icon

Ukončenie vzťahu a nečakané tehotenstvo: Ako ďalej?

16. nov 2024

Všetkých zdravím 🙂
Poprosila by som Vás o rady, teraz tu nepotrebujem žiadne čistenie žalúdka..
Pred týždňom som ukončila môj 4mes vzťah, bolo tam viacero vecí čo mi nevyhovovalo..
Najhlavnejšia vec bola tá, že bývalý priateľ býva stále s bývalkou v byte, pretože majú spolu hypotéku, ona robila napriek, nechcela sa s nim nijako dohodnúť kvázi to bolo preto, že ukončil vzťah. (Povedal, že sú len spolubývajúci, nespávajú spolu a pod) ale neverila som mu na 100% pretože tam boli z jeho strany už menšie klamstvá zo začiatku aj keď nič vážne a ja som takto nevedela fungovať, doslova ma to zožieralo, že keď bol s ňou doma nevedela som čo robia..
8 dní mi meškali krámy čo je u mňa nezvyk, nikdy v živote mi toľko nemeškali, tak ja len zo srandy, že spravím si tehu test, vôbec mi nebolo zle, ale hovorím, že vyskúšam...robila som si dnes 2 testy jeden o 3ej ráno a ďalší okolo 8ej keď som sa zobudila, vyšli mi 2 čiarky jedna slabšia, druhá silnejšia...a ja teraz neviem čo mám robiť, pri tom sme si dávali veľký pozor 🥲 myslím tým, že sa do mňa nespravil a pre veľké mudrlantky (nie nespali sme s kondómom a nie neberiem antikoncepciu) Teraz tu ide o to, že neviem ako mu to mám oznámiť.. doteraz sa javil ako dobrý, galantný, pozorný chlap ale keď mu to oznámim ani len netuším ako môže zareagovať..má 31 ja mám 26 ďalšia vec, neviem či sa s nim stretnúť osobne, alebo mu to oznámiť telefonicky poprípade napísať správu + fotku testu ku tomu..aj keď viem, že sa takéto veci neriešia cez telefón ide ma šlahnúť...PS: bábo si chcem nechať

ivik4
16. nov 2024

@lauriik to ano

dota6
16. nov 2024

@zltalienka že? tak okato vymyslené. Aby tu o pár mesiacov mohli byť témy. Chcem odstrániť otca dieťaťa z rodného listu, otec dieťaťa chce striedavú starostlivosť, otec dieťaťa chce testy dna, otec dieťaťa neplatí alimenty. Alebo kto mi dá úver ako matke na materskej dovolenke? Treba uznať, že admin nezaháľa a tieto nešťastné romantické príbehy trhajú rekordy na koni. 😇

lilli110
16. nov 2024

@lauriik mozno aj preto, ze ma odvahu postarat sa o svoje dieta a znasat si dosledky svojho konania... je tono uhle pohladu

stanulienkat
16. nov 2024

@mabenn baby vy teraz čakáte, že sa ukáže aký je charakter?? Aký by mal byť charakter? Ved je to cudzí človek, ktorý pár mesiacov šukal s nejakou cicou. Za štyri mesiace sa nechránia, nepoznajú sa, nemajú normálny vzťah, keď on býva s bývalou pod jednou strechou. Autorka je maximálne nezodpovedna, že sa nechá nabúchať od cudzieho chlapíka po pár mesiacoch. A on by bol úplne sprostý keby chcel s cudzou babou decko. Dalsia slobodna mamicka, co nerozmysla.

mabenn
16. nov 2024

@stanulienkat ja necakam nic, ale ty by si mohla trochu zbrzdit vo vyjadreni sa voci ludom, ktorych nepoznas...

lauriik
16. nov 2024

@lilli110 tlieskam, ze ma odvahu byt slobodna mama. Hlavne v tomto state 🙄 Za to ale nebudem tvrdit, ze to bude mat jednoduche. Nebude. Je to zahul aj s manzelom a babkami za zadkom 🤷🏼‍♀️

stanulienkat
16. nov 2024

@mabenn máš pravdu, že by som sa trošku mohla krotiť. Na druhej strane si myslím, že som autorku presne vystihla-dlžka jej vzťahu, popis jej vzťahu, štylistika a vyjadrovanie v texte...vseobecne velmi nepremysla nad buducnostou.

lilli110
16. nov 2024

@lauriik nie, nebude to mat jednoduche, to je pravda. Ale to dieta za to stoji.

januska12323
16. nov 2024

@stanulienkat charakter voči dieťaťu, otec môže byť dobrý aj keď ako partner nie.

stanulienkat
16. nov 2024

@januska12323 neviem či sa bude chlap trhať za dieťaťom z takéhoto vzťahu. Oni sú si dvoja cudzí ľudia, ktorí sa nepoznajú, nežili spolu. Autorka zamiesala karty osudu 3 ludom.

harrisson
16. nov 2024

Skus ci by sa nedal dat dokopy nejak vás vzťah. Snad ho dieťa poteší 😊

petronelag
16. nov 2024

Keď to bol ešte len štvormesačný vzťah, a ešte si aj dávali pozor na otehotnenie, tak on to dieťa pravdepodobne nebude chcieť, keď žije doma so svojou rodinou a splácajú spolu hypotéku. On si chcel len nájsť bokovku a že by mal nejaký charakter, to ťažko.
Povedať mu to treba, ale nejakú pozitívnu odozvu by som ani nečakala.
Možno ani finančne mu to nebude vychádzať a aj výživné bude platiť len malé, ak má aj doma deti.
Tu sa znovu potvrdilo, že dávať si pozor len takýmto spôsobom nestačí.

autor
16. nov 2024

@petronelag Nemá doma deti, neboli ani zasnúbení ani zobratí, boli spolu 10 rokov + maju spolu gypo

princeznaayla
Odpoveď bola odstránená
autor
16. nov 2024

@princeznaayla Je to pravda..nie som jedna z tých, ktorá tu bude zakladať vymyslenú diskusiu..

princeznaayla
Odpoveď bola odstránená
autor
16. nov 2024

@princeznaayla Tak on mi vypisoval slohovky, že nechce aby to takto skončilo, že je z toho v pi, že ma nebude už nikdy vidieť, že začal robiť aj doma nejaké kroky, ale neverila som tomu poslednému, lebo viac nasluboval ako spravil..Dnes som mu napísala či sa môžme stretnúť je na služobke príde budúci týždeň, tak ze dáme stretko..napísala som mu v skratke, že sa chcem osobne porozprávať.

maranco
16. nov 2024

Je to poučenie aj pre ostatných so zadaným mužom si nezačínať, ani keď má len spolubývajúcu.
Tam pravdepodobne jeho ex ani netuší že je ex, len jej bol jednoducho neverný a ostávajú naďalej spolu. Možno už namotáva ďalšiu svojimi rozprávkami.

Boli ste niekde spolu na verejnosti v jeho meste? Ak má sociálne siete pridal si tam spoločnú fotku s tebou z výletu alebo nejakej aktivity?

svetlonos
16. nov 2024

@zuzanapjat
inak toto je dobré 😂 Ja som raz hladala pracu ako opatrovateľka deti v Rakusku. V prvej rodine sedeli pri stole dvaja 6 rocny chlaci s rovnakým menom - Sebastian. Narodky 2-3 dni po sebe.. No co, tatik sa pochlapil, spal v jednom čase s ešte manželkou a milenkou. Z ešte manželky sa stala ex a z milenky manželka. Neka boli s vtedy zenou rozhadani a ona mu až oznamila, ze sa mu narodil syn Sebastian 😁 To ale už priatelka nemala v úmysle meniť meno svojho syna a tak sú dvaja kamoši Sebikovia a mávajú veľkú spoločnú party u Tatiana a jeho novej zeny 😂 To proste nevymyslus, to píše život 😄 Vtedy už to brali s humorom, I ked prvý moment bol riadny sok.

svetlonos
16. nov 2024

@anajka266
si sa trosku sekla. Tu nejde o čúzy ako píšeš! Ja osobne by som na potrat tiez nešla ale tiez treba vidieť situaciu realne. V tom veku by som sa z dieťatka tiez tesila a zvládala "ľavou zadnou".
Teraz keď mam deti, napr sme vsetcia chori a mm musí chodit do prace, tak he to o hubu. Matka samozivitelka musí fungovať 24/7, Nesmie si dovoliť stratiť pracu. No a nestrat ju pri dedskej chorobnosti, ze áno. Aj tie babky, tety môžu vypadnúť a je to teda na parádu.
Mne veru dobre padlo, jed sa mali hrali s otcom a ja som chorá poobede 3 hodiny spala. To si matka sama pri malom dietati dovoliť nemôže.
Toronto treba vziať do úvahy a riešiť a pomoc iných osôb pri prípadnom opatrovani dietatka. Pretize rokmi je to veľký nápor. Jasne ze aj z dobrého manžela sa môže stať korunovaný... . Ale tam niet východiská ako odist. No tuna si treba zariadiť zopar "malickosti" ako som uz zmienila q nemat len ruzove okuliare. My sme vedeli, že deti nám uplne zmenia život, čas na seba bude úplne iný a aj o únave sme vedeli - teoreticky 😁. Potom prišli bonusy ako koliky, odsávanie mlieka, vyčerpanosť. A tí sme ešte boli šťastní, že to boli "len maličkosti" Ake prd som stihla napriklad v tom období. Muz vpravi, maly kolíková nonstop na rukách a každé 3 hodiny odsavat mlieko. Keby s nim nespím cez deň, po pol hodine sa zobudí. Ak sa mi to podarilo, rozmyskala som či jesť, spať, ist do sprchy alebo odsavat - juhu. Nemat vtedy muza, tak nebojím a nech žije um.
Ale tiez by som sa za nič nezdala maleho. To by už muselo niečo vážnejšie hroziť. No netreba si to maľovať na ružovo, to tým chceli tie "čúzy" so skúsenosťami matiek povedať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
vorkola
16. nov 2024

radcej sa stretnite osobne,vysvetli,dieta si nechaj,nech plati

autor
16. nov 2024

@lonely66 My sme sa rozprávali o rôznych témach, takisto sme sa rozprávali o dieťati a povedal, že dieťa chce mať..resp chcel už 3 roky dozadu, ale tá jeho nechcela a že nikdy v živote by ženu, ktorá by s ním ostala tehotná neposlal na potrat pokiaľ by to ona sama nechcela, ale samozrejme to môžu byť len rozprávky a jeho reakcia úplne iná...🤷🏻‍♀️

vorkola
16. nov 2024

@princeznaayla .To cotrepes, ze navychova dieta sama,ja sombez manzela vychovala 4 deti.to bola ina paka. Vsak jej bude platit

svetlonos
16. nov 2024

Autorka,
držím ti palce, dieta je dar a poklad zároveň. Len byt naň sama je náročné. Pories si ak vieš aj veci s rodinou, aby si vedela aj vypnúť a nebyť 24/7 v pohotovosti.
Zial spala si s chlapom, ktorý realne nema gule! On teraz začal niečo doma riešiť heeej?
Tiez som mala spoločnú hypo s ex a po roku rozchod! Napriek robil až des! V deň keď sme sa rozišli som už spala u kamošky, platila jej časť najmu akú si povedala. A to som ani vztah nemala iný. Hypo bola polka mojej výplaty, plus ten ďalší najom. Takže kzlto chce cestu nájde, mala som 26 a ty píšeš o podstatne staršom chlapovi...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
vorkola
16. nov 2024

Sa mi zda,ze asi pred 1az 2 tyzdnami si tu niecoo vasomvztahu pisala

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
16. nov 2024

@lonely66 Píšem príspevok prvýkrát po dlhom čase..

slavka1988
16. nov 2024

@ivik4 chcela som to tu napisat ,že byt slobodnou mamickou a mat dieťa s chlapom ktorý za to nestojí je hrozná kombinácia a nešla by som do toho