icon

"Úchylka" s názvom rybačka

spageta85
29. júl 2023

Baby čo máte rybárov ako túto záľubu zvládate ?Ja som myslela že som stým v pohode manžel chodieval so synom aj ja som im keď mali sviatok sem tam niečo kupovala na rybačku aj na Vianoce ...ale začína mi to prerastať cez hlavu a začína mi vadiť celá rybačka po.....Manžel chodieval cez deň so synom teraz začal chodievať na noc sám lezie mi to na nervy že sa odprace pomaly o 16stej a není ho celý večer som len s deťmi a on vyvaleny tam .Dnes napríklad po dlhej dobe bol cez deň so synom a prišli a on že on ide aj na noc sám lebo syn veľmi na noc chodiť nechce že on sa tam nevyspi atď...manžel potom ráno príde rozbitý dospava počas dňa nervózny potom nevyspaty začína mi to vadiť keď mu to poviem tak dostanem odpoveď asi takú že je to jeho jediná záľuba a nezakazem mu ju keby som aj čo robila on chodí sám nie s partiou inak..Ale jednoducho vravela som tak chod cez deň že a čo cez deň nechytil nič teraz neberú keď sú také horúčavy a že cez deň som svami a v noci vám hádam tak nechýbam...mám dosť už fakt ja nevieme či ja som nejaká zvláštna alene to proste začína liezť na nervy keď počujem slovo rybačka už sa mi Ježia chlpi!

Strana
z2
katkaluky89
30. júl 2023

Poviem ti takto, mám takto "uchylnych" oboch bratov 🙂 moje švagrine sú učiteľky. Starší brat je tichý, zarába, stará sa o rodinu, vedie k tomu aj svojho syna. Robí ťažko, jej sa to nepozdávalo, stále doňho hučala potom jej môj otec povedal len jedno "buď rada že nechodí ožratý každý deň a že chodí do roboty". Preňho je to akási forma relaxácie alebo meditácie vypnúť od tohto sveta. Odvtedy mu nepovedala nič a ani nebráni. To je nátura rybára..ja som chodievala muškáriť na prúd a fakt úplne som sa vracala vygumovaná čistá hlava.Mladší brat je tiež rybár ten je zhovorčivejší ale jeho žena stým nemá problém. Vlastne oni dvaja plus švagrovia sa vyberú na rybačku jedna partia..a že keď by si tam prišla že je to pokazená rybačka? Sklamem ťa áno je to pravda 😅 je to proste taký normálny pánsky klub kde sa môžu medzi sebou vyrozprávať..ak ide sám tak fakt potrebuje vypnúť buď ho niečo trápi alebo má toho dosť. 🙂 držím palce ❤️

zmrzlinka2021
30. júl 2023

@spageta85 takí muži by nemali mať deti

tehulka2011
30. júl 2023

od rybara je horsi uz len motorkar 😀

spageta85
autor
30. júl 2023

@zmrzlinka2021
@tehulka2011 kurník baby toľko podpory som nečakala 🤣🤣🤣horšie je že ja som si rybára nebrala on tejto záľube prepadol cca pred 2-3rokmy 😔

zmrzlinka2021
30. júl 2023

@spageta85 je smutné že mnohé ženy ti tu rádia obdobne hobby... Potom rovno môžete dať deti do decaka. Určite to s mužom ries

stanulienkat
30. júl 2023

Podla mna uteka od povinnosti a rodiny. Tam nemusi nic robit, nikto nefrfle, nemusi sa starat. Pri jazerach okolo mna vidim tych rybarov vecne naliatych, vyzeraju ako bezdomovci.
Nato, ze je to jeho velka vasen, prinesie ryby len sem-tam?🤔

pictbridge
30. júl 2023

Ach jaj. Môj manžel je fanatik rybár. Už 25 rokov. A to keď poviem fanatik tak to myslím vážne. Ale je to pre boha len cez leto do októbra. Je tam každý víkend každá téma je ryby každý výlet by bol len ryby. Aj dnes hádaj čo práve robi. Spi po rybačke 😀 ako to zvládam ? Jednoducho. Idem s nim . A rada. Alebo ide sám a je rád aj on aj ja. Akože určite je to lepšie ako sedieť v krčme alebo na diskotéke. Ma skoro 40 ja tiež a naučili sme sa oddychovať aj spolu aj bez seba. Keď ho to baví nech sa páči. Väčšinou chodí sám na jednu noc keď ideme všetci ideme aj na 3 noci. Nevadi mi to vôbec. Nebudem mu predsa brať to čo ho baví. V žiadnom prípade. Včera sme zažili 2 mega búrky a bolo aj tak super 😉😃😃

pictbridge
30. júl 2023

@zmrzlinka2021 😀😀😀 prepáč ale pobavila som sa. Môžem vedieť prečo ? Lebo ten môj ma 2 krásne zdravé deti chalanov 10 a 15 a poviem ti lepšieho otca ani nemohli mať. Brutal názor.

swanlakelady
30. júl 2023

Poznám, manžel rybár i dvaja ani nie 8 ročný synovia 🙂. Ale je to pre neho relax a záľuba, ak to nepreháňa, som s tým okey. O deti sa na rybách príkladne stará. Najviac mi vadili stavy, keď sa jednoducho rozhodol, že ide, aj keď nebol vhodný čas - boli sme chorí a podobne. Ale to sme si vyriešili a teraz vidím tú krásnu manželskú jednotu, že on sa vzdáva rybačky, aby som to nemala s deťmi ťažké a ja ho doslova vytláčam von z domu, aby si išiel vyvetrať hlavu a načerpať práve na tie ryby.
Na ryby však s ním veľmi nechodím, máme 4 malé deti a piate on the way, je to už dosť nepohodlné, nie oddych.

zmrzlinka2021
30. júl 2023

@pictbridge pretože pestovať taký koníček pri deťoch je nemožné. On ma deti, ženu, zodpovednosť, nie pravidelne sa niekam odprasit.

pictbridge
30. júl 2023

@zmrzlinka2021 😀😀😀 no dobre. A keď chlap pracuje v zahraničí a chodí domov napr každý 3 mesiace na mesiac to je OK ? Asi áno lebo nosí domov peniaze na úkor rodiny. To nieje jeho koníček však. To sa ženám páči. Tal nech pani zdieľa jeho koníček s nim. On tiež môže založiť diskusiu ze moja manželka somnou nechce tráviť čas napr. Viem že pisala že mu to vadí ale ty píšeš o koničku ako takom preto sa vyjadrujem. Môj manžel pracuje ako vôl 5 dní týždni a ja ho mam oberať o niečo čo ho baví lebo mam s nim dieťa? To kde žiješ? Jemu keď sa narodili deti skončil mu život alebo jeho život je len pracovať ? No omyl . Ja mu na tie ryby aj nakúpim aj ho odveziem keď treba milo rada a o tom je vzťah. A pochopeni a nie len o prikazoch zákazoch. Niektoré ženy by sa mali prebrať. Keby bol alkoholik nepracoval by nestaral sa o rodinu týral rodinu taky si nezaslúži deti a rodinu a nie ten čo má vo volnkm čase koníčky. Pane bože rozum sa mi pozastavuje.

petulda333
30. júl 2023

@pictbridge to ona ma vzdy take super nazory
@zmrzlinka2021 ide to aj popri rodine.

lujza123
30. júl 2023

@spageta85

Sloboda jedného človeka končí tam, kde začína sloboda druhého.

Mat v živote záľubu a venovať sa jej je super, tak isto aj v manželstve je fajn keď na kazdy nejakú aktivitu. Problém je keď je táto aktivita na úkor toho druhého. Ako je to u vás, s vaším voľným časom ako rodina chodievate spolu? Mate čas aj ako manželia sami na seba? Co domáce práce a starostlivosť o deti , mate ich spravodlivo podelené? Ak ano tak nech si ide na rybačku... Ale ak si celé dni sama s deťmi na všetko a pán manžel "relaxuje" vadilo by mi to riadne.

Keď sa mu to nedá vysvetliť tak sa budúci týždeň správaj presne ako on. Kľudne mu nechaj 2 poobedia deti a chod aj ty relaxovať (šport, nákupy, plávanie, kino, za kamoškou...) cez víkend chod na celý deň preč a večer sa prídi len prezliecť, napapkať toho co on navarí a povedz ze ideš večer znova preč.... Však potrebuješ oddych a on ti nemá čo zakazovať. 😂😂 By som chcela vidieť tu jeho reakciu ci by bol taky v pohode a nad vecou ako to teraz chce od teba

spageta85
autor
30. júl 2023

@stanulienkat ja som vďačná aspoň za to že tam nechlasta toho sa nebojím není ten tip rybára a aj preto chodí vždy zásadne sám a aj keď mu vraj minulé nejaký kolega sa núkal na ryby muž sa vyhovoril a povedal no to by som mal po rybačke ja tam nepotrebujem nikoho takže on partie neobľubuje na rybačke a ani mimo nej nechodí do krčmy na stanovacky ani na chatovacky nič .

zmrzlinka2021
30. júl 2023

@pictbridge
Cize tvoj manzel 5 dni do tyzdna drie a potom chodi na rybacky. A kedy sa venuje detom? Kedy sa s nimi uci?
Pockaj, ked zacnes pracovat - chcem ta vidiet, ako sa budes pravidelne pakovat na svoje konicky a detom zahlasis "ja tu pracujem, mam pravo na svoj zivot".

Autorka tejto temy evidentne to vnima negativne - manzel len tak odide, potom drichme.. a kto je vtedy s detmi? Kto sa o ne stara? No vsetko je na jej pleciach. Jeho nezaujima ostatne, on sa spakuje a ide.

Realne vies si predstavit tunajsie mamicky, vacsinu matiek, ze si len tak povedia a zamknu za sebou dvere v zmysle "serem vas"?

Uplne sa cudujem, ako tu mnohe zijete este tak -50 rokov... slovenske zeny su typicke tym, ze su obvykle zodrate, nestastne, vycerpane... bezne sa im prisudzuje deti a starostlivost o domacnost. Muzi castokrat si ziju svoje zivoty a slovenska zena zahlasi "aspon nechodi do krcmi"...

Ja som asi z ineho sveta, ale my s manzelom komunikujeme, hladame riesenia, kompromisy, kazdy z nas si aj dopraje, mame z toho radost, mame spolocne ale aj separatne konicky, ale neexistuje ziadne "idem a kaslem ta...".

Tak ako zena, aj muz ma svoju rodinu, ma svoju zodpovednost. Diagnoza "nepritomneho otca" je velmi, velmi casta hlavne u starsej generacii a vidime ake nasledky si nesie...

zmrzlinka2021
30. júl 2023

@petulda333 Nejde - ak sa tomu clovek naozaj venuje, nejde. Vacsinou si to odsere zena, vsetko je na jej pleciach. Zial vacsina slovenskych zien hlavne starsej generacie tak fungovala, v takych domacnostiach vyrastali, ze na zene bola domacnost, deti..a muzi boli nepritomni.
Moj manzel ma svoje konicky, aj ja, ale vsetko musi byt v zdravej miere.

pictbridge
30. júl 2023

@zmrzlinka2021 😀😀😀 som pracujúca žena mam vlastný salon som nechtarka podnikam a zarábam pekne. Mam dve deti 10 a 15 ročných chlapcov. Manžel chodí z prace o 3 je s nami nikam nechodí. Cez víkend väčšinou piatok je doma alebo ideme na celý víkend spolu na ryby aj s deťmi. Ak nejdeme na celý víkend spolu ide len na jednu noc v nedeľu ráno príde a ideme na výlet. Funguje. Mam 40 rokov on tiež mňa poučovať nemusíš. Manžel sa venuje deťom na milión nie 100 % nadovšetko ich miluje a dá im aj posledne a tak isto aj deti jeho . Ak nikam v nedeľu nejde pospi si . A čo ako ? Ja som bez neho neschopná? 😀😀 podotýkam sezóna je jún/ október. A padla. Všetko sa dá Ak človek chce . 😉😉

petulda333
30. júl 2023

@zmrzlinka2021 vobec nie. Vsetko sa da. A pri autorke mam skor pocit,ze ide o yo,ze ona nema konicky mimo rodiny. Preto jej to vadi.

barbora19911
30. júl 2023

@spageta85 no mne by to tiež vadilo a riadne veď manželstvo nieje zmiznúť ..veď ked sa celý deň nevidíme sme v práci tak sa jeden na druhého predsa tešíme, tešíme sa na ten spoločný čas po robote či už sa ideme venovať deťom hrať sa s nimi spraviť im večeru vykúpať veď predsa deti sú radosť aj starosť o nich a "vyrábali" sme ich predsa spoločne ...veď nech si ide okej ale nie každý deň hneď po robote to je doslova útek pred vlastnou rodinou a povinnosťami ...veď nech spraví kompromis ..alebo by som sa ho opýtala že načo potom chcel deti ? A že ty na všetko nestačiš proste ..chces aby aj on sa pridal ..veď keď ste si chce oddýchnuť tak spravte spolu domáce práce a choďte na výlet vyčistiť si hlavu 🙂

petulda333
30. júl 2023

@barbora19911 a kde autorka pise,ze chodi denne? Zas tu zo vsetkeho robite dramu a tahate do extremov

barbora19911
30. júl 2023

@petulda333 z opisu mi to tak prišlo že chodi každý deň 🙂

att123
Odpoveď bola odstránená
spageta85
autor
30. júl 2023

@petulda333 vôbec nie mýliš sa nieje to kôli tomu a aké koníčky ?Mám dve deti ktorým sa venujem cez školu sa učíme pracujem starám sa o domácnosť a teraz ešte aj o ťažko chorú mamu!!

spageta85
autor
30. júl 2023

@barbora19911 nie nechodí každý deň to sa ani nedá keďže pracuje

vierkainka
30. júl 2023

Ak chces napíš mi.Nerada by som to tu všetko rozoberala verejne.Uplne ta chápem.

snehovakralovna
30. júl 2023

@vierkainka kludne mi mozes napisat,tiez to tu nemienim rozoberat verejne

andrejkaa1111
30. júl 2023

@spageta85 myslela som si že píšeš o mojom mužovi…. ale ten moj tam už začal aj chlastat s kamarátmi… takze je horší prípad 😄

mila19
30. júl 2023

Veľmi záleží ako kvalitne s vami trávi čas.
Naozaj mnohi chlapi z domu utekaju vidim to. Nas syn zo zaciatku chcel chodit, aj sa pohral, teraz ho to opustilo. Vydrzi 2-4hodky. A ano robi aj hluk.
U mňa to tak funguje, pokiaľ je aj s nami aktivne v domacnosti nieco spravi ano znesiem aj tyzdenne dvakrat rybacku. Pokiaľ s nami cas netravi, sedi pri pc, s nicim nepohne a chce sa odtrepat vadi mi to hlavne ked o tom stale hovori. Moj muz na noc nechodi max. do polnoci. To by som sa o neho bála, takze to nech idú skor dvaja. Naposledy, ked takto bol zmokol a poriadne ochorel, dala som mu to vyzrat ci je kompletny.
Ja si myslim, ze ak si muz vezme ženu a má deti, už tu nema byt len ON potrebuje. To spravanie je detinske predsa, zena tiez nemoze sebecky len tak deti odlozit. Toleroval by tebe taku zalubu v takej intenzite? Na toto si odpovedz. Moj muz nie takze ak chodenie presiahne moju psychologicku hranicu ozvem sa. Zijeme v dome, mame zahradu relaxovat moze aj na teraske pri hudbe. Ja skor preferujem prechadzky v lese ako vysedavanie pri rybniku. Tam dokazem ist 1-2x za sezonu.

petulda333
30. júl 2023

@spageta85 no lenze to tak vyznieva. Nemas to lahke,ale asi ani on nie. Nebranila by som mu,pokial to nie je denne. No na druhy den by som ho zapojila do chodu domacnosti

vierkainka
31. júl 2023

@snehovakralovna ja som to adresovala autorke príspevku

Strana
z2