icon

Toxický rodič

4. aug 2023

Ahojte, mate niekto skusenosti s toxickymi rodicmi? U mna ide o mamu. Momentalne sa uz par tyzdnov nerozpravame, ona samozrejme ocakava, ze jej zavolam. Mala 1 den moje dcery u seba, pocas ktoreho malu nechala zozrat 10paliciniek, napriek tomu ze som jej vravela, ze nech ju nepreziera. Druha dcera sa vozila s dedom bez prilby na motorke!! A podobnych x veci. Nikdy nerespektovala moje sukromie ani moje nazory. V podstate sa iba trpime. Chcela by vsetkych komandovat a ked jej to nejde tak sa urazi. Vyzvoni kazde tajomstvo a nema ziadne kamaratky. Je to cele na hovno a ja uz ani nemam silu ju riesit. Ako to riesite vy?

thoughtfulweirdo
5. aug 2023

Neuveriteľné, koľko žien je schopných napísať, že voziť 6 ročné dieťa na veľkej motorke bez helmy je ok. V našom meste zomrel pred pár mesiacmi dospelý človek po páde z elektrickej kolobežky bez helmy, šiel cca 20km/h. Dospelý. Na KOLOBEZKE. Ako asi by dopadlo dieťa z MOTORKY, ktorá (a to stavím krk) šla isto rýchlejšie? So zvyškom poradiť žiaľ neviem, ale toto zľahčovanie ma teraz úplne vystrelilo z gauča. Keď je niekde info o podobnom tragickom nešťastí, len sa to hemží komentármi, ako to mohli rodičia dopustiť. Ale keď sa niekto sťažuje na MK, tak pohodička, isteže 🤦🏼‍♀️
Autorka, za takúto nedbanlivosť by tam už deti bez dozoru neboli, starých rodičov by chodili navštevovať jedine spolu so mnou a aj by som im vysvetlila prečo.

alexnina777
5. aug 2023

Tak ako to riešime my? ak ťa to naozaj zaujíma, tak si vypočuj aj názory ktoré ti nie sú uplne príjemné, a urob konštruktívnu debatu…Ja osobne v tomto prípade ktorý opisuješ by som mojej mame oznámila, že deti odteraz uvidia aj s otcom iba pod mojim dohľadom..ak by sa im to nepácilo , tak druhé riešenie by bolo že ich neuvidia vobec, dovtedy kým nezačnú rešpektovať moje pravidlá z ich strany ku mojim deťom..jednoduché..

autor
5. aug 2023

@mandarinka555 no daj uz prosim tu svoju fotku, nech vidim aka si ty krasna

autor
5. aug 2023

@thoughtfulweirdo vdaka za triezvost

autor
5. aug 2023

@alexnina777 nemas toxickeho rodica, nerozumies tomu. Niektore skusenosti su zial neprenosne.

alexnina777
5. aug 2023

akože na tento názor nepotrebujem prenosné skúsenosti ani mať toxického rodiča.. stačí že som mama, a viem presne čo by som urobila keby niekto posadil moje dieťa na motorku..alebo mu ponúkol na šupu 10 palaciniek..na to nepotrebujem prenosné skúsenosti..

autor
5. aug 2023

@alexnina777 ano davam ti za pravdu

alexnina777
5. aug 2023

O tom nepochybujem..je to jediné reálne riešenie.. a bola by som nekompromisná..keď
popustíš budú ťa ďalej nerešpektovať..

cacianka
5. aug 2023

Ja mám na rozdiel od teba dobrú náladu, vôbec nie som nasratá, a nepitchujem ako ty na všetkých okolo seba ako ty 😁. Mám hormóny v kľude, pohode, mňa taká toxička ako ty vôbec nerozhádže.
Zato ty sa ukazujes v pravom svetle,aj keď je už tma.
Pá pá tebe

ljzozv
5. aug 2023

@fantaghiro21 lenže prečo tento tón, čo tu bez problémov používa voči prispievateľkam aj zbytočne, lebo ja som ju ničím neurazila , len poukázala na fakty a ona nemala problém voči mne hneď ostro vystúpiť...
Prečo tento tón nepoužije teda na správnom mieste , pri tých toxických rodičoch...
Nie stále si myslím, že nie sú toxicki.
Len tvrdohlaví, mysliaci že majú svoju pravdu. A narážajúci na múdrosť mladych, novej generácie... Tak ako autorka a väčšina mladých, keď začína svoj život.
Tiež som nebola iná.
Nebudem tu opisovať nejaké svoje skúsenosti, lebo podľa slov autorky mám predsa ísť do inej diskusie 🤷
Autorka uráža ,doslova uráža, ostatných. Lebo slovo obézna je predsa len synonymum slová pri tele. Či? Tak na čo bol ten útok?
Prečo takto nevystupuje doma? Na mieste, kde má problém s rodičmi?
Či len anonymita internetu vedia spôsobiť, že sa takto prejavuje?

loliki
5. aug 2023

@alexnina777 Ale boli to dolky. A 10 doliek je ako 2-3 palacinky. Tak nerobme z komára somára. Je všeobecne známe, že deťom u babiek najviac chutí. Babka sa konečne môže venovať vnučke. Koľko má vlastne dievčatko rokov???
Autorka je skôr tá povaha, že musí mať pravdu a musí byť tak a len tak, ako povie a kto nesúhlasí, nech vypadne. Pre takúto povahu je problém vychádzať s ľuďmi a aj s vlastnou mamou. Dáva však príklad aj dcére a to nie je najlepšie. Možno je to PMS a prejde to. 🙂

ljzozv
5. aug 2023

@thoughtfulweirdo nemyslím, že niekto to zľahčuje s tou prilbou, len bolo vysvetlené, že oni to možno vidia inak. Za ich doby neboli ani sedačky, jazdilo sa len tak , nebolo v podstate obmedzené množstvo ľudí v aute. Tak im to treba vysvetľovať ak to nechápu starí rodičia.
A viaceré sme jednoducho napísali, že treba obmedziť alebo zrušiť kontakt, ak je to tak nerešpektujúce...

thoughtfulweirdo
5. aug 2023

@ljzozv Ja som teda zľahčovania videla v komentároch dosť 🙂 samozrejme aj dosť dobrých rád, s ktorými sa stotožňujem, ale aj vety typu "preháňaš".

alexnina777
5. aug 2023

@loliki ale áno , tu na MK je vzorka ludi rozna, polovica si kludne posadí dieťa na motorku aj samé bez prilby a potom ho kludne zavalí lievancami aj palacinkami, nerieši výživu ani bezpečnosť a potom bude druhá polovica , ktorá to takto nemá v poriadku. a je to tak v poriadku, lebo nebuďme ovce a majme svoj názor aj pohľad na tieto veci…ja som svoj napísala , napiš jej ho aj ty..ja nerobím z komára somára, lebo ja by som už svoje deti pustila k takýmto rodičom len pod mojim dohľadom… a ten názor že u babky najlepšie chutí je v poriadku, pokial dieťa nemá nadváhu a láduje do nho palacinky kolko sa zmestí…

loliki
5. aug 2023

@alexnina777 Ja som aj jej napísala svoj názor. A to, že deťom chutí u babky počas prázdnin neznamená, že nadváhu získajú počas jednodňovej návštevy u nej. Babky týždeň dopredu rozmýšľajú-dumajú, čo dobré by tým deťom prichystali, veď vieme, aké sú deti prieberčivé. A keď konečne trafia do chuti, s chuťou sa naje, všetci šťastní a spokojní, bum-bác príde nespokojná matka. 5-10 ročné dievča sa ešte vytiahne z nadváhy.

fantaghiro21
5. aug 2023

@loliki ale ved to ani autorka,ani nikto netvrdil,ze dievca pribralo a dostalo nadvahu po palacinkach...skor to bola zbytocna,provokacia,ktora este nastartuje....
Ja som sa za svoj zivot naucila jednu zasadnu vec.Nezlahcovat situaciu,trapenia inych a snazit sa ich pochopit,hlavne ked im az tak nerozumiem,nevidim do celeho pozadia.zila som s toxickou matkou,man skusenost,a ked ja som potratila jedno dieta,ona 3 a ja som akoby nic...nic sa nestalo .zlahcovala moju bolest,moje trapenie,akoby mi rozok splesnel a mozem si kupit/spravit novy....
Preto v zasade snazim sa chapat,pochopit pocity inych,vzit sa do situacie.Pochopit trapenia a nesnazit sa porovnavat a zlahcovat.to,ze mne dana situacia by neublizila,ale autorke ano je normalne.Kazdy je iny a kazdeho rozculi nieco ine...
To ze autorka zacala utocit je fakt.No nie je na vine len jedna strana...a hlavne sa mi nepacili tie zbyrocne provokacie a zlahcovanie...
Ci jej mama je alebo nie je toxicka ,nevidime do toho.jej pocity o tom hovoria ,ze je.aj keby sa mylila.Nepozname ju.

fantaghiro21
5. aug 2023

@ljzozv aka akcia,taka reakcia...

tenty
6. aug 2023

@fantaghiro21 si veľmi múdra žena. Úplne hltam tvoje príspevky a stotožňujem sa s nimi.

autor
6. aug 2023

@fantaghiro21 tak nejak... ludia vacsinou ostanu prekvapeni, ked sa k nim zacneme spravat rovnako, ako oni ku nam..

fantaghiro21
6. aug 2023

@tenty to je kazdy,kto si niecim presiel,alebo ho zivot "sfackal"a fackuje.
Ja tiez robim velke chyby.
Toxicky rodic,ci partner narcista je dost velmi narocne na zvladanie nie len tych bolestnych okolnosti,ale seba sameho a kontrolovanie aj svojich emocii...
Narcisti ci toxicki ludia maju velmi nadanie vyprovokovat a znicit cloveka dusevne tak,ze skor obet ludia obvinia za to ze je toxicky, utocivy a narcistu polutuju.Je to proste tak,zial.
Aj ked na druhej strane clovek nevyzaduje lutovanie,skor pochopenie...

nelili1978
6. aug 2023

Ale vozili nas, sused mojej starkej a predstav si, že žiadne prilby sme memali. Vozili sme sa na veľkých bicykloch, kde sme si ani nevedeli sadnúť. Určite im chce tvoja mama spraviť radosť, aby mali zážitok. Možno si ty suchar matka, vo všetkom vidíš to najhoršie. V takom prípade deti nedaj k babke a stráž si ich doma. Neverím, ze by ich vlastná babka vystavila nebezpečenstvu.

autor
6. aug 2023

@fantaghiro21 ano. Ja mam pocit / a to tu neplacem/ akoby sa vytratila empatia z ludi. A to utocenie tu je az usmevne. Normalne rozmyslam, ze si kupim motorku a pojdem vsetkym tum, ktorym to nevadi, deticky previezt dedinou bez prilby. Som zvedava kolko z nich sa postavi do radu.

autor
6. aug 2023

@nelili1978 🙈😃🤷‍♀️😊

autor
6. aug 2023

@loliki boze prosim ta o com rozpravas??? Babky... nie vsetky babky su rovnake

autor
6. aug 2023

@alexnina777 tak nejak. Urcite deti nevystavim riziku, lebo s detmi mozes chodit po zemi a mozes tancovat na tenkom lade...

fantaghiro21
6. aug 2023

@nelili1978 ano,aj my sme sa vozili na kadecom bez prilby.ale porovnavat nieco ,co bolo pred 20-30 rokmi je nerealne.Minimalne nebolo v tej dobe tolko aut,sialenych kolobezkarov,cyklistov,motocyklov.a o rychlosti aut ani nevravim.aj tie stare bicykle dalo zabrat,kym ich vobec clovek rozhybal
Len nedavno sa zabil 32 rocny chlap na motorke,kvoli frajerine.Ludia maju vacsiu bezpecnost v autach,na biku ,a povoluju v pude sebazachovy...
Je pochopitelne a fakt,ze babky odjakziva rozmaznavali vnucata a davali im vacsiu volnost ako rodicia.Neverim vsak tomu,ze pokial je rodic(ty) v niecom zasadovy,a snazi sa dieta vychovat svojimi pravidlami,a ma na to aj nejaky dovod(napriklad moja dcera je vfa,autista ,histaminik a bola alergicka na laktozu,napriek prosbe jej mama podstrkovala cokoladky ,sladke aj ked som ju o to prosila ,vyuzivala situacir ked spm sa nepozerala a nebola pritomna pri detoch-a zle jej to robilo nie len z hladiska travenia ale aj psychiky)ktore niekto druhy pravidelne porusuje aj napriek prosbe,by to s tebou vobec nehlo , nevytocilo by ta to...

nelili1978
6. aug 2023

@fantaghiro21 pozri, keď by mi to vadilo, tak deti mame nedám. Kto chce, vo všetkom nájde katastrofu.

fantaghiro21
6. aug 2023

@nelili1978 preto maju moje deti 6 a 4 a ani raz sa rodicia nestarali o deti,len ked ich prisli pozriet....Nikdy mi s nimi nepomahali,nestarali sa.
Zial, deti nie su hlupe a je narocne rozhodovat aj za deti a zakazat im starkych ,ked starkych vidiet chcu...
Pises "keby"...ale realnu skusenost,pochopenie nemas.

loliki
6. aug 2023

Ani všetky dcéry nie sú rovnaké. Názov témy asi nevyjadruje podstatu problému. Vieme len o 10 zjedených dolkách a jednej jazde bez prilby. Máte nedorozumenia, posťažovala si sa, tak nabudúce budeš múdrejšia a nenecháš deti bez svojho dozoru.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal