze aj nase bude ako toto ich. On deti pritahuje jak magnet. Preto nechapem ten jeho postoj aby som bola trpezliva. On mi povedal, ze povodne planoval zasnubenie ked sme kupili dom lenze sme sa vyhadzali z penazi. Teraz to vyzera ze na vyrocie lebo prsten som nasla schovany v aute ( mysli si, ze ked upratujem auto nenajdem ho😂). Takze vidim ze to planuje len caka na spravny moment. A svadbu chce o rok tesne pred zimou
Modre z neba nie su drobnosti co ti kupi modre z neba je babatko v modrom bodicku ked je to to po čom tužiš. Rozumiete si vo vsetkom .. Hej v nepodstatnych veciach co budete jest kam pojdete v sobotu o kolkoj idete spat . V dolezitych veciach ako svadba a dieta si nerozumiete. On mà cas treba milion nepodstatnych veci doriesit nez sa moze zamerat na to dolezite. Tak nevadi Mozno raz budes manzelka a Mozno ste super plodni a bude zdrave babo aj v 44 Drzim palce nech si stastna .
No vidíš. Tak tato diskusia mala zmysel. Presvedčila si samu seba, že sa vlastne každú chvilu ideš vydávať 🥳, že partner ochka nad cudzími babatkami a dieťa veľmi chce a bude skvely otec (a ešte k tomu ta ani nebije, čo je tiež plus). Tak nech sa vam teda vydari hoci aj hneď v prvý mesiac jeden z tých dvoch pokusov čo mávate. Veľa šťastia!
podľa mňa on to dieťa vôbec tak nechce tak ako ty, vedel by si predstaviť život aj bez dieťaťa, možno aj preto nechce svadbu lebo po svadbe dieťa..... A na to sa až tak necíti. Bojí sa ti to povedať, aby si náhodou neodišla od neho. V podstate má pravdu, že na neho tlačíš, lebo on to dieťa pravdepodobne nechce. Aj keď samozrejme môže mať rád deti ale svoje nechce. Keby ti to takto otvorene povedal čo by si spravila? Ja mám pocit, že on to naťahuje, aby si si to rozmyslela. Možno aj sex ho preto nebaví, lebo vie že z toho sa dá otehotnieť 🙂.
@culienka chranime sa zatial lebo nechcel aby som brala antiku. On mi praveze stale omliea ze nechce ze preco stale vypravam ze nechce ked mi jasne povedal ze chce ale jednoducho este nie je spravna doba mat dieta. Musime sa vraj lepsie poznat
@culienka jeho praveze sex bavi lenze mna nebavi stale zacinat. Uz sme sa aj o tom bavili a on mi povedal ze ked ja za nim pridem vzdy ked je unaveny alebo sa mu nechce alebo ma robotu. Tak som sa nastvala a povedala tak nech mi laskavo sam povie vo ja mam z jeho sygnalov vediet kedy ho chce a kedy nie? On povedal ze v lete ho nepotrebuje zas tolko ale v zime mavame castejsie lenze ta iniciativa musi ist odomna. Tak som si povedala ze skusim nemat teraz zaujem ja a uvidime ci sa konecne uvedomi
Tak to ta dobre odrbkava prepac . Ze musite sa lepsie s poznat . Uz ta mohol dost poznat za rok . No tak uz vie ze nieco mu na tebe vadi nevyhovuje a dieta stebou mat nechce . Len ta opija rožkom ze este nie je spravny cas . Chce tym len povedat ze ty nie si ta spravna zena s ktorou by chcel mat dieta . Ale tak Ver jeho verzii Mozno o rok bude svadba a vsetko Mozno sa k tomu pan dokope.
Kondom pouziva nechce aby si brala antiku Lebo tam mà vacsi pocit istoty . Antiku mozes aj prestat brat a nepovedat mu nic no kondom ho nenapadlo zeby si vedela dierku urobit. A Mozno mà pravdu ze by ste nemali mat spolu dieta ked sa este za 2r nepoznate.
Tak hlavne, že ťa pozná natoľko aby ste spolu kúpili nehnuteľnosť ale nepozná ťa aby si ťa vzal a mal s tebou dieťa
Toto som počúvala od svojho BÝVALÉHO partnera ja...najprv je ešte skoro, až po 2 rokoch partnerstva...po 2 rokoch prišlo zase, že je to skoro...svadbu sme nechceli ani jeden z nás, ale dieťa som chcela...on presne tie isté kecy 🤣 po 4 rokoch sme začali podnikať, nebol čas a ani myšlienky na deti (hoci sex bol každý deň, nie ako u vás)...nakoniec sme dieťa počali po 10 rokoch spoločného živita (keď som mala 31 - čiže stále v pohode, čo sa veku týka)...ale nikdy som na neho netlačila...mali sme všetko...bývanie, podnikanie, financie a dieťa na ceste...a potom sa to všetko pokazilo, po narodení dieťaťa...vtedy som pochopila, že dieťa som chcela vlastne len ja...🤣 a ani po 10 rokoch nemôžeš tvrdiť, že ten človek bude skvelý otec...bývaly tiež so všetkými deťmi dobre vychádzal, hral sa s nimi, venoval sa im (cudzím deťom)...ale pri vlastnom, to už bolo úplne o niečom inom....😀 preto už ani spolu nie sme...
Takže osobne si myslím, že ON deti a ani svadbu nechce...
Este je moznost ze ta pozna az moc dobre . Vedel ze budes cistit auto . To je taka trapna skrysa na snubak. Dal ho tam naschval nech ho kludne najdes a Mozno konecne das pokoj . Aby si si myslela ze to modre z neba pre teba znesie. A dalej cakala.. na spravny cas .
On Ti povedal ze chce, ale nevie presne kedy, podľa mňa to, keď si preložis tak to je ze nechce a nevie kedy bude bude chcieť. Ako napísala
@earlgrey ale s tým ze ja si myslím ze svadbu by aj zvládol ale to by už bolo o ďalšiu prekážku menej na ktorú by sa mohol vyhovoriť. A cudzie deti to je iný vzťah než vlastné a s deťmi je už iný život. Možno to tak tuší a podvedome nechce, možno sa o teba nechce deliť. Neviem, z toho co si napísala mam pocit ze to dieťa nechce a myslí si ze neskor ho tento pocit prejde tak to naťahuje alebo ze necháva vyhnit tento problém. Podla mňa pekný život môžete mať aj bez detí. No chcelo by ho to dáko prinútiť aby ti naozaj povedal a sam pred sebou si priznal co vlastne chce. A teoreticky by si mu mohla ustúpiť aj ty. Sú ženy co majú deti aj po 40. Keby si sa ho spýtala ze počkáte ešte dva roky a potom sa rozhodnete ci budete mat dieťa alebo nie, co by ti odpovedal...
Toto je jedna z mála diskusií na MK, kde sa väčšina žien zhodne, že ťa ozubava a tie je reči sú len prázdne výhovorky. Ale ty si stále ideš svoje. Akože "nie je správny čas na dieťa" je absolútna blbosť a najtrapnejsia výhovorka. Svadbu chce až o rok, plodiť až po svadbe a pri sexe 2x mesačne neotehotnies v tvojom veku ani za 5 rokov. Prepáč, ale naozaj to nevidíš?
@janickacrazy v zime bude viac sexu Mozno sa kondom roztrhne .. a bude z neho super tata 😄
@culienka a kde mam istotu ze to dieta o 2 roky splodim? Kazdy mi vyprava ze uz vcera bolo neskoro tak ja uz fakt nechapem
Ak ste obaja ok plodni tak v pohode aj po 40+ tak si kludne dajte urobit vysetrenia ked nemate teraz spravny cas . Aby ste vedeli na com ste.
@miadi ja si ich idem robit ale on nechce lebo ma fobiu z lekarov
"A to mi volali uz aj jeho rodicia, ze nech na neho tak netlacim, ze mozem byt rada, ze som si v mojom veku nasla takeho muza ako je on. " To by som chcela vidiet toho uzasneho chlapa. Prepac, ale toto nie.
Dalsi zo serie odrbov-fobia z lekarov. Takze ked bude treba riesit nejaky zdrav. problem, spolah na neho nebude.
Takze k lekarovi nepojde; hlavne ze Ti da modre z neba
@vler somnou po lekaroch chodi ale on ma problem. Ked mu maju brat krv odpadne. Vseobecne radsej umre akoby tam isiel. Ja ho chapem ja mam zas fobiu z rebrikov
Precitala som si vsetko a uz chapem. Ty si myslis, ze on je tvoja posledna sanca a on to vie. Preto vie, ze ma navrch. Ja keby som si mala vybrat chlapa s takymto postojom a ziadneho, tak beriem ziadneho. Pre mna mat niekoho, kto ma nebije a sa o mna stara, nie je ziadna zivotna vyhra. Nejake realne partnerstvo s harmoniou a suladom v zakladnych otazkach, to je ina tema a to by som brala. To vsak ty s tymto nemas. Mas max. nejaku iluziu. Keby bolo z jeho strany viac, bud by ti hned s radostou splnil zelanie alebo by ti rovno povedal, ze on to nedokaze, tak cim skor hladaj ine. Toto je sebec, co mysli v prvom rade na seba. Aj ked ma nejake pozitivne stranky, zaklad nie je dobry
Preco by si mala najlepsie roky za sebou! Ta veta ma zarazila, to by si si asi mala vyriesit v sebe. A dat si zmrqzit vajicka.
@julish na zmrazenie potrebujem peniaze a tie nemam. Lebo mi vsetci hovoria naco este cakam. Formou umeleho oplodnenia to nejde take peniaze zas nemame

Ja chapem ze mnohe by ste ho kopli do riti ale ruku na srdce co potom chcete? Ked najdete muza ktory by Vam zniesol modre z neba nepaci sa Vam to. Hned rozchod.
Uvedomte si ze ja nemam 20. Pre mna by rozchod znamenal uplny koniec. Nebije ma, kupuje mi drobnosti. Vy to neviete pochopit. Pred tym som zila s muzom od ktoreho som nikdy nic nedostala max tak popapuli. Teraz mam muza ktory sa o mna stara a ja osobne si myslim, ze by to tak malo byt. Ja chapem ze mnohe by ste to riesili rozchodom ale co sa podla Vas tym vyriesi? Co si myslite ze za tie 3 roky najdem druheho ktory by isiel somnou hned mat rodinu? Uvazujte trocha realne