icon

Uprednostňovanie vnúčat starými rodičmi

8. mar 2025

Ahojte. Mate skusenost s tym,ze stari rodicia niektore vnuca odsuvaju a uprednostnuju ine? Moj manzel sa pred 13 rokmi rozviedol na navrh jeho byvalej manzelky,maju jednu dcerku. My mame este dve spolocne deticky a ja mam este jednu dcerku z prveho manzelstva, ktora je s nami od pondelku do piatku a na vikend je u otca,alebo u mojich rodicov. No cim dalej tym viac vnimam,ze stari rodicia z manzelovej strany sa venuju vyslovne iba dcerke,ktoru ma manzel z predch.manzelstva. Deti,ktore mame s manzelom, nepridu pozriet, iba my chodime ku nim. Darcek ano dostanu,ale chyba mi tam ten vztah,ze nemaju ho vytvoreny. Ale ano stane sa ze sme nuteni,napr.zavolat svokru,napr.ked ja musim k doktorovi,ale je to tak na hodinku a ozaj rocne mozno 3x.Vidno na svokre,ze najradsej by usla ,ze deti nemaju k nej vztah . Len zase porovnam ze dcerke ktoru ma manzel z predch.manzelstva chodia na vystupenia, idu aj 50km aby sa pozreli. Tu nic, su od nas 2 km a nepridu. Ani nevedia kde nase deti,na ake kruzky... Je ti velky nepomer a ozaj to neskutocne vidno. Stretli ste sa s tym uz?

koniarova
•
8. mar 2025

Bola si dôvodom rozpadu muzovho prvého manželstva?

autor
•
8. mar 2025

@koniarova nie.

marsmykkok
•
8. mar 2025

Normálne, že starí rodičia majú nejaké obľúbené vnúča, tu prvé. Neviem čo s tým chceš robiť? Máš právo zmeniť niekoho city a zmýšľanie? Treba to prijať, deti to príjmu tiež, nie je ani zlé nepopierať to ani pred deťmi a súhlasiť s tým ak to tak cítia, že proste starká a starký si viac rozumie s Aničkou ako s Vami... Dôležité je hlavne aby rodičia nerobili rozdiely, respektíve domácnosť kde deti vyrastajú, čo je v dnešnej dobe obrovský problém keby napríklad zo strany otca deti/dieťa matky je na príťaž a spoločné sú princovia a princezné, to narobí veľa škody, lebo v tom vyrastajú..

kitycat
•
8. mar 2025

Proste maju radi to prve vnuca z tej prvej kompletnej rodiny.
Tento 4-detny zlepenec je na nich skratka neunosny.

Pomozu ked treba, maju respekt k teme a ku vasim dalsim detom a tvojej dcere? Tak to skratka ber tak, ze si ta druha

monikazs
•
8. mar 2025

Ked sa narodila prva, boli mladsi. Mali energiu venovat sa jej a vytvoril sa pevny vztah. Tvoje deti maju isto tiez radi, ale uz nemaju energiu na dve male deti. Skus to prijat, aj ked chapem, ze Ta to mrzi.

janinah
•
8. mar 2025

Neviem to vysvetlit,ale mam najradsej ( o malicko) to z mojich 4 vnucat,ktore je " najslabsie", nebudem to rozoberat ,nejde o chorobu nastastie,skor o povahu tichu a jemnu...v dnesnom svete to nebude mat lahke...preto ho prirodzene akoby chranim viac..mozno je to tak aj u vas

sasa1310
•
8. mar 2025

zjavne je im ten prvej najviac ľúto, že nežije s otcom a s matkou zároveň. Čo sa dá pochopiť. Skôr nepochopím, že tvoju dcéru posielaš na víkend k rodičom. To vám doma vadí?

kavasmliekom
•
8. mar 2025

Myslím, že je to vo väčšine rodín tak, že uprednostňujú jednu stranu. Viac by ma mrzelo, ak by som išla so všetkými mojimi deťmi k mame a ona by sa zaujímala len o jedno z nich.
Viem, že ma bližší vzťah k bratovym deťom...to ma netrápi.

michaela789
•
8. mar 2025

Myslím si to isté čo @kitycat. Je to na nich priveľa a majú asi sami v tom zmätok, ktoré deti sú "ich". Nie každému je prirodzený takýto typ rodiny. Pokiaľ je ten vzťah slušný, fungujúci a rešpektujúci, nemôžeš ich tlačiť do väčších emócií.
Možno časom si tú väzbu vytvoria pevnejšiu ale to musí ísť samo, nie nasilu.

autor
•
9. mar 2025

@sasa1310 nie, my sme byvali u rodicov na vidieku s dcerkou, po rozvode, sa ex odstahoval. Neskor sme sa stahovali do mesta,kvoli skolam,praci a v meste sme kupili s manzelom spolocnu nehnutelnost. Tu je dcerka prakticky cez tyzden a na vikend chodi vlastne tam kde kedysi byvala a kde vyrastala,teda k starym rodicom.

kacena2022
•
9. mar 2025

Áno bohužiaľ mám s tým skúsenosti že starý rodičia prve vnúča uprednostňujú a druhé odsúvajú.Je to podľa mňa nefér ale aj taký je život.