Ukončenie dlhodobého vzťahu
Tie ktoré ste mali tesne pred 40, dieťa a dlhodobý vzťah cca 14 rokov a viac, prečo ste sa rozhodli ho ukončiť? Ako ste to zvládali potom nemyslím po finančnej stránke skôr psychickej. Dal sa vám život dokopy? Zvažujem už 6 rokov (od narodenia) dieťaťa ze priateľ nieje muž s ktorým by som chcela stráviť zvyšok života. V podstate nikdy nieje doma len práca, jeho koníčky, kamarati a turistika, v domácnosti nepomáha vysávač videl naposledy možno pred 6 rokmi, a keď náhodou zostane večer doma po práci co sú max 2 dní v týždni čumí na telku, spí alebo pozerá do mobilu. U nás existuje len on a jeho potreby- on ma ťažkú prácu musí vypnúť. Citovo som naňho veľmi naviazaná kdeže som 6 rok zavretá doma tak bud to radikálne utnem a rozidem sa s ním alebo zostanem a nič sa nezmení. Už som sa chcela rozísť možno cca pred 2 rokmi ale zlakla som sa a ešte sa to zhoršilo. Priateľ je ináč super otec keď si nájde čas so synom sa zahrá, berie ho k rodičom, majú pekný vzťah, ale ako partner je úplne na ... rozprávanie nepomohlo, akúkoľvek komunikáciu o tom žeby mohol byť s nami častejšie utne ešte nazaciatku a nahnevá sa, takže komunikovať spolu už nekomunikujeme. Ina žena v tom nieje to som si istá. Nehovorím ze ma možno nepodviedol-ruku do ohňa za neho nedám, ale skôr nie, stabilnú bokovku isto nemá. Len sa asi k sebe nehodime.
2xSmrdaky kožné a 1x Horný Smokovec respiračné plus imunita, vtedy vypisovala imuno.
Musíte byť sledovaní určitý čas v odbornej ambulancii aj s liečbou. Podmienky zvyknú mať každé kúpele u seba na stránke. Len potom pri podaní žiadosti v poisťovni je potrebné uviesť, ktoré kúpele preferuješ.
Je viacero na rovnakú diagnózu. Dobré výsledky boli aj so spleoterapiou čo som rozprávala s mamkami.
Potom sa nám zas skomplikoval ekzém, inak by som do Tatier išla hneď. Škoda, že si neriešila skôr. Deťom do 6 rokov schvaľujú doprovod, teda si na PN ako sprevádzajuca osoba. Aspoň vtedy tak bolo. Alebo OCR pár dní a zvyšok dovolenku vtedy HO bol výnimočný.
A áno problém je v nás mamách lebo si nechceme pripustiť, že sme v istej fáze normálne nahraditelné.
Nemôže ostať? OK, ale bohužiaľ po 5 dňoch ani Ty. Takže čo navrhuje? Odvezie k babkám, zaplatí opatrovateľku? Potrebuješ sa sústrediť na prácu, teda je nutné situáciu riešiť.
Ak tomu chceš dat šancu, musíš sa osamostatniť, preniesť časť zodpovednosti na muža.
Chceš si oddýchnuť a ísť na výlet? Choď, nečakaj na neho. Pozvi ho, ale nepodmieňuj svoje potreby jeho prítomnosťou.
A najlepšie si nájsť potom v škole turistický krúžok a pridat sa ako rodič, alebo v okolí klub kde chodia vyletovat rodiny, či deti s rodičmi.
Obaja sa socializujete.
Vyjadri ústretovosť, že najhoršie dní choroby budeš s dieťaťom ty, potom ale musí nastúpiť niekto ďalší.
A kľudne si nájdi pani na upratovanie. Môže upratať kým ty budeš v jazykovke alebo v soľnej jaskyni so synom.
Zvoľni. A prach nerieš aspoň tam, kde sa syn nevyskytuje. Napr. spálňa?
A kludne sa občas capni na ten gauč predtým ako si tam ľahne muž😁 Hodinku sa také veľké dieťa musí vedieť vyhrať aj samé.
ja som nedávno počula veľmi zaujímavú vetu a to že "keď si dobrovoľne nedáme pauzu my, tak si ju naše telo dá za nás a ver tomu, že to bude v tej najnevhodnejšej chvíli"... toto tempo v akom žiješ neustojíš dlhodobo
"ja viem ze ten problém je aj o mne že malého nechcem pustiť z rúk a musím mať všetko pod dohľadom"
Ono si to v podstate vystihla sama, tvoj problém nieje muž ale ty sama, tvoj martyrsky prístup k životu. Vysávas každý druhý deň lebo pan je alergik a kašle? Však nech si povysava sám dokelu, prečo to robíš ty?
Prečo si 6 rokov nebola nikde sama, prečo nemáš žiadny koníček? Prečo potrebuje 6 ročne dieta nejaky nonstop dozor?
Vieš aj keby sa rozides so svojim chlapom s takýmto vnutornym nastavením ti hrozí ze si nájdeš aj ďalšieho partnera co bude ako cez kopirak. Musíš v prvom rade zapracovat sama na sebe, pomaličky, postupne
Daj si male ciele, začni nejakým krúžkom, koníčkom 2 x do týždňa a oznam to mužovi. Utorok a štvrtok budem chodiť na jogu a ty sa starať o malého. Aj ja musím relaxovať a oddychovať. Nekompromisne. Žiadne ústupky. Žiadne lutovanie dieťaťa (co bude chúďatko bezo mňa robiť s otcom, opatrovateľkou, babkou), žiadne nareky nad nepovysavanou obývačkou, proste samu seba dat na prvé miesto.
Takže, mám kamarátku, pred 40tkou ju opustil manžel po 16 rokoch a pri 2 nezaopatrenych deťoch, odvtedy mala pár vzťahov, zväčša ženatých a psychopatov, ale nakoniec si našla takého nepopisaneho a je úplne super, má ju rád takú aká je, pomáha, trávia spolu čas, chodia po výletoch, do rodiny zapadol perfektne, deti ho majú radšej ako svojho otca, takže dá sa aj v tvojom veku začať nový život, druhá vec je, že ja mám tiež podobne založeného muža doma, ako ty, nepomôže, na mne je celá domácnosť aj dieťa, ale ja som ešte na RD... a on si potrebuje oddýchnuť, lebo pracuje, takže kamaráti, chaty, pivo, doma len Tv a Pc, uvedomujem si, že to nie je ok a občas ma to už aj hnevá, najmä kvôli malému, ale ako mi kedysi dávno povedala kamarátka, "chlap sa nezmení, buď sa s tým zmieriš, alebo choďte od seba", ja som si dala za a proti a povedala som si, že jeho pozitivne vlastnosti vyhrávajú (nefajčí, nezvýši na mňa hlas, všetko financuje, nič mi nezakazuje, nič nevyžaduje, ani váru, ani upratovanie a malý ho zbožňuje), čo je oproti tvojmu problému lepšie, že nemám homeoffice a občas si nájdeme čas a spôsob, ako ísť niekde aj spolu, ideme do kina, malého dáme k starým rodičom (aj keď majú nad 60, tie 3 hodiny s malým zvládnu), ideme spolu niekde na obed, večeru, aj s malým a raz do roka ideme celá rodina na dovolenku, ale je to moje rozhodnutie byť tou obetavou ženou a matkou a keď už mi to ozaj prerastá cez hlavu, tak malého nechám s otcom a idem sa niekde vyvetrať, sama na kávu, na nákup, kaderničke a potom sa o to radšej vrátim za nimi domov a zisťujem, že to zvládli aj bez mamy 😉...ale rozhodnutie je samozrejme na tebe, buď sa zmieriš, alebo s tým niečo urobíš a nemusí to hneď znamenať rozchod, ale viac si dupnúť a vedieť za sebou zabuchnúť dvere, nech sa aj chlap stará 😉
tak a ako si dopadla nakoniec po takmer dvoch rokoch ?

@janage ako si to vedela? On na OCR nemôže zostať lebo ma termíny a dôležitú prácu. 🙂 ja viem ze ten problém je aj o mne že malého nechcem pustiť z rúk a musím mať všetko pod dohľadom. 😒 každopádne teraz som sa v tebe našla len keby sa mi podarilo nakopnúť sa. Tie kúpele zvažujem už dlhšiu dobu mali by sme ísť k Dr tak sa jej spýtam. Vy ste sa tam dostali cez obvodného? Na akú diagnózu ak nevadí ze sa pýtam