Tolerovali by ste, ak vás partner posiela preč?
Situácia že bývate v byte čo patrí iba partnerovi na papieri. A pohádate sa kvôli nejakej banalite, partner sa naštve a povie, že ak chcete nech sa pobalíte a odídete, že on sa o seba postará, že Vás nepotrebuje. Ako by ste to brali? NEJDE o mňa, ja mám na to nejaký názor a chcem vedieť ako to vnímajú ostatní či rovnako alebo inak...
Autorka, ano, je to narcis a chrapuñ, lebo jasne povedal, ze sa o seba postara, t. J. berie ju vo svojom byte ako nastroj na uspokojovanie svojich potrieb, a ze teda on to zvladne aj bez nej a nech tiahne, a podpasovka je aj to, ze on vie, ze ona nema kam ist, ak by totizto mala pomimo svoje vlastne byvanie, k takejto situacii by pravdepodobne nikdy neprislo, lebo by bol v pozore a choval by sa inak.
ako by som to brala? Tak, ako to povedal. Ty ma nepotrebuješ a ja mám ísť preč, tak teda idem. Načo mám byť s niekým, čo ma nepotrebuje?
@danica2711 tak snad nie si s niekym preto, lebo ta potrebuje, ci? Co si pes? Si s niekym preto, lebo chces....
Moj ex toto robil, je to psychicke vydieranie. Ano pobalit veci a nikdy sa k nemu nevratit. Takto sa konflikty neriesia
Kebyze nemame deti a toto mi povie, isla by som. Teraz ked mam deti, je to tazsie.
@tenerifka je rozdiel potrebovať na nejaké praktické úkony (upratovanie, varenie, sex...) a potrebovať ako človeka k životu. Keď ma niekto nepotrebuje na to, aby bol šťastný, tak ma zjavne neľúbi a taký vzťah nemá zmysel. A analógia so psom absolútne nesedí, psa nemám preto, že ho potrebujem (ak mi len nepasie ovce), ale preto, že ho ľúbim

Zalezi, ak je to myslene tak, ze naozaj, tak by som sa zobrala a sla. Alebo teda odisla aspon z miestnosti s upozornenim, ze pozor na to co povie dalsie, aby sa nestalo ze nie je cesty spat.
Ja mam komunikaciu doma zvladnutu - my si nehovorime veci kvoli tomu, aby sme tomu druhemu ublizovali. Takze ja by som sa najprv v tvojom pripade uistila, ci to vravi preto aby mi ublizil, alebo preto ze to tak chce.
A ak mi chce ublizovat, tak dalsia debata je o tom, ze to sa nerobi a ak to ma byt tak, tak je treba s tym nieco robit lebo inak nemame buducnoat ( lebo ja si vedome ublizovat nikym nedam)
A ak to tak chce (byt sam), tak potom dobre, a odchod.
Toto su ale rozhovory nie v afekte, uprostred hadky, ale v klude, s rozvahou, ked je jeden aj druhy dobre naladeny hlbsiemu rozhovoru.