icon

Ukončili by ste dlhoročný vzťah kvôli problémom?

27. jan 2024

Dnesne riadky sa mi pisu tazko a viem, kazdy ma problemy, ale chcem si precitat vas nazor.
Obaja okolo 30r, vztah 9r, 2 deti (5 a 2), dom, hypoteka.

Ako kazdy par aj my sme mali problemy, ale najvacsim kamenom urazu je to, ze mame firmu. Otvorili sme si s.r.o., zial, preslo nam to az do kosti a nas vztah u mna prestal plnit funkciu - chcem sa potulit, oddychnut, mat cas pre seba AKO PAR.... ale nic z toho sa nedeje, naopak, kazdy den riesime pracu a aj sa kvoli tomu hadame. Zijeme tym 24/7. Mne prekaza, ze zo mna robi svojho poskoka len na to, co potrebuje (propagacia, predaj) a on rozhoduje napr.co s peniazmi. Dostali sme sa do mensej financnej krizy kvoli jeho zlym vypoctom a zacal byt nervozny.(uz to trva 2m)

Kazdy den krici, znervoznuje sa, nadava, mne aj detom. Prosim ho, nech sa kontroluje, ale opakuje sa to kazdy den. Doma NIC nerobi, bola som rada, ze aspon dava pozor na deti.

Ale ja uz nevladzem. Spravil si zo mna len obchodneho partnera a ked sme sa pred par dnami pohadali, sotil ma na roh steny (povedala som mu, ze ma napichol na roh a odpovedal - NO A CO?! ), dala som mu za to facku a moje srdce sa zatvorilo. Dnes som chcela odist s detmi prec (400km), ale mala velmi plakala, tak som sa zlutovala a zostala s tym, ze nas vztah koncim a zostavam iba kvoli detom a ako spolubyvajuca, preplakala som polku dna. On ze dobre a zije si dalej, akoby nic. Asi mu zivot ide dalej aj bez toho, aby sa zamyslel, ako sa citim ja... asi ma nemiluje a vyhovuje mu, ze som tu, ze nemusime predat dom, ze nemusi riesit vyzivne. Co robit? Da sa zit s tym, ze sme len firemni partneri a toto je moj zivot (A SOM STALE POD NIM, AJ KED TO UDAJNE BUDUJEME SPOLU), alebo to ukoncit, aj ked to dcera zle znasa? Dakujem

lujza123
28. jan 2024

Mňa by hrozne hnevalo v takomto manželstve ze ma neberie rovnocenne, ani vo firemnom, ani v manželskom vzťahu. Neviem si predstaviť byt konateľom vo firme, snažiť sa o jej rozvoj, vymýšľať nové veci, riešiť, prežívať to a potom ma môj obchodný partner úplne odignoruje pri dôležitých finančných rozhodnutiach.
Rovnako by mi prekážalo ze všetky domáce prace musím robit ja, mne to pride hrozne nefér a take iste využívanie ako v tom podnikaní, jeden je pán a druhý poskok na špinavú robotu. Jasne ze na MD toho žena v domácnosti stihne viac ale to neznamená ze muž nemôže cez víkend navarit, umyť riad, pomôcť s upratovaním

Niektorim ženám takéto vzťahy vyhovujú, ale mne to pride ponižujúce, nedokázala by som takto existovat

lujza123
28. jan 2024

Autorka, ukončiť dlhoročný vztah nieje ľahké. Ono zväčša človek žije je v takom vzduchoprázdne posledný rok, dva na jednej strane vie ze TAKTO to nechce a na druhej mu je luto všetko zahodiť za hlavu, riešiť spoločný majetok. Odhodlať sa k rozchodu je ovela náročnejšie ako samotný rozchod…

Niekedy veľmi pomôže nie rovno rozchod, ale taká “prestávka”. Vezmi deti a chod na mesiac k rodičom, dajte si čas porozmýšľať osamote či to ma všetko ešte zmysel. Tvoj muž sa tvári ze mu je to jedno, takí sú občas chlapi, navonok veľký hrdina nedá nic najavo. Ale neboj, sam v prázdnom dome by hneď zacal rozmýšľať

janage
28. jan 2024

Chápem správne, že už 2 mesiace, každý deň kričí, nadáva tebe aj deťom hrubým spôsobom. Malým deťom?
To je zlé. Nestačí povedať, že si to nepraješ a nič neurobiť alebo druhý extrém kričať, plakať a robiť teatro.
Chudence deti toto zažívať.
Upozorniť, že si to neželáš, je to cez čiaru a ak sa to opäť zopakuje bude nasledovať to a to. A dodržať.
Dcére vysvetliť, že tatina ľúbime, ale ani keď ho ľúbime nesmie vám nadávať. Žiadny človek nesmie druhému len tak bez príčiny hrubo nadávať a preto teraz odídete.
Keď sa tatino rozhodne zmeniť a byť zasa ako predtým vrátite sa.
Aj týrané dieťa bude milovať svojho rodiča. Obhajovať ho pred svetom a bojovať za neho. Zastan sa svojich detí. Ak nevieš ako postupovať obrat sa na psychologicku poradňu.
Zatiaľ pri nadavke akejkoľvek akamzite opustiť miestnosť, zložiť telefón, neodpisoval na spravy resp. napísať, až sa ukludni môžeme to prebrať.
Ak máš správy, kde ti nadáva zaangazovat veriacich rodičov. Že si jednoducho nevieš rady. Že je zrejmé pod tlakom a zmenil drasticky konanie voči vám, nepočúva ta, nekomunikuje. Či by s ním mohli pohovorit. Lebo situácia sa pre teba s deťmi stáva neúnosnou a zvazujes minimálne na čas odijst od neho. Neviem ale aké máte vzťahy a ďalšie okolností.
Muž veriaci nie je? Lebo to to je na míle vzdialené chovanie veriaceho.

cacianka
28. jan 2024

@janage môj chlap je z kresťanskej rodiny, ale že fest, pri nich nemôže povedať ani do riti, vždy len slušne. Ale predo mnou a inde samé írečite nadávky , niekedy neskutočné. Tak som po marnych upozorneniach zobrala mobil a išla volať jeho mame... Že pri rozhovore a nabudúce pri návštevách sa budem na plnú hubu vyjadrovať pred jeho rodinou ako on pred mojou. Stvrdlo mu ...
Aj s tým ostatným v tvojom príspevku súhlasím, tak ako so ženami, aby netolerovala takéto správanie, plač do vankúša nepomôže, treba sa brániť a riešiť, nedovoliť "kresťanov" takýto prístup. Aj za cenu odstahovania, keď sa deťom vysvetlí a ponime sa to ako návšteva, nie teatro že utekáme od otecka

reanda
28. jan 2024

@anketkarka a preco by mu ona preboha mala pomahat? ona je predsa na rodicaku.. stara sa o deti.. to bezne zeny, co su doma s detmi, pomahaju muzovi v zamestani, aby toho, chudak, nemal vela? ja si stojim za tym, ze ked nezvlada biznis, nech ho nerobi.. je mnoho ludi, co vedu firmu a zvladaju to, aj ked to 'nie je med lizat' .. a ked on nieco nezvlada, je to jeho problem, ktory ma riesit on a nie jeho zena.. ano, moze mu poskytnut oporu, ked sa rozhodne riesit svoj problem.. ale nie poskytovat mu oporu, ked on nic neriesi, len ospravedlnuje svoje neakceptovatelne chvanie tym, ze to ma tazke.. ty miesas hrusky s jablkami.. oni su jeden team ako rodina, tam maju spolupracovat a nie v zamestnani.. sice pise, ze firmu zakladali spolocne, ale ona tam momentalne nepracuje, JE NA RODICAKU .. takze co taha jej muz za nu? ked nezvlada, nech niekoho zamestna.. nie je riesenie, vyuzivat zenu od deti.. no ale jasne, ked sa niekto na to diva optikou, ze starat sa o deti je valat si doma sunky a chudak chlap musi zatial 'vsetko tahat sam' a je pod enormnym tlakom, tak to tazko diskutovat..

autor
28. jan 2024

@anketkarka
Chcem len upresnit par informacii - s.r.o. je jednoosobova, nema ziaden tlak ohladom zamestnancov a ani ziadne informacie, ktore neviem. Tento rok chysta velke priestory kvoli zamestnancom. Mlcala som, 2 mesiace. Bola som pozicat peniaze od MOJEJ rodiny, pretoze on sa svojej hanbil. Ale ked kazdy den pocuvame nadavky, odmietam mu byt uz akoukolvek podporou.

autor
28. jan 2024

@janage Snazim sa to riesit co najviac v pokoji a v laske, ale ja sama mam len jedny nervy a nepripadam si tu ako rovnocenny partner ☹(( myslim vo vztahu. On ma pravo byt nervozny, nadavat, nemat dobry den...ale ja to pravo nemam a ked sa nahodou rozculim, "podpori" ma tym, ze na mna zacne kricat on, aby som sa citila este horsie. Klame, prekruca, zavadza, nevidim na nom ani stipku empatie, na jeho tvari je vzdy nadradeny a uplne chladny vyraz. Citim sa uplne sama a o to viac, ked tu fungujeme ako spolubyvajuci a v nom nie je ani 1% lutosti.

janinah
28. jan 2024

Zober si pero a papier a všetko si napíš.
Ako by si sa uživila ty sama.ako ty a deti ak by
1.si odišla celkom z firmy a nemala odtiaľ nijaké peniaze
2.ak by si odišla a živila sa len svojou prácou ako zdravotník
3.ak by si odišla a tvoj príjem zdravotníka +alimenty
4.ak by si odišla by ste k rodičom čo by si platila a z čoho
5.ak by si ostala a všetko išlo po starom.co získaš a vo stratiš
Toto len cisto o financiách
A ďalší papier čo stratiš a ziskaš emočne ty ako žena a matka len ty sama..
1.ak ostaneš
2. Ak odídeš do podnájmu
3.ak odídeš k rodičom
Ďalší papier čo získajú a čo stratia deti...
Atď.atd...
Rozpis si možnosti. aj časový plán a budeš múdrejšia... Osobné si myslim.ze toto manželstvo sa dá zachranit.potrebujete pomoc odborníkov
Potrebujete plán čo kto a hlavne ako má robiť.ako oddeliť prácu a rodinu.ako hospodáriť s peniazmi.
Ak ešte je medzi vami láska.ak toho chlapa ešte ľúbiš.tak hľadaj riešenie.
My s.r.o.mame je to amb.s 1 zamestnancom.som konateľ či také dačo.ak by niečo...
Posielam platby.riesim časť dokumentácie pre účtovníčku.tie pre poistovne robí manžel.Nikdy som za to nijaké oficiálne peniaze nepýtala.ale nikdy sme peniaze nedeľu na moje a tvoje.Keby som hneď z firemných " zobrala" aj 10 tisíc a šla na Bali tak mi muž ešte zaželať šťastnú cestu pekný pobyt a to úprimne.
Chapeš?
Sme v Tom spolu.doma v rodine aj v biznise.

autor
28. jan 2024

@janinah Rozumiem tomu, ale tu sme konkretne riesili uver a nas problem je v tom, ze on nie je schopny komunikovat s bankami, vyjednavat, dohodnut co najlepsie podmienky. Uz v jednej banke niekolkokrat bol, vyplnil co bolo treba, a potom si to o par dni overuje, pracovnicka je zmatena, nevie, kto je, rozprava, ze zase potrebuje dotaznik /ktory uz vypisal/ a ze nedostane uver specialny /CO MU POVEDALA HNED, AKO TO RIESILI/ ale ze musi podpisat ziadost na klasicky /TU ZIADOST, KTORU MU V BANKE DAVALA PODPISOVAT HNED - JAVI SA, ZE NIE/. Problem je v tom, ze som uz zvladla to, ze nas nechal v minuse, musela som ist poziadat peniaze od mojej rodiny, tuto stredu ma odist dalsia splatka a on este len v pondelok ma ist podpisat tu ziadost, aby utorok MOZNO mohli vediet cisla. Jeho komunikacia je stylom "Aha, dobre....(kokce)....mhm....nooo...dobre, dam vam vediet, aha". Pred casom refinancoval uver, ktory refinancoval na NAJVYSSI MOZNY UROK, jeho sestra zastupkyna riaditela mu volala, co to podpisal, nech sa okamzite vrati spat, ze toto nemoze zobrat ani nahodou - vratil sa? Nie. Nechal to tak a dodnes nepriznal, ze to bola chyba. Nechal na v takej zivotnej situacii, ze som detom nemala z coho kupit pecivo a co je najvaci gol, to sa podrz.... minuly rok sme platili vysoke dane kvoli tomuto uveru, hnali sme firmu do plusu a on si v decembri nepostrazil vydaje a nestiahli mu splatku uveru, lebo mu chybalo necelych 20eur! Ktore tam hned v tej chvili doposlal /ako mu prislo upozornenie/ a preto nam v nasej banke povedali, ze nam uz uver nedaju, lebo mal omeskanie, ze musime cakat minimalne dalsie 3m. Uz som sa rozplakala a bola som v koncoch. Plati aj hypoteku, ja z celeho rodicaku skolku, kruzky, satstvo, jedlo, vsetko.... proste 500€ mi ide na domacnost... a mam cakat, kym nam vezmu aj dom, lebo on sa firmy nechce vzdat a stale si veri? O 3 dni platime najom haly, auta, mame nevyplatene faktury a on sa s bankarkou dohaduje po telefone, ze musi opat prist 70km, aby mu vobec dala ponuku /i ked ine banky to vedeli vyriesit online/. Som zlomena, sklamana... a ked mam riesit zakazky, predaj, marketing.. nemam pravo riesit aj toto, ked sa to tyka celej nasej rodiny? Nie som vo firme napisana, uver nemozem riesit, ale sama jeho sestra povedala, ze ma podmienky vyjednavat, byt razny a seriozny....lenze ked on posobi ako totalny zufalec, ktoreho si tam ani nepamataju a nevie povedat pol slova - ja mam znasat to, ze si ego dviha na mne? Lebo inym nevie povedat nic, zlozi telefon a nervozny sa vykrici na mna. Nehovorim ani o tom, ze ako partneri....0 bodov.

deedol
28. jan 2024

ja len ze nie kazdy moze byt podnikatel... len som rada, ze nema zamestnancov. mam kopec kamosov, co natrafili presne na takychto "biznismenov" a boli z toho nevyplatene mzdy (lebo na ucte zrazu k danemu datumu neboli peniaze na mzdy) a nasledne sudne tahanice. to je nejaky jeho nesplneny sen, mat firmu? (osobne som szco a to mi akurat tak staci, do nicoho vacsieho - nebodaj s viacerymi ludmi - by som nesla. lebo poznam svoje limity.) myslim, ze v poslednom prispevku si to vystihla - on na to proste nema, ma z toho nizke sebavedomie a zvysuje si ho na tebe.

reanda
28. jan 2024

zena, preco este nie si rozvedena? preco si dobrovolne v spolocnom zvazku, kde je vsetko pravne na polovicu, s clovekom, co je evidentne schopny ta aj s detmi potopit? nemas pud sebazachovy??

reanda
28. jan 2024

a este poziciavas peniaze od rodiny.. paneboze NEBUD SPROSTA

janinah
28. jan 2024

Zjavne nemá na podnikanie bunky ani povahu.Bud to chytis do ruky ty a budeš riešiť financie s bankami a to ako konateľ firmy ( on nech sa stará o prevadzku) alebo to krachne skôr či neskôr,možno roky pôjdete od desiatich k piatimi Kazdopadne by som sa poradila s právnikom ako ošetriť to,aby vám raz niekto nesiaha na dom.tiez mat dobrého finančného poradcu.Tiez nie som na podnikanie expert,ale toto sú základné veci.

vevebono
28. jan 2024

aj moji rodičia ostávali spolu kvôli deťom. cez deň po sebe štekali, ale celkom sa ovládali. keď nás vyhnali spat, vtedy to začalo. tiež som nechcela prísť o otca. ale keď odišiel, konečne bol kľud. takže z pohľadu môjho, ako decka - určite neostávať kvôli deťom. pochopia to neskôr.

veronicka1901
28. jan 2024

Iba raz by ma muž sotil (dúfam že to aspoň nevideli deti) . Bolo by to prvý a posledný krát. Rozdeľte financie, bal deti a preč. Však sám svojím prístupom rozhodol, ako bude vaša budúcnosť vyzerať.

anketkarka
28. jan 2024

No a malá krízička je zrazu mega problém. Ste v totálnych srač...ch a utekajú vám obom nervy. Zrazu je to jednoosobová sro a nie spoločný biznis. Neverím, že dva mesiace mlčíš, keď si tu napísala celý názor na jeho podnikanie. Fackujete sa a strkáte. A len jemu utekajú nervy a Ty si matka Tereza. Požičala si peniaze od rodiny, aby ste mali z čoho žiť a na neho nie je žiaden tlak. Treba vedieť, kedy človek nemá na to podnikať. Ale riešiť manželskú krízu, keď idete prísť o finančný status, je pre mňa smutné. Možno by žiadna kríza nebola, keby ste nemali finančné problémy a neutekali by vám nervy. Odíď a možno mu dôjde, že si naložil viac ako mal a možno zachráni aspoň rodinu. Ak začal podnikať preto, že si to chcela Ty ako spoločnú firmu, tak sa mu nečudujem, že je ostrý. Kto vie kde je celá pravda. Ale vzťah aj tak môžte zachrániť len vy dvaja.

janage
28. jan 2024

Co znamená riešiť v kľude a pokoji?. Ak niekto nadáva opúšťam okamžite miestnosť. Deti sa zastanem tak aby to počuli a odchádzame.
Plucucemu dieťaťu vysvetlím, že tato zle znáša stres a starosti preto kričí. Oni za to nemôžu. A on to nesmie robiť. Nikto na nich nesmie kričať len tak. Teraz odchádzame k babke a dedkovi, aby tato mohol porozmýšľať azmenit sa.
A zapojila si teda svokrovcov, že výchova i kresťanská láska k blížnemu vzala roka? Vedia čo sa u vás deje?
Či budeš za hystericku čo z ničoho nič bez dôvodu opustila muža, rozbila rodinu a chúďatká deti pripravila o skvelého otca?

miadi
28. jan 2024

Vobec nemyslis na deti ! Toto nemozu denne pocuvat ako im otec nadava do idiotov. Uz len to ze tebe nadava je zle . Klesnes v ich ociach Lebo to dovolis. A davas im zly vzor chovania do buducnosti.Ale Hlavne klesnu oni same v sebe . Tie nadavky su len zaciatok. Prekrocil hranice a kazdy den ich veselo prekracuje. Ja som silna osobnost no ked mi otec alkac nadaval v puberte ze som 💩 ze som nula ze som nic nedokazala ze mam male prsia.. toto je tyranie a kazdemu druhemu to moze znicit sebavedomie . Najlepsia vec bola ked sa rodicia rozviedli. Ty by si mala co najskor odist . Kym su deti Male a tie nadavky zabudnu. Je sanca ze stym prestane ked ich bude mat len cez vikendy a budu mu vzacne. Ked teraz dokaze tak hnusne nadavat tak malickym detom nechci vediet co bude neskor .. Urcite chyby v mladosti som urobila aj vdaka tomu ze mi otec naštrbil sebauctu. Rodic by mal svoje deti chranit a milovat a ked to nerobi ked im ubližuje odnesu si do zivota pocit ze je nieco menej a ze ludia sa k nim mozu chovat zle. Tie deti su uplne nevinne ciste bytosti a toto chovanie si nezasluzia. Moj muz podnika mà svoj business svoj stres no nikdy detom nepovedal jednu nadavku. Nejaka uroven musi byt a pre milujuceho otca by to mala byt samozrejmost. Tvoj muz je neschopny a svoju frustraciu zo seba si ventiluje na tebe a detoch . Ty si Uz Asi na Taketo chovanie zvyknuta a beries to ako malickost. Znicis detom zivot ked budes s primitivom co ich kazdy den dehonestuje. A ty si este pozicala $ od svojej rodiny do tohto Titanicu ? No comment 🤦‍♀️

autor
28. jan 2024

@anketkarka Diskutujes preto, aby si mi ublizila? Tak to prosim nerob. V akych mega sra*kach? Ze mame firmu v pluse a chceli sme sa posuvat dalej? Ja som nikde nepisala, ze je to mega spolocny biznis, pisala som, ze mame firmu, domyslas si.

Venujeme sa tomu uz 5r. Najprv mal zivnost a tym, ze MAL VYSOKE OBRATY AJ PRIJMY zalozil s.r.o., uz bol v cislach, kedy by platil velke odvody. Firma je v pluse, mimochodom, ale zaplatil odvody a vsetky potrebne veci a prisli problemy. Prosim ta, ake mas vzdelanie? Vies co znamena s.r.o., ako sa z nej mozu/nemozu vybrat peniaze? Chces silou mocou radit ale asi nepodnikas, nikde som neuviedla, ze nemame zakazky -to ale neznamena, ze mame peniaze na bezny zivot, museli ist inde, aby sme dobojovali rok. Riesit firmu v klude, povedat svoj nazor a HADAT SA su opat dve veci. Ty si si urobila uplne iny obraz o nas dvoch 🙂 Mimochodom - ja som to nechcela, je to jeho odbor, ktory aj vystudoval, ja som farmaceut, netepim financnou krizou a ani nemam problem so zamestnanim, jeho vraj kancelarska praca nenaplnovala, skusil si privyrabat na zivnost takto a zhodnotil, ze 2 prace nemoze mat, ze to nestiha a ze chce robit iba toto. Ok, ale preco do toho taha aj mna naozaj nerozumiem. Ja chapem, ze viem fotit, ze viem pisat, ze ovladam gramatiku 😃 ale po rodicaku sa planujem vratit do lekarne , cize budem mat chtiac-nechtiac 2 prace, lebo on nie je schopny? Toho dalsieho cloveka na siete treba aj platit a na to zatial nema, kym nezvysi obrat a ten nezvysi, ked nevezme uver a nepripravi vsetko, co pre zamestnancov potrebuje. Prepac, tvoje nazory su uplne mimo moje chapanie.

autor
28. jan 2024

@janage Nase problemy na rodinu neprenasam. Malokto si to vie predstavit, ale najblizsia rodina nam byva stovky km. Nemame tu nikoho, nikomu nezalujem. Ked sa aj pohadame, nie je to tak, ze sa zbalim a odidem k babke, dedkovi. Je to tak, ze musim pockat, kedy mi pojde spoj /auto je jeho firemne/... je to ina situacia, nie je to standard

tiezjedna
28. jan 2024

@autorka vo vašom vzťahu nie je problém vaša firma, ale tvoj muž. Začni jednať, a to okamžite. Malou útechou ti môže byť len to, že nepodniká ako FO, ale má právnu formu s.r.o. Ale je to len malá útecha. Na tvojom mieste by som podala žiadosť o rozvod. Ak to nechceš riešiť radikálne, tak okamžite nechaj zúžiť BSM. Môže to byť pokojne dočasné opatrenie. My máme dve s.r.o., v ktorých fungujem dobrovoľne ako support, a ani jedna na tom nikdy nebola tak blbě, aby nebolo z čoho platiť faktúry, lízingy a nedajbože aby chýbalo v rodinnom rozpočte! Je úplne jedno, že účtovne je vaše firma v pluse (čo si dovolím spochybniť na základe tvojich vyjadrení), ak vám chýba cash-flow a nie ste likvidní, letíte do mínusu. Je to proste finančný prúser ako mraky. A polovica tohto prúseru bude kráčať za tebou, pretože BSM. A radšej nebudem komentovať, ako sa tvoj muž správa. Bez ohľadu na jeho finančné prešľapy, sotiť ma o stenu a povedať "no a čo", tak by bolo definitívne vymaľované.

autor
28. jan 2024

@miadi Je to pre mna tazke. Malokto to pochopi. Ak by si prisla k nam domov, videla by si, ako zijeme. Tym nechcem ospravedlnovat nadavky, to je pre mna nepripustne... ale ak by som ti nepovedala, ze sa nieco take deje, by si si pomyslela, ze je to najlepsi otec. Naozaj sa im venuje - co nas otec napr.nikdy nerobil, i ked nam nenadaval. Tie deti nedostavaju iba nadavky, dostavaju aj nonstop pozornost, spolocne straveny cas, spolocenske hry, loptove hry, kocky, vlaciky... na dennej baze. Vzdy som ho nechavala, aby sa detom radsej venoval a ja som porobila vsetko ostatne doma + som sa im venovala bud spolu s nim, alebo ked je v praci. Nik z rodiny nevie,aka situacia je u nas a ze sa dokaze tak nastvat. A tiez nevedia, ze my ako partneri nefungujeme. Co robi tvoj muz aktualne? Nasi sa teraz hraju s loptou na chodbe, vozil ich na chrbte ako kon..

Ja ho nechcem obranovat. Komunikujeme ako spolubyvajuci, zranil ma a nema to odpustene. Dokonca nechce ani jest moje navarene jedlo, nech neje. Ale o deti je postarane, akurat pri vybuchu dokaze povedat take veci..... a to aj mne. Len toto som chcela vediet, ci sa da zit ako spolubyvajuca s tym, ze jeho amoky nejako stopnem (slova nepomahaju, mozno by som sa mala porozpravat s jeho mamou alebo neviem), alebo radsej uplne odist

Chapem, ludia tu radia priamociaru cestu. Ale vztahy nie su priamociare a ani u nas to nie je len cierne a len biele.

reanda
28. jan 2024

sorry, ale ty to tiez s tou firmou beries nejak dvojako..na jednej strane pises "my mame firmu", " my sa tomu venujeme", na druhej to beries ako jeho vec a naco teba do toho taha, ty si lekarnicka na rodicaku a o pracu v tej firme nemas zaujem.. tak ako to teda je? to aj smerom k nemu si takato dvojaka, ze raz je to "my" a inokedy ina "on"?

viky173
28. jan 2024

Je mi uprimne luto, ze si takym niecim musis aj s detmi prechadzat. Taketo prostredie ale naozaj nie je vhodne na vychovu tak malych deti. Ved aby niekto 5 rocnemu dievcatu nadaval, ze je pri***ana? Ako vazne? Dobre sa zamysli, ci chces dat Vasmu vztahu sancu, alebo ci to radsej ukoncis. Ak si vyberies, ze by si mu dala este sancu, sadni si s nim a v klude sa porozpravajte, stanov nejake hranice. Musi mat ale uprimny zaujem aj Tvoj manzel, co sa mi velmi nezda podla toho, co pises.

reanda
28. jan 2024

no a ak sa chova takto, tak to je z mojho osobneho pohladu na psychicku poruchu.. clovek, co ma takyto vztah k detom, im nebude v 'krize' nadavat do jebnutych.. on nie je urcite ok.. a ty nemas prehlad, nakolko 'zle' to je.. ja teda z toho rozhodne dobry pocit nemam

plus aj to, ako bezcitne sa dokaze chovat k tebe..
smrdi to dost

autor
28. jan 2024

@tiezjedna
Kazdym rokom za zvysuje majetok firmy, nakupuje material, stroje. Zacinal na dvore a aktualne ma obrovsku halu, ale vyska majetku firmy nam nezaplati sukromne ucty. Nie sme firma, ktora si na zaklade zakazky vezme zalohu a po zhotoveni sa doplati zvysok, sme firma, ktora musi mat vsetko skladom a az po zhotoveni sa to predava. Zaroven chcem podotknut, ze toto vsetko sa robilo bez toho, aby nam niekto zakladal nehnutelnosti, aby sme si brali uvery ako FO, mame jedine hypoteku na nas dom. Musim priznat, ze z firmy sa bralo viac, ako sa mozno malo, kvoli tomu, ze mam rodicak a 500€ nie je postacujucich. Urobil chybny vypocet v mesiacoch 11/12 co sa tyka dani atd a mali sme vyplatene zalohy na objednanu branu a stroje, ktore sme museli vziat v januari, ale o to nejde... nechcem ani riesit to, ci ma firma pokracovat alebo nie. Riesim skor to, ze podla neho udajne do penazi nemam co kecat, ale do "pomahaciek" ma tlaci bez toho, aby som s tym suhlasila. Ked je to jeho firma, ok, ja mam pracu ako farmaceut a pokojne nastupim spat aj tento mesiac, zaplatim ucty tykajuce sa domacnosti - ale on s tym nesuhlasil, udajne spomalujem jeho rast a som sebecka. Preto som este stale doma a preto musim cakat. Ide mi ale hlavne o jeho spravanie, firemne tazkosti by sa podla mojho nazoru mal naucit filtrovat a nezatazovat s nimi nas doma.

autor
28. jan 2024

@reanda mala som dojem, ze sme to "my" a ze ako konatel nie som len preto, ze som doberala podporu atd... ale ked som sa raz chcela aj ja zapojit do financych veci, zrazu som zistila, ze mam ticho posluchat a robit to, co on nedokaze, ze to je jeho firma, jeho starost... tak potom naco ma nuti predavat a propagovat JEHO pracu? Krical na mna, ze aj mne ma na tom zalezat, ze z toho platime ucty. Ja si na ucty mozem zarobit vo svojej praci, ale ked to mame robit "my", chcem mat tiez slovo v tom, kedy a ako "nas" ide zadlzit a ci tento mesiac vyberieme z firmy peniaze alebo nie, ci mame ine zdroje atd. Ked tam nepatrim, ok, ale nech ma nezatazuje inymi vecami.

miadi
28. jan 2024

Mà zahradne centrum. Obchod . Farmu .retail Niektore kriky vypestuje ( zamestnanci) ine kupuje z usa . Vacsina stromov je kupena. U nas je zvlastny zakon ze zaruka na stromy je rok . Ak sa nestaras nepolievas strom ti uschne. Mozes ho vytiahnut zo zeme a s uctom naklusat do obchodu kde si ho kupila a su povinny ti dat novy . Cize niekomu moze uschnut aj 10 tuj a ziadat si nove. Nakup tovaru sa riesi cez business pozicky pravidelne.. Nevidim to u vas ruzovo ked ti nadava ako manzelke milujucej partnerke preco myslis ze k spolubyvajucej sa bude chovat lepsie ? Aj to ze ta sotil je cez ciaru. To ze je agresivny a vulgarny na deti sa neda prehliadnut len Preto ze sa insk snimi pohra a venuje sa Ved to je normalna vec su to jeho deti. Prva vec co musi prestat je tie nadavky detom a tebe . On chce o vsetkom rozhodovat tak spolu podnikat nenozete. Ak chcete zachranit vztah mali by ste zaviest radikalne zmeny.

janage
28. jan 2024

Ale toto predsa nie je bežná hádka. Muž vám ako píšeš 2 mesiace denne nadáva. Malým deťom, do idiotov a na tvoju výčitky povie lebo sú idioti.
A rodičom vyká, pred nimi by z úst take nevypustil. Žalovať a žiadať o pomoc pri vážnom probléme sú 2 rôzne a úplne odlišné veci.
Pôvodne som chcela napísať, či by sa ti páčilo ak by dcére vulgárne nadával jej manžel a tvojim vnukom. Ale to sa už vlastne deje. Nadáva jej vlastný otec a jej matka ostáva.povie čosi, pokrici a všetko ide po starom.

muchotrafka298
28. jan 2024

Okamzite by som sa zbalila aj deti a odisla. Toto je nepripustne, aby sa takto choval a nadaval nielen dospelej zene, ale vulgarne aj vlastnym detom. Hlavne, ze je z krestanskej katolickej rodiny. No nech sa paci. A ze ma firmu? To je jeho problem, nie tvoj a nie si povinna mu tam pomahat a zadarmo uz vobec nie. On ma "svoju" firmu kde si robi co chce a ako chce a zachvilu vyhlasite bankrot. Lebo on je mega sikovny ako tak citam. A taketo spravanie sa voci vlastnej rodine? Ze sa nevie ovladat? nech ide na kurz sebaovladania a navstivi psychologa alebo lepsie psychiatra, lebo toto su uz diagnozy. Ked niekto ublizuje takto vlastne rodine je to OK akoze?