Už ho mám dosť
Ahojte žienky. Ani neviem čo sledujem tymto postom, možno sa len vyžalovat, pocut ine nazory. S manzelom sme spolu 4 roky, mame 2,5r dieta. Som momentalne v stave, ze mi moj muz lezie na nervy, rozculuje ma kazda malickost kt.urobi.. vnutorne ma to trapi ale neviem si pomoct. Myslim ze sa pod tento moj postoj podpisalo to, ze glorifikuje svoju rodinu, aj ked velakrat spriadali veci proti mne. X krat som s nim o tom hovorila, riesila to ze to nie je ok, dala dom do toho vela energie. A na nic to nebolo. Dostala som sa z toho do stavu vyhorenia. Nechute snazit sa. Cez pocity ze sa citim pre neho ako 10 koleso na voze ku pocitom, ze mi to uz je jedno.
Bolo vela situacii, kedy sa svojej rodiny zastaval ked na mna kydali, ohovarali ma, nerespektovali ma ako manzelku, matku.. vzdy ken mavol rukou, nepodrzal ma, nezastal sa ma.
Priklad - jeho matka a otec ma nepozdravia ked sa stretneme, musim ich ja 4x pozdravit aby na to zareagovali, on povie ze to nie je pravda, ze ma zdravia.
Jeho matka mi opakovane ked tam ideme na navstevu nachysta jedlo, na kt mam intoleranciu, aj ked o tom vie.. opakovane sa tvari ze ona zabudla.
Atd atd toto su len malickosti naschvalov.
@emkkaloviska to asi nepatrilo mne, ale autorke témy 😉
Ja by som si po tolkých skusenostiach napr. s jedlom u svokry, priniesla si vlastné navarené jedlo a tým jej "vytrela kocúra" a aj koláčik poobede by som si priniesla 🙂 ... na nevďačníkov treba nevďačne...
Je to pasivna agresia. Ale! Ty mas iba dve moznosti. Bud to budes akceptovat alebo odides. Nijakym sposobom ho nedonutis chovat sa inak (zastat si ta).
@andreakotesova suhlasim, ziadne navstevy k nim...ani my nechodime k nasej svojkre
Skus zmenit svoje nastavenie. Pridi so super naladou, pozdrav raz, ak ta bude ignorovat aj ty ignoruj, ked hodi blbu poznamku odpovedz smecom slusne ale s usmevom, jedlo si dones nahradne ak by nebolo tebe vhodne, aj ten kolacik. A rozdavaj usmevy. A co ty vies, ked bude vidiet ze to mas v pazi, mozno aj nastanu nejake zmeny. A druha stranka veci je to, ze niektore veci si mozes namyslat alebo si na ne prehnane citliva. Nenechaj si samozrejme se.kat na hlavu, a ked by nieco otvorene povedala na tvoju osobu v tvojej pritomnosti, tak jej s usmevom odpovedz, ci ma nejaky problem. Co hovori dcere neviem, co sa da tak malemu dietatu hovorit zle na mamu. Inak s tou intoleranciou. Roky trvalo nez sa svokra naucila, ze moj muz jej vlastny milovany syn nieco nemoze… a tvojmu muzovi by som dala precitat nejaku knihu na tuto temu, pripadne mu jasne dala najavo, ako chladnu tvoje city k nemu kvoli tejto situacii.
Ak chceš pokecat môžeš mi napísať IP, chápem ta, aj u nás veľa vecí pramení z postoja voči rodine. Je to smutné a ťaháme za kratší koniec 😔
A inak sa správa ku tebe ako? Svokru by som ignorovala, neriešila. Keď píšeš že všetko čo robí ti vadí? To fungujete ako - že sa nerozprávajte, že si nervózna naňho celý deň? Jasné to každý ženu zdaňuje keď ju muž nepodrzi ... Nie je problém aj v Tom že už odpadla v tvojom prípade taká prvotná zaľúbenost? Ľuboš ho ešte? Nečakaj od neho že sa tá zastane - zastan sa samej seba, keď bude mať svokra poznámky povedz jej svoje, keď sa zastane muž jej, povedz svoje aj jemu. Nech sa spamätá že má novú rodinu a nechá si ju rozpadnúť, nech sa stará o novú rodinu je to taký mamin cecek.
Venuj energiu niečomu inému, ako manželovej rodine.
Mne takto ex svokra chystavala pravidelne ku každému sviatku orechovu tortu, pričom veľmi dobre vedela ze mam na orechy alergiu. Robila to zamerne. Aj preto je uz ex. Inak postoj môjho ex manžela? No však keď ty nemôžeš, daju si iny. Cize asi tak
Je lahke rozbyt vztah s takych malickosti mysli na dieta, mne svokra za 15 rokov nikdy sa nespytala cibsom hladna....odpustila som jej vsetko je uz na druhom svete mali sme peoblemy chce to vsetko cas nestsraj sa co svokra urobyla ti....mysli na dita a manzela ked ho milujes.... Mi sme spolu 20 rokov nebolo to lahke rozviest sa dnes kazdy vie..
Ono ano mozno by si spravila svokre radsot, ak by si tam nechodila, no poloz si to tak, neulavi sa ti ak tam prestanes chodit? Mysli na seba a nie. Ked sa nemusite, najlepsie je ponechat si svoju hrdost
Kvoli svokre a jeho rodine si nenechaj znicit manzelstvo a rodinu. Svokra za to nestoji...to by sa len tesila, nenechaj ju vyhrat. Rozhodol sa pre Teba, lebo mas v jeho srdci vacsie miesto nez mama.
Uplne obmedzi kontakt so svokrou, navrhni ony navrh na vylet v nedelu, nie navstevu svokri....prva povedz: podme do tatier... A pod.
Moja svokra bola za fararom aby nas nezobasil....ale farar ju uzemnil.takze sme obmedzili kontakt na minimum, uz je ok, je rada ked vidi vnucata vobec raz za 2-3 roky....prestahovali sme sa blizko mojej mamy, takze ona nam pomaha ked daco ☺️
My sme manželia už 6 roky, po 2-3 rokoch pride take obdobie, ze to zalubenie prejde a zrazu vidis iba chyby...aj my sme tak mali, tiez to poznam . A citala som vela knih manželských o tom, doprucam krestanske (z kniznice), lebo tam sa fakt riesia problemi v manzlestve inac ako rozvodom, ale obnovenim vstahu...riadne mi to pomohlo 😍
A je normalne toto obdobie, vtedy treba opat sa rozhodnut pre toho manzela, spomenut si preco ste sa dali dokopy, zaspominat si co sa ti na nom pacilo, vyrazit si na rande, dat dieta mame a ist robit s manzelom aktivity co Vas spajali, naplnali,...zaujimat sa jeden o druheho co robil cez den,...je toho vela, knihy su super insipracia. My sme to zacali s manzelom robit a je to super ☺️ Ucime sa ucte, laske,...a ta laska opat prisla, nie je to zalubenie ze sa Ti hlava toci, ale ta laska je v tom, ze to je "Tvoj manzel, Tvoj milacik, Tvoj poklad, to On stal pri Tebe ked ti bolo tazko, to On prezival s tebou krasne chvile ked ste mali babo, to on sa staral roky o teba aby ti nic nechybalo....adt." Ten vztah je emocionalny, ale hlbsie ♥️ Stoji to za to zabojovať. Moja mama nas s bratom vychova sama,lebo otec nas opustil, ale dobre lebo ju bil a tak...ale neprajem to nikomu zazit takto rozbitu rodinu. O svokre som sa vyhybala teme medzi mnou a manzelom, nehodili sme na navstevy a utriaslo sa to...same. načo produkovať konflikt vo vas vztahu...svokry fakt nestoja zato aby si si kvoli nej zničila rodinu a deti prišli o otca.a odporucam knihy o manželstve, riadne vedia povzbudiť 🤗👣
@aylinn moj manzel tiez zozaciatku sa zastaval svokry, ale časom pochopil a uz je "na mojej strane"...podla mna je fajn dat chlapom cas na rozmyslanie, niektory to pochopia ☺️
@maruslienka tak to si mala stastie, nie kazdy muz chce vidiet to zle na svojich rodicoch
@martinenka886 ja som skor prestala poukazovať na to, ze jeho rodicia su zli... jednoducho som tu temu obmedzila a neriesila jeho rodicov, nenavštevovali sme ich.povedala som, ze byvaju daleko a deti placu v aute, pre mna je to stres...skor som sa nesnazila utocit slovne na jeho rodicov, nikto to nema rad, ved nas vychovali....povedala som mu, ze nemam nic proti jeho rodicom, len mi daktore veci vadia u nich doma...ide o to, aby ste obaja boli na jednej strane, nie proti sebe, lebo sa budete tym navzajom zranovat...a mozno jeho mama je slovne manipulátivna, vie mu to tak povedat aby jej syn uveril ...jednoducho cim menej budu spolu, pre kazdeho lepsie. A snazit sa byt zadobre- so svokrou- "das pokoj, mas pokoj...."Super sprava , ze svokra nebude žiť večne 😄
@blavane Uauuuj...klobuk dole! 🤗♥️ Super! Kamoška ma moj obdiv 😍
Fu, máš to naozaj ťažké. Tu nejde poradiť len jednou vetou a šmahom napísať odpoved. Chce to podľa mna vela vela komunikácie a prace na sebe. Skúsim napísať medziiným, čo sa aj mne osvedčilo.
S mužom, keď sa rozprávate, mat chvíle, keď zabudnes na to, čo mu chceš povedať ty a len ho naozaj vypočuj, snaž sa pochopiť, o čom hovorí on, nech je najdôležitejšie len to, aby si mu porozumela.
Ďalej sa sústrediť na pozitívne a dobre veci, ktoré robí. Keď si na neho naštvaná, porozmyslaj, čo dobre v ten deň urobil. (Stačí 1-2 dni v týždni, keď sa na to skutočne sústredím a praktizujem, veľmi mi to pomohlo.)
Nestačí, aby bol len dobrým otcom, je potrebné, aby bol aj dobrým partnerom, lebo je aj tvojim mužom. Inak šťastní nebudete.
Vyjadruj svoje pocity (očakávala by som od teba…, nepáči sa mi, keď…, som nešťastná, keď robíš toto..) a hľadajte spolu riešenia (čo by sme s tým mohli urobiť…čo navrhujes.., čo by nám pomohlo…?)
On, že sa ta nezastane je smutne. Ale, čo si naozaj mysli? Súhlasí s matkou?
Svokra. Zaujať postoj, že si veľmi cenis (a naozaj si ceniť) jej snahu pomôcť, poradiť atd. No si dospela, máš svoju predstavu o živote, výchove. Máš pocit, že už do neho zasahujú príliš a si z toho nešťastná. Vazis si ich rady, no chceš sa sama rozhodnúť, či ich využiješ. Nech to prosím rešpektujú, nie sú preto na teba nahnevaní, neohovaraju ta atd.
Asi takto v skratke by som sa na to pozerala 🙂 vela síl v boji za spokojnejšim a vyrovnanejšim životom 😉
Poradím vám len jedno. Nenavštevujte svokru, prestaňte k nej chodiť. Budete - možno - vzácnejšia.
Uvažujem tak podľa seba. Mňa svokra nikdy neprijala do rodiny, vždy som bola pre ňu outsider čo sa vkradol do jej rodiny. Neviem prečo to tak je. Môj partner to zo začiatku riešil, aj list sme jej napísali, kde sme opísali jednotlivé situácie ako ma ponižuje svokra. Ale ona, že som jej ukradla syna a on si zaslúži inú - bohatú, nie mňa. Pritom ja som do spoločného bývania nešla s nulou. Ale svokra mi na to - žebraňa aj tak ho.no máš. Svokor ten zbožnuje a všíma si len ich dcéru ( švagrinú ).
Tak som sa od nich úplne odizolovala a ani heverom by ma tam nikto nedostal 🙂 a môžem povedať, že mi je o 1000 % lepšie. Už mi aj zavolala svokra, zdvorilo som jej odpovedala, ale návštevy neobnovím.
Skúste tiež tak a mužovi vysvetlite, že vám nie je dobre u svokry, keď chce nech ide sám na návštevu.
Ja mam skoro podobny problem a tiez neviem kam z konopy. Moj muz po 6,5 rocnom vztahu mi povedal ze neznasa moju rodinu ze nema dovod len proste ze sme z ineho mesta ako on z BA. Ze ich toleroval ale uz stacilo a nadava stale na nich. Mame 4 mesacne babo a dost sme sa kvoli tomu pohadali lebo vraj ja si ich zastavam a neakceptujem jeho nazor a aj ked nema dovod ich neznasat lebo mu nic neurobili. Len su proste ini ako jeho familia a on to nebude uz respektovat. Hovori ze je hlava rodiny a mam ho posluchat atd a uz padli navrhy na rozvod lebo vraj ja sa od nich neodstrihnem a on nechce aby sme si volali viac krat do tyzdna a sa casto stretavali (stretneme sa raz za 3 tyzdne ze ja tam idem). Tiez neviem co mam robit sme dost pohadani a smeruje to k rozvodu ale mne to nepride normalne aby na moju maminu s tatinom a na sestru s detmi niekto hnusne nadaval. 😞
Otazka je: Preco maju k tebe taky vztah? Lebo ako to uz byva, asi si povedala len cast pribehu a zrejme sa nieco stalo, nielen to, ze si sa vzoprela....Cela rodina ta ma v zuboch. Tym sa nechcem zastavat manzela a svokry vobec nie, ale nemam pocit, ze nam hovoris vsetko. Zrejme tam boli hadky a konflikty z nejakeho dovodu, ktore tomu predchadzali.
@mircalla nikdy sme nemali priamy konflikt.. jeho matka ma opiciu lasku voci synovi.. ja som zena “co jej ho ukradla” vzdy som k nim bola uctiva, napiekla a doniesla kolacil, poslala kolacik.. chovanie svokry vyplyva z jej povahy.. neznasala manzela svojej dcery, neznasa ma.. a svokor je submisivny, zvezie sa popri nej co mu ona nakaze
Ok, uz chapem. Takze syn, mama hotel a mamickin cecok....V tom pripade neviem, co s tym, to je totiz hlboko zakorenene vychovou
@janettka93 presne toto.. svagrina je dokonala idealna.. pri tom sa o vlastne dieta ich vnucku ani poriadne nestara, stale je dieta u svokrovcov.. zo mna urobila najvacsiu spinu ked som po pol roku materskej chodila na 4hod z coho mala 3hod prespala do prace.. vsetko co som vzdy urobila bolo zle.. a to som financne na tom bola esre lepsie ako on, mam dobre zamestnanie atd..

Tak isto som vyhorela , u nás boli ale aj iné veci, vadil mi cely jak je , už sme sa ani nemali o com rozprávať keď sme sa náhodou pustili do debaty skoncilo to hádkou , odišla som , mame 2 ročné dieťa. Ja si myslím že by žiadna žena nemala ostávať vo vzťahu IBA kvôli dieťaťu , nieje to sebecké , pekný život môžeš spraviť dieťaťu aj keď nebudeš žiť s jeho otcom - nezmenitelnym.
Musíš sa pozerať aj na seba , žiješ len raz, ja osobne by som si nechcela presrať život s niekym kto sa ma nevie ani len zastať a ešte stále nepochopil že priorita je rodina ktorú si založil.
Ak sa to nezmenilo doteraz tak sa to určite nezmení už je to len na tebe či si ochotna s tým žiť do konca života a privrieť oči, ak je všetko ostatne u vás v poriadku tak by som nezahadzovala vzťah ale skúsila poradňu možno