icon

Tolerovali by ste, ak vás partner posiela preč?

17. apr 2025

Situácia že bývate v byte čo patrí iba partnerovi na papieri. A pohádate sa kvôli nejakej banalite, partner sa naštve a povie, že ak chcete nech sa pobalíte a odídete, že on sa o seba postará, že Vás nepotrebuje. Ako by ste to brali? NEJDE o mňa, ja mám na to nejaký názor a chcem vedieť ako to vnímajú ostatní či rovnako alebo inak...

Strana
z2
veselo_neveselo
17. apr 2025

Zalezi, ak je to myslene tak, ze naozaj, tak by som sa zobrala a sla. Alebo teda odisla aspon z miestnosti s upozornenim, ze pozor na to co povie dalsie, aby sa nestalo ze nie je cesty spat.

Ja mam komunikaciu doma zvladnutu - my si nehovorime veci kvoli tomu, aby sme tomu druhemu ublizovali. Takze ja by som sa najprv v tvojom pripade uistila, ci to vravi preto aby mi ublizil, alebo preto ze to tak chce.

A ak mi chce ublizovat, tak dalsia debata je o tom, ze to sa nerobi a ak to ma byt tak, tak je treba s tym nieco robit lebo inak nemame buducnoat ( lebo ja si vedome ublizovat nikym nedam)

A ak to tak chce (byt sam), tak potom dobre, a odchod.

Toto su ale rozhovory nie v afekte, uprostred hadky, ale v klude, s rozvahou, ked je jeden aj druhy dobre naladeny hlbsiemu rozhovoru.

tenerifka
18. apr 2025

Autorka, ano, je to narcis a chrapuñ, lebo jasne povedal, ze sa o seba postara, t. J. berie ju vo svojom byte ako nastroj na uspokojovanie svojich potrieb, a ze teda on to zvladne aj bez nej a nech tiahne, a podpasovka je aj to, ze on vie, ze ona nema kam ist, ak by totizto mala pomimo svoje vlastne byvanie, k takejto situacii by pravdepodobne nikdy neprislo, lebo by bol v pozore a choval by sa inak.

danica2711
18. apr 2025

ako by som to brala? Tak, ako to povedal. Ty ma nepotrebuješ a ja mám ísť preč, tak teda idem. Načo mám byť s niekým, čo ma nepotrebuje?

tenerifka
18. apr 2025

@danica2711 tak snad nie si s niekym preto, lebo ta potrebuje, ci? Co si pes? Si s niekym preto, lebo chces....

kiki68
18. apr 2025

Moj ex toto robil, je to psychicke vydieranie. Ano pobalit veci a nikdy sa k nemu nevratit. Takto sa konflikty neriesia

1aduliatko1
18. apr 2025

Kebyze nemame deti a toto mi povie, isla by som. Teraz ked mam deti, je to tazsie.

danica2711
18. apr 2025

@tenerifka je rozdiel potrebovať na nejaké praktické úkony (upratovanie, varenie, sex...) a potrebovať ako človeka k životu. Keď ma niekto nepotrebuje na to, aby bol šťastný, tak ma zjavne neľúbi a taký vzťah nemá zmysel. A analógia so psom absolútne nesedí, psa nemám preto, že ho potrebujem (ak mi len nepasie ovce), ale preto, že ho ľúbim

Strana
z2