icon

Tretie tehotenstvo a rozchod

lucy2112
6. jan 2022

Čaute kočky, nie že by som sa chcela sťažovať...ale kedže som vďaka svojmu "drahému" prišla o všetky kamarátky...len chcem vedieť, či má niekto podobnú dilemu, skúsenosť...čokoľvek...dobrý, či zlý názor pomôže...som rozvedená matka dvoch detí..samoživiteľka...máme svoj dom dom, hypotéku...jednoducho všetko zavislé od mojich rúk...po rozvode som si našla priateľa..tiež bol rozvedený...2 deti..striedavá starostlivosť...týždeň u neho so 4mi deťmi..týždeň u mňa s dvoma...celé dva roky...pendlovačky, nahánačky..30km non stop..hore dole...náš vzťah nebol ideálny...ale žiadne vážne problémy...skôr problémy abosútne nezmyselné...nafúknuté do vesmírnych rozmerov z partnerovej strany...meškáš 20 minút...bola si v obchode a nepovedala si mi..tak automaticky klameš...bola si u kamarátky na káve a nepovedla si mi..klameš...a podobné...na to som si už zvykla...ale dnes sa majú veci tak...neviem akým spôsobom, ale došlo k tomu, že som tehotná...mám 37...žena samoživiteľka s dvoma deťmi a hypotékou...partner je aký je...alebo nie je...???skôr sa prikláňam k možnosti B( spoľah žiadny)...nechcem tu písať čo všetko som si vypočula z jeho strany..dieťa áno, potom nie, potom áno. potom zase nie...proste v 45tke zostal na mentálnej úrovni 5 ročného decka...tak teraz čo? nechať, nenechať? čo robiť?neviem či dokážem byť sama s troma deťmi...kto má s tým skúsenosť..kto sa ocitol v podobnej situácii...ako ste to zvládli ženy...som bola vždy proti interupcii..ale mám pocit, že toto naozaj nedám...

Strana
z3
redana
7. jan 2022

Aj ked je to uz pase,mna zaujima ten pribeh s otehotnenim..ze si nedal kondom..no a ty si pri tom nebola?Preco si teda dovolila mat styk bez kondomu?Ved ked nechcem dieta a nemozem uzivat iny druh antikoncepcie tak predsa nepripustim aby muz nemal kondom..po funuse ti povie ze on to aj cakal ze otehotnies lebo si nedaval pozor?A ty si si to nevsimla?A to sa ako da?

hatsepset
7. jan 2022

@lucy2112 ako, co sa partnerov tyka, som podobna brzda 🤦‍♀️... Podla toho co o nom pises ze mu az potom "preplo" tak po dietati to bude peklo. Viem o com hovorim. Tito muzi su ako pijavice, nacucnu sa na vyrovnanu, spokojnu, stastnu osobu, lebo sami taki byt nedokážu a cicaju a cicaju a izoluju ta, lebo patris im. A nie toto sa nedeje po mesiaci, toto sa deje roky. Oni vefua ze keby sa chovali takto v zaciatkoch tak sa na nich vyseru vsetky. Toto sa deje pomaly a s kazdym dalsim zavazkom sa to stupňuje. Syndróm varenej žaby.

kvetinka75
7. jan 2022

@lucy2112 pre mňa by bola adopcia určite lepšie východisko ako potrat

ukulela
7. jan 2022

@lucy2112 ja ti celkom nerozumies. ake odpovede cakas? pises, ze fin nie je problem, ale ze chod po porode do prace .... no tak je, alebo nie je? ide o to, ci si vies predstavit, ze na pol roka/rok budes mimo prace, alebo viec pracovat z domu. my nevieme, ci mas firmu, alebo si vychytena uctovnicka, alebo co ....pokial by som mala uspory a vedela rok-dva fungovat v praci na stvrtinovy plyn a z domu, tak by som to tretuie dieta dala, ale pokial by som ho musela suchnut po sestonedeli opatrovatelke a utekat do kanclu/alebo ordinacie/neviem, .... a LTT by mi vychadzalo na hypo a opatrovatelku, tak nie. riesila by som UPT. ja s tym nemam psychologicky problem a mam nazor na tuto moznost.
a naozaj neviem, co cakas od diskusie, ked reagujes, ako reagujes ..."Draha, ...." - povysenecky.
Inac, pamatam si babu, co ju tehotnu odkopol chlap(neviem, ci manzel, cakala tretie dieta. odisiel k milenke tusim. s troma deckami sa odstahovala do rakuska a zariadila si zivot po svojom. dala to. takze ano, da sa to aj takto, s troma detmi bez chlapa. naozaj vsak zalezi najma na tom, ci ma zena financnu istotu. vacsina zien ju nema,

karin912
7. jan 2022

@lucy2112 myslím si, že to zvládneš, u nás doma to tiež nie je vždy na ružiach ustlané. Mám jaskynného muža, niekedy sa so mnou aj s deťmi prestane z minúty na minútu rozprávať a zalezie do svojej pomyselnej jaskyne. Časovo sú tri deti náročné, ale pokiaľ nemáš finančné problémy nemal by to byť problém, dá sa to zvládnuť. Darmo sa nehovorí že kde je vôľa, tam je cesta. Držím ti palce, aby si sa rozhodla správne, lebo čokoľvek ti tu niekto napíše, tá ťarcha rozhodovania ostane len na tebe.

veronk
7. jan 2022

Mám kamarátku ,ktorá s prvým partnerom mala dvoch chlapcov , opustil ju keď čakala druhého chlapca. Vychovala ich úžasne,verila a zaľúbila sa do nového partnera, ktorý ju opustil ,keď čakala tretieho chlapca, pritom je to úžasná šikovná inteligentna múdra žena, pomáha ďalej iným ženám angažuje sa v rôznych projektoch a má obdiv mnohých žien pretože toto by väčšina z nás nedala. Teraz ju čaká svadba s novým partnerom 5 chalanom dajú nový domov. Ženy zvládnu čokoľvek len je otázka ako sa k tomu človek v danej situáci postaví! Tieto moralisticke a zbytočne komentár e sú dosť out pretože otvárať papuľu a moralizovať je jednoduché no dať riešenie trošku zložitejšie 😉. Nebude to ľahké , bude to boj,ale za ten krásny život to stojí! Moje heslo je ,že Boh je spravodlivý a kde vezme raz to inde vráti. Želám veľa síl a energie.

fodorka
7. jan 2022

@lucy2112 niektore ti tu riadne nakladaju no poviem len tolko ze nezavidim ti danu situaciu :( jedine co by som ja na tvojom mieste urobila je zratala si ci to asi utiahnem sama s 3mi detmi ..mam dve a davam to aj hypo deti vsetko okolo ale narovinu ti poviem ze s tretim sama by som to nedala....ani ja nie som zastanca potratov ale v tvojej sotuacii keby sa ocitnem tak zial asi idem.ale to som ja a kazda sme samozrejme ina...neda sa radit ani nic podobne no kazdopadne ti drzim palce aby si sa spravne rozhodla lebo s tymto chlapom by som zial neostala....

arimira
7. jan 2022

@lucy2112 úprimne ,nechápem tu zlobu a nevraživosť v niektorých komentároch. Človek nežiada o to,aby ho súdili,ale o radu. Každý urobil nejaké chyby, ale niektorí komentátori sú zrejme dokonalí. Ach jaj.
Milá lucy ,ja sama som sa ocitla v podobnej situácii,mysliac si,že sa mi nič také nemôže stať. Tiež dve deti, priateľ, ktorý raz chcel a na druhý deň už nie a zostala som v tom. On ,totálne mimo, slaboch ,decko....proste hrôza. A ja som túžila len po láske,no natoľko má ta láska zaslepila,že som nevidela nič. Rozhodla som sa pre interupciu,viem,hrozne riešenie a nikdy si neodpustím,že som to nechala zájsť tak ďaleko. Ale ,dve malé deti a tretie s iným mužom ,ktorý nebude pri mne stáť,to by ma
psychicky polozilo a to som svojim dvom deťom urobiť nemohla,aby mali v smútku polozenu depresívnu matku.
Ani jedno riešenie nezostane bez následkov, tak zhodnúť sa musíš sama. Držím ti prsty, zvládneš to,jedno či druhé, zvaz si,čo sa stane ,keď si ho necháš,či sa stane ,keď nie. Veľa sily ti prajem.

vladinka
Autor odpoveď zmazal
minnie55
Autor odpoveď zmazal
nelca0510
7. jan 2022

@lucy2112 ja len rozmýšľam,že ti povedal že si moc pozor nedával a že to čakal. A to si nevedela,že do teba niečo dal? Vieš ako,technický vzato si to mohla aj ty čakať.

pipistrel13
7. jan 2022

@lucy2112 nerozumiem preco vas tu hodnotia,myslim sposob zivota,asi je jasne,ze ste sa v partnerovi sekli,ale co uz s tym,co by som vam vsak rada napisala je,ze ak ste zvladali takto dve deti,zvladnete isto aj tretie a ak ste vzdy boli proti potratom,nikdy asi nenajdete pokoj ak ho uskutocnite...
myslim,ze si ho chcete nechat,len potrebujete pocut,z eto zvladnete a napriklad ja vam verim😉
drzte sa

sylka
7. jan 2022

@lucy2112 Ja mám tri deti, štvrté čakám. Som na všetko sama, ale ani vo sne by mi nenapadlo zvažovať dám - nedám. Nechcem uraziť,ale takto si mala zvažovať v posteli. Jednoducho, stalo sa.
Ber to tak ako je, na život nikomu nesiahajú. Cesta sa vždy nájde. Nič sa neje také horúce,ako sa uvarí. Držím palce, hlavu hore, zvládneš to. A ešte niečo. Žijeme z ruky do úst. Predsa sme šťastní.
@lucy2112

zltalienka
7. jan 2022

@lucy2112 joj však tomu sa ani veriť nedá, čo tu píšeš. Vždy si sa tomu fóru smiala a registrovala si sa tento mesiac. Načo dávaš tému na fórum, ktoré Ti je na smiech? Čo si tu čakala?
Čo sa týka otázky: vôbec si nenapísala reakciu partnera na to, že bude mať ďalšie dieťa. Okrem toho teda, že to očakával.
Za ďalšie: prečo sa s ním chceš rozísť po 2 rokoch vzťahu? Veď sama píšeš, že už si si na tento vzťah "zvykla".
Ak je to celé pravda a ten tvoj partner dostal 2 deti z minulého vzťahu do striedavej starostlivosti a zvláda to s nimi, tak to s ním nebude také hrozné ako opisuješ, že na neho nie je žiadny spoľah.

stiahni
7. jan 2022

Nebojsa to zvladnes aj keď to bude zo začiatku ťažké kde sa najedia dvaja najedia sa aj traja musíš byť silná deti budú tvojim motorom ktorý ťa bude hnať dopredu tiež som samoživiteľka 3deticiek a niekdy to dá riadne zabrať ale milujem ich najviac na svete.

lulu_b
7. jan 2022

Ahoj. V prvom rade chcem autorku veľmi prevelmi povzbudiť. každá mama vie, aké je náročné vychovať dieťa. máš dve deti, tak vieš, koľko potrebujú lásky, starostlivosti atd. Ale aj koľko ti jej dávajú naspäť. Píšem ako mama štyroch detí. Tri máme v krátkom odstupe za sebou, bola som s nimi dlho doma, lebo posledný syn mal zdravotné problémy. Skrátka, bola som s doma 11rokov. A potom som sa konečne dostala späť do práce, už som sa nevedela dočkať. Som učiteľka, takže ten prvý rok po takom dlhom čase bol pre mňa zabijak, bola som katastrofálne vyčerpaná z domácnosti, z roboty, atď. To asi každá mama po materskej, kým sa to všetko zosúladi.. No skrátka, prvý školský rok som prežila a zabehla sa a celú dovolenku v lete som sa pripravovala na ďalší, robila materiály, chystala prípravy na hodiny atď. Tešila som sa. V septembri som zistila, že som tehotná. Bola som z toho veľmi smutná, možno až zúfalá. Viem, ako sa robia deti, ale skrátka je to tak, že nič nie je 100% 🙂. Manžel to zobral v pohode, nemáme žiadne výrazné problémy. Finančne ako každa rodina, mohlo by to byť lepšie, ale nechýba nám nič. Ja som to ale nešla spracovať, vôbec som sa nedokázala tešiť. Vôbec. Keďže som mala 39 rokov, aj som sa obávala, či bude dieťa zdravé atď. UPT ale neprichádzalo do úvahy, to by som nedokázala. Viem, že moja situácia je iná, ako tvoja, ale píšem to preto, že často je dieťa neočakávané. Ale ono má rovnaký potenciál ako jeho starší súrodenci- rovnako veľa lásky rozdá, ba ešte viac. Na Slovensku existuje viac organizácií, ktoré pomáhajú mamám v núdzi, nemyslím týraným. Ide o finančnú pomoc. Skús kontaktovať alexisporadna.sk Ak si vždy bola proti interupcii, tak si ju budeš vyčítať do konca života. PS: môj najmladší má rok a pol, súrodenci ho milujú, je krásny, zdravý, šikovný ( rozpráva prvé krátke vety!) a je to najväčšia láska.

elibabet
7. jan 2022

Určite si dieťa nechaj, mohla by si to ľutovať celý život, keď si zvládla 4 deti a dve svoje zvládneš aj tretie, len mu neber život. Uvidíš akú radosť ti bude robiť keď vyrastie!

yoxinka
8. jan 2022

@lucy2112
Na prvú som chcela napísať, že v tvojom prippade UPT a to ja nie som nejaký fanda potratov 🤔. Ale keď píšeš, že problém je hlavne časový, tak … neviem, nemohla by si zaplatiť nejakú opatrovateľku, skrátiť úväzok a po šestonedelí nabehnúť do roboty? V USA úplne bežná vec 🤷‍♀️. Mama ti nevie pomôcť?Známej sa tak starala o bábo, ona šla do práce, keď malo 6mes. Zas ďalšia vec je, ako by sa správal ten chlap … keď mu šibe, dieťaťom si ho pripútaš nafurt, čo na to tvoje deti … bábo môže mať zdravotnel problémy, čo ťa môže odstaviť od práce … ale to môžu mať aj tvoje staršie deti … a posledné, môžeš ostať na rizikovom, kamoška bezproblémové druhé tehu, pri pôrode skoro umrela … toto všetko treba zvážiť. Neviem, asi som moc neporadila, ale držím prst, nech sa rozhodneš správne.

alka234
8. jan 2022

@lucy2112 ja neviem či rozmýšľaš rozumom, existuje antikoncepcia , sme v 21.storoči, žena musí rátať s tým, že môže otehotnieť, keď je sexuálna aktívna, bez ochrany ešte k tomu. Väčšina je rozumných potom, povie no čo stalo sa, no iba tak sa nestalo...to dieťa za nič nemôže, budem hnusná, ale ty si si to navarila sama. Som proti interupciám, ale je to tvoje rozhodnutie, nikto sa do teba nemôže starať. Keď sa rozídeš náhodou s partnerom, príde ďalší a otehotnieš zasa? Ja nechápem jednej veci, čo robíte niektoré, keď máte viac detí, jedno partnerstvo nevyšlo, mám viac detí, partnerov striedate, tak dám si tabletky....Potom čo tvoje deti sa budú starať o tvoje dieťa, lebo ty si si navarila? Si za to zodpovedá sama, sama si urobila rozhodnutia , ktoré viedli k tomu čo sa stalo.

milenke
8. jan 2022

@lucy2112 Píšeš že finančné by si dala aj 10deti...tak daj aspoň tie tri a muža pošli kade ľahšie...

ma77
8. jan 2022

Mne sa najviac pači veta ,,neviem akym spôsobom ale ostala som tehotna potom že muž si nedal kondom ty si vtedy bola kde?🙂

pet888
8. jan 2022

Je strasne,ako su niektore zeny prizemne a tupe a tvaria sa ako odbornicky na vsetko,pricom su akurat na hanbu..ale to bokom..Autorka,odporucam ti co najskor ukoncit tento vztah,za tvojimi slovami mam celkom jasnu predstavu o aky typ chlapa ide a zodpovedne ti poviem,bude len horsi..dietatko by som si s takym muzom nenechavala,lebo bude robit peklo aj cez dieta a dieta tak bude zial trpiet..poznam zeny,co tym prechadzaju a je to strasne..pre zdravy psychicky vyvoj dietatka ti neodporucam do toho ist..jedna vec je ako to ty budes zvladat,ale treba mysliet aj na to,ako to to dietatko bude zvladat..

miadi
9. jan 2022

S chlapom sa rozid. Nemusis byt sama s 3detmi. Poznam jednu co si nasla dobreho muza hoci mala 4 deti a povest dedinskej pobehlice. Este mali spolu 5., Vyzor a IQ mala pod priemerne. Ale to je jedno . Vsetko sa da ked sa chce. Len si Proste Daj zasadu ze sex bez ochrany len s chlapom ktory bude dobry otec a koli ktoremu Nemusis ist na upt kedze nechces. A mozes mat aj 10 deti ked ich uzivis. Je to len tvoja vec , mozu mat aj x otcov ked budes zenska verzia Kollara . 😜 Mas nadpriemerne IQ nieco uz vymyslis ako si dieta nechat aj vsetky uzivit. A ked viac deti nechces tak po porode sterilizacia a mas klud ..

moonlight1210
9. jan 2022

Tvoj pripad je rovnaky, ako pripad sebestacnej, samostatnej, rozhodnej zeny na vysokej zodpovednej manazerskej pozicii, ktoru do vztahu vtiahne a citovo ovlada manipulator s podpriemernym prijmom, vzdelanim a mizernou ochotou pracovat.
A aj tak ho nevie opustit a odist.
V praci sa vie rozhodnut jasne a razne. Nema problem. Vo vztahu sa citi nicotna a nehodna niekoho lepsieho a mysli si, ze moze byt rada, ze ju on chce.

Proste IQ niekedy nestaci, aby sa clovek vyhol zlym vztahovym rozhodnutiam a karambolom.
(Uz len preto, ze IQ sa sklada z roznych oblasti a clovek zvycajne vyrazne exceluje v jednej z nich. Vo zvysnych je beznym priemerom, az pokrivkava za priemerom.)

O dietati sa rozhodni i z hladiska toho, aby ta v buducnosti netrapilo, co sa uz neda odcinit. Ked si budes pri mnohych prilezitostiach hovorit, ze ved by si to bola dala, preco si si myslela, ze nie a zvolila vtedy rychle nezvratne riesenie.

Co sa tyka jeho ako otca - no, snad sa este po terajsej pociatocnej hysterii upokoji a zapoji rozum. Vela o nom nepises, tazko povedat.
Co som tak precitala medzi riadkami, je to, ze on uz si po rozvode vytvoril iste svoje zivotne pohodlie, zariadil si ho, prisposobil tomu i vas vztah a veril, ze odteraz to takto pekne zariadene bude mat.
A tehotenstvo to komplet naburalo a zmenilo. Tak preto tak zareagoval.

Kazdopadne mi to pride, ze vo vasom vztahu tahal za dlhsi povraz on a teba mal tak povediac na dratku. Takze skor si sa prisposobovala ty jemu, ako on tebe.

Myslim, ze uz sama vidis, ze vlozit rozhodnutia do ruk niekoho, u koho uz v tej chvili vidis, ze mu vlastne zalezi hlavne na svojich vlastnych vyhodach (a teda nie na tebe), nie je dobry napad. Aj keby si ho velmi milovala a nechcela stratit, a preto si sa takto prisposobila. Na 99% sa to vzdy obrati proti tebe.
Darmo potom hovorit, ze je to hlavne jeho chyba.
Preto teraz, ak on sa ukludni a budete riesit vas dalsi vztah ako rodicia spolocneho potomka, popracuj na tom, aby sa dynamika vasho vztahu zmenila.
Aby si druhy raz neprisla do situacie, kde rozhodnutie nechas na nom, hoci vies, ze dosledky budu potom hlavne na tebe.

jana_eyre_2
9. jan 2022

Priznám sa že celú diskusiu dokladne nečítam, ale pár odpovedí áno.. píšeš že upt nechceš, financie máš aj na 10deti, ide ti len o to, či to zvládneš..

Či to človek zvládne je o každej individuálne.. mám však za to, že ak finančne by si vedela uživiť 10deti, tak tri zvládneš, pretože si môžeš dovoliť platiť nejaku pomoc.. takže ak nechceš interupciu čo si sama napísala, smelo do toho.. len mi príde zvláštne akym štýlom odpovedas.. ale tak každý je nejaký.. rozhodni sa ako chces, hlavne aby sa vám darilo..

tykat
9. jan 2022

@lucy2112 co furt o topankach? Tak ked ma tlacia tak v nich asi nechodim 3 roky kym mi prsty neodhniju ale vyzujem a skusim napr. ine. To uz radsej bosa.

0kristina0
10. jan 2022

Termin mas v septembri takze si tehotna kolko? 2-3 tyzdne? To si teraz prisla na to ze zijes s blbom a chces sa ho zbavit? Keby si neotehotnela tak s nim zostanes? Toto mi moc inteligentne nepripada. To co si napisala o svojom priatelovi nie je ziadna tragedia a uz vobec nie na rozchod. Ale rob ako myslis, ved ty vies aj tak najlepsie.

lujza123
10. jan 2022

@lucy2112 ono je to cele na tebe, asi ti moc nepomôže keď ti tu 10 žien napíše nechaj si to zvládneš a 5 že chod na potrat. Sama musíš vedieť co je pre teba a tvoje deti najlepšie. Lebo teda toto rozhodnutie sa veľmi dotkne deti, obzvlášť keď budeš na ne sama. Drobec proste pohltí čas aj financie.

Ja mam o rok viac ako ty a veru na dieťa sa už cítim stará. Tie prebdene noci, nevolnictvo, ani kávu v klude, ani koníčky ziadne, ani voľný čas. Ja som bola slobodná matka, rozišla som sa s ex keď mala dcéra rok (ale aj ten rok co sme boli ešte spolu nestal za nič). Pre mňa jedno z najsmutnejšich obdobi života. Mat bábätko a nemať nikoho s kým tu radosť zdieľať, tie male každodenné radosti z prvých slov, krokov. Nemať nikoho kto ti ráno povie nech si pospis....
Na druhu stranu aj keď to má iba pár mm je to živý tvor, tvoje dieťa. Bývať mate kde, zvládnuť by sa to dalo... UPT je ľahšie keď je žena v bezvychodiskovej situácii, príliš mladá, nemá kde bývať, otec neznámi ci voľáke znásilnenie... Ale takto je to iné. Riadna dilema, nezávidím ti. No držím palce nech sa rozhodneš akokoľvek.

dobromila
12. jan 2022

@lucy2112 ak toto nie je vymyslené, tak gratulujem k tehotenstvu. Za 9 mesiacov sa pripravíš na fakt, že vám bude spoločnosť robiť Tvoje tretie, nádherné, dokonalé dieťatko. Ak chodíš do práce a skvelo zarábaš, tak už máš asi odrastené deti, ktoré veľmi radi pomôžu s bábätkom a materská bude zrejme maximálna a po nej 400€ rodičák plus alimenty na tri deti. Určite pomôžu aj rodičia, prípadne kamošky, súrodenci, ak by su chcela chodiť aj do práce na pár hodín. Začiatky sú vždy ťažké, ale pôjde to.

Strana
z3