icon

Túžba po psovi v manželstve: Ako sa rozhodnúť?

18. máj 2026

Ahojte píšem anonymne. Ale to je v podstate jedno. Máme dom,máme dvor,všetko krásne,tip,top.
Dve deti. 9 a 19 ročne...
Chcem počuť vaše názory na to ako sa postaviť k určitým veciam...manžela samozrejme veľmi ľúbim...je to môj stabilný bod. Dôverujem mu, a verím,že ma ľúbi...ale nemáme velmi spoločné záujmy. Alebo ako by som to nazvala. Sme odlišný..aj keď už sa začíname viac na seba podobať..ale sme. Lebo už som z toho svojho veľa potlačila....
Ja by som žila naplno ,bola za každú srandu, za prechádzku,za bicykel, za hocijakú radosť...ale on,je spokojný, tak ako je. Jemu stačí,dom a dvor.
A my keď sme pri ňom doma.
Ale ja začínam prežívať z takto prežívaneho zivota smútok...
Teraz nastala chvíľa ,ktorá sa vo mne vždy raz za pol roka ozve,že strašné túžim mať psa ...
Chodiť na prechádzky, do parku, na túru, samozrejme so psíkom
On to pochopiť nevie...a rázne to odmieta. Vždy to odmietne a ja posluchnem...zase je pol roka pokoj a potom nastane zase tá istá situácia...a ja už začínam normálne byť z toho veľmi smutná...pretože my ostatný v rodine by sme boli moc šťastní zo psíka...ale jeho argumenty sú,že sa o to treba starať, že zničí dvor, a vnútra by zničil dom....proste nie nie a nie...ale kde je v Tom všetkom moje prežívanie ?je mojou úlohou žiť tak ako odomna manžel očakáva ?

Strana
z7
elzu
Včera o 18:54
@anonym_autor

Baby tu ide aj o to,že môj manžel je cez týždeň preč...ja teda sedím doma a pozerám tv...nemám záľuby nejaké a kôli malej ešte nemôžem úplne odchádzať z domu...a ani neviem či by ma to samu bavilo...asi nie...
Preto chcem psíka mať lebo chcem čas tráviť trošku živšie ako len doma sama pri tv...

@anonym_autor mate pobliz utulek? Zacni chodit vencit pejsky z utulku ☺️ pejsci za to budou vdecni a ty budes mit misi, konicek, zabavu a jeste s dobrym umyslem 🤩

anonym_a56a16
Včera o 19:33
@anonym_autor

Ako by ste sa zachovali vy ? Zastali by ste si seba alebo by vždy boli na prvom mieste tí druhí...alebo manžel ? Alebo ako spraviť túto situáciu riesitelnou ?

@anonym_autor ja tvojho manzela chapem, ma pravdu, Psy som od detstva mala velmi rada, aj teraz mame psa 6 rokov, je to uzasna fenka zlateho retrievera, je mudra, verna oddana. Ale kym vyrastla tak nam znicila vela rastlin na dvore, kozene cizmy, kabel, mame ju aj dnu lebo tuzi byt s nami takze vsade chlpy. Treba po nej zbierat vykaly po dvore, treba jej pripravovat jedlo barfujeme. Ked ju uz nebudeme mat, tak mi bude pukat srdce od zialu, ale zaroven budem ovela slobodnejsia.

princessivi
Včera o 20:12
@anonym_autor

Ako by ste sa zachovali vy ? Zastali by ste si seba alebo by vždy boli na prvom mieste tí druhí...alebo manžel ? Alebo ako spraviť túto situáciu riesitelnou ?

@anonym_autor Och, ja som velky psickar, tak toto by u mna nepreslo. Ako mi zomrel posledny psik, ktoreho som mala este ako slobodna, bola som 1 rok bez akehokolvek zvierata a bola som smutna. So psami som vyrastala. Manzelovi som povedala, ze si idem adoptovat psa (NO) z utulku, nebol dvakrat nadseny, ale neodvazil sa mi oponovat. Psik uz je s nami uz 9
rokov a vsetci sme radi, ze ho mame. A manzel je rad, ze som priniesla len jedneho a nie dvoch 😊

micicka
Včera o 20:17

@anonym_autor mame vela zvierat, aj hospodarskych, aj spolocenskych. A aj dvoch psikov. Jeden vnutri, jeden vonku.
Zvierata tu jednoznacne gula na nohe 🙂 je to proste tak. Nemozes odist ani na predlzeny vikend, pokial nemas niekoho, kto ta plnohodnotne zastupi.
Plati to aj pre psika.
Psik je samozrejme aj velka laska, ozaj velka laska. On citi, ked ti je tazko, ked si chora. Lahne si k tebe, zohreje ta.
Ale rovnako chce ist cikat, kakat, grcat, zrat aj ked mas horucky 40. A chce to presne na cas 🙂
Jedneho psika mame z utulku, je to druhy psik v poradi. (Jeden je papierovy) Muz ho nechcel, ze nam staci aj jeden. Doteraz to nie je jeho oblubenec, ale ked treba postara sa samozrejme - to na margo toho, ze ked niekto nechce zviera, najviac si ho zamiluje.
Psika sme si zobrali ako 6mesacneho, na zaciatku znicil / nahrizol zopar dveri. Musela som v noci veeelmi dlho vstavat a pustat ho von, lebo chcel cikat - nastastie len na dvor isiel sam, nemusela som sa obliekat a ist na prechadzku. Vela krat sa pocikal doma, do postele. Cize vela starosti.
Psa mas na vela vela rokov - ca 15. To je sakra dlhy cas, za ten cas sa moze stat vselico. Navsteva veteriny je ozaj draha, uz len odcervenie, ockovanie stoji dost. Raz nas pes zozral viac kosti, mal zapchu, ale nevedeli sme co sa deje, tak krv, sono atd, bum 100€ len tak. Granule musis kupit, aj ked budes napr pol roka nezamestnana. Take obdobie moze prist. Ono sa to nezda. S tymto vsetkym proste treba pocitat. To je realita. Lebo mat psa, nie je len to mile vrtenie chvostom.
No a potom chlpy, tie su vsade, ale ozaj vsade. V pobozkach, v nohavickach, v perinach, donesies si ich ozaj vsade. Povysavas, obzries sa a zase su tam 🙂
Cize, pozri sa na to skor negativne, skepticky a ked aj tak si pripravena, tak chod do toho.
A ja by som mozno skor odporucila psika z utuluku, tam sa mozes dohodnut na docaske, ak sa to nebodaj nepodari, nemusis si psika natrvalo adoptovat. Ak to klapne, adoptujete si ho a bude vas. A potom, mozno by som zobrala starsieho psika, nebude to na 15 rokov, ale na menej. Plus urobite obrovsku radost utulku a hlavne tomu psikovi. To ze bude starsi, neznamena ze bude problematicky. Mozno bude este vdacnejsi ako stena.

1alzbetka1
Včera o 20:29
@anonym_autor

@1alzbetka1 samozrejme ,ja napríklad chcem sa naozaj tomu psovi venovať...
Naozaj. A hlavne chcem ho mať rada a tešiť sa z neho...nie ho mať len tak hodného na dvore...ja by som ho mal rada dnu,to miu číre neprejde ale vonku by mi to prešlo...
Alebo proste bude musieť prejsť...pretože všetky tri chceme a len manžel nechce...

@anonym_autor ako sa poznám, ja by som ho skrátka doniesla, ale to som ja.

anonym_22d399
Včera o 20:39

Aj ja som strašne chcela psa, aj mám, muž ho nechcel a nemá ho rád doteraz. Starám sa iba ja a aj keď ho mám velmi rada, je to starost. A bordel, a smrad.
Píšeš, že máte doma všetko tip top. Ktovie ako dlho vám to tiptop so psíkom vydrží.
A muž, ak stále drie niekde na týždňovkach, asi nie je nadšený z predstavy, že to pes zničí. Možno, ak vo velkom zabezpečuje váš život on, že preto sa citi dolezity a určujuci.

gabrielladan
Včera o 21:10
@anonym_8d95ee

Nebude ti luto nechat toho psa v zime na dvore? To by som ziadnemu zvieratu neurobila. To dokaze len bezcitny clovek.

@anonym_8d95ee wtf ? :D kazdy pes je nauceny byt dnu aj vonku alb oboje. Vôbec to nie je bezcitné. V minulosti psy žili vonku :D a nič sa nestalo. Není to môj prípad ale neodsudzujem, keď je pes vonku...normálna vec.., keď má niekedy/občas prístup dnu v hroznom počasí a hlavne kvalitnú búdu. Mali sme psa vonku, dnu doma nevydržala hodinu (plemeno/srsť)... a nespala v búde ale v kríkoch a to som jej postavila už tretiu búdu :D ...

anonym_ef482f
Včera o 21:39

@anonym_autor ja by som povedala,ze tu je hlavnym problemom to,ze ste kazdy iny,nemate spolocne zaujmy,ty by si zila,jemu staci dvor a byt doma,ste odlisni.Tym,ze ho lubis,je to tvoja stabilita/domov,rodina,drzis to,no v konecnom dosledku,ta to nebavi a len prezivas,nezijes.Nie si to skratka ty.A do tohto celeho by si este priniesla psa,ktoreho on nechce.Tu nie je problem pes a ze ho nechce.Tu je hlbsi problem,ze vy ste total kazdy uplne inde.Tym nechcem povedat,ze on je zly alebo vinny,viem ho pochopit,ma svohe nastavenie,pohodlie,jemu toto skratka vyhovuje,ako zije,no ty chces viac a tu chapem aj teba,chces zit naplno,bicykel,turistika,srandy,skratka zivot.Ja si skratka myslim,ze pes nepes,vy ste si nesadli.Mate ako taky svoj stereotip,svoj domov,mate sa radi,no nie je to to,co by si od zivota chcela.Do toho este ta otazka kolo psa.Ak by vsetko fungovalo,ako ma a iba si nesadnete v otazke zvierata,pochopila by som.Nie kazdy je psickar,mackar a pod.Tam uz skratka ide o toleranciu.Toto je uz len taka bodka za tym vsetkym,ze este aj o to zviera,ktore chces,sa musis pytat a argumentovat,ako dieta u rodicov,ked nieco chcu.

anonym_701377
Včera o 21:53
@biba_18

pes je závazok. guľa na nohe.
ja ti rozumiem. ja som bez psa polovičný človek. mne môj pes veľmi chýba. ale viem že teraz ho mať nebudem. manžel ho nechce a ja mu nebudem robiť naprieky - bolo by nás na neho menej ako pred 10 rokmi a stálo by nás to veľa odriekania - v tom manželovi rozumiem. ale aj on vie že hneď prvý deň čo idem na dôchodok budem mať psa ... takže ja si počkám ...
ale to je iná situácia ako máte vy ... tak či tak musíš domov po práci lebo máš ešte 9-ročné dieťa ... plus máte dvor... ja by som sa ho na tvojom mieste pokúsila prehovoriť ... na niečo spoločenské. nenáročné na údržbu ...

@biba_18 v deň nástupu do dôchodku? Neskoro a nezodpovedné. Pes žije viac ako 10 rokov ( na výnimky) a ak sa ti niečo stane, čo so psom? Neváhaj uži si ho teraz💓

anonym_701377
Včera o 21:57

@anonym_autor pes je hlavne záväzok na minimálne 10 rokov a zodpovednosť. Odpovedaj si na otázky, ako zaobstaráš psa ak pôjdete na dovolenku, veterinárna starostlivosť tiež niečo stojí, ako bude tráviť pes čas keď nieste doma 🤷‍♀️
Pes je láska, treba mu však zabezpečiť aj jeho pohodlie, komfort a zodpovednú starostlivosť

anonym_ef482f
Včera o 21:59

@anonym_autor este dodam,ze pri exovi som velmi tuzila po macke,teda,ja som po nej tuzila vzdy,no konecne som bola osamostatnena s vtedajsim partnerom.Zlomila som ho,macku sme mali.Starala som sa o nu len ja,stale mi vykrikoval,chcela si,tak mas,ok,to mi nerobilo problem,vzdy som po nej spratala,nakupila jej,lubila ju,nezto on len kopal do nej,vkuse nadurdeny na nu,zhadzoval ju z gauca,daval najavo,ako je tu len preto,ze ved "ty si chcela".Vyhrotilo to tym,ze raz v noci,ked som spala,ju vypustil na ulicu...Ono samozrejme su aj pribehy,kedy muz nechcel zviera,napokon ho so zenou mal a zamiloval si ho a bol to clen rodiny.No zvacsa je to tak,ze ak niekto nechce,tak nechce a ked aj nejak povoli,dava to najavo.Je to predsa len ziva bytost,to nie je nieco,co ked ma omrzi,nemam naladu,alebo ten dotycny,tak budeme do toho kopat,odsuvat to,popripade vyhodime na ulicu.V tomto za mna musia obaja do toho ist s tym,ze to chcu a su milovnici toho dotycneho zvierata.Nastastie ex uz je ex a uz mam seberovneho chlapa a aj macku a obaja pre nu zijeme,starame sa,ak aj je nejaka nehoda (nazvracane,ocikane,rozbite kvetinace a pod.)obaja to riesime a nie,ze ty si chcela,staraj sa.

lucia_ma
Autor odpoveď zmazal
lucia_ma
Dnes o 03:38

@anonym_autor no ku psovi za mna pes je velky zavazok ak si ho nikdy nemala tak to treba naozaj velmi zvazit chces vonkajsieho alb aj do domu ma ti ho kto strazit ked pojdete prec na dovolenku na vylet? A hlavne nikdy nevies na akeho natrafis mozes vyhrat divocha ktory ti bude nicit stromceky kusat hocico mat narocnu povahu.. ak tam nie je skusenost s vychovou psa moze sa to vselijak zvrtnut psik nie len vzdy len zabava
Ale ak je tam niekto kto je naozaj proti ano moze ho casom milovat ale aj uplne opacne ak nastanu s nim problemy..
Je to o vzajomnom respekte
Ale druha vec je ci v psovi nehladas len nahradu toho co ti muz nedava..lebo to pes vobec nemusi vyriesit..
Co ti brani napr teraz chodit aj bez psa na prechadzky do lesa ked aj s detmi a pod .
Ja mam tiez takeho muza necakam uz ze sa zmeni robim si program tak ako to mne vyhovuje ked tuzim po vylete idem ked chce nech sa prida ked nie tak nie .zobrala som aj dceru na par dni k moru v zime len tak na vylet a pod.. necakaj ze ti radost do zivota niekto iny doruci rob si ju podla seba a to ti samo ukaze cestu

luci_k
Dnes o 04:25

Mat psika si urcite dobre premysli, je to obrovsky zavazok a zodpovednost, ale da Ti tolko bezpodmienecnej lasky, ze urcite to stoji za to !
A na druhej strane zacni si zivot uzivat, nie len prezivat, zi tak, aby si na starobu nelutovala, ze si premarnila roky. Ked nebudes stastna a spokojna bude sa to casom odrazat aj na tvojom zdravi a vztahu k inym. Mysli trosku aj na SEBA 😉

vista4
Dnes o 04:43
@anonym_autor

@janinah čo to je no ?

@anonym_autor a stále mozes mat aj psa s ktorým to nebude ružové po celý jeho život (aj 17 rokov) a bude doma robiť zlobu, ked nebudete doma.
Mali sme Yorka a neskutočná povaha, zlatá prezlata bola, ale jak sme ju nechali doma samú, tak bud skrabala po vchodovych dverách, zarubni alebo sa vycikala pred dvere. Nepomáhalo u nas absolútne nic.
Nerobila to nikdy nikde len doma.

anonym_61952f
Dnes o 06:33

Tak šup, šup šikovno objednať volieru. Zarezervovať psa aby nemohol cuvnuť

Strana
z7