Tolerujete partnerove vtipné poznámky o jedle?
ahojte, ako by ste reagovali pri partnerovi/mužovi na také výčitky, či pripomienky, ktoré majú byť akože zo srandy. Ale pre mňa 100x povedaný vtip už prestáva byť vtipom. Ide o komentáre keď si dám niečo sladké. napr prinesie od rodičov zákusky a na druhý deň ich akože zráta a komentuje, že ich bolo viac a kam to zmizlo... tak isto keď sme na nejakej oslave, robí na mňa, pri každom koláči, ktorý si zoberiem. už je to ozaj trápne, lebo teda áno, snažím sa trochu eliminovať sladké, no ale nedaj si, keď je príležitosť 😀 mám klasickú postavu, žiadnu nadváhu, BMI v norme. včera už ma to dožralo a povedala som mu, či je lakomý, alebo ako si to mám vysvetliť, že ma sleduje, čo a koľko zjem! pritom on je tu ten, čo má nadváhu.... viem, že sranduje, ale už je to trápne.
@anonym_autor podľa mňa to robí preto ze je sám so sebou nespokojný a ďalšia vec toto ak sa opakuje nonstop a vyslovene ta to vytáča mal by o tom vedieť on a nie my tu na koníkovi. Ja na tvojom mieste by som proste na to nereagovala absolútne nijako ani slovne ani protiutokom ani by som kvôli nemu neprestavala jest co mi chutí. Proste by som to absolútne ignorovala. On pokračuje preto,lebo na to reagujes. Nereaguj nijako.
A ešte dodám, moja mama žije už 45 rokov s mojím otcom, ktorý je (okrem iného) presne takýmto spôsobom "vtipný." Mama má absolútne rozbité nielen trávenie, ale celé fyzické aj psychické zdravie. Pískanie v ušiach, závraty, viditeľné trasenie hlavy... Berie lieky a snaží sa žiť. Ale bez jeho "humoru" mohla mať oveľa kvalitnejší a menej problémový život.
Naozaj jej ofrfle každé sústo a ona sa potom schováva alebo radšej vynecháva jedlo, aby ho nemusela počúvať. Strašné je, že jemu je jedno či rýpe kvôli jedlu alebo niečomu inému. Jemu to prináša uspokojenie, keď druhých vyvádza z miery a dokazuje si tým svoju "šikovnosť."
@tanyan suhlasim, , takýchto "smiesnych" poznámok, moze u zeny vzniknut problem aj tam kde nebol, lebo proste uz ten utok ocakava pri kazdom suste a habi sa aj jest pred dotycnym. Cele zle. Navyse takéto "nevinne" vtipky sa vedia krasne nabalit a dospeje je to k tomu, ze zene sa muz az zhnusi, v horsom pripade sa zacne zena hnusit sema sebe. Neni vobec dobre ostavat s takým chlapom a to iste plati aj pre
@anonym_autor
@anonym_autor v posteli mu povedz, ze "uz si dnu, nic necitim" a bude po srandickach 🙂
@anonym_afa206 to je super napad! Pri intimnej chvilke mu s chladnym ksichtom (fakt natrenovanym, ani brvou nepohnut) povedat: "Laska, odkedy ti v poslednej dobe narastlo brusko, tak ta fakt necitim, ani neviem, ci si uz dnu." To by kukal :D :D Ale inak by som si takeho chlapa istotne nenechavala, zrazi ti sebavedomie ani sa nenazdas a bude z teba troska. Tuto to naozaj len zacina. Je nezrely a po 40ke uz stareho psa novym kuskom nenaucis...
Baby, môj muž čo veta, to vtip 😂 ja sa na tom zasmejem s ním, alebo pokračujem v tom vtipe s ním. Navzájom sa doberáme. Ale všetko s mierou, v rámci srandy.. sme spolu 25 rokov a neviem si predstaviť iného chlapa, ktorý by bol vážny a nezasmiali by sme sa spolu. Možno to nemyslí zle - ako útok voči tebe, ale
ma taký zvláštny humor. Vie, že ti to vadí? Upozornila si ho už na to?
Ak ti to však vadí, po lopate mu povedz, že ti to vadí a nech si poznámky tohto typu nechá pre seba.
@anonym_autor začni mu to oplácať poznámkami pri sexe;)

@anonym_autor nie, nerobí si srandy na môj účet, som dosť urážlivá, seriózne, všetko beriem fakt že doslova. A toto napríklad by som ani nepochopila, že či som mu akože zjedla koláče na ktoré sa tešil, alebo či mám schudnúť, alebo čo tým chcel povedať, nech sa vyjadruje na rovinu o čo mu ide 🤷. Akože párkrát niečo také "vtipné" zaznelo na moju adresu (môj manžel teda už dááávno toto neskúša) a dotyčný videl, že mňa sa to ani nie že dotklo, ale som chcela proste vedieť (úplne normálnym tónom) ako to myslí a aký je dôvod tej poznámky. A vtedy všetci do jedného začali habkať. A aj iní keď si robia takéto vtipky na účet druhých, tak neviem, tento štýl "humoru" mne proste nesedí. Najradšej mám láskavý humor, alebo keď si niekto robí jemnú srandu zo svojich chýb a nie upozorňuje na chybu druhého, to mi príde skôr také, že ten druhý má nízke sebavedomie, tak sa ho snaží zvýšiť takýmto spôsobom cez poníženie druhého (aj keď si to možno neuvedomuje - je možné, že chlap to počúval od okolia a teraz len ten vzorec posúva ďalej akože haha vtipné 🤷).