Trapas na firemnej oslave: Nechtiac som sa opila
Je mi síce trápne o tom písať, ale potrebujem sa vyrozprávať a aj počuť, ako by ste sa na mojom mieste postavili k takejto situácii.
Kolegyňa oslavovala päťdesiatku a pozvala na oslavu celé oddelenie 31 ľudí, prevažne ženy. Keďže som vedela, že s alkoholom nemám žiadne skúsenosti a nechcela som spoznávať svoju mieru práve tam, tak som sa dohodla s prevádzkarkou zariadenia, že mi objednajú nealko šampanské a nealko radler. Ku mne sa pridala ešte jedna kolegyňa, ktorá je v deviatom týždni tehotenstva, a tak som bola spokojná a na oslavu som sa tešila. Prevádzkarka nám to síce nestihla objednať, no dala nám vedieť nech s tým nerátame, čiže na poslednú chvíľu som ešte bola nakúpiť. Že budeme piť nealko, vedeli všetky baby čo sedeli pri stene. Dve z nich sa ujali toho, že nám budú dolievať a tie ďalšie, že im ho budú podávať. Bola som rada, že sa toho ujali, keďže prevádzkarka nám dovolila si doniesť vlastné pitie pod podmienkou, že naše fľaše budú vo vínnej chladničke v rohu pri stene, že nám ich nebudú nosiť čašníci, a že tie fľaše nikto neuvidí na stoloch. Za týchto podmienok sme ich nemohli mať poruke, museli by sme obchádzať celú miestnosť, a tak nás potešila ústretovosť kolegýň, sediacich pri chladničke. S postupom večera som začala mať divný pocit. Necítila som sa opitá, no nemala som dojem, že pijem úplné nealko. Tá tehotná kolegyňa odchádzala skôr, išla som ju odprevadiť a pýtala som sa jej, či je v pohode. Bola v pohode a uisťovala ma, že ani na mne nič nevidieť, že sa mi to len zdá. Aj ostatné baby ma unisono presviedčali, že ono to málinko alkoholu asi má, ale že opiť sa z toho nedá, ani zázrakom. Viac som to neriešila, dopila som pohár, ale potom som poprosila kamošky, nech mi radšej podajú nealko radler. Ďalej som popíjala radler, super som sa bavila, no keď mi bolo treba na toaletu, som si uvedomila, že ma motá, že je zle, tak som sa radšej vrátila k stolu a to je to posledné, čo si normálne pamätám. Po nejakom čase som na toaletu predsa len šla, to si však pamätám už len veľmi matne. Ostatné som si vyskladala len z rozprávania a z videí ktoré som videla. Dopadla som tak, že cestu na toaletu som už nezvládla a spadla som. Kolegyne ma po chvíli pozbierali, išli so mnou na záchod, ale kým sme tam došli, som sa pocikala. Následne som dosť dlho grcala, a tak dievčatá sa rozhodli, že odnesú ma domov. Mala som tam auto, ale nemal kto šoférovať, tak zavolali taxík. Taxíkom sme ale nešli, lebo kým došiel, začala som znova zvracať, zároveň mi povolili aj druhé zvierače, naložila som do gatí, preto ma vliekli domov pešo. Určite si hovoríte, že som nenormálna, keď mi skôr nedošlo, že nepijem nealko. Tiež si to hovorím a budem sa za to hanbiť celý život, no s alkoholom som mala nulové skúsenosti a nechala som sa presvedčiť, že cítim len to málo alkoholu ktoré obsahuje aj nealko šampanské a nealko radler. Nečakala som takýto podraz. Okrem toho, cítila som sa stále rovnako, výborne som sa bavila, až zrazu sa to zmenilo. Keď som si uvedomila, že je zle, už bolo neskoro. Neviem sa cez to preniesť, lebo sa v práci nesmierne hanbím. Už sú to skoro dva týždne, no včera som sa dostala k videu ktoré dokazuje, že je to presne tak, ako som si myslela, že nalievali mi alkoholické šampanské. Baby ktoré mi nalievali si mohli všimnúť, že sú to iné fľaše, lebo párkrát nalievali aj tehotnej kolegyni a jej naozaj nalievali nealko, no vraj si nič nevšimli. Tie fľaše sú síce podobné, ale sú rozoznateľné. Určite by som si všimla, že nám nalievajú z rozdielnych fliaš, keby sme s tehotnou kolegyňou sedeli pri sebe, no bohužiaľ, sedeli sme ďalej od seba. Avšak kolegyne ktoré fľaše podávali, vedeli čo robia, lebo neexistuje aby úplnou náhodou, na doliatie tehotnej kolegyni, vždy podali nealkoholické a na doliatie mne, vždy alkoholické. Určite to robili vedome, len blbé je, že fľaše podávalo viac kolegýň a každá tvrdí, že ich brali z tej istej chladničky a podávali nám len nealko. Je to klamstvo, keďže tehotná kolegyňa odišla úplne triezva a ja som sa úplne doriadila. Vyťahujú na mňa to, nech nehľadám vinníka, lebo aj vodku som si dala. Majú totiž video, kde mi naliali vodku, štrngli sme si a vypila som ju. Je to síce pravda, dala som si aj jednu vodku, ale vtedy som už nevedela čo robím, už som bola opitá. Bolo to chvíľu predtým, ako som nedošla na záchod. Predpokladám, že aj radler mi vymenili. Totiž, keď som sa bola ospravedlniť prevádzkarke, mi povedala, že nám dali niekoľko alkoholických radlerov a z toho nášho, nealkoholického, sa neminula ani fľaša, pritom po šampanskom som ešte asi dve hodiny pila radler. Podali mi ho v pohári, s argumentom, že sme sľúbili, že naše fľaše nebudú na stole. Fľašu som teda nevidela, preto netuším čo som mala naliate. Píšem to tu preto, lebo neviem čo mám robiť. Nechcem vyzerať ako blbka, ktorá sa na mol ožrala a každému rozprávala, že neviem ako je to možné, lebo som pila nealko, no zároveň neviem, či to ešte chcem niekomu dokazovať a zas to rozmazávať. Dnes už to viem dokázať, keďže u jednej kolegyne sa pohlo svedomie a poslala mi video z ktorého je všetko jasné. Som z toho smutná, lebo do takejto situácie by som sa nikdy nedostala, keby neurobili voči mne podraz. Ani len rodičia mi neverili, pritom nikdy som im neklamala, no je naozaj neuveriteľné, že niekto dokáže spraviť takú prasačinu. Neviem čo to celé malo znamenať. Buď to bola hlúpa sranda ktorá skončila smutne (určite to takto nechceli), alebo to bola pomsta štyroch kolegýň, ktoré so mnou súperili o funkciu. Predpokladám, že to mala byť sranda, totiž kolegyne ktorým som pomáhala v podobných stavoch, sa mi už párkrát vyhrážali, že ma opijú, no doposiaľ sa im to nepodarilo, tak teraz si na tom dali záležať, no znížili sa k použitiu unfér spôsobu. Alebo štyri kolegyne nevedia stráviť porážku vo výberovom konaní. Snažili by ste sa obhájiť, alebo už by ste to nechali tak? Neviem čo robiť, lebo uvedomujem si, že je to hlavne moja blbosť, no zároveň som presvedčená, že nebyť toho podrazu, tak sa do tejto situácie nedostanem a takto by som sa nikdy neznemožnila. Väčšia hanba sa snáď ani nedá zažiť.
@h2 Už som na to odpovedala vyššie. To by si určite nedovolili. Keby videli, že to necítim, by mi to povedali. Som si istá, že by ma nenechali šoférovať.
@enmery vieš čo, ja neznášam sampus :D ešte sem tam niečo miešané z proseca dám ale inak nič. Kwd si sám pohár vina tak som pripita... ale keď sa leje pálenka riadna, tak nič:D
Ak jej nebodaj miešali do toho sampusu alebo radlera ni3co tak z toho mixu jej kľudne mohlo byt tak zle
Cim dalej citam tym viac sa mi to zda kravina na entu
1. Divne si doniest vlastne nealko, podavaju v tom podniku len alko?
2. Dve osoby isli dolievat a dalsie dve podavat...Takze technicky nejako kolegyne prisli s Vasimi poharmi ku chladnicke, tam dalsie 2 dolievali. Mega divne behat do chladnicky
3. Ale co mi tu fest nesedi je, ze nealko boli vase zasoby, co ste kupili, alko zasoby podniku. Mali ho nalievat casnici, ako si pisala....Ako je prosim ta mozne, ze cudzie osoby si chodili len tak do vinnej chladnicky toho podniku a nalievali veselo zo zasob podniku uplne nekontrolovane, casnikom ani nikomu to vobec nevadilo a samotny podnik nemal ani len prehlad, kolko ste vypili a za kolko?
Takze pride mi fest divne, ze na oslave si x ludi beha do chladnicky a veselo si nalieva alko, ktore mali nalievat casnici (tiez musia mat prehlad, kolko Vam uctovat) ziadny casnik si nic nevsimol, nikomu to neni divne, ze si hostia behaju vkuse do chladnicky....
A uz vobec nechapem, aj ked Vam prevadzkarka dovolila vlastne nealko, preco ste aspon flasu nemohli mat na stole, a kazde 2 deci ste chodili behat s poharmi do chladnicky jak jebnute s prepacenim....ved to je rusive. Nie neverim
Prosím vysvetlí mi niekto to ako sa to nedá rozoznať alko od nealka?🤷 Nechápem vôbec.. nabudúce ďakujem neprosím si
Ja si myslím že nemá veľký význam to ešte rozmazavat v práci. Kolegyne sa ti aspoň ospravedlnili?
Ale fakt, to mi prosim ta vysvetli, ako je mozne, ze kolegyne si len tak behali na oslave do chladnicky a nalievali alko, ktore neboli Vase zasoby, ale zasoby podniku a sama si pisala, ze ho mali nalievat casnici. A za x hodin ani jeden casnik ani necekol.To je prosim ta, co za podnik? All you can drink? Ak mi toto nejako logicky vysvetlis, mozno tomu aj uverim
Inak pri takychto velkych akciach sa objednaju cele flase, daju sa na stol a potom casnici dolievaju, ked sa minie objedna sa dalsia...Pripadne ich je viac, ked je velky stol
V tej vinnej chladnicke museli byt tym padom len neotvorene flase, otvorene flase tam nemaju byt preco.....To si tie kolegyne aj same otvarali ten sampus?
Vies moja, skus asi lepsiu story
@mircalla Podnik má nealko. Nemal len to, čo sme chceli s kolegyňou, nealko šampanské a nealko radler. Ostatné nealko mali. Chladnička bola prázdna, dali nám ju k dispozícii len na naše fľaše, ktoré nám dovolili si doniesť. Alko sa muselo brať výhradne od nich a kolegyne ho určite normálne objednávali. Alko nosili čašníci. Naše fľaše nám nedovolili mať na stole, zrejme nechceli, aby niekto videl to, čo nemajú. Práveže my by sme museli behať dookola a predierať sa poza stoličky, popri stene, preto sme uvítali, že keď sme chceli doliať, kolegyne ho vybrali z chladničky a poposúvali nám ho cez baby sediace pri stene. Keby si tam bola, pochopíš.
@vilma7 Zatiaľ nie, ale predpokladám, že sa ospravedlnia.
@mbt_alenka Ok, takze kedze si vedela, ze len nealko je v chladnicke a zvysok sa objednava, ani raz si si nevsimla, ze neberu flasu z chladnicky?
Podla mna dost tazko si predstavit objednat na tajnasa alko, aby si to nik nevsimol, tvarit sa, ze idu do chlanicky a doniest daco ine...dokonca opakovane
@mbt_alenka ja velmi malo reagujem v diskusiach, väčšinou som pasivny čitateľ 🙂 ale normálne mi je ta ľúto, ako sa tento tvoj prešľap tu "prežíva"...prestaň sa trápiť, proste sa stalo...mysli na to, ze každá senzácia trvá tri dni a potom sa zabudne...pre teba je to ponaučenie, ale zase netreba z toho robiť kauzu akokeby si niekomu ublížila...ja to nechcem zlahcovat, ale vzhľadom na moj vek som zazila xy takychto situacii, ci uz na vianocnych vecierkoch alebo na inych stretnutiach, kedy to ludia prehnali s alkoholom...vies, je ine, keby sa to dialo na kazdej akcii, ako ked sa to fakt stane raz a dotyčný/á si uvedomí, ze na buduce sa to opakovať nebude...takže hlavu hore, nie si ani prvá, ani posledná...zivot prináša rozne situacie a dôležité je, čo si z toho clovek zoberie...drz sa, urcite pre tuto negativnu skúsenosť nie si zly človek
@mircalla Nič som si nevšimla, lebo nemala som ich na očiach. Je to tvarovo trošku atypická miestnosť. Je ťažké to vysvetliť, ale nerozprávam hlúposti, je to tak. Nemuseli na tajňáša objednávať, tieklo tam šampanské prúdom.
@yellow28 Si milá. Diky moc, chýbal mi taký príspevok.
@mbt_alenka A teraz chces s tymi kolegynami fungovat dalej? Nemyslim, ze toto by tom im odpustila. Ja by som to riesila asi vypovedou, nevedela by som si predstavit dalej v tej firme fungovat.
@mbt_alenka nemuseli to vidiet vsetky, ale vediet to vsetky budu ..nezostala by som tam pracovat... ale je to na tebe ...
@mbt_alenka Akoze opit sa...stane sa, nie si prava ani posledna........Stalo sa aj mne. Ale nevracala som na verejnosti a uz vobec nie tie dalsie veci. Ludia si to pamatat budu, nechcem ti brat iluzie, to je ludska povaha, cim horsie, tym lepsie sa o tom hovori. Z casu na cas to niekto vytiahne. Zavisi od toho, ci s tym dokazes zit. Casom ti sice bude lepsie, ale niekto v podvedomi to mat budes.
U nas na jednej Vianocnej party sa dve baby pobili....No hovorilo sa o tom este roky a to padli len nejake facky. Prave preto by som asi skoncila. Nehovoriac o tom, ze s takym kolektivom by som nechcela mat nic spolocne.
@mircalla Onedlho už nebudeme priame kolegyne, bude nás deliť pár poschodí. Prešla som jedným výberovým konaním, preto teraz nemôžem dať výpoveď. Svoj podiel viny uznávam, ak prídu a uznajú ten svoj, tak snáď budeme vedieť normálne spolupracovať. Som taká, že dokážem odpustiť. Zažila som nejeden exces v ich podaní, takže nemyslím si, že by to roznášali. Existuje aj možnosť, že baby ktoré v tom majú prsty, ani nevedia, že som sa aj inak strápnila. Baby ktoré sedeli ďalej od nás, už vôbec nie. Uvidím čo bude.
@mbt_alenka nanestastie povest ta bude predchadzat a par poschodi na tom nic nezmeni
a ver tomu ze taky stav v akom si bola videli aj ti co nechceli ina je povracat sa (stane sa ) a ine pocikat a pokakat v alkoholovom opojeni
@mamina7070 Že sa mi stalo aj to, vedia tri baby. Jedna z nich si to nechá pre seba, inak by sa bála, že o nej rozšírim podobný trapas. Zvyšné dve, sú ľudsky úžasné a nemyslím si, že by to niekomu povedali. Škrie ma skôr to, že takmer každý videl, že som sa opila a väčšina nevie za akých okolností.
@mbt_alenka no vies, pomylit si nealko sampus s vodkou 🤷♀️ a povedat, ze nevedela som, ze nepijem nealko,ale vodku, to mi fakt pride smiesne a absurdne
@rebellefleur Naozaj som povedala, že som si pomýlila vodku s nealko šampanským? Vážne? Práveže vôbec sa nevyhováram. Stále tvrdím, že na tom mám podstatný podiel viny. Dokonca tvrdím aj to, že som podcenila účinky alkoholu a zrejme som svoj stav nevnímala úplne súdne, keď som už mala vypité. Som si však istá, že za normálnych okolností, by som sa takto neznemožnila.
Ja by som chcela vidieť tie zásoby nealko šampanského a radlera, čo si priniesli na oslavu. Viem si predstaviť pre 2 osoby 1 fľašu šampanského a možno 2 fľašky/plechovky radlera na osobu. Tu sa nalievalo niekoľko hodin, až sa niekto ožral do nemoty. Bože toto sú také bludy…. Nech mi nikto nehovorí, že sa tak zriadi z jedného šampanského, piva a jednej vodky, že sa z toho do s…e, no jedine, žeby otvoril ústa a naraz to doňho naliali… A ešte jej nie je divné, že zasoby nemiznú? Čo si tam doniesli celý kartón radlera?! 🤦♀️
@mbt_alenka Ty uvazujes, ze budes v praci nieco vysvetlovat? Ako prepac, sice je pravda ze je to zcasti aj tvoja vina - po tom, ako si sa zacala divne citit, si si mala dobre skontrolovat co pijes, a nie si dalej nechat nalievat niekym inym. Ale taketo podrazy sa nerobia a uz vobec nie ako "sranda". Ja by som nic nevysvetlovala, ale nabehla za danymi kolegynami, ktore tu "srandu" spiskali, a nadala im pred vsetkymi s tym, ze mam dokaz, ze mi zamienali drinky za alko, ze je to prihluple, detinske a od toho momentu u mna na kazdej inej rovine ako pracovnej skoncili.
Hlavu hore, uz sa stalo, uz s tym nic nenarobis.
@sisaka Presne tak. Cudne. A teda ak zakladatelka nema rada alkohol nechapem, preco si nosi na oslavu nealko sampus a radler, ktore maju predsa len 0.5% alkoholu (nie vsetky). To mi tiez nedava zmysel. A ta tehotna detto.Lebo ak uz v zivote pila nealko radler a nealko sampus, muselo jej byt jasne, ze takto sa citit nemoze. Ak ich nikdy nepila, nechapem, ze naco ak je taky oporca alkoholu si nedala uplne ciste nealko, co si nemusela nosit z domu, ale nieco co ma tych 0.5%. Cize mi to stale vychadza, ze dobre vedela, ze pije alkohol.

@rebellefleur Nemala som to miešané s tvrdým alkoholom. Podľa toho čo som videla a počula, chvíľu predtým, ako som šla na toaletu, som si dala jednu vodku.