icon

Už ho mám dosť

30. apr 2022

Ahojte žienky. Ani neviem čo sledujem tymto postom, možno sa len vyžalovat, pocut ine nazory. S manzelom sme spolu 4 roky, mame 2,5r dieta. Som momentalne v stave, ze mi moj muz lezie na nervy, rozculuje ma kazda malickost kt.urobi.. vnutorne ma to trapi ale neviem si pomoct. Myslim ze sa pod tento moj postoj podpisalo to, ze glorifikuje svoju rodinu, aj ked velakrat spriadali veci proti mne. X krat som s nim o tom hovorila, riesila to ze to nie je ok, dala dom do toho vela energie. A na nic to nebolo. Dostala som sa z toho do stavu vyhorenia. Nechute snazit sa. Cez pocity ze sa citim pre neho ako 10 koleso na voze ku pocitom, ze mi to uz je jedno.
Bolo vela situacii, kedy sa svojej rodiny zastaval ked na mna kydali, ohovarali ma, nerespektovali ma ako manzelku, matku.. vzdy ken mavol rukou, nepodrzal ma, nezastal sa ma.
Priklad - jeho matka a otec ma nepozdravia ked sa stretneme, musim ich ja 4x pozdravit aby na to zareagovali, on povie ze to nie je pravda, ze ma zdravia.
Jeho matka mi opakovane ked tam ideme na navstevu nachysta jedlo, na kt mam intoleranciu, aj ked o tom vie.. opakovane sa tvari ze ona zabudla.
Atd atd toto su len malickosti naschvalov.

Strana
z3
autor
4. máj 2022

@mircalla ona je na neho strasne chorobne fixovana.. ja som ta zla lebo som jej ukradla syna.. cize asi keby sa aj rozlejem nezmeni ju to.. ide cisto o jeho postoj

mircalla
4. máj 2022

Chapem.

dixinka5
4. máj 2022

Zbaľte si veci na týždeň počkajte keď príde domov. V klude mu povedzte, že toho máš proste dosť, že už s ním nechceš byt ale že mu dáš poslednú šancu. Že ideš na týždeň preč k rodičom a nech sa zamyslí a presvedčí, aby sa vrátila a ak to nepojde tak jednoducho ísť od seba na trvalo. 🤷‍♀️ Ja som tak buchla dverami odišla deti mu nechala na krku a cely deň som mala vypnutý mobil vrátila sa o polnoci. Na otázku ci chce aby to tak bolo stále bolajednoznacna odpoved a od vtedy je doma pokoj

autor
4. máj 2022

@dixinka5 raz som uz takto mala zbalene aj s dcerou.. povedal ze to zmeni.. nezmenil.. dodatocne mi povedal ze ak raz odidem, je koniec

panir
4. máj 2022

Boze toto je aj u nas 😩 taka opicia laska.este vedla do ulice sa nastahoval jeho brat aby byvali pri sebe a maminka ich mal kusok. Ale ja som zla ze chcem ist raz za 3 tyzdne na tyzden do mojho rodneho mesta ktore je 100 km od BA za rodicmi a sestrou a ze si volavame ako sa mame aj to vadi.

zuzah
Autor odpoveď zmazal
autor
4. máj 2022

@panir svokrovci su tiez 10min cesty.. ked sme potrebovali nutne postrazit raz za cas.. nikdy sa nedalo a to je svokra doma nepracuje.. a bude rozpravat po susedach ako nam strazi co je uplne klamatvo.. tisic vyhovorok preco nemoze ked sme potrebovali nieco vybavit.. a potom hovori ze ja jej nedivolim byt s vnucato

zuzah
Autor odpoveď zmazal
janettka93
4. máj 2022

Keď Vás čítam, akoby som čítala môj príbeh. Tiež som zo začiatku piekla koláče, keď sme išli svokrovcom, na sviatky som posielala pohľadnice a ešte aj osobne sme išli a ti všetko, aby bolo ok. Len nič nebolo. Mohla som sa aj rozpoliť, vždy som bola tá zlá. Švagriná odišla od mesačného dieťata na chatu, odstriekané mlieko sa míňalo a v tom sme my prišli k svokrovcom. Svokra začala na mňa vrieskať, že nevie čo má robiť, že zachvíĺu nebude malej mať čo dať. Hovorím, veď zavolajte dcéru domov. Všetky nadávky som dostala, že jej dcéra je múdra narozdiel od sprostej - ako mňa. Potom môj muž šiel do mesta 16 km do pohotovostnej lekárne kúpiť Nutrilon, ani ďakujem nedostal a € tiež nie.

autor
4. máj 2022

@janettka93 uplne sa viem do Vas vzit.. od 2 rokov dcery chodim do prace, z prace nahanacky rychlo domov.. vsetol volny cas s dietatom ale neberiem to ako obet, je to pre mna radost a prirodzene aj ked dakedy su dni kedy clovek pada na hubu s prepacenim.. kym dcera nesla do slolky, platili sme opatrovatelku.. svokra cele dni doma, nenapadlo ju nikdy zeby povedala ze pride postrazit.. ked bola dcera chora a nemohli sme nejaky den zostat doma, namiesto toho aby svokra presla 10min k nam, musela som zmobilizovat moju mamu kt byva 100km dalelo kt si brala dovolenku.. ale moja mama s tym problem nemala, tesila sa na vnucku.. aj muzovi som povedala ze ked babka s vnuckou byt nechce, ok, je to jej slobodna vola, prezijeme bez nej.. ale neznesiem jej divadielko ako sa pptom dopocujem ze rozprava, zeby s nou velmi chcela byt keby moze atd.. (zaujimave ze ked mohla tak jej to nikdy nevyhovovalo) paradoxne svagrinnej postrazi dieta tak 3-4x tyzdenne pomaly ma cely den a aj u nej mala prespava ked ide svagrinka zurovat a ma pol dna opicu.. to je vsetko v poriadku

mariamagdova
4. máj 2022

Viem tá pochopiť podobne mám doma lenže mi žijeme spolu v jednej domácnosti ale ja mám plus že manžel sa má zastane stojí pri mne mínus je to že keď odíde preč za prácou tak vtedy všetko som si odniesla ja a zistila som že je to bezvýznamné a nemá zmysel sa trápiť nad hlúposťou ľudi lebo taký ľudia nikdy nevedia prestať a nikdy nevedia kedy je dosť, takže skús sa naučiť nepočúvat jedným uchom dnu a druhým vonku vypustiť a usmiať sa a vtedy budeš hrdinka a najlepšie na tom bude že ona bude nasadená že tá nevytocila a ty budeš na koni ver tomu moja skúsenosť ja tak robím a je mi lepšie proste ignorujem ju a nepočujem ju a hotovo 😃😃😃nemá zmysel sa vytáčať a rozčuľovať ale tvoj manžel má stať pri tebe zastať sa ťa a nie držať maminu sukňu tu už dávno mal pustiť🙄má povedať máme že ty si jeho žena rodina a nepraje si aby takto o tebe hovorila a basta nebavím sa ďalej na túto tému. Má si ťa vážiť dala si mu základ rodiny ale sú také typy chlapov čo nevedia niekedy im treba pomôcť aby si to uvedomili o čo prichádzajú, ale ťažko posúdiť ako by vás manžel zareagoval, keď by ste akože odišli od neho neviem....ale nedajte sa ponižovať, urážať nestojí to za to a skúste sa aj so svojou svokrou porozprávať možno aj to by pomohlo, keď jej poviete čo máte na ♥️♥️♥️ prajem vám veľa síl a trpezlivosť 💪

kvietokniki
5. máj 2022

Neviem či ešte stále čítate správy. Ono je skôr podstatný názor niekoho kto to zažil ako žien čo tu riešia čas v ktorom si počala dieťa. Môj partner sa naviazal na mamu po smrti jeho ocina. Nebol to zdravý vzťah a nikdy nepripustil, že by na ňom nebolo niečo v poriadku. Jeho mama by ma mohla s úsmev mi urobiť , povedať čokoľvek a áno naviac sú to tie maličkosti a na konci by som bola ja tá čo všade hľadá na nej chyby. Ja by som bola necitlivá voči nej a určite neobjektívna, lebo aj ja mám dobrý vzťah s mojim ocinom. Výsledok keď sa narodila dcérka sa to tak vyhrotili presne preto , že výchova ktorú sme si mi určili platí aj pre moju svokru. Či už sa to páči partnerovi alebo nie. Pomohla až párová psychologička. On tam nechcel ísť a ja som asi v podobnom stave ako si ty teraz povedala a končím. Povedala riešenie ukončenia, lebo som bola psychicky v koncoch. A asi vtedy pochopil , že naozaj končím a odchádzam. Išli sme tej psychologičke. Ona pomohla. Nevyriešilo sa všetko , ale svokra áno.

dixinka5
16. mar 2023

Tým pádom vás nemá rad a je mu to všetko jedno. A ci s takým človekom chcete žiť je už na vás

Strana
z3